1. A. B. C.
2. A. B. C.
3. A. B. C.
4. A. B. C.
5. A. B. C.
6. A. B. C.
7. A. Glad to see you. B. It’s relaxing. C. I’m fine.
8. A. Tomato soup. B. Beef noodles. C. Apple juice.
9. A. Five meters. B.At6：30 C. Four dollars.
10. A. On foot. B. That’s bad. C. No problem.
11. A. Huaxi Park. B. Town Cinema. C. Blackwood Zoo.
12. A. I can draw well. B. Enjoy yourself. C. Sure, I’d love to.
13 Bob advised the lady to teach kids ________.
A. reading skills B. swimming skills C. writing skills
14. Laura is writing a passage about ________.
A. famous people B. interesting inventions C. future life
15. Kim’s favorite band is the Coldplay and he can ________ its music.
A. play B. sing along with C. dance to
16. Tony does well in English because he ________ every day.
A. listens to tapes B. reads novels C. writes diaries
17. Jeff feels ________ to say goodbye to some of his collections.
A. pleased B. sad C. angry
18. The topic of the speakers’ conversation is about ________.
A. celebrations B. nature C. Population
19. A. About 15 kilometers. B. About 50 kilometers. C. About 55 kilometers.
20. A. Treasure Island. B. Little Women. C. Tom Sawyer.
21. A. Kiss her. B. Shake hands with her. C. Bow to her.
22. A. Doctor and patient. B. Father and daughter. C. Waiter and customer.
23. A. A teacher. B. A policewoman. C. A nurse.
24. A. He has a nosebleed. B. He has a cold. C. He has a toothache.
25. A. In1926. B.In1936. C.In1946.
26. A. Guangdong. B. Wuhan. C. Beijing.
27. A. Because they played sports very often.
B. Because they hardly went to crowded places.
C. Because they were treated by Zhong’s method.
28. A. To wash hands often. B. To wear masks. C. To sleep more.
29. A. Basketball. B. Tennis. C. Ping-pong.
30. A. He is just a doctor. B. He is a hero and a fighter. C. He is a good leader.
1.Chinese volleyball player Zhu Ting has become ________ world-recognized sports star.
A. / B. a C. the
考查冠词。a不定冠词，泛指一个；the定冠词，表示特指。world-recognized sports star的中心词为单数可数名词star，所以其前面需加冠词，根据句意，这里泛指一名体育明星，故选B。
2.________ January 25, President Xi told the public that nothing matters more than people’s safety and health.
A. From B. On C. In
3.—Tara, what’s your favorite ________?
—Orange. Half of my dresses are orange.
A. fruit B. drink C. color
考查名词。fruit水果；drink饮料；color颜色。根据答语“Orange. Half of my dresses are orange.”，可知上一句是问最喜欢的颜色，故选C。
4.With the improvement in transportation, students in some small villages no longer go on ropeways ______ rivers to schools.
A. to cross B. crossing C. crossed
考查非谓语动词。to cross动词不定式形式；crossing动名词形式；crossed动词过去分词形式。根据空前的go on ropeways结合选项动词cross可知，此处是动词不定式表目的状语，走索道过河上学go on ropeways to cross rivers to schools符合句意。故选A。
5.Even if we learn something well, we will forget it ________ we use it.
A. while B. until C. unless
6.In difficult times, there are always national heroes ________ step up and bring people hope.
A. whom B. which C. who
7.— Krystal, do you know how tea is produced?
— Yes. When tea leaves are ready, they are picked by hand and then ________ for processing.
A. send B. are sent C. were sent
考查一般现在时的被动语态。A. send动词原形；B. are sent一般现在时的被动语态；C. were sent一般过去时的被动语态。根据前半句they are picked by和常识可知，茶叶的加工生产都是人来操作的，故茶叶与动词send之间为被动关系，故应用一般现在时的被动语态，故选B。
8.After-school activities help students gain more skills and teach ________ to care about others.
A. me B. you C. them
考查代词辨析。A. me我，宾格；B. you你(们)，主格或宾格；C. them他们，宾格。根据上文的students可知，这里应该用代词宾格them指代，故选C。
9.As we all know, using public chopsticks ________ necessary when we eat with others.
