A. B. C. D. E.
1.______________ 2.______________ 3.______________ 4.___________ 5.______________
6. A. Sounds good. B. Not at all. C. Thank you.
7. A. He is really kind. B. He tall. C. He is an engineer.
8. A. Sorry, I won’t. B. No I don’t. C. Yes, please.
9. A. I was reading. B. It was interesting. C. I was tired.
10. A. My pleasure. B. Have a good time. C. You’re welcome
11. Whose birthday party was it yesterday?
A. Tina’s. B. Lucy’s. C. Peter’s
12. What did they do at the party?
A. They prepared food and drinks.
B. They made a model plane.
C. They played cards.
13. When did the man come to Hainan?
A. 2 days ago. B. 3 days ago. C. 4 days ago.
14. What’s the matter with the man?
A. He has a fever B. He has a stomachache. C. He has a headache
15. Why does the man have the problem?
A. He can’t stand the weather. B. He had too much seafood. C. He had the wrong medicine.
16. Mary’s school starts at _______.
A. 7: 20 B. 7: 50 C. 8: 30
17. Mary usually goes to school _______.
A. on foot. B. by car. C. by bike
18. In Canada, students have to learn_______.
A. French and Chinese B. French and English C. English and Chinese
19. On Thursday, Mary often goes to _______.
A. the art club B. the swimming pool C. the park
20. _______is Mary’s favorite sport.
A. Swimming B. Skating C. Riding a bike
1. A. kite B. fish C. milk
2. A. rubbish B. study C. reduce
3. A. warm B. large C. dark
4. A. foot B. book C. blood
5. A. chocolate B. chemistry C. choose
【答案】1. A 2. C 3. A 4. C 5. B
根据A. kite /kaɪt/ ,B. fish /fɪʃ/ ,C. milk/mɪlk/。发音不同的为kite，故选A。
根据A. rubbish /ˈrʌbɪʃ/ ，B. study /ˈstʌdi/ ，C. reduce/rɪˈdjuːs/，发音不同的为reduce，故选C。
根据A. warm /wɔːm/ ，B. large /lɑːdʒ/ ，C. dark/dɑːk/，发音不同的为warm，故选A。
根据A. foot /fʊt/ ，B. book /bʊk/ ，C. blood /blʌd/，发音不同的为blood，故选C。
根据A. chocolate /ˈtʃɒklət/ ，B. chemistry /ˈkemɪstri/ ，C. choose/tʃuːz/，发音不同的为chemistry，故选B。
6.Rivers low, mountains high, the same moon in _________sky.
A. a B. / C. the
考查冠词的用法。a不定冠词表泛指，用于辅音音素开头的词前；/零冠词；the定冠词表特指。分析句子可知，此处构成“in the sky”短语，翻译为“在天空中”，故选C。
7.Eight members of a Chinese team arrived _________the top of Mount Qomolangma successfully.
A. in B. at C. to
考查介词辨析。in后接大地点；at后接小地点；to到。固定搭配：arrive in+大地点；arrive at+小地点，空格后the top of Mount Qomolangma是小地点，故选B。
8.Uncle Liang has a great collection of _________watches.
A. enjoyable B. valuable C. comfortable
本题考查形容词。enjoyable令人愉快的，valuable有价值的，贵重的，comfortable舒适的。根据has a great collection可知，收藏的东西，应是有价值的东西。故选B。
9.Mr. Huang is an excellent English teacher who has over 20 years’ teaching _________.
A. experience B. information C. knowledge
10.Although it is raining _________, the policemen are still on duty in the street.
A. clearly B. directly C. heavily
11.Frank and his friends had great fun _________volleyball on the beach yesterday.
A. play B. playing C. to play
考查非谓语动词。play玩，动词原形；playing动词的ing形式；to play动词不定式。句中have great fun doing sth做某事玩得很高兴，其后应接动词的ing形式playing。故选B。
12.Eric often _________his aunt before he moved to the city.
A. has visited B. visits C. visited
本题考查时态。has visited现在完成时，visits一般现在时，visited一般过去时。根据 before he moved to the city可知，此处用一般过去时，故选C。
13.—Is this dictionary _________?
—No, it isn’t. I left my dictionary at home.
