1.In the following words, which underlined (划线的) letters have a different sound from the others?
A. brother B. throat C. them
考查语音知识。brother /ˈbrʌðə(r)/ 哥哥，弟弟；throat /θrəʊt/ 喉咙；them /ðəm/ 他(她，它)们。根据单词音标可知字母组合th在A、C两项中发音为/ð/，而在B项中发音为/θ/。故选B。
2.Which pair of the words with the underlined (划线的) letters has the same sound?
A. movie gold B. hate lake C. head team
本题考查音标。A. movie /ˈmuːvi/ ，gold /ɡəʊld/，B. hate /heɪt/，lake /leɪk/，C. head /hed/, team /tiːm/。因此hate lake划线字母的读音相同。故选B。
3.Which of the following words doesn’t have the same stress (重音) as the others?
A. Pardon. B. Tiger. C. Event.
本题考查音标。Pardon /ˈpɑːdn/，Tiger /ˈtaɪɡə(r)/，Event /ɪˈvent/。因此重音不一样的单词是event。故选C。
4.—When is your birthday, Sally?
—My birthday is________July 3rd.
A. in B. on C. at
5.—It is raining heavily but I don’t have an umbrella with me.
—Don’t worry! I have got one. You can share ________.
A. yours B. ours C. mine
考查名词性物主代词。yours你(们)的；ours我们的；mine我的。根据题干中“I have got one.”可知此处是说“你可以分享我的伞”，用名词性物主代词mine表示“我的伞”。故选C。
6.— Candy, I have a toothache. What should I do?
— You’d better see a dentist and get ________ X-ray.
A. an B. a C. /
考查冠词。A. an不定冠词，表泛指，用于元音音素开头的单词前；B. a不定冠词，表泛指，用于辅音音素开头的单词前；C. /零冠词。根据句意可知，此处指的是照个X光片，表泛指，应用不定冠词，且空格后X-ray以元音音素开头，故选A。
7.— ________ wonderful the music is!
—Yes. It makes me relaxed after a busy day.
A. How B. What a C. How a
考查感叹句。分析句子可知，本句是感叹句，强调的中心词是形容词wonderful，应为“How+ adj +主语+谓语！”句型。故选A。
8.—Sarah, I’m a very slow reader. Could you give me some advice to improve my reading speed?
—Well, keep on reading something you enjoy. The more you read, ________ you’ll be.
A. the slower B. the fresher C. the faster
考查形容词辨析。slower更慢的；fresher更新鲜的；faster更快的。根据题干可知此处用“the+比较级，the+比较级”表示“越……就越……”；结合题干中“Could you give me some advice to improve my reading speed?”可知是想要提高阅读速度，由此可推出此处是说“你读得越多，速度就会越快”，用the faster符合题意。故选C。
9.—Who do you admire most, Yang Ming?
—Zhong Nanshan. Not only I but also my classmates ________ him.
A. look forward to B. look up to C. are up to
考查动词短语辨析。look forward to期待着；look up to敬仰，钦佩，仰慕；are up to胜任，从事于……，忙于，根据问句“你最敬佩谁”，可知admire的同义词为look up to，故选B。
10.—According to a recent survey, many students have poor eyesight (视力).
—In my opinion reading on mobile phones too often is the ________ of having poor eyesight.
A. cost B. result C. cause
11.—Whose magazine is this?
—It ________ be Nancy’s. Look! Her name is on its cover (封面).
A. must B. can’t C. mustn’t
考查情态动词辨析。must一定，表示肯定推测；can’t不可能，表示否定推测；mustn’t禁止。根据“Look! Her name is on its cover (封面)”可知，这里是肯定推测，故选A。
12.—What is your new classmate like?
—She is very shy. She speaks so ________ that I can hardly hear her.
A. loudly B. clearly C. quietly
考查副词辨析。loudly大声地；clearly清晰地；quietly轻声地，安静地。根据题干中“She speaks so ____ that I can hardly hear her.”可知此处用so … that引导结果状语从句，结果是“我几乎听不见”，由此推出此处是轻声地说话，用quietly符合题意。故选C。
13.—Hi, Jill. I ________ in my math since you shared your good experience with me.
