1. What are the speakers talking about?
A. Football. B. Baseball. C. Basketball.
2. Where will the speakers meet?
A. In Room 340. B. In Room 314. C. In Room 223.
3. Which city will Judy probably visit?
A. Sydney. B. New York. C. Beijing.
4. Who is ill in hospital?
A. Jim. B. Jim’s mother. C. Jim’s brother.
5. When was the woman born?
A. In 1983. B. In 1979. C. In 1976.
6. What are they going to do?
A. Collect plastic bags. B. See the animals. C. Have a picnic.
7. What time are they going?
A. At 12:10 p.m. B. At 2:00 p.m. C. At 3:00 p.m.
8. What color is Grace’s hair now?
A. Black. B. Brown. C. Yellow.
9. Who had long hair before?
A. The girl. B. The girl’s mother. C. The boy’s mother.
10. What’s the matter with the woman?
A. She has got a toothache. B. She has got a backache. C. She has got a headache.
11. How does the doctor look her over?
A. By finding the place which aches. B. By asking many questions. C. By taking her temperature and so on.
12. What does the doctor tell her to do?
A. Practice lifting. B. Have a lot of rest. C. Get up early every day.
13. When does the train leave?
A. At 3:26. B. At 3:29. C. At 4:27.
14. What did Mr Black forget to do?
A. Buy the tickets. B. Go to the entrance. C. Bring their boxes.
15. What else do they buy?
A. Some paper. B. A timetable. C. Some sweets.
16. Where were they talking?
A. At a crossing. B. In a sitting room. C. At a railway station.
17. How long did it take to make the film?
A. About a year. B. About fourteen months. C. About one year and a half.
18. How many Chinese people succeeded in reaching the top of Qomolangma in 1960?
A. One B. Four. C. Six.
19. From which part of the mountain did the first Chinese climbing team reach the top?
A. The norther side. B. The southern side. C. The western side.
20. Where did Wu Jing have some training?
A. In Xinjang. B. In Gansu. C. In Qinghai.
To improve children’s fitness, Freestyle360 has introduced some fun fitness classes for children between nine and thirteen years old. We want to encourage children to turn energy into sports and have social fun in a caring and professional environment.
|Kids Karate (Mondays)
Coach: Brett Ukich
It is a fun karate class for children to increase skills. They will also learn some of the Japanese terminology(术语).
|Fitness Fun (Wednesdays)
Coach: Lynsey McDonald
This class offers fun lessons including body-weight exercises. Is purpose is to help children get stronger.
Coach: Lorraine Clayton
This class teaches children to work as a team. We offer fun fitness games so there is something for everyone.
|Physical Activity-Better Health
By exercising, children will become happier and fitter.
|Price: £7.5/lesson or £28/month
Tel: 01386 700039 or 07818 033629
Address: Draycott Road, Blockley, GL569DY
1. Who will train the children on Monday afternoons?
A. Brett. B. Lynsey. C. Lorraine. D. Draycott.
2. How long does each lesson of Fitness Fun last?
A. 30 minutes. B. 45 minutes. C. 60 minutes. D. 75 minutes.
3. Where can we most probably find the above information?
A. In a hotel. B. At a school. C. In a cinema. D. At a hospital.
【答案】1. A 2. B 3. B
细节理解题。根据“Kids Karate (Mondays) Time: 16:30—17:30 Coach: Brett Ukich”可知，Brett教练将于周一下午训练孩子们。故选A。
细节理解题。根据“Fitness Fun (Wednesdays) Time: 16:30—17:15”可知，一节健身乐趣课程持续45分钟。故选B。
In 1981, the Chinese women’s volleyball team first stood on the top at the World Cup. And in 2019, it defended(保住)its World Cup crown with a record of 11 wins. The women’s volleyball team has been the pride of the Chinese people. To honor it, a film named Zhongguo Nvpai or Leap in English has been made.
Based on the volleyball team’s stories, the film shows the struggles(奋斗)and achievements of the Chinese women’s volleyball team over the past 40 years. Gong Li, a world-famous Chinese actress, plays the role of Lang Ping, who has won the world championships many times with the team and is now the team’s head coach. In order to play the role well, Gong came to the training site of the team, observing Lang’s words and deeds carefully.
Zhu Ting, captain of the Chinese women’s volleyball team, also plays a part in the film. It is the first time that she has taken part in a film shooting and she says it’s a little bit difficult. However, her playing volleyball is more difficult than being an actress. It took her at least 10 years to rise to fame in the field but playing herself in the film could be realized in a short time.
The film hit the screen in January, 2020. The Chinese women’s volleyball team not only is a competitive sports team but also shows the spirit of struggling and never giving up.