A. is B. are C. was
考查be动词。A. is用于第三人称单数或单数名词后；B. are用于第二人称或复数名词后；C. was过去式，用于第一、三人称单数后。根据句意可知，对事实进行陈述应用一般现在时，故C选项可排除。句中主语using public chopsticks为动名词短语，动名词短语作主语时，谓语动词用单数。故选A。
10.—Pingtang Bridge has the highest concrete bridge tower in the world.
— ________ amazing it is!
A. How B. What C. What an
考查感叹句。分析句子可知，本句是感叹句，强调的中心词是形容词amazing，构成“How + adj. +主语+谓语！”句型，故选A。
11.Drugs are harmful to people’s physical and mental health. We teenagers must ________ them.
A. take care of B. keep away from C. get used to
考查动词短语。take care of照顾；keep away from远离；get used to习惯。根据前文“Drugs are harmful to people’s physical and mental health”说有害，可知是要远离，故选B。
12.With the help of Air Classroom, students ________ keep learning even with schools closed.
A. can B. must C. should
考查情态动词。can可以，表能力；must必须，表必须；should应该，表建议。根据上文With the help of Air Classroom可知，此处指的是即使学校关闭，学生也可以继续学习。A选项符合句意，故选A。
13.The BBC’s documentary Du Fu：China’s Greatest Poet explains ________ Du’s works have been popular for centuries.
A. when B. whether C. why
14.Since 1990, Project Hope ________ millions of students from poor families realize their dreams.
A. will help B. has helped C. helps
考查动词时态。will help一般将来时；has helped现在完成时；helps一般现在时。根据时间状语since 1990，可知该句应用现在完成时have/has done，再结合主语是Project Hope ，故谓语用单数，故选B。
15.If we are interested in something, our brain is ________ and it is also easier for us to pay attention to it for a long time.
A. active B. more active C. the most active
考查形容词比较级。A. active活跃的，形容词原级；B. more active更活跃的，形容词比较级；C. the most active最活跃的，形容词最高级。根据下文it is also easier for us提示，此处应用形容词比较级，即相比于不感兴趣的事物，人们的大脑在遇到感兴趣的事物时，会更加活跃。故选B。
16. Cindy, don’t run in the living room!
17. Alice, is your brother heavy or thin?
18. I think a true friend touches your heart.
19. Nick, what’s your model plane made of?
20. My grandfather was hit by a bike yesterday.
A. Wood and glass.
B. I agree with you.
C. I’m sorry to hear that.
D. Yes, he is very patient.
E. Sorry, I won’t do it again.
F. Oh, he is of medium build.
【答案】16. E 17. F
18. B 19. A 20. C
说话者要求辛迪不能在客厅跑，这样做会有危险，辛迪这件事做得不对，故回答应是对自己的行为进行道歉，并保证不会再这么做了。E选项Sorry, I won’t do it again“对不起，我不会再那么做了”符合语境，故选E。
说话者问爱丽丝她哥哥的身材，故她的回答与哥哥的身材有关。F选项Oh, he is of medium build“哦，他中等身材”符合语境，故选F。
说话者发表了一个看法，故回答者会对他的看法表示同意或不同意。B选项I agree with you“我同意你的看法”符合语境，故选B。
说话者问的是飞机模型的制成材料，故回答应该与原材料有关。A选项Wood and glass“木头和玻璃”符合语境，故选A。
说话者说自己的爷爷昨天被自行车撞了，听到不幸的消息，回答者应表示遗憾。C选项I’m sorry to hear that“听到这个(消息)我很难过”符合语境，故选C。
A：May I help you?
B：___21___ I’d like to borrow some books on Western culture and customs. How can I find them?
B：OK. How many books may I borrow at a time?
(Ten minutes later)
B：I’d like to borrow these three books. ___24___
B：Two weeks? I’m afraid I can’t return them until I’ve finished my project.
A：In that case, you must renew them before they’re due. ___25___ It’s 0.5 yuan a day for each book.