A. have made rapid progress B. made rapid progress C. will make rapid progress
考查现在完成时。make rapid progress取得快速的进步。根据题干中“since you shared your good experience with me”可知这里是含since的主从复合句，since引导的时间状语从句，从句用一般过去时，主句要用现在完成时，其结构为have/has done，结合选项可知A项符合题意。故选A。
14.— What language ________ in Canada?
—Both English and French.
A. is spoken B. speaks C. is speaking
15.—Tim, our foreign teacher Ms. Green will go back to England next week.
—Really? Let’s have a party to say goodbye to her ________ she is free this weekend.
A. unless B. if C. though
考查从属连词的辨析。unless除非；if如果；though虽然。根据句意可知，“she is free this weekend”是“have a party to say goodbye to her”的假设条件，这里是if引导的条件状语从句，故选B。
16.— Could you tell me ________?
— There is nothing but some old model planes.
A. what’s in the room B. what can you see in the room C. who in the room is
考查宾语从句。根据英语语法，宾语从句应用陈述句语序，B选项可排除。根据答句There is nothing but some old model planes可知，问句问的是房间里面有什么东西，故选A。
17.—What are they talking about?
—They are talking about the greatest inventions ________ have made a big difference to our daily life.
A. which B. who C. that
18.Every year, a number of visitors choose to go to Britain to see ________.
A. Chengdu Research Base B. Stonehenge C. The Hollywood Walk of Fame
考查常识。Chengdu Research Base成都研究基地；Stonehenge巨石阵；The Hollywood Walk of Fame好莱坞星光大道。根据“a number of visitors choose to go to Britain…”和常识可知，巨石阵在英国。故选B。
19.As a middle school student, following the school rules helps you become better and better. So you shouldn’t ________ at school.
①wear the school uniform ②fight with your classmates ③be quiet in the library ④run in the hallways ⑤eat snacks in class
A. ①②③ B. ②③⑤ C. ②④⑤
考查生活常识。wear the school uniform穿校服；fight with your classmates和你的同学们打架；be quiet in the library在图书馆保持安静；run in the hallways在走廊里跑；eat snacks in class在课堂上吃零食。根据题干中“So you shouldn’t ____ at school.”可知是要选在学校不应该做的事情，结合选项可知②④⑤项是不该做的事情。故选C。
20.Forty students in Class One, Grade Nine are fond of reading novels written in English. Different students like reading different novels. According to the form below, ________ students like reading novels written by British writers.
|The name of the novel||Treasure Island||The Old man and the sea||Oliver Twist||Tom Sawyer|
|The writer’s nationality||British||American||British||American|
A. 24 B. 22 C. 18
考查数字计算。根据表格可知，由英国作家写的小说“Treasure Island”和“Oliver Twist”各占比例为25%和20%，也就是说全班喜欢英国作家写的小说总比例是25%+20%=45%；根据“Forty students in Class One”可知，全班有40个学生，所以喜欢英国作家写的小说的学生有40*45%=18，故选C。
Among all the festivals, Christmas is my favorite. Ten years has passed since that thing happened. I was only____21____years old at that time. It was December 24th, just the day____22____Christmas Day. That evening, my dad came home from work a little earlier. After supper, he said to us, “Tomorrow is Christmas Day. My kids, I think you need to____23____loving others.” He went on, “Therefore, we are going to help out at an orphanage (孤儿院).” I couldn’t believe____24____I heard. My heart began to sink (下沉). So we wouldn’t enjoy our own Christmas dinner at home? Why so? I didn’t want to spend such a holiday! The holiday without a Christmas dinner____25____the one I expected.
The next morning, we____26____early. After a quick breakfast, we set out on our long journey to the orphanage. As soon as we arrived there we started to work. We had____27____much to do, such as preparing for the dinner, setting the tables, and organizing the kids to come in, that we had no time to have a rest. However, all I could think about was the Christmas dinner I couldn’t enjoy. How____28____I was! But the thoughts (想法) quickly disappeared. Over the next few hours, I watched the kids sitting around the tables and enjoying the dinner. They talked happily all the time. For some kids, this was the most delicious meal they ate that week. For____29____, it was an unusual Christmas dinner they would never forget. The kids were so happy. Laughter filled the orphanage.
Through this_____30_____, I have learned a lot. Although I didn’t enjoy the Christmas dinner at home, I got much more pleasure. Now I am a 19-year-old college student. I will remember that Christmas Day forever.
