1. Where are the two speakers?
A. In a library. B. In a bookstore. C. In a classroom.
2. Which floor docs the woman live on?
A. The second. B. The seventh. C. The twentieth.
3. What does the man want to do?
A. Go shopping. B. Go for a coffee. C. Go to the park.
4. What happened to the woman?
A. She had a fever. B. She had a cold. C. She had a stomachache.
5. What was the weather like last Sunday?
A. B. C.
6. Who is going to order the com salad?
A. Maria. B. George. C. Michael.
7. What will they share for the main course?
A. Tomato soup. B. A chicken sandwich. C. Chinese chicken and rice.
8. Where is the woman going?
A. To London. B. To Birmingham. C. To Liverpool.
9. How much should the woman pay?
A. £32. B. £64. C. £128.
10. How many times has the speaker fished?
A. Never. B. Once. C. Twice.
11. How does the speaker like those who love fishing?
A. Cool. B. Crazy. C. Patient.
12 What is the speaker mainly talking about?
A. A skill. B. A hobby. C. An experience.
13. What movies do the two speakers both like?
A. Cartoons. B. Action movies. C. Science movies.
14. Why dos the woman see movies on weekday?
A. Because she doesn’t work.
B. Because there are free movies.
C. Because the theater’s less crowded.
15. Which of the following does the woman also like?
A. Travelling. B. Reading books. C. Playing volleyball.
A. B. C. D. E.
16. __________ 17. __________ 18. __________ 19. __________ 20. __________
The Beatles Story The world-famous 1960s music group came from Liverpool. Find out about The Beatles at the The Beatles Story.
Open every day except Dec 25 and 26
Adult £15. 95
Student £12. 00
Child £7. 00
Child under five Free
Liverpool FC This city loves football. Visit
Anfield football stadium, home to Liverpool’s favourite football team, And take a tour.
Closed on weekends
Adult £15. 00
Under-16s and students £9. 00
Child under five Free
Visit the Liverpool Museum.
Learn all about the history and culture of Liverpool.
Open daily 10a. m-5p. m.
Find the best shopping in the centre of Liverpool at Liverpool ONE. Liverpool’s new shopping centre. Opened in 2008.
More than 160 shops, restaurants and cinemas.
1. What can you learn about at The Beatles Story?
A. A music group. B. A famous writer.
C. The history of the city. D. The English art culture.
2. How much do they pay if a student and his parents visit Anfield stadium?
A. £24. 00 B. £30. 00 C. £33. 00 D. £39. 00
3. How long does Liverpool Museum run daily?
A. Five hours. B. Seven hours. C. Nine hours. D. Ten hours.
4. What is Liverpool ONE?
A. A cinema. B. A restaurant. C. A music hall. D. A shopping centre.
5. Where is the text most probably from?
A. A research paper. B. A health magazine.
C. A travel guidebook. D. A geography textbook.
【答案】1. A 2. D 3. B 4. D 5. C
细节理解题。根据Liverpool MUSIC一栏中“The world-famous 1960s music group came from Liverpool. Find out about The Beatles at the The Beatles Story.”，可知在这里我们可以了解到一个乐队组合，也就是举世闻名的披头士乐队，故选A。
推理判断题。根据Liverpool SPORT一栏中“Adult £15. 00 Under-16s and students £9. 00 Child under five Free”，可知一个学生和他的父母参观安菲尔德球场，他们应该付15+15+9=39，故选D。
细节理解题。根据Liverpool MUSEUM一栏中“Open daily 10 a. m-5 p. m.”，可知利物浦博物馆每天营业7个小时，故选B。
细节理解题。根据Liverpool SHOPPING一栏中“Find the best shopping in the centre of Liverpool at Liverpool ONE.”，可知Liverpool ONE是一个购物中心，故选D。
推理判断题。根据“Liverpool MUSIC；Liverpool SPORT；Liverpool MUSEUM；Liverpool SHOPPING”，及其对它们营业时间和费用的介绍，可知这篇文章可能来自于一本旅游杂志，故选C。
“Are you listening, Simon?” Simon’s teacher asked. It was a pretty usual question.
Simon shook his head, smiling. He hardly listened or tried hard in class. Talking was so much fun. He wanted to be heard rather than listen.