A. Yes, please.
B. At most five.
C. You can buy it there.
D. How long may I keep them?
E. If not, you’ll have to pay a fine.
F. You can check for them on the computer first.
【答案】21. A 22. F 23. B 24. D 25. E
根据上文May I help you?可知，此处是B对A提供帮助的问句表示回应。A选项Yes, please“是的，请帮下忙”符合语境，故选A。
根据上文How can I find them?可知，B问怎么找到想看的书，故此处是A回答怎么找到想要的书的方法。F选项You can check for them on the computer first“你可以先在电脑上查一下”符合语境，故选F。
根据上文How many books may I borrow at a time?可知，B问一次可以借多少本书，故此处是A回答一次最多可以借多少本书。B选项At most five“最多5本”符合语境，故选B。
根据下文Two weeks可知，A回答两周，故此处是B问借书可以借多久。D选项How long may I keep them?“这些书我可以借多久？”符合语境，故选D。
根据下文It’s 0.5 yuan a day for each book可知，此处是A说借书超期要罚款。E选项If not, you’ll have to pay a fine“如果没有按时还书，你就得交罚款”符合语境，故选E。
Wang Wei’s parents were waiting for him when he got home. His dad handed him a letter. It was from the university. His hands were shaking as he took the letter—his ___26___ was inside.
Ever since Wang Wei was little, he wanted to be an ___27___. He often took his toys apart and put them back together. One day, his mom was ___28___ to see that Wang Wei had taken apart the television! His dad told her to have faith(信心) in Wang Wei, and sure enough he put the television back together ___29___.
Wang Wei’s teachers all noticed his talent. They told his ___30___ Wang Wei should go to university. Wang Wei was very excited about this. No one in Wang Wei’s family had ever gone to university before. His mom was not sure if it was a good idea. ___31___ his dad said, “Have faith in Wang Wei and his dream.” Wang Wei knew his family couldn’t ___32___ university. So he studied harder and applied for the scholarships(奖学金).
Now Wang Wei had the letter in his hand that would tell him if he could go to the university.He took a deep breath and opened the envelope. It says, “Congratulations. You have been accepted to the university on a full scholarship! “His mom ___33___ him with tears in her eyes. “I am so proud of you!” she said.
His dad patted his back. “I’ve always had faith in Wang Wei and his dream,” he said.
26. A. future B. resolution C. pride
27. A. artist B. actor C. engineer
28. A. happy B. upset C. scared
29. A. angrily B. bravely C. perfectly
30. A. guests B. parents C. cousins
31. A. Because B. As C. But
32. A. afford B. choose C. enter
33. A. hugged B. thanked C. left
【答案】26. A 27. C 28. B 29. C 30. B 31. C 32. A 33. A
考查名词。A. future未来；B. resolution(问题、分歧等的)解决；C. pride骄傲。根据下文Now Wang Wei had the letter in his hand that would tell him if he could go to the university可知，这封来自大学的信里面装着他的未来。A选项符合句意，故选A。
考查名词。A. artist艺术家；B. actor演员；C. engineer工程师。根据下文He often took his toys apart and put them back together … and sure enough he put the television back together perfectly可知，他从小就喜欢拆解机器，此处是说王伟从小就想当工程师。C选项符合句意，故选C。
考查形容词。A. happy快乐的；B. upset不高兴；C. scared恐惧的。根据下文that Wang Wei had taken apart the television可知，王伟把家里的电视给拆了，所以弄得母亲很不开心。B选项符合句意，故选B。
考查副词。A. angrily愤怒地；B. bravely勇敢地；C. perfectly完美地。根据下文Wang Wei’s teachers all noticed his talent可知，王伟在机械方面很有天赋，故此处是说他最终完美地组装好了电视。C选项符合句意，故选C。
考查名词。A. guests顾客；B. parents父母；C. cousins堂兄弟。根据下文His mom was not sure if it was a good idea. But his dad said, “Have faith in Wang Wei and his dream.”可知，此处说的是老师们告诉他的父母王伟应该上大学。B选项符合句意，故选B。
考查连词。A. Because因为；B. As因为；C. But但。结合上下文His mom was not sure if it was a good idea和Have faith in Wang Wei and his dream可知，两者为转折关系，故应用连词but表转折。故选C。
考查动词。A. afford承担得起；B. choose选择；C. enter进入。根据下文So he studied harder and applied for the scholarships可知，他努力学习想要申请奖学金，是因为他知道他的家庭负担不起上大学的费用。A选项符合句意，故选A。
考查动词。A. hugged拥抱；B. thanked感谢；C. left离开。根据下文“I am so proud of you!” she said可知，得到好消息后，母亲激动地拥抱了王伟。A选项符合句意，故选A。
The first time I saw Kai, she was sitting in my front yard, holding my dog Harley in her arms. She had just ___34___ into a small house nearby. I think she liked Harley’s friendly personality, just as he liked hers. From the second I talked to her, I knew Kai would be a lifelong ___35___ . Her smile made me feel better just being around her. Her face was always full of ___36___ .