21. A. nine B. ten C. nineteen
22. A. on B. before C. after
23. A. avoid B. practice C. manage
24. A. what B. where C. how
25. A. was B. weren’t C. wasn’t
26. A. picked up B. got up C. took up
27. A. too B. very C. so
28. A. disappointed B. pleased C. satisfied
29. A. the other B. another C. others
30. A. ecosystem B. exhibition C. experience
【答案】21. A 22. B 23. B 24. A 25. C 26. B 27. C 28. A 29. C 30. C
A. nine九，B. ten十，C. nineteen十九。根据“Ten years has passed since that thing happened”和“Now I am a 19-year-old college student.”可知，我现在19岁，因此10年前我9岁，故选A。
A. on在具体某一天，B. before在……之前，C. after在……之后。根据“It was December 24th”可知，圣诞节是在12月25日，因此12月24日是在圣诞节的前一天。故选B。
A. avoid doing sth避免做某事，B. practice doing sth练习做某事，C. manage to do sth设法做某事。根据“we are going to help out at an orphanage (孤儿院).”可知，此处表示要去学会爱别人。故选B。
A. what什么，B. where哪里，C. how如何。作为动词believe的宾语从句，动词heard后缺少宾语，用代词what。故选A。
A. was是，B. weren’t不是，C. wasn’t不是。根据“I didn’t want to spend such a holiday!”可知，此处表示这不是我期待假期。故选C。
A. picked up捡起来，B. got up起床，C. took up拿起来。根据后文的“After a quick breakfast,”可知，要吃早饭，应是起床后。故选B。
A. too太，B. very非常，C. so如此。根据so+形容词+that+从句，表示“如此……以至于……”，故选C。
A. disappointed失望的，B. pleased高兴的，C. satisfied满意的。根据“all I could think about was the Christmas dinner I couldn’t enjoy”可知，我无法享受圣诞节晚餐，因此感到失望，故选A。
A. the other其他所有的，B. another另一个，C. others其他一些(人或事)。根据some, others“一些人，其他一些人”，故选C。
A. ecosystem生态系统，B. exhibition 展览，C. experience经历。根据前文的“After a quick breakfast, we set out on our long journey to the orphanage.”可知，这是我们去孤儿院的一次经历。故选C。
John Smith is an exchange student from New York. Here is a letter to his friend in his hometown.
How time flies! It’s been 3 months since I came to China. I’m having a great time on my student exchange program here. So far, I’ve completely got used to the life here and have known a lot about traditional Chinese culture. I’d like to share some with you.
In China, there are many different kinds of traditional art forms, such as paper cutting, Chinese clay art and so on. Among them, the kite interests me most. The first ancient Chinese kite appeared more than 2,000 years ago. Then flying kites was spread into Japan, Korea and Malaysia during the Tang Dynasty and the Song Dynasty. Kites are regarded as the earliest craft (飞行器). They played an important role in the process of inventing the plane.
Tea culture is important in China. Tea was discovered as a kind of drink by accident about 5,000 years ago. It is believed that tea was brought to Korea and Japan during the 6th and 7th centuries. It didn’t appear in England until around 1660. The tea trade from China to Western countries took place in the 19th century. Now tea has become one of the most popular drinks around the world.
Lastly, I’d like to tell you something about one of the traditional Chinese festivals — the Mid-Autumn Festival. It is on the fifteenth day of the eighth month in the Chinese lunar calendar (阴历). Chinese people have been celebrating the Mid-Autumn Festival and enjoying mooncakes for centuries.
If you’d like to know more about traditional Chinese culture, I will talk about it in the next letter.