A. your B. yours C. yourself
本题考查代词。your你的，是形容词性物主代词；yours你的(东西)，是名词性物主代词；yourself你自己，是反身代词。根据I left my dictionary at home.可知，此处表示这个词典是你的词典吗，表示你的词典，用代词yours。故选B。
14.Joey and Marina have lived a happy life since they _________.
A. got hurt B. got lost C. got married
本题考查动词短语。got hurt受伤，got lost迷路，got married结婚。根据“Joey and Marina have lived a happy life”可知，此处表示他们结婚后，过着幸福的生活，故选C。
15.—Lucy, what’s your father doing right now?
—_________. He is just watching a football game on TV.
A. Nothing much B. No problem C. Never mind
考查情景对话辨析。Nothing much没什么事；No problem没问题；Never mind没关系。根据He is just watching a football game on TV，可知，父亲没什么事，就是在看足球比赛，所以空格处填Nothing much。故选A。
16.—_________ is it from Haikou to Sanya?
—It’s about three hours’ drive.
A. How soon B. How long C. How far
考查特殊疑问句。How soon多久以后，对未来的一段时间提问；How long多长，对一段时间或长度提问；How far多远，对距离提问。答语“It’s about three hours’ drive”表示距离，故应用how far提问。故选C。
17.President Xi encourages all Chinese people to plant trees_________ our country can be greener and more beautiful.
A. so that B. as long as C. even though
考查连词辨析。so that以便，为了，引导目的状语从句；as long as只要，引导条件状语从句；even though即使，引导让步状语从句。根据语境可知，习主席鼓励我们植树造林的目的是为了让我们的国家更加绿色、更加美丽，故空格后半句表目的，应用so that引导目的状语从句。故选A。
18.Many successful businessmen _________to Hainan to give advice on how to build Hainan Free Trade Port.
A. invite B. are invited C. are inviting
考查动词的时态和语态。invite动词的一般现在时的原形；are invited动词的一般现在时的被动；are inviting动词的现在进行时。主语businessmen与动词“邀请”之间是被动关系，此处用一般现在时的被动形式are invited。故选B。
19.—Look , that is Tower bridge!
—Wow, _________great bridge it is!
A. what B. how C. what a
20.—Excuse me, could you please tell me _________?
—It’s not far from here. I can walk with you.
A. how can I get to Xinhua Bookstore
B. how I can get to Xinhua Bookstore
C. how could I get to Xinhua Bookstore
How’s everything going? It has been so many days since you went to Wuhan. Do you still remember the____21____before you left? You looked worried, and I saw the luggage (行李)in your bedroom. I asked you, “Are you going to leave____22____?”You smiled and put your hand on my head saying, “I’m just tidying up some clothes.”
Later that night, I learned that you and mom had asked to be sent to Wuhan and were waiting for a____23____. At that moment, I really hoped that____24____of you would get the call____25____, your phone still rang. I almost cried out in fear as if I were going to Wuhan myself.
The next morning, I got up____26____. During the breakfast, you smiled and asked me if I would miss you. I pretended(假装)it was no big deal and said, “I____27____send you a message whenever I miss you.”
You left even before the sun rose. I waved(挥手) to you until I couldn’t see you any more. And my eyes were filled with____28____. I later realized it was Lantern Festival. I wrote down “Waiting for you to____29____”in my notebook. I knew the people of Wuhan needed you more than I did.
At night, Mom sent me some photos. I found you in the photos at once, “Hey, this is my daddy!” I was so____30____of you!
Daddy, we all miss you. I love you, forever and ever.