It didn’t take long before Kai was beloved by all her new neighbors here. Every time we visited her, she would kindly listen to all of our problems and then say something so ___37___ that we would leave her home with our hearts singing. Sometimes I would read her my stories and she would always encourage me to keep ___38___ .
All of this time, though, Kai was slowly dying from cancer, she lived each day with such cheer that often forgot just how ___39___ she was. Still, she died on a cold winter day with heavy snow falling down.
During the short time we had been together I ___40___ so much from Kai about how to truly live. She taught us so many lessons about kindness, happiness, hope and cheer.
34. A. walked B. moved C. run
35. A. friend B. boss C. fan
36. A. happiness B. worries C. doubts
37. A. serious B. wise C. silly
38. A. waiting B. singing C. writing
39. A. popular B. busy C. ill
40. A. expected B. learned C. accepted
【答案】34. B 35. A 36. A 37. B 38. C 39. C 40. B
walked走路；moved搬家；run跑步。根据后文“It didn’t take long before Kai was beloved by all her new neighbors here.”可知，没过多久，Kai就被这里所有的新邻居所喜爱，所以Kai是刚搬过来的。故选B。
happiness幸福，快乐；worries担心；doubts怀疑。根据前句“Her smile made me feel better just being around her.”可知，她的微笑让我在她身边感觉更好，所以她应该是一个乐观的人，脸上总是洋溢着幸福。故选A。
expected期待；learned学习；accepted接受。根据后句“She taught us so many lessons about kindness, happiness, hope and cheer.”可知，她教给我们很多关于善良、幸福、希望和欢乐的道理，所以我从她那里学到了很多东西。故选B。
An Experiment Report on Growing Potato Plants
a potato that has sprouts
a flower pot with soil
a camera to record progress
The color of the soil looks darker because I have just watered it. In the center of the pot, I can see a tiny sprout that has grown from the potato under the soil. I’ll call it Buddy. Buddy is green and yellow. I wonder how fast it will grow.
Without much change in the past six days, I finally see some new progress on Buddy as it has grown taller. It’s exciting to see new life like this. I hope Buddy can grow faster.
Buddy is getting larger! Three more new sprouts have grown around Buddy! Green leaves have grown on the new sprouts, but they have not fully grown yet. I guess I need to be a bit more patient.
Buddy continues to grow taller. The leaves on the new sprouts have grown a bit. I’m also excited to see more new sprouts that have grown from under the soil.
Finally, the leaves on the other sprouts are 3 cm tall. They’re so green. I hope they will soon grow into new potatoes.
What I have learned
It’s really interesting to grow potatoes. During these fifteen days, I have learned that growing potato plants needs plenty of water. If soil is dry, the potato will fail to grow. I have also learned that the temperature needs to be right. If it is too cold, it won’t grow.
I feel that growing plants is just like trying to succeed with anything in life it takes not only time, but also lots of efforts and patience.