31. From this passage, we know that John Smith is from ________.
A. Canada B. the US C. the UK
32. Which of the following isn’t a traditional Chinese art form?
A. Paper cutting. B. Chinese clay art. C. The Mid-Autumn Festival.
33. About 5,000 years ago, ________.
A the first ancient Chinese kite appeared
B. flying kites was spread into Japan, Korea, and Malaysia
C. tea was discovered as a kind of drink by accident
34. Which of the following is TRUE according to the letter?
A. David came to China three months ago.
B. Tea didn’t appear in England until around the 16th century.
C. Kites played an important role in the process of inventing the plane.
35. John wrote this letter to David in order to ________.
A. share something about traditional Chinese culture with him
B. tell him the tea trade from Western countries to China took place in the 19th century
C. tell him the Mid-Autumn Festival is in August every year
【答案】31. B 32. C 33. C 34. C 35. A
细节理解题。根据第一句“John Smith is an exchange student from New York”可知，约翰·史密斯来自美国的纽约。故选B。
推理判断题。根据信中第二段“In China, there are many different kinds of traditional art forms, such as paper cutting, Chinese clay art and so on.”可知，剪纸和中国粘土艺术是中国的传统艺术形式；根据信中第四段“Lastly, I’d like to tell you something about one of the traditional Chinese festivals — the Mid-Autumn Festival.”可知，中秋节是中国的节日，不是艺术形式。故选C。
细节理解题。根据信中第三段“Tea was discovered as a kind of drink by accident about 5,000 years ago.”可知，茶叶是在大约5000年前被偶然发现的一种饮料。故选C。
推理判断题。根据第一段“John Smith is an exchange student from New York. Here is a letter to his friend in his hometown.”及信中第一行“How time flies! It’s been 3 months since I came to China.”可知，是约翰·史密斯来中国三个月了，而不是David，故选项A错误；根据信中第三段“It didn’t appear in England until around 1660.”可知，茶在17世纪60年代才在英国出现，故选项B错误；根据信中第二段“They played an important role in the process of inventing the plane.”可知，风筝在发明飞机的过程中发挥了重要作用，故选项C正确。故选C。
主旨大意题。根据信中第一段“So far, I’ve completely got used to the life here and have known a lot about traditional Chinese culture. I’d like to share some with you.”及全文内容可知，John对中国传统文化有了很多了解，他写信主要是想与家乡的朋友分享中国传统文化。故选A。
One day, a couple wanted to buy a tea cup. So they went into a shop. They saw a beautiful one there. They asked, “May we see that? We’ve never seen such a beautiful one.” As the shopkeeper handed it to them, suddenly the tea cup spoke. “You don’t understand.” it said. “Once I was red and looked ugly. I was rolled and struck (捶打) over and over by my master. I shouted out, ‘Let me alone.’ But he only smiled, ‘Not yet.’ Then I was put on a wheel which was moving, and suddenly I was pushed to move around and around. ‘Stop!’ I cried. But my master only shook his head and said, ‘Not yet.’ Then he put me in the oven. I was fired at a very high heat. I wondered why he wanted to burn me, and I cried and knocked at the door. But he just shook his head.”
“Finally, the door opened. He put me on the table, and I began to become cool. Then I was polished. After that, my master brushed and painted me all over. How terrible the smell was! I thought I would die. ‘Stop!’ I cried. He only shook his head, ‘Not yet.’ Then suddenly he put me into the second oven. This oven was twice as hot as the first one and I couldn’t breathe at all. I begged (哀求). However, my master put me on the table again. ‘Not yet.’ I nearly lost hope. Just then, the door opened. He took me out and put me on the table again.”
“One hour later he handed me a mirror and said, ‘Look at yourself.’ And I did so. I was surprised and said, ‘That’s not me. Why am I so beautiful?’I want you to remember,’ my master said, ‘without those paints, you would never be a perfect product.'”
36. One day, a couple went into a shop to buy a tea cup.
37. When the couple saw the tea cup, it looked ugly.
38. After being polished, the master was brushed and painted all over.
39. The second oven was hotter than the first one.
40. According to the passage, we know that those paints helped the tea cup become a perfect product.
【答案】36. A 37. B
38. B 39. A
细节理解题。根据“One day, a couple wanted to buy a tea cup.”可知，一天，一对夫妇进入商店想要买一个茶杯，此处与原文一致，故选A。
细节理解题。根据“So they went into a shop They saw a beautiful one there.”可知，当这对夫妇看见这个茶杯时，它看起来非常漂亮，此处与原文不符。故选B。
细节理解题。根据“Then I was polished. After that, my master brushed and painted me all over.”可知，这个茶杯被润色之后，他的主人给它全身刷了颜料，不是他的主人被全身刷了油漆。此处与原文不符，故选B。
细节理解题。根据“Then suddenly he put me into the second oven. This oven was twice as hot as the first one and I couldn’t breathe at all.”可知，第二个烤炉比第一个更热，此处与原文一致，故选A。
细节理解题。根据“without those pains, you would never be a perfect product.”可知，这些颜料使这个茶杯成为了一种完美的产品，此处与原文一致，故选A。
Mona Island is an amazing place to take a vacation. Some of the animals living there can’t be found anywhere else in the world. There are fascinating beaches and caves to explore(探险). The sea around the island has colorful fishes.