21. A. day B. month C. year
22. A. on vacation B. on business C. for pleasure
23. A. letter B. ticket C. call
24. A. either B. neither C. both
25. A. Besides B. Also C. However
26. A. slowly B. early C. happily
27. A. can B. must C. should
28. A. surprises B. smiles C. tears
29. A. go away B. come back C. work out
30. A. tired B. afraid C. proud
【答案】21. A 22. B 23. C 24. B 25. C 26. B 27. A 28. C 29. B 30. C
day天，month月，year年。根据前文的“Later that night”可知，此处表示那一天，故选A。
on vacation在度假中，on business出差，for pleasure为了快乐。根据前文的“I saw the luggage in your bedroom.”可知，看见爸爸的行李，因此询问他是否去出差，故选B。
letter书信，ticket票，call电话。根据后文的“you would get the call”可知，此处表示他们正在等一个电话，故选C。
either两者中的任何一个，neither两者都不，both两者都。根据下文“I almost cried out in fear as if I were going to Wuhan myself.”可知，此处表示希望爸爸和妈妈都不要接到去武汉的电话。故选B。
slowly缓慢地，early早地，happily高兴地。根据后文的“You left even before the sun rose.”可知，太阳还没有升起来父母就离开了，因此作者早早起来，故选B。
can可以，must 必须，should应该。根据“I pretended it was no big deal”，表示没什么大不了的，想爸爸的时候，应是可以发短信，故选A。
surprises惊讶，smiles微笑，tears眼泪。根据前文的“I waved to you until I couldn’t see you any more.”可知，送别父母时，眼里充满了泪水，故选C。
go away离开，come back回来，work out解决。根据前文的“I waved to you until I couldn’t see you any more. ”可知，父母去了武汉，作者应是希望等他们回来。故选B。
tired疲倦的，afraid担心的，proud骄傲的。根据前文“ I knew the people of Wuhan needed you more than I did.”可知，父母去支援武汉，作者为他们感到骄傲。故选C。
Arguments(争吵)between teenagers and parents can be a problem and should be taken seriously.
•A few examples of the arguments
|Parent: Mike is always making trouble in school. You’d better keep away from him.
Ben: You don’t know him as well as I do stop trying to tell me who I can make friends with.
|Parent: Don’t spend so much time playing computer games. You should do something meaningful.
Grace: I’ve already finished my homework. I just want to relax.
|Parent: You got an F in your physics exam again. I’m disappointed (失望)with you.
Jack: I did study hard. but it’s just too difficult for me.
•Some results of a survey
About 18% of the kids talk to their parents when they have problems.
Over 50% of the kids think their parents don’t understand them.
Almost 50% of the parents talk to their children only about school.
•Some suggestions from experts
Communicate with your kids in a friendly way.
Encourage kids to share their feelings with you.
Take part in different activities together with kids.
31. Ben’s parent isn’t happy with Ben being friends with________.
A. Mike B. Grace C. Jack
32. Grace’s mother thinks playing computer games is ________.
A. interesting B. relaxing C. meaningless
33. Jack didn’t do well in physics because________.
A. he often plays with Mike
B. he thinks it’s too hard for him
C. he plays computer games too much
34. From the survey of the passage, we can know that ________.
A. none of the kids think their parents understand them
B. most parents talk to their children only about school
C. a few kids talk to their parents when they have problems
35. The suggestions are for ________.
A. parents B. teachers C. students
【答案】31. A 32. C 33. B 34. C 35. A
细节理解题。根据表格第一栏“Mike is always making trouble in school. You’d better keep away from him”可知，本的父母对本和迈克交朋友感到不开心。故选A。
细节理解题。根据表格第二栏“Don’t spend so much time playing computer games. You should do something meaningful”可知，格蕾丝父母认为玩电脑游戏是没有意义的事情。故选C。
细节理解题。根据表格第三栏“I did study hard. but it’s just too difficult for me”可知，杰克物理不好的原因是，物理对他来说太难了。故选B。
细节理解题。根据“About 18% of the kids talk to their parents when they have problems”可知，一些孩子遇到问题时会和父母交谈。故选C。
细节理解题。根据“Communicate with your kids…Encourage kids…with kids”可知，专家是为父母提供的关于和孩子友好相处的建议。故选A。
There was a young painter who made a living by painting portraits(肖像). One day, a rich man asked him to paint a portrait for him and promised to pay him 10,000 dollars.
After a week, the rich man came to take the painting, but he was not pleased with it. He told the young painter, “I will only pay 3,000 dollars for this painting”.
The young painter was angry. He argued with the rich man, hoping the rich man would keep his word.
The rich man thought, “The man in the painting is me. If I don’t buy this painting, no one else will buy it.” So he said, “I will ask you one last time: will you sell it for 3,000 dollars?”
The young painter said firmly(坚定地), “No. This is a shame for me! I would prefer not to sell it, rather than be humiliated by you. Someday, you will pay 20 times the cost for breaking your promise.”
After that, the painter worked hard day and night. Finally, he became well-known in the art world.
The rich man forgot about the artist and what he had told him. But one day, some friends told him, “There is a painting selling for 200,000 dollars and the man in the painting looks exactly like you. It has a name of ‘Thief(贼)”.