41. The reading material is an experiment report about ________.
A. chemistry B. physics C. biology
42. How many things did the writer prepare before her experiment?
A. Three. B. Five. C. Seven.
43. How did the writer feel when she saw the progress of the potato plants?
A. Excited. B. Nervous. C. Surprised.
44. What can we know from the writer’s experiment report?
A. “Buddy” grew very fast in the first six days.
B. Plenty of water is necessary for growing potato plants.
C. The writer got new potatoes on the fifteenth day of the experiment.
45. What has the writer learned from the experiment?
A. Old habits die hard.
B. Rome wasn’t built in one day.
C. Knowledge comes from questioning.
【答案】41. C 42. A 43. A 44. B 45. B
细节理解题。根据原文a potato that has sprouts | a flower pot with soil | a camera to record progress可知，实验前作者准备了三样东西，即有芽的马铃薯、一个装有泥土的花盆、用于记录进度的相机。A选项Three“三”符合题意，故选A。
细节理解题。根据原文Without much change in the past six days, I finally see some new progress on Buddy as it has grown taller. It’s exciting to see new life like this可知，当作者看到马铃薯的生长过程时，她感到很兴奋。A选项Excited“兴奋的”符合题意，故选A。
细节理解题。根据原文During these fifteen days, I have learned that growing potato plants needs plenty of water可知，种马铃薯需要大量的水。B选项Plenty of water is necessary for growing potato plants“种植马铃薯需要大量的水”符合题意，故选B。
推理判断题。根据原文I feel that growing plants is just like trying to succeed with anything in life it takes not only time, but also lots of efforts and patience可知，作者从中学到了，凡事要想获得成功，要努力也要有耐心。B选项Rome wasn’t built in one day“罗马不是一天建成的”符合题意，故选B。
In the town of Lampang in northern Thailand, there is an unusual group of musicians. They play many different kinds of music—from traditional Thai songs to music by Beethoven. Both children and adults love this group. What makes them so popular? Is it their music? Their looks? Yes, it’s both of these things, but it’s also something else：they’re elephants.
These musical elephants are from the Thai Elephant Conservation Center (TECC)in Lampang. The TECC protects elephants. It teaches people to understand and care for these huge, but gentle, animals. And, like many zoos around the world, the TECC encourages elephants to paint.
Richard Lair works with the TECC. He knew that elephants hear better than they see. So he had an idea：if elephants are intelligent and they have good hearing, maybe they can play music. To test his idea, Lair and a friend started the Thai Elephant Orchestra. During a performance, the elephants play a variety of instruments, including the drums and the xylophone. The animals also use their voices and trunks to make sounds.
But can elephants really make music properly? Yes, says Lair. they’re very creative. Humans may encourage the animals to play instruments, but the elephants make their own songs；they don’t just copy their trainers or other people. There are now CDs of the group’s music, which make money for the TECC. And the music these artists create is pretty amazing.
46. What can be the best title for the passage?
A. Musical Elephants
B. An Introduction to the TECC
C. Richard Lair’s Achievements
47. What does the underlined word “them” refer to in the passage?
A. Musicians. B. Children. C. Adults.
48. What can be inferred(推断) from the passage the passage ?
A. Richard Lair started the Thai Elephant Orchestra by himself.
B. The elephants in the TECC can only play traditional Thai songs.
C. The CDs of the Thai Elephant Orchestra are popular with people.
49. The writer wrote this passage to _______.
A. ask people to save the elephants
B. invite more people to join the TECC
C. introduce the elephants’ special talents to people
50. Where can we most probably read this passage?
A. A medical newspaper.
B. An animal magazine
C. A story book
【答案】46. A 47. A 48. C 49. C 50. B
词义推断题。them指代的复数人称，them以及第一段第二句中的they指代内容相同，指代的是文章第一句“In the town of Lampang in northern Thailand, there is an unusual group of musicians.”中的musicians“音乐人”。故选A。
推理判断题。根据“There are now CDs of the group’s music, which make money for the TECC.”可知大象乐队有自己的CD，这些CD让TECC赚钱，因此可推测，它们的CD是很受欢迎的。故选C。
推理判断题。根据“…there is an unusual group of musicians.”和“And the music these artists create is pretty amazing.”可知全文围绕大象的音乐才能展开的，因此文章主要是向人们介绍大象在音乐方面的特殊才能。故选C。
Nirmal Purja has set several world records after climbing the world’s 14 highest mountains in less than seven months.
___51___ Though he was born 1, 600 meters above sea level, he didn’t climb any serious mountains until he was 29.
But Mr. Purja, now 36, was trained to be strong. He used to be a soldier in the British army, where he had special training for fighting in very cold weather. ___52___
There are only14 mountains in the world that are higher than8,000 meters. Mr. Purja had already climbed several of them. ___53___ The old record for climbing the 14 mountains was seven years, ten months and six days. It was set by South Korean climber Kim Chang-ho in 2013.
Mr. Purja named his challenge “Project Possible”. ___54___ On October 29, just a little more than six months after he started, Nirmal Purja had finished climbing the 14th mountain.