Mona Island is very small. The government of Puerto Rico(波多黎各) takes care of the island and has made it a natural reserve. That means the island’s animals and plants are protected from being harmed by people. Mona Island is different from most places because people are not allowed to live there. Only a few park workers are able to stay.
The park workers’ job is to keep Mona Island safe and wonderful. Rules must be followed on the island. One rule is that only 100 people at a time can visit the island. That way, the park workers can make sure the land and animals remain safe.
On the island, visitors can go to see Mona Island iguanas(鬣蜥) which live only on Mona Island.
Also, visitors can come to the island to have a close look at many kinds of fishes. They can dive(潜水) far below the surface. They use special tools to be able to breathe under the water. Through the clear water, visitors can see the bright colors of the fishes.
Visitors can also explore caves. Some of the caves even have paintings on the walls. These paintings were made by some Indians who lived on the island hundreds of years ago.
After a full day of fun activities, visitors can take a rest, listen to the night sounds, and watch the stars in the huge sky. The stars are easier to see. Visitors say that watching the stars is amazing. It’s the perfect end to a perfect day.
41. The underlined(划线的) word “reserve” in the passage means “________” in Chinese.
A. 休息区 B. 保护区 C. 风景区
42. Only 100 people at a time are allowed to visit the island so that ________.
A. many park workers are able to stay on Mona Island
B. the park workers’ job is to keep Mona Island safe and wonderful
C. the park workers can make sure the land and animals remain safe
43. What can visitors do on Mona Island?
A. They can live on the island for several days.
B. They can go to see Mona Island iguanas.
C. They can meet the Indians who lived on the island hundreds of years ago.
44. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Mona Island is a large island and taken care of by the government.
B. Fishes can dive far below the surface with special tools.
C. Visitors are amazed to watch the stars in the huge sky on Mona Island.
45. What’s the best title for the passage?
A. Mona Island — an Amazing Place to Take a Vacation
B. Mona Island — a Good Place to Watch Stars
C. Mona Island — the Best Place to Protect Animals
【答案】41. B 42. C 43. B 44. C 45. A
词句猜测题。根据原文That means the island’s animals and plants are protected from being harmed by people可知，莫纳岛被波多黎各政府列为自然保护区，这意味着岛上的动植物受到保护，免受人类的伤害。故“reserve”有“保护区”之意。故选B。
细节理解题。根据原文One rule is that only 100 people at a time can visit the island. That way, the park workers can make sure the land and animals remain safe可知，每次只允许100人参观这个岛，以便工作人员可以保证莫纳岛以及岛上动物的安全。C选项the park workers can make sure the land and animals remain safe“公园的工作人员可以确保莫纳岛和岛上动物的安全”符合题意，故选C。
细节理解题。根据原文On the island, visitors can go to see Mona Island iguanas(鬣蜥) which live only on Mona Island可知，游客可以在岛上见到此处独有的动物鬣蜥。B选项They can go to see Mona Island iguanas“他们可以去看莫纳岛的鬣蜥”符合题意，故选B。
细节理解题。根据原文Mona Island is very small可知，A选项“莫纳岛是一个很大的岛屿，由政府管理”说法错误，可排除。根据原文Also, visitors can come to the island to have a close look at many kinds of fishes. They can dive(潜水) far below the surface. They use special tools to be able to breathe under the water可知，游客可以借助特殊工具潜到水下较深地方，B选项“鱼可以用特殊工具潜到水面以下很远的地方”说法错误，可排除。根据原文Visitors say that watching the stars is amazing可知，C选项“在莫纳岛上，游客们在浩瀚的天空中看到星星，感到非常神奇”说法正确，故选C。
最佳标题。通读全文可知，本文是一篇说明文，介绍了度假胜地莫纳岛的美景。A选项Mona Island — an Amazing Place to Take a Vacation“莫纳岛——度假的好去处”符合题意，故选A。
Teens are not as healthy as they used to be. They are putting on weight. A recent research shows 97% of the teens need more exercise. ____46____ First, exercise can help your mind. People who get plenty of physical activity might worry less and sleep better at night. You may even learn better in school. ____47____ Physical activity can make your body strong. It can also keep you at a healthy weight. But how can teens be encouraged to do more exercise? Here are some good suggestions.