“Listen, and you’ll learn something.” Mrs. Jacobs tried every day, but Simon never paid attention.
That evening, his throat really hurt. The next morning, when he opened his mouth to say “Good morning”, nothing came out but a croak.
Simon’s mother looked at him. “Honey, you’ve lost your voice.”
“Can I stay home?” He tried to ask, but words didn’t come out. Instead, his mother checked him for a fever and decided it was good for him to go to school, even if he couldn’t talk.
When he got to school, Mrs. Jacobs said “Hello” to him, and he just nodded. When his friends asked him what TV shows he watched last night, he just shrugged. By the time the bell rang for class, almost everyone was looking at him as if he’d grown a third eye.
Penny raised her hand. “Mrs. Jacobs, why isn’t Simon talking?”
“He never stops talking.” Richard said worriedly.
Everyone started talking at once. They were excited, worried, and surprised.
Simon sat in class bored. He watched them talk to each other as if the teacher wasn’t there, but he couldn’t even do that. In math class he could hold up fingers if the answer was less than 10, but that wasn’t fun. He decided to try to pay attention.
He could do his homework that night. It gave him TV and game time with his work all done.
The next day, even though his voice was coming back, he stayed quiet again. The third day, he could talk fine, but he listened and raised his hand to speak.
What a difference that one day made!
6. What did Mrs. Jacobs want Simon to do in class?
A. To talk. B. To listen. C. To sit up. D. To stay awake.
7. What was the problem with Simon that day?
A. He got a cough. B. He was late for school.
C. He lost his voice. D. He lost interests in school.
8. Why was almost everyone looking at Simon?
A. Because he grew a third eye. B. Because Mrs. Jacobs praised him.
C. Because he talked with nobody. D. Because Mrs. Jacobs nodded to him.
9. Why could Simon do his homework that night?
A. Because he already got his voice back.
B. Because he paid much attention in class.
C. Because he was given easier homework.
D. Because he learnt to use fingers in class.
10. What is the best title for the text?
A. Are you talking? B. Are you listening?
C. Is your voice OK? D. Is your school fun?
【答案】6. B 7. C 8. C 9. B 10. B
细节理解题。根据第3段中“ ‘Listen, and you’ll learn something.’ Mrs. Jacobs tried every day”可知Mrs. Jacobs希望Simon在课堂上听讲。故选B。
细节理解题。根据第5段中“Honey, you’ve lost your voice.”可知那天Simon失去了声音。故选C。
细节理解题。根据第7段中“When he got to school, Mrs. Jacobs said ‘Hello’ to him, and he just nodded. When his friends asked him what TV shows he watched last night, he just shrugged.”可知老师问候他他点头，朋友们问他昨晚看了什么电视，他只是耸耸肩，大家都看着Simon是因为他不和任何人说话。故选C。
细节理解题。根据倒数第4段中“He decided to try to pay attention.”可知Simon那天晚上会做作业是因为他把更多注意力放在了课堂上。故选B。
标题归纳题。根据第一段中“ ‘Are you listening, Simon?’ Simon’s teacher asked. It was a pretty usual question.”讲“你在听讲吗”是Simon的老师常问的一个问题，结合全文内容，Simon一开始不听讲，后来失去声音开始听讲，这个问题是贯穿全文的线索，用“Are you listening?”做标题最合适。故选B。
Cait, 11, was trying to fall asleep when her 8-year-old brother, Doug, came into her room. He looked around, but seemed really out of it. Then Doug went back into the hallway and stood there looking straight up at the light. This was really strange. Cait didn’t know what to do. Just then, Cait’s father appeared and explained Doug was sleepwalking.
Not all sleep is the same every night. We experience some deep, quiet sleep and some active sleep, which is when dreams happen. You might think sleepwalking would happen during active sleep but a person isn’t physically active during active sleep. It usually happens in the first few hours of sleep in the period called deep sleep.
The truth is that not all sleepwalkers walk. Some simply sit up or stand in bed or act like they’re awake when, in fact, they’re asleep! Most, however, do get up and walk around for a few seconds or for as long as half an hour.