Then, the rich man remembered the artist. He quickly went to say sorry and paid 200,000 dollars to buy the portrait. The young painter made the rich man lower his head in the end.
36. The rich man would only pay 3,000 dollars for the painting because ________.
A. he didn’t have 10.000 dollars
B. he wasn’t very satisfied with it
C. he thought others would buy it
37. The painter became famous by________.
A. working hard B. making friends C. making a lot of money
38. The underlined word “humiliated” means “________” in Chinese.
A. 欺骗 B. 吓唬 C. 羞辱
39. The man in the painting with the name “Thief” is ________.
A. the artist B. the rich man C. the rich man’s friend
40. What happened at the end of the story?
A. The rich man kept his promise.
B. The rich man fought with the painter.
C. The rich man was punished by the painter.
【答案】36. B 37. A 38. C 39. B 40. C
细节理解题。根据第二段中“After a week, the rich man came to take the painting, but he was not pleased with it. He told the young painter, ‘I will only pay 3,000 dollars for this painting’.”可知，一个星期后，富人来取画，但他对它不满意。所以富人只愿意付3000美元。故选B。
细节理解题。根据倒数第三段中“After that, the painter worked hard day and night. Finally, he became well-known in the art world.”可知，在那之后，画家夜以继日地努力工作。最终，他在艺术界名声大噪。所以他是通过努力工作成名的。故选A。
词句猜测题。根据“No. This is a shame for me! I would prefer not to sell it, rather than be humiliated by you. Someday, you will pay 20 times the cost for breaking your promise.”可知，画家觉得3000元卖掉这幅画对他来说是耻辱，所以推测此处humiliated是羞辱的含义。故选C。
推理判断题。分析“There is a painting selling for 200,000 dollars and the man in the painting looks exactly like you. It has a name of ‘Thief(贼)’”可知，富人的朋友告诉他说有一幅画卖20万美元，画里的人跟富人长得一模一样。画的名字叫“贼”。所以“贼”指的是富人。故选B。
细节理解题。A：富人信守了诺言；B：富人与画家斗争；C：富人被画家惩罚了。根据全文内容及最后一段中“He quickly went to say sorry and paid 200,000 dollars to buy the portrait. The young painter made the rich man lower his head in the end.”可知，富人很快就去道歉，然后花20万美元买下了这幅画像。这位年轻的画家最终使那位富人低下了头。所以画家最终惩罚了富人。故选C。
The traditional Chinese calendar divides the year into 24 solar terms. In China, the 24 solar terms were created thousands of years ago to guide agricultural(农业)production. But solar term culture is still useful today to guide people’s lives through cultural activities and special foods that go with each term.
Great Heat, the 12th solar term of the year, begins this year on July 22 and ends on August 6. During Great Heat, most parts of China enter the hottest season of the year. Here is something you should know about Great Heat.
Great Heat is a season of harvesting(收割). During this time, the sunshine, high temperatures, and heavy rainfall are good for the plants. But many natural disasters also happen. So, it’s important to harvest and plant in time.
Sending the Great Heat ship is a tradition in Taizhou. The ship is full of all kinds of meat. More than 50 fishermen take turns carrying the ship as they walk through the streets. The ship will finally be pulled out of the port and burned at sea. People believe that is a symbol of good harvests and health.
Great Heat is a season with most crickets(蟋蟀)in the countryside. Cricket fighting is popular game for some people in China during this period. The custom dates back over 1,000 years ago.
People in different places enjoy different food. For example, in southern Shandong, people would like to drink mutton soup. Grass jelly is very popular in Guangdong because there is a saying “Eating grass jelly in Great Heat will make you stay young.”