____48____ Doctors call watching TV or playing video games screen time. You should have no more than two hours of screen time a day. Then you will enjoy your life more.
____49____ Interest is the best teacher. You can choose the traditional sports, such as basketball, soccer, or baseball. Those are all great sports and if you like them, play them.
____50____ Find a friend or a family member to exercise with you. You will have more fun and it’s not easy for you to give up.
All in all, it’s necessary for teens to do more exercise.
A. Second, exercise helps your body.
B. Step away from the screen.
C. Exercise with others together.
D. Exercise helps in two ways.
E. Find a sport you are interested in.
【答案】46. D 47. A 48. B 49. E 50. C
根据下文First … Second …可知，此处说的是锻炼的两点好处。D选项Exercise helps in two ways“锻炼在两个方面有帮助”符合语境，故选D。
根据上文Exercise helps in two ways … First …可知，此处说的是锻炼的第二点好处。A选项Second, exercise helps your body“第二，锻炼对你的身体有帮助”符合语境，故选A。
根据下文Doctors call watching TV or playing video games screen time可知，本段说的是要尽量少花时间在电子屏幕前。B选项Step away from the screen“远离屏幕”符合语境，故选B。
根据下文Interest is the best teacher可知，本段说的是可以根据自己的兴趣选一项运动。E选项Find a sport you are interested in“寻找一个自己感兴趣的运动”符合语境，故选E。
根据Find a friend or a family member to exercise with you可知，本段说的是可以找朋友或家人一起去锻炼。C选项Exercise with others together“与他人一起锻炼”符合语境，故选C。
A: Hi, Lucy! The cat in the photo is so cute. Whose is it?
A: I love its round face.____52____
B: It’s called smart.
B: Because it’s really smart.____53____
A: How amazing! Then that’s a good name for it!____54____
B: Five years old. By the way, do you have a pet?
A:____55____My mother worries that keeping a pet will bring me a lot of trouble.
B: Actually, pets can bring you lots of pleasure. I hope you will have a pet one day in the future.
A. Yes, I have a pet, too.
B. It can even play the guitar.
C. It’s my pet cat.
D. No, I don’t have one though I love pets too.
E. How old is it?
F. What’s its name?
G. It’s kind of silly.
【答案】51. C 52. F 53. B 54. E 55. D
根据前句“The cat in the photo is so cute. Whose is it?”可知，前句在询问照片里的猫是谁的，所以此处应回答是谁的猫。结合选项，故选C。
根据后句“It’s called smart.”可知，猫叫做斯玛特，所以前句在询问猫的名字是什么。结合选项，故选F。
根据前后句“Because it’s really smart.”和“How amazing!”可知，此处应在描述猫具体怎么样聪明，做了什么让人觉得它聪明。结合选项，故选B。
根据答语“Five years old.”可知，答语说它五岁了，所以前句是在问猫几岁了。结合选项，故选E。
根据“By the way, do you have a pet?”和“My mother worries that keeping a pet will bring me a lot of trouble”可知，前句在询问是否养了宠物，所以答语应回答是否养了，再根据“我妈妈担心养宠物会给我带来很多麻烦”可知，没有养宠物。结合选项，故选D。
A: Hi, Mike! You look so happy, don’t you?
B: Yes. Today is ____56____. It’s my favorite day.
B: Because tomorrow is Saturday.
A: ____57____your plan for tomorrow?
B: I have nothing much to do. I only want to stay at home.
A: What about taking a trip to the Sun Island?
B: Good idea! We can go there by bus.
A: Why not ride a bike ____58____of taking a bus? It’s good for our health and the environment.
B: Great! But ____59____shall we meet?
A: In front of our school gate.
B: When shall we meet?
A: Let’s meet ____60____8:00 tomorrow morning.