Though Mr. Purja completed his challenge unbelievably quickly, it wasn’t easy. For example, during one day of climbing Shishapangma Mr. Purja and his team climbed for 15 hours nonstop.___55___
A. Mr. Purja was born in Nepal, in the Himalayas.
B. He had completed five more climbs in Pakistan.
C. He began on April 23, by climbing Annapurna in Nepal
D. His goal was to climb all of them in less than seven months.
E. They had to deal with winds as fast as 75 kilometers per hour.
F. In 2018, he left there to follow his dream of mountain climbing.
【答案】51. A 52. F 53. D 54. C 55. E
根据空后“Though he was born 1, 600 meters above sea level”可知，空处是说他出生在海拔1600米的地方，结合选项可知，“Mr. Purja was born in Nepal, in the Himalayas”符合语境。故选A。
根据空前句“He used to be a soldier in the British army, where he had special training for fighting in very cold weather.”可知，他曾经是英国军队的一名士兵，在那里他接受过在非常寒冷的天气里战斗的特殊训练；结合后面一段讲的是Purja爬山的情况，所以“2018年，他离开那里追寻自己的登山梦想”承前启后，符合语境。故选F。
根据空前句“Mr. Purja had already climbed several of them. Purja先生已经爬了它们中若干个。”及后面“The old record for climbing the 14 mountains was seven years, ten months and six days. 爬这14座山的旧记录是七年十个月六天。”可知，空处是说他要爬上这14座山；结合选项可知，“His goal was to climb all of them in less than seven months.”符合语境。故选D。
根据后面“On October 29, just a little more than six months after he started, Nirmal Purja had finished climbing the 14th mountain. 10月29日，就在他开始的六个多月后，Nirmal Purja完成了第14座山的攀登。”可知，此处是说他何时开始，与后面的何时结束形成对应，所以“He began on April 23, by climbing Annapurna in Nepal”符合语境。故选C。
根据前面“during one day of climbing Shishapangma Mr. Purja and his team climbed for 15 hours nonstop. 在攀登希夏邦马峰的一天里，Purja先生和他的团队连续攀登了15个小时。”可知，此处是说他们攀登的困难，结合选项可知，“They had to deal with winds as fast as 75 kilometers per hour.”符合语境。故选E。
56.China is the ________(three)nation that sent a person into space.
57.Nowadays, shared ________(car) are becoming more and more popular.
58.People were ________(complete)shocked when they heard about Kobe’s accident.
59.So far, no ________(science)studies have shown that shark fins are good for health.
60.Beijing Opera, an important part of Chinese culture, ________(have) a history of over 200 years.
|pull together a pair of work out such as thousands of are thirsty for|
61. The students in my school ________ knowledge and are very hard-working.
62. I believe if we ________, our table tennis team can do much better next time.
63. Eric bought his father ________ black shoes with his pocket money on Father’s Day.
64. Giant pandas are one of our national treasures. They are seen by ________ people every year.
65. Exercise ________ playing sports is fun. We can spend time with friends as we play together.
【答案】61. are thirsty for
62. pull together
63. a pair of
64. thousands of
65. such as
根据句中are very hard-working提示，此处指的是学生们求知欲很强。备选短语中are thirsty for意为“渴求”，符合句意，故答案为are thirsty for。
根据句中our table tennis team can do much better next time，此处指的是如果我们齐心协力，我们的乒乓球队下次会做得更好。备选短语中pull together意为“齐心协力”，且主句为一般现在时，故if引导的条件状语从句应用一般现在时，主语为we，故动词pull应用原形，故答案为pull together。
根据句中black shoes提示，此处指的是一双黑鞋子。备选短语中a pair of意为“一双、一对”，符合句意，故答案为a pair of。
根据句中Giant pandas are one of our national treasures可知，大熊猫是我们的国宝之一，每年都有成千上万的人来看它们。备选短语中thousands of意为“成千上万的”，符合句意，故答案为thousands of。
根据句意及句子结构，空格处应填入意为“例如”的短语。备选短语中such as意为“例如”，符合句意，故答案为such as。
How would you feel if moving to a new town meant losing track of your friends? What if the only way of getting news from faraway friends was writing letters that took ages to be delivered(递送)? This was how things worked not very long ago. Thanks to advances in technology, how we make friends and communicate with them has changed greatly.
Nowadays, we can move around the world and still stay in touch with our friends. Social media tools(社交媒体工具) let us see what our friends are busy with and maintain friendships.
The digital (数字)age also enables us to find people who share our interests. Whatever our hobbies, the Internet can connect us with others who also enjoy doing them, even if they live on the other side of the world.
But when you friend people online, does this mean that they really are your friends? It depends.