41. Ancient Chinese people created 24 solar terms to ________.
A. keep a healthy life B. serve different food C. help farming
42. Great Heat lasts for ________days this year.
A. 6 B. 16 C. 22
43. In Taizhou, people send the great Heat ship________.
A. just for fun B. to get exercise C. with good wishes
44. According to the passage, ________.
A. Great Heat is an important time to harvest and plant
B. cricket fighting games are getting popular in China now
C. people in Guangdong enjoy mutton soup during Great Heat
45. Which of the following shows the structure of the passage? (P=Paragraph)
A. B. C.
【答案】41. C 42. B 43. C 44. A 45. A
细节理解题。根据“In China, the 24 solar terms were created thousands of years ago to guide agricultural(农业的)production.”可知，中国古人创造24节气是为了帮助农业。故选C。
推理判断题。根据“Great Heat, the 12th solar term of the year, begins this year on July 22 and ends on August 6.”可知，今年大暑从7月22日开始，到8月6日结束，一共持续16天，故选B。
推理判断题。根据“Sending the Great Heat ship is a tradition in Taizhou. …People believe that is a symbol of good harvests and health.”可知，在台州，人们带着美好祝愿送走大暑船。故选C。
细节理解题。根据“Great Heat is a season of harvesting(收割) … it’s important to harvest and plant in time.”可知，大暑是收获和种植的重要时间，故选A。
A: Hello Hainan Chicken Rice Restaurant.________46________
B: I’d like to order a takeout(外卖), please.
B: I’d like a sliced chicken rice, please.
A: OK. Would you like some soup?___________47___________
B: What kind of soup do you have?
A: Tomato and egg soup, salty vegetable soup and tofu soup.
B: All right, then I would like a bowl of tomato and egg soup.
A: Well, a bowl of tomato and egg soup. Anything else?
B: Er, a cup of Cola, please.____________48____________
A: One sliced chicken rice is 20 yuan and one cup of cola is 4 yuan. Is that all?
B: Yes, that’s all.
B: No. 7 Ziyuan Road. And my phone number is 3 130 7622. How soon can I get them?
B: That’s fine. Thank you.
A. The soup is free.
B. How much are they?
C. What’s your phone number, please?
D. In half an hour.
E. When can i get them?
F. What can I do for you?
G. What’s your address, please?
【答案】46. F 47. A 48. B 49. G 50. D
根据“ I’d like to order a takeout”可知B想订外卖，A此处提供帮助，询问有什么可以帮忙的，F选项“What can I do for you”符合。故选F。
根据“ Would you like some soup”可知此处与soup有关，A选项“The soup is free”符合。故选A。
根据“One sliced chicken rice is 20 yuan and one cup of cola is 4 yuan.”可知A在介绍价格，B此处在询问价格，B选项“How much are they?”符合。故选B。
根据“No. 7 Ziyuan Road”B介绍了他的地址，可知此处A在询问地址在哪，G选项“What’s your address, please?”符合。故选G。
根据“How soon can I get them”，B询问多久能拿到外卖，D选项“In half an hour.”半小时之后符合。故选D。
Zoology is everything about animals. And people who study it are called zoologists. They want to learn about the difference between different kinds of animals, where they come from, and how they live.
What do zoologists do?
There are many different kinds of zoologists. Some try to learn everything about one animal, and some learn about a group of animals, some try to understand where new kinds of animals come from and other zoologists are interested in how animals can get sick. Many zoologists study what animals do when they are with other animals.
A famous zoologist
Charles Darwin is probably the most famous zoologist. He showed that animals are all one big family and that every kind of animal changes slowly to match the place where they live. This is called “evolution(进化)”. During his life, people laughed at Darwin, saying that people and animals couldn’t come from the same family. However, many zoologists today agree that Darwin was right.
Why is it important?
Understanding animals is important because people are animals. When we study animals, we learn about ourselves.
Do you know?
•Frogs can breathe(呼吸)without their mouths! When frogs are not in water, their bodies can take air through their skin.
•Some people say sharks never get sick, but that is not true. Sharks get sick, just like any other animal.
51. What kind of people are called zoologists? (根据短文内容回答问题)
52. How many kinds of zoologists are mentioned(提到)in paragraph2?(根据短文内容回答问题)
53. Why is it important to study animals? (根据短文内容回答问题)
54. In the passage, the underlined word “that” refers to(指)“_______”
55. Which sentence in paragraph 3 shows people’s attitude(态度)towards Darwin when he was alive?(按要求在短文中找到并写出该句)______________________________
【答案】51. People who study zoology are called zoologists. /People who study zoology.
52. 5. /Five. /There are 5 kinds of zoologists.
53. Because when we study animals, we learn about ourselves. / Because we can learn about ourselves.
54. Sharks never get sick.
55. During his life, people laughed at Darwin, saying that people and animals couldn’t come from the same family.
根据第一段中“Zoology is everything about animals. And people who study it are called zoologists.”可知，动物学是关于动物的一切，研究它的人被称为动物学家。故填People who study zoology are called zoologists. /People who study zoology.