B: OK. I can’t wait to take the trip with you.
57. What’s 58. instead
59. where 60. at
根据下文“Because tomorrow is Saturday.”可推出今天是星期五。故答案为Friday。
根据答句“I have nothing much to do. I only want to stay at home.”可知此处是在问对方明天的计划是什么，用疑问词what提问，主语your plan是单数，be动词用is，缩写为what’s，且首字母大写。故答案为What’s。
根据下文“It’s good for our health and the environment.”讲骑自行车对健康和环境有益，可推出是建议骑自行车代替乘坐公交车，结合空后of可推出要用instead of表示“代替，而不是”。故答案为instead。
根据答句“In front of our school gate.”是个地点，可推出此处询问在哪里见面，此处用疑问词where。故答案为where。
根据题干“Let’s meet ____ 8:00 tomorrow morning.”可知此处是说在明天早上八点见面，具体的钟表时刻“8:00”前用介词at。故答案为at。
|be of medium height, social, bored, laughter, this, compete, eighth, introduction|
Do you have a friend? In the modern____61____, friends are an important part of our life. Without friends, life will be____62____. As a matter of fact, a true friend reaches for our hands and touches our hearts. Here, let me____63____my friend Jack to you. Jack is a handsome boy who____64____. When I was in Grade Seven, I took part in an English singing____65____. When the result came out, I learned I failed! I could hardly hold back my tears. I felt that the world became cold and I was____66____at by everyone. How sad I was! Just at that time, I received a letter in English, saying, “Cheer up! Have confidence in yourself. Keep on practicing and you’ll succeed.” I knew it was from my friend Jack.____67____words encouraged me greatly. From then on, I practiced even harder. When I was in Grade____68____, I took part in another contest and won first prize. I’m so lucky to have such a good friend.
62. boring 63. introduce
64. is of medium height
67. These 68. Eight
modern是形容词，后接名词作宾语。根据In the modern及所给选词，可知，此空表示“在现代社会”， social是形容词，其对应的名词是society，所以空格处填society。故答案为society。
be是系动词，后接形容词作表语。根据friends are an important part of our life，可知，朋友是我们生活中的一个重要部分，所以没有朋友，生活将会很枯燥，bored修饰人，boring修饰物，此句的主语是life，所以空格处填boring。故答案为boring。
根据my friend Jack to you及所给选词，可知，是将杰克介绍给你们，固定搭配：introduce sb to sb“把某人介绍给某人”，let sb+do sth“让某人做某事”，所以此空填动词原形introduce。故答案为introduce。
根据句子结构，此句是一个定语从句，空格处修饰boy，从句中缺少谓语和其他成分。结合所给选词，此句表示“杰克是一个中等身高的帅气男孩”，boy是单数名词，并且主句是一般现在时，所以空格处填一般现在时is of medium height。故答案为is of medium height。
an是不定冠词，后接可数名词单数。根据When the result came out, I learned I failed及所给选词，可知，作者参加了一个英语歌唱比赛，compete是动词，其对应的名词是competition，所以空格处填competition。故答案为competition。
by everyone表示“被大家”，此句要用被动语态be done的结构。根据at by everyone及How sad I was，可知，作者认为大家都在嘲笑他，他感到很难过，所以空格处填过去分词laughed。故答案为laughed。
Many kids go camping during the summer. Usually, they start camp (露营) in the morning and go home in the afternoon. That is called day camp. Nowadays, another kind of camp, sleep-away camp, is becoming popular with kids. It’s called sleep-away camp because they stay overnight (过夜) there. It’s a kind of vacation for kids, but without their parents. Kids usually spend a week in attending sleep-away camp. It offers much more excitement because they’ll be there all day and night, eating their meals, playing games and communicating with others. They’ll sleep in a cabin (小屋) with the other kids attending the camp. They have to share the bathroom with the other kids.
If you go to a sleep-away camp for the first time, you’ll feel excited and maybe a little nervous. Be proud of yourself for being old enough to go camping. It is a chance to try new things. It’s also a chance to learn about being independent. Are you looking forward to attending such a camp in your summer vacation?
69. c________ to exchange information, news or ideas with somebody
70. n________ being worried and not able to relax
71. Be proud of yourself for being old enough to go camping. 完成同义句转换，每空一词。
Take ________ ________ yourself for being old enough to go camping.