If people always exchange true personal information online, then yes, these friendships can be real and meaningful. But we need to remember that what we see on social media is often not the whole truth about a person. Sometimes smiling photos can hide real problems. On the Internet, nobody knows you’re a dog. A young person could be old；a woman could be a man；we could even be sharing our information with criminals.
But this doesn’t mean that we should throw the baby out with the bathwater. Although technology has changed the way we acquire(获得)friends, the meaning of friendship and our longing for friends remain the same. As Aristotle said, no one would choose to live without friends, even if he had all other goods.
66. Ways of making friends and communicating with them have changed greatly because of ________.
67. To stay in touch with our faraway friends, we can ________.
68. Online friendships can be real and meaningful if people ________ with each other.
69. The phrase “throw the baby out with the bathwater” means “________” in Chinese.
70. This passage mainly talks about ________ of making friends online.
【答案】66. advances in technology/ developments in technology
67. use social media tools
68. exchange true personal information/share true personal information
70. advantages and disadvantages
根据“Thanks to advances in technology, how we make friends and communicate with them has changed greatly”，可知是因为技术的发展，故答案为advances in technology/ developments in technology。
根据“Nowadays, we can move around the world and still stay in touch with our friends. Social media tools(社交媒体工具) let us see what our friends are busy with and maintain friendships”，可知我们可以使用社交工具，故答案为use social media tools。
根据“If people always exchange true personal information online, then yes, these friendships can be real and meaningful”，可知是如果人们交换真实的个人信息，那就是真的友谊，故答案为exchange true personal information/share true personal information。
通读全文，可知文章主要论述了在网上交友的好处和坏处，故答案为advantages and disadvantages。
Trash collection is problem for Curitiba. First, the city has only one landfill. Second, its garbage trucks do not fit on some of the streets in the city’s low- income(低收入)neighborhoods. Curitiba knew the solution lay in getting everyone involved(参加).
In 1989, the city started a recycling program called Garbage That Is Not Garbage. The city set up a central recycling center for sorting(把…分类)recyclable materials, food-based and waste. Colorful cartoon characters were symbols of different kinds of recyclable materials, which could help children get to know the importance of recycling. Collection bins were the same colors as the cartoons, reinforcing(加强) the message. People made money by picking up the trash at these bins and taking it to the center for processing. Today, Curitiba claims to have the highest recycling rate of any city in the world.
Câmbio Verde, the Green Exchange program, and Compra do Lixo, the Buying of Garbage program, are successful recycling programs in Curitiba. They get low-income- residents(居民)to join in the city’s recycling program by having them transport trash from neighborhoods that are hard for garbage trucks to reach.
Depending on what they deliver, people exchange their trash for cash, food and services. Their way of life is improved, and the city is better able to manage its trash. These programs are one way Curitiba has gotten creative as a green city. It shows how involving everyone can make green living possible.
|Trading in on Trash|
|Paragraph||Main idea||Supporting details|
|One||___71___ for Curitiba’s trash collection problem||★There is only one landfill in Curitiba.
★___72___ cannot reach every corner of the city.
|Two||Actions and influences of Garbage That Is Not Garbage||★A central recycling center ___73___ by the government.
★Kids understood the importance of recycling better.
★Curitiba’s’ recycling rate is pretty high.
|Three||Cmbio Verde’s and Compra do Lixo’s ways of involving low-income residents||★They make low-income residents ___74___ from their neighborhoods to certain places.|
|Four||Results of recycling programs and conclusion||★People’s way of life is improved.
★Curitiba can manage its trash better
★Everyone ___75___ in making green living possible.