根据第二段中“Some try to learn everything about one animal, and some learn about a group of animals, some try to understand where new kinds of animals come from and other zoologists are interested in how animals can get sick. Many zoologists study what animals do when they are with other animals.”可知，有些人试图了解一种动物的一切，有些人了解一群动物，有些人试图了解新动物的来源，而其他动物学家则对动物如何患病感兴趣，许多动物学家研究动物和其他动物在一起时的行为。所以第二段中提到了五种动物学家。故填5. /Five. /There are 5 kinds of zoologists.
根据第四段中“Understanding animals is important because people are animals. When we study animals, we learn about ourselves.”可知，理解动物很重要，因为人也是动物。当我们研究动物时，我们了解自己。故填Because when we study animals, we learn about ourselves. / Because we can learn about ourselves.
根据最后一段中“Some people say sharks never get sick, but that is not true.”可知，有些人说鲨鱼不会生病，但那不是真的。所以此处that指鲨鱼不会生病。故填Sharks never get sick.
根据第三段中“During his life, people laughed at Darwin, saying that people and animals couldn’t come from the same family. However, many zoologists today agree that Darwin was right.”可知，在达尔文的一生中，人们嘲笑他，说人和动物不可能来自同一个家庭。然而，今天许多动物学家同意达尔文是正确的。故填During his life, people laughed at Darwin, saying that people and animals couldn’t come from the same family.
56.I haven’t been to the Great Wall y________.
根据句子结构，句中不缺任何成分，have been to是现在完成时结构，表示“去过某地”。结合所给首字母，原句表示“我还没去过长城”，用副词yet表示“还”。故答案为yet。
57.Turn back and you will see me standing b________ you.
根据Turn back and you will see me standing及所给首字母，可知，此空表示“你会看到我站在你身后”，所以空格处填behind。故答案为behind。
58.Nothing is i________ if you put your heart into it.
59.The________(发明)of the Internet has changed the world greatly.
60.Many doctors volunteered to________(支持)Wuhan as soon as they got the news.
固定搭配：volunteer to do sth“自愿做某事”，动词不定式作宾语。support表示“支持”，所以空格处填support。故答案为support。
|sing film wonderful I one|
Do you like music? I like music very much, especially music in English____61____. I think Do Re Mi. is the____62____song I have ever heard. It is the theme song of the film The Sound of music. I____63____heard it when I was five years old. It was such a beautiful and fun song that I couldn’t help____64____along. Now, I still often listen to it. Whenever I am under stress, I’ll listen to it because it can make____65____happy and relaxed.
62. most wonderful
63. first 64. singing
本文介绍了我非常喜欢英文歌Do Re Mi。因为当我有压力的时候，我听到它，会感到放松和快乐。
根据I have ever heard.可知，此处用最高级，修饰名词song用形容词，故填most wonderful。
根据“ when I was five years old.”可知，五岁的时候，因此是我第一次听见它的时候，故填first。
sing along跟着唱，couldn’t help doing sth“忍不住做某事”，故填singing。
66.周末是我们生活中重要的一部分，合理利用周末时间对青少年至关重要。某校英语杂志社就“如何让周末生活更有意义”开展征文活动。请你根据下面的思维导图，以“How to Make Our weekends more meaningful”为题，用英语写一篇短文投稿。
How to make Our Weekends More Meaningful
Life on weekends is an important part of our daily life. How can we make our weekends more meaningful? __________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
In short, let’s make good use of our weekends!
【答案】How to Make Our Weekends More Meaningful
Life on weekends is an important part of our daily life. How can we make our weekends more meaningful? Here are some of my suggestions.
First of all, the weekend is a great time for family to get together. It’s good to help our parents do some housework. That can help us understand each other better and show our love for them. Secondly, we should spend time developing our interests and hobbies at the weekend. For example, I would like to choose some books to read and communicate with others after reading Thirdly, we can take part in volunteering activities, like visiting the old people’s home or doing some cleaning in public places. Last but not least, to make ourselves healthier, taking exercise is a good choice.
In short, let’s make good use of our weekends
短语：first of all；spend time doing sth；for example；would like to；communicate with；take part in；make good use of。
句型：Here be句型；It’s+形容词+to do sth。