72. How many kinds of camps are mentioned in the passage?
73. How long do kids usually spend in attending sleep-way camp?
74. Who do they have to share the bathroom with?
71. (1). pride (2). in
72. Two. 73. A week.
74. The other kids.
根据英文释义“to exchange information, news or ideas with somebody”和别人交换信息、新闻或想法，可知是“沟通”communicate，故答案为communicate。
根据英文释义“being worried and not able to relax”担忧，无法放松，可知是“紧张的”nervous，故答案为nervous。
be proud of意为“为……感到骄傲”，可替换为同义短语take pride in，其中pride为名词，故答案为pride in。
根据“That is called day camp. Nowadays, another kind of camp, sleep-away camp, is becoming popular with kids”，可知文章共提到“白天营”和“住宿营”两种露营方式，故答案为Two。
根据“Kids usually spend a week in attending sleep-away camp”，可知通常是参加一周时间，故答案为A week。
根据“They have to share the bathroom with the other kids”，可知要和其他孩子共享浴室，故答案为The other kids.
Have you ever heard of Iceland? Iceland is a European country. It used to be one of the richest countries in the world. Its total area is 103 thousand square kilometers. Summer in Iceland is very short, which lasts from June to August. Its winter starts from September and ends next May.
In 1980, Iceland started to develop its tourist industry. Forty years has passed since then. In summer, plenty of tourists from all over the world come here to have a visit. In winter, people in Iceland have to spend the long dark night. They usually have a lot of special activities, such as skating, riding snow motorbikes and having parties to have an exciting night.
Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season. Food problem was always a headache for Iceland in the past. Now the problem is being solved.
|Iceland — a Country in___75___|
|Its total area||103,000___76___kilometers|
|When Iceland started to develop its tourist industry||Forty years___77___|
|What people do to have an exciting night in winter||They___78___, ride snow motorbikes and have parties.|
|Why Iceland has a short___79___season||Because of a long cold winter|
76. square 77. ago
78. skate 79. growing
根据第1段中“Iceland is a European country.”讲冰岛是个欧洲国家，可知冰岛在欧洲，介词in后接European的名词形式Europe。故答案为Europe。
根据第1段中“Its total area is 103 thousand square kilometers.”可知冰岛的总面积是103,000平方公里，结合题干中“103,000 ____ kilometers”可知此处缺少square。故答案为square。
根据第2段中“In 1980, Iceland started to develop its tourist industry.”可知1980年冰岛开始发展旅游业，现在是2020年，结合题干中“Forty years ____”可知此处是说40年前，用ago表示“以前”。故答案为ago。
根据第2段中“They usually have a lot of special activities, such as skating, riding snow motorbikes and having parties to have an exciting night.”可知冬天人们会滑冰、骑雪上摩托和聚会来度过一个激动人心的夜晚，结合题干“They ____, ride snow motorbikes and have parties.”中and连接并列的谓语结构，ride和have都用原形，可知此处要用动词原形skate。故答案为skate。
根据最后一段中“Because of a long cold winter, Iceland has a short growing season.”可知漫长的寒冬是冰岛植物生长季短的原因，此处用growing与原文保持一致。故答案为growing。
I’m writing to tell you something about the class meeting held last week. The theme of it was “My Ideal”. Our monitor hosted the meeting. During it, all of us took an active part in the discussion and shared our opinions with each other.
Zhao Yong is going to be a brave policeman. He hopes to help people in danger. Zhang Hong wants to be a volunteer, she will help people in need especially the disabled and the homeless. My dream is to be an excellent doctor, I think it’s a meaningful job, because I can save people’s lives and help them out of danger.
To realize our ideals, I have some opinions. Firstly, we must try to work harder from now on and learn as much knowledge as possible. Secondly, we should believe ourselves, because confidence is the key to success. Besides, it’s also important to find out how successfully people did it so that we can learn from them.
短语：host the meeting；take an active part in；in danger；a meaningful job；from now on；learn from。
句型：① I think it’s a meaningful job, because I can save people’s lives and help them out of danger.
②Secondly, we should believe ourselves, because confidence is the key to success.
③Besides, it’s also important to find out how successfully people did it so that we can learn from them.