4. The underlined word “observe” in Paragraph 2 most probably means ____________.
A. listen to B. learn C. understand D. watch
5. What is mentioned about Zhu Ting?
A. She thinks it’s easy to be an actress. B. She has led the team to win many prizes.
C. It took long for her to become famous. D. She once played a part in a film.
6. What can we learn from the Chinese women’s volleyball team?
A. Keep on fighting. B. Fight for the first. C. Learn from mistakes. D. Seeing is believing.
7. The passage is written in a/an ____________ tone (语气).
A. serious B. excited C. humorous D. proud
【答案】4. D 5. C 6. A 7. D
词句猜测题。listen to听；learn学习；understand理解；watch观看。根据第二段“In order to play the role well, Gong came to the training site of the team, observing Lang’s words and deeds carefully”可知，巩俐为了饰演好郎平这个角色，特地去到排球训练场观察郎平的言行举止，故划线部分obserbing意为“观察”。故选D。
细节理解题。根据第三段“It took her at least 10 years to rise to fame in the field”可知，朱婷在排球领域花了至少10年的时间才能成名，因此可推断她花了很长时间才成名。故选C。
细节理解题。根据最后一段“The Chinese women’s volleyball team not only is a competitive sports team but also shows the spirit of struggling and never giving up”及全文内容可知，中国女排敢于拼搏、永不放弃，一直在排球领域继续战斗着。故选A。
推理判断题。根据第一段“The women’s volleyball team has been the pride of the Chinese people”及全文内容可知，本文主要讲述了中国女排的奋斗历程、取得的成就以及永不放弃的拼搏精神，中国女排一直是中国人民的骄傲，故文章是以一种骄傲的、自豪的语气进行写作的。故选D。
Do you know about Psephurus gladius? It’s a Chinese paddlefish known as “king of all national freshwater fish”. However, it is announced that the Chinese paddlefish living in the Yangtze River has become extinct(灭绝的).
A paper from Science of the Total Environment shows that the largest freshwater fish in China might have gone extinct between 2005 and 2010.Wei Qiwei, author of the paper, said in September, 2019, some experts supposed that the first-class protected fish had been extinct already.
The Chinese paddlefish was about 2 to 3 meters long and could grow longer than 7 meters. The fish had lived on the earth for 15 million years. The latest discovery of the fish was made in 2003.Scientists helped the fish to return and tried to track(追踪)it. Unluckily, a boat accident caused the tracking efforts to fail. Since then, no discovery has been reported and no such fish has been kept in captivity(圈养).
“The Chinese paddlefish was so big that it was hard to raise in captivity,” Wei said. Between 1984 and 1993, he once tried to save four fish, but only one stayed alive and returned to the river.
The extinction of the fish has called public attention as people expressed sadness over the death, hoping such animals would be better protected so that future generations could see them. From Jan 1,2020, China began a 10-year fishing ban(禁令)on important areas of the Yangtze River to protect Biodiversity(生态多样性)in China’s longest river.
8. It can be learned from the passage that ____________.
A. the Chinese paddlefish was hunted too much in the past
B. the Chinese paddlefish was the largest freshwater fish in the world
C. the Chinese paddlefish could grow to be over 7 meters in length
D. the Chinese paddlefish has never been seen so far
9. What happened after the boat accident mentioned in Paragraph 3?
A. Some scientists saved the fish. B. People failed to track the fish.
C. The fish lost its life. D. The fish was kept in captivity.
10. Why couldn’t the Chinese paddlefish be raised in captivity?
A. Because of its living habits. B. Because of its large size.
C. Because of is special diet. D. Because of the high cost.
11. What’s the writer’s purpose in writing the passage?
A. To show people’s sadness about the fish’s death. B. To explain how the fish died out.
C. To call on people to protect animals. D. To introduce a first-class protected fish.
【答案】8. C 9. B 10. B 11. C
细节理解题。根据第三段“The Chinese paddlefish was about 2 to 3 meters long and could grow longer than 7 meters”可知，中华鲟可以长到7米以上。故选C。
细节理解题。根据第三段“Unluckily, a boat accident caused the tracking efforts to fail”可知，船舶事故导致人们跟踪中华鲟以失败告终。故选B。
细节理解题。根据第四段“The Chinese paddlefish was so big that it was hard to raise in captivity”可知，中华鲟之所以难以人工饲养，是因为它庞大的尺寸。故选B。
主旨大意题。根据最后一段“…hoping such animals would be better protected so that future generations could see them”及全文内容可知，本文作者借中华鲟灭绝一事号召人们保护动物，保护生物的多样性。故选C。
Scientists around the world are racing to create and test vaccines(疫苗)to help protect people against the novel coronavirus(新冠病毒). They are making progress, but it will be quite a while before any vaccines are ready.