Sleepwalkers’ eyes are open, but they don’t see the same way they do when they’re awake. They tend to go back to bed on their own and won’t remember it in the morning.
You also might have heard that sleepwalkers can get frightened if you wake them up. That’s true, so what do you do if you see someone sleepwalking? You should call for a grown-up who can lead the person back to bed. And once the sleepwalker is tucked back in bed, it’s time for you to get some sleep, too!
11. What does “out of it” most probably mean in Chinese?
A. 茫然不觉 B. 心满意足 C. 垂头丧气 D. 悠然自得
12. When does sleepwalking usually happen?
A. During active sleep. B. In the first few hours of sleep.
C. When dreams begin. D. When we’re trying to fall asleep.
13. Which paragraphs tell what sleepwalkers do?
A. ①② B. ②③ C. ③④ D. ④⑤
14. What should we do if we see people sleepwalking?
A. Wake them up. B. Walk around with them.
C. Do nothing and get your own sleep. D. Ask grown-ups to lead them to bed.
15. Who is the text written for?
A. Teachers. B. Doctors. C. Parents. D. Children.
【答案】11. A 12. B 13. C 14. D 15. D
词意猜测题。根据下文中“Cait’s father appeared and explained Doug was sleepwalking. Sleepwalkers’ eyes are open, but they don’t see the same way they do when they’re awake.”可知，道格正在梦游，梦游者的眼睛是睁开的，但与他们醒着的时候看东西的方式不同，所以虽然道格环顾四周，但是他毕竟是在梦游，此处划线部分out of it的意思是“茫然不觉”，表示“他看东西的方式和醒着的时候不一样”。故选A。
细节理解题。根据第二段中“It usually happens in the first few hours of sleep in the period called deep sleep.”可知，梦游通常发生在睡眠的最初几个小时。故选B。
主旨大意题。根据第三段中“Some simply sit up or stand in bed or act like they’re awake when, in fact, they’re asleep! Most, however, do get up and walk around for a few seconds or for as long as half an hour.”和第四段中“Sleepwalkers’ eyes are open, but they don’t see the same way they do when they’re awake.”可知，这两段介绍了梦游者会做什么，有些人只是坐起来，或者站在床上，或者表现得好像他们是醒着的，大多数人都会站起来走动几秒钟，或者长达半个小时。故选C。
细节理解题。根据最后一段中“You should call for a grown-up who can lead the person back to bed.”可知，如果你看到有人在梦游，你应该找个成年人带他回去睡觉。故选D。
推理判断题。根据最后一段中,作者提到的如何应对梦游“You should call for a grown-up who can lead the person back to bed.”你应该找一个成年人把梦游的人领回到床上，因此可知这里的“you”指的是孩子，因为需要找一个成年人，所以这篇文章是给孩子们写的。故选D。
My mother is cool — much cooler than most people. I give her full credit for making me the person who I am today. To thank her, I’d like to share some of the things she taught me.
No matter how hard things got, my mom could always joke about them. It has taught me things are never, ever, end-of-the-world kind of bad. I’m sure this has made me a more relaxed person.
My mother made her own clothes she felt like wearing. Soon enough, people asked her to make clothes, and it turned into a full-time business. That shows me how you can set up your own business by expressing yourself truthfully.
As a creative, my mother always encouraged us to do imaginative things for enjoyment and discouraged TV. We dressed up in costumes, drew pictures, and sang at the top of our lungs. Today, I am a very fun person to be with.
My mom has always pushed me towards becoming independent. Not for her good, but for mine. I made my own decisions without her trying to manage me. Because of this, I grow up to be completely independent.
Growing up, I’ve made my fair share of mistakes. Instead of saying “I told you so”, my mom always let me work things out myself. She was also there to help me pick up the pieces, if I ever needed help.
For all that you’ve done and everything that you are—thank you, mom!