【答案】71. Reasons/The reasons/ Two reasons
72. Garbage trucks
73. was set up
74. transport trash
75. makes a difference/ can play a role
根据上文Trash collection is problem for Curitiba First, the city has only one landfill. Second, its garbage trucks do not fit on some of the streets in the city’s low- income(低收入)neighborhoods. Curitiba knew the solution lay in getting everyone involved垃圾收集是库里蒂巴的问题，首先，城市只有一个填埋场。第二，它的垃圾卡车不适合在城市的低收入社区的一些街道上。库里蒂巴知道解决办法是让所有人都参与进来。可知第一段主要讲造成库里蒂巴垃圾收集问题的两个原因，故答案为Reasons/The reasons/ Two reasons。
根据上文Second, its garbage trucks do not fit on some of the streets in the city’s low- income(低收入)neighborhoods. 它的垃圾卡车不适合在城市的低收入社区的一些街道上。可知垃圾卡车不能到达这个城市的每个角落，故答案为Garbage trucks。
根据上文The city set up a central recycling center for sorting recyclable materials, food-based and waste. 该市设立了一个中央回收中心，用于把可回收材料、食品和废物分类。本句主语为单数名词The city，由谓语动词set up，可知此处为“set”的一般过去式，所以其被动应改为一般过去时的被动语态：A central recycling center was set up by the city.根据句意，故答案为was set up。
根据上文They get low-income- residents(居民)to join in the city’s recycling program by having them transport trash from neighborhoods that are hard for garbage trucks to reach.他们让低收入居民加入城市的回收计划，让他们到垃圾车难以到达的社区运送垃圾。故答案为transport trash。
根据上文It shows how involving everyone can make green living possible.它展示了如何让每个人都能让绿色生活成为可能。可知每个人都为绿色生活成为可能而发挥着作用。动词短语make a difference/ can play a role“发挥着作用”，原句为一般现在时。主语Everyone为单数，故动词用三单形式，故答案为makes a difference/ can play a role。
76.What’s your favorite food?
【答案】I like vegetables best because they are fresh and healthy.
题目要求用一个完整的句子回答问题。该类型题通常无标准答案，言之有理即可。故参考答案为I like vegetables best because they are fresh and healthy.
77.How often do you exercise?
【答案】I exercise every morning.
根据题目要求该句可回答“我每天早上锻炼。”，every morning每天早上，故答案为I exercise every morning.
78.How many hours do you sleep every night?
【答案】I usually sleep for eight hours every night.
根据题目要求可知该句可回答为“我通常每晚睡8个小时。”，eight hours8个小时，for加一段时间，。故答案为I usually sleep for eight hours every night.
79.How do you relax yourself in your daily life?
【答案】I usually listen to music to relax myself in my daily life.
根据题目要求此句可回答“我通常听音乐来放松自己”，listen to music听音乐，故答案为I usually listen to music to relax myself in my daily life.
80.What do you think of your living habits?
【答案】I think they’re kind of unhealthy, because I never do any sports.
题目要求用一个完整的句子回答问题。该类型题通常无标准答案，言之有理即可。故参考答案为I think they’re kind of unhealthy, because I never do any sports.
81.某英语网站正在开展关于良好生活习惯的征文大赛，请以“Good Living Habits Make Me ________”为题，写一篇不少于80词的英语短文参加此次大赛。
2.征文应包含第一节所有信息(1. What’s your favorite food? 2. How often do you exercise? 3. How many hours do you sleep every night? 4. How do you relax yourself in your daily life? 5. What do you think of your living habits?)；
Good Living Habits Make Me Healthier
Good living habits are important in our lives. They influence us in many ways. I think good living habits make me healthier.
I used to prefer meat to fruit or vegetables. But now I try all kinds of food. What’s more, I like sports, and I exercise for 30 minutes every day. Everyone needs sleep. I have eight to ten hours’ sleep at night. With enough sleep at night, I can be ready for school activities. In spare time I’d like to do some reading. It makes me feel relaxed.
I think my living habits are pretty healthy. Developing good living habits was quite difficult for me at the beginning, but now I am used to it and enjoy it. I look much stronger than before. I think it is good living habits that make me healthier and healthier.
【详解】1.题干解读：本题为话题作文，要求补充完题目“Good Living Habits Make Me ________”后写一篇短文。文章时态用现在时或过去时，人称用第一人称。
2.例文点评：例文分三段，第一段用于引出Good Living Habits Make Me Healthier这一话题，第二段则根据第一节的五个要点对自己的良好生活习惯进行了描述，第三段则对自己的生活习惯进行了评价并肯定了健康生活习惯给自己带来的积极影响。例文层次分明，思路清晰，叙述流畅，文中用了许多高分句型及短语，为文章增色不少。
短语：used to do，prefer … to …，all kinds of，what’s more，be ready for，at the beginning。
(1)What’s more, I like sports, and I exercise for 30 minutes every day.(and连接的并列句)
(2)I think good living habits make me healthier.(宾语从句)
(3)Developing good living habits was quite difficult for me at the beginning, but now I am used to it and enjoy it.(动名词作主语)