A. Imagination has no end.
B. Independence is important.
C. Self-expression leads to self-achievement.
D. Mistakes are OK as long as you learn from them.
E. Being hopeful is the key to turning things around.
【答案】16. E 17. C 18. A 19. B 20. D
根据“No matter how hard things got, my mom could always joke about them. It has taught me things are never, ever, end-of-the-world kind of bad”无论事情有多坏，我的妈妈总是能开玩笑对待它们，教会我事情不总是世界末日那样的糟糕。可知主要讲述的充满希望。E选项的“Being hopeful is the key to turning things around”符合。故选E。
根据“That shows me how you can set up your own business by expressing yourself truthfully”可知自我表达与自我成就。C选项的“Self-expression leads to self-achievement”符合。故选C。
根据“As a creative, my mother always encouraged us to do imaginative things for enjoyment and discouraged TV”可知讲述的是想象力和创造力，A选项的“Imagination has no end”符合。故选A。
根据“My mom has always pushed me towards becoming independent”及“Because of this, I grow up to be completely independent”可知讲述的是自立、独立。B选项的“Independence is important”符合。故选B。
根据“I’ve made my fair share of mistakes. Instead of saying ‘I told you so’, my mom always let me work things out myself”可知讲述是犯错误以及从错误中吸取教训，D选项“Mistakes are OK as long as you learn from them”符合。故选D。
A man had a kitten that climbed up a tree in his backyard and then was afraid to come down. He ___21___ warm milk. It would not come down.
The tree was not ___22___ enough to climb, so the man decided that if he tied rope to his ___23___ and pull it until the tree be down. he could then ___24___ and get the kitten.
That’s what he did. all the while checking his progress in the car. He then thought if he went just a little bit ___25___, the tree would be bent low enough for him to reach the kitten. But as he moved the car a little further forward, the rope broke.
The tree went “boing!” and the kitten was nowhere to be found.
The man felt ___26___. He asked people he met if they’d ___27___ a little kitten. No. Nobody had.
A few ___28___ late the he met a neighbor at the store. He happened to look into her shopping basket and was ___29___ to see cat food.
This woman was a cat ____30____ and everyone knew it, so he asked her, “____31____ are you buying cat food?” She replied, “You won’t believe this, “and then told him how her little girl had been begging her for a cat,____32____ she kept refusing. Then a few days before, the child had begged again, so the Mom finally ____33____ her little girl, “Well, I’ll let you keep a cat if it falls from the ____34____.”
She told the man, “I watched my child go out in the yard, and look straight into the sky. And really,____35____ won’t believe this, but I saw it with my own eyes. A kitten suddenly came lying through the air, and landed right in front of her.”
21. A. left B. offered C. threw D. drank
22. A. tall B. old C. close D. strong
23. A. car B. body C. door D. window
24. A. pick up B. look up C. reach up D. climb up
25. A. faster B. higher C. nearer D. further
26. A. sick B. bored C. funny D. terrible
27. A. seen B. lost C. raised D. bought
28. A. hours B. days C. weeks D. years
29. A. happy B. sorry C. worried D. surprised
30. A. lover B. hater C. keeper D. trainer
31. A. Why B. How C. When D. Where
32. A. so B. or C. but D. until
33. A. told B. warned C. advised D. ordered
34. A. sky B. tree C. wall D. building
35. A. he B. you C. she D. they
【答案】21. B 22. D 23. A 24. C 25. D 26. D 27. A 28. B 29. D 30. B 31. A 32. C 33. A 34. A 35. B
left离开；offered提供；threw扔；drank喝，根据上文…was afraid to come down. He __1__warm milk. It would not come down. 可知小猫害怕下来。于是他提供温牛奶引诱它，想让它下来的。故选B。
tall高的；old年老的；close近的；strong强壮的，根据下文the man decided that if he tied rope to his ___3___ and pull it until the tree be down.可推断那棵树不结实，不能爬树，故选D。
car汽车；body身体；door门；window窗户，That’s what he did. all the while checking his progress in the car. 他就是这么做的。一直在检查他在车里的进展。可知他用车把树拉倒弯下来，故选A。
pick up捡起；look up向上看；reach up往高处伸；climb up向上爬，结合语境，可知这棵树长得不够结实，不能爬不上去，他决定把绳子系在他的车上，把树拉倒弯下来，这样他就可以伸手去抓小猫了，故选C。
faster更快；higher更高；nearer更近；further更远，根据the tree would be bent low enough for him to reach the kitten.可知如果他再往前走远一点，那棵树就会弯得足够低，让他够到小猫，故选D
sick生病的；bored无聊的；funny有趣的，好笑的；terrible可怕的，糟糕的，根据上文The tree went “boing!” and the kitten was nowhere to be found. 那棵树啵嘤一声，小猫被弹得无处可寻。可知男人感觉很糟糕，故选D。
seen看见；lost遗失；raised举起；bought购买，根据上文the kitten was nowhere to be found，可知他问他遇到的人是否见过一只小猫，故选A。
happy幸福；sorry难过；worried担心；surprised惊讶，根据下文she kept refusing“她拒绝养猫”，可知这个女人是个讨厌猫的人，所以他碰巧看着她的购物篮里有猫食，应该很惊讶，故选D。
lover爱好者；hater厌恶者；keeper饲养人；trainer驯兽师，根据and then told him how her little girl had been begging her for a cat,___12___ she kept refusing. 然后告诉他，她的小女孩是如何向她乞讨一只猫的，她一直拒绝，可知这个女人是个讨厌猫的人，故选B。
so因此；or不然；but但是；until直到，根据and then told him how her little girl had been begging her for a cat,___12___ she kept refusing.她的小女孩是如何向她乞讨一只猫的，但她一直拒绝，表转折关系，故选C。
told告诉；warned警告；advised建议；ordered命令，根据下文”Well, I’ll let you keep a cat if it falls from the ___14___.”可知她是告诉小女孩说的话，故选A。
sky天空；tree树；wall墙；building建筑物，根据下文I saw it with my own eyes. A kitten suddenly came lying through the air, and landed right in front of her.” 我亲眼看到的。 一只小猫突然从空中飞了过来，正好落在她面前，可知一只猫真的从天而降，故选A。
he他；you你；she她；they他们，根据She told the man…可知本句为直接引语，应该是女人对他说“你不会相信的”，故选B。
|present if last they usual other interest good help have|
Friendship and kindness go hand in hand. A friendship can ___36___ forever when friends are kind to each other.
People ___37___ become friends because they have something in common. They share many of the same ___38___ and little to be together. It is easy to be a friend when everything is going great, but a true friend is one who sticks around in both the ___39___ times and the bad. A good friend will cheer you up when you are ___40___ a bad day. Show a fiend you care. Ask the other person, “What can I do to help you?” and be willing to do it.
Listen to your friends. Be honest. Tell ___41___ what is wrong if they have hurt you. Send a card, give them a little ___42___ or call them on the phone just to say “I value our friendship”. ___43___ whenever and wherever you can. Good friendships are not easy to develop, but a friendship can last forever ___44___ you are loyal and sincere. If you are a friend to _____45_____, they will usually be a friend to you. Friends make life better.
loyal 忠实的 sincere 真诚的
39. good 40. having
41. them 42. present
43. Help 44. if
the same后面用名词；根据“they have something in common”可知此处用复数名词interests表示“相同的兴趣爱好”。故答案为interests。
根据“and the bad”可知此处指的是好坏，用the good times。故答案为good。
when引导的时间状语从句缺少谓语动词，are后跟现在分词，构成现在进行时态。此处用having a bad day。故答案为having。
根据前文“Listen to your friends”，可知此处tell后面用宾格them。故答案为them。
此处用单数名称，根据“Send a card”可知此处表示“给一个小礼物”，用名词present。故答案为present。
根据“they will usually be a friend to you”可知此处介词to后面用名词或代词，用代词others表示“其他人”。故答案为others。
One day, I was reading my favorite magazine. My little girl ___46___ playing around me, which made my reading impossible. To get some peace, I tried a trick ___47___ keep her busy for a little while. I took a page out from my magazine with a printed map on it. I cut the map into pieces and handed them over to her, asking her to put those pieces together and make ___48___ complete map again.
But within several minutes, she was standing___49___ front of me with a perfect map in her little hands. Surprised, I asked her how she did it so quickly and easily.
She smiled and said.” Oh, Dad,___50___ is a man’s face on the other side of the map. I just tried to make his face completely.”
Then she turned and ran outside to play, leaving me eyes wide and mouth open.
47. to 48. a
49. in 50. there
根据句意理解及前句中的I was reading my favorite magazine可知，这里表达的是“我正在……”，前面用的是过去进行时，所以这里也用过去进行时，空格后面是ing形式，且句子主语是单数名词，所以这里应该用was，故答案为was。
根据句意理解可知，这里表达的是“在前面”，英语是in front of，表示在外部的前面，所以空格缺的是in，故答案为in。
A: Hi! My name’s Carl. Nice to meet you.
B: Nice to meet you. My name is Francisco.
A: Wait, wait, please. _____51_____?
B: Francisco. All my friends and family back in Peru call me Pancho.
A: Okay, Pancho. _____52_____?
B: Well, I have three brothers and two sisters.
A: Wow. _____53_____. So are you the oldest, Pancho?
B: No. I’m the second oldest in my family.
A: So, what do your parents do?
B: _____54_____. It’s a hard job, but he works hard to support the family.
A: How about your mother?
B: She helps run a small family store with some of my brothers and sisters.
B: We mainly sell food, like bread, eggs, soft drinks, rice, sugar, and cookies. Things that people buy every day.
【答案】51. What’s your name / Your name (again) / Would/Do you mind telling me your name (again) / Could/Would/Will you (please) tell me your name (again) / Would you like to tell me your name (again) …
52. So, tell me about your family / Would/Do you mind telling me about your family / Could/Would/Will you (please)) tell me about your family / Would you like to tell me about your family / How many brothers and sisters do you have / Do you have brothers or sisters …
53. That is/You have a big family / I can’t believe it / That’s amazing/unbelievable/… / (How)I admire you / I wish I could have so many brothers and sisters / What a big family (it is/you have) …
54. My father is a taxi driver/cook/… / My father works as a taxi driver/cook/… / My father is an engineer/… / My father works in a coal mine/… …
55. What kind of store (is it) / What do you sell …
根据前句My name is Francisco. Wait, wait, please.以及后句回答Francisco可知，这里是想请对方再说一遍名字，故答案为：What’s your name / Your name (again) / Would/Do you mind telling me your name (again) / Could/Would/Will you (please) tell me your name (again) / Would you like to tell me your name (again) …
根据后句的回答Well, I have three brothers and two sisters.可知，这里是问对方的家庭情况，所以回答应该表达的是“你能告诉我你的家庭情况吗？”，故答案为：So, tell me about your family / Would/Do you mind telling me about your family / Could/Would/Will you (please)) tell me about your family / Would you like to tell me about your family / How many brothers and sisters do you have / Do you have brothers or sisters …
根据前句Well, I have three brothers and two sisters.以及空格前的Wow可知，这里是感叹对方的家庭很大，可以用陈述句，也可以用感叹句的形式，故答案为：That is/You have a big family / I can’t believe it / That’s amazing/unbelievable/… / (How)I admire you / I wish I could have so many brothers and sisters / What a big family (it is/you have) …
根据后句的描述It’s a hard job, but he works hard to support the family.可知，这里是说“爸爸的工作是……”，可以有不同的职业，故答案为：My father is a taxi driver/cook/… / My father works as a taxi driver/cook/… / My father is an engineer/… / My father works in a coal mine/… …
根据后句的回答We mainly sell food, like bread, eggs, soft drinks, rice, sugar, and cookies. Things that people buy every day.可知，这里问的是“商店卖什么东西”，或者“什么类型的商店”，故答案为：What kind of store (is it) / What do you sell …
56.爱思考的人善于提出问题，而提出问题有助于解决我们生活或学习中的困惑。请以”A question I asked”为题，并根据要点和要求，用英语写一篇短文。
A question I asked
A question I asked
When I began to learn English, remembering words was a big headache to me. Even though I could remember some, they went out of my mind soon. I was so hopeless.
One day I asked my teacher a question before I would give up, “Why do I have to remember words?” The teacher said, “Words are not for remembering but for talking and writing. Keep using them and you will remember them.”
I took her advice and tried to use words in my talking and writing. To my surprise, learning words by heart didn’t seem to be a problem any more.
短语：begin to do sth.；ask sb. sth.；give up；try to do sth.；to one’s surprise；not…any more。
句型：Even though I could remember some, they went out of my mind soon. even though引导的让步状语从句；One day I asked my teacher a question before I would give up. before引导的时间状语从句。