There are many different ways to make vaccines. At least 115 different vaccines for the novel coronavirus are being developed around the world right now. Many of them may not work or may have side effects that can be dangerous. That is why testing is very important.
Before a vaccine is ever tested on humans, it’s first tested on animals to make sure it seems safe. Testing the vaccine on humans is done in several different phases(阶段). In Phase 1, a small group of people are given small amounts of the vaccine to see if it has any bad effects. Phase 2 still tests the vaccine’s safety, but it’s mainly a test to see if the vaccine seems to work, If Phase 2 goes well, the vaccine can begin Phase 3. During Phase 3, the vaccine is tried on a much larger group of people to see how well it works.
Because of the serious and worldwide impact(影响)of the novel coronavirus, there is huge pressure to develop a working vaccine quickly. It normally takes seven or more years to develop a safe vaccine that works well. Now drug companies are hoping to create working vaccines in 12 or 18 months.
But health experts also warn that rushing too much could be dangerous. A vaccine with harmful effects could cause more problems than it solves.
12. According to the passage, the scientists who are making vaccines are ____________.
A. hard-working and careful B. patient and easy-going C. kind and curious D. caring and brave
13. How long does it take to create working vaccines in the usual way?
A. Less than six years. B. More than ten years.
C. Twelve to eighteen months. D. About seven years.
14. Which of the following is TRUE?
A. There are only three phases in testing vaccines.
B. Working vaccines must be created in a short time.
C Vaccines have already been developed.
D. Rushing too quickly in creating vaccines may bring more problems.
15. What’s the best title of the passage?
A. Rush for a Vaccine B. Fight against the Disease
C. Protect People against the Virus D. Create Working Vaccines
【答案】12. A 13. D 14. D 15. A
推理判断题。根据“Scientists around the world are racing to create and test vaccines…Before a vaccine is ever tested on humans, it’s first tested on animals to make sure it seems safe”可知，科学家们都在竞相研制抵御新冠病毒的疫苗，并且在疫苗研发期间作大量的测试以确保对人类的身体无害，因此研发疫苗的科学家是勤奋并且仔细的。故选A。
细节理解题。根据第四段“It normally takes seven or more years to develop a safe vaccine that works well”可知，开发出一种安全有效的疫苗通常需要大约七年时间。故选D。
细节理解题。A选项：疫苗测试只有三个阶段。根据“Testing the vaccine on humans is done in several different phases”可知，疫苗测试分为几个阶段，文章中并没有明确指出只有三个阶段，故选项错误；B选项：必须在短时间内制造出有效的疫苗。根据“Now drug companies are hoping to create working vaccines in 12 or 18 months”及全文可知，制药公司只是希望尽快研制疫苗，但是疫苗研制过快会带来很多问题，所以并不是必须尽快将疫苗研制出来，故选项错误；C选项：疫苗已经研制出来了。根据“They are making progress, but it will be quite a while before any vaccines are ready”可知，疫苗还未研制成功，故选项错误；D选项：仓促生产疫苗可能会带来更多问题。根据“But health experts also warn that rushing too much could be dangerous…cause more problems than it solves”可知，仓促生产疫苗可能会带来更多问题，故选项正确。故选D。
If you’re a kid who likes to have fun and chat with friends online, here’s how you can stay safe and avoid problems.
Stick to safer sites. Your parents and teachers can guide you to the best sites for you. Some sites have age restrictions(限制), so you might want to lie about your age. ____16____
Guard your passwords. If someone can sign in(登录)as you, you will have no control over what they do or say. ____17____ So don’t share your passwords with anyone except your parents.
Limit what you share. ____18____ If you’re not sure if you should share something, ask a parent. Remember that anything you put online or post on a site is there forever, even if you try to delete it. If you wouldn’t want your class to know or see something, you shouldn’t share it with anyone online, not even your best friends.
____19____ Tell an adult right away if someone says something to you that makes you uncomfortable. Also tell an adult if you see anyone bullying(欺凌)or saying strange things to other kids.
Be choosy about your online friends. Some sites let kids make friends with people they don’t know. ____20____Never agree to meet an online friend in person or give out personal information about yourself.
A. Always tell if you see strange or bad online behavior.
B. But online friends are not the same as the friends in real life.
C. It’s safer to tell the truth and avoid those sites until you’re older.
D. We should be hard on other people online.
E. And everyone will think it’s you!
F. Communicate more with your friends.
G. Never tell a stranger where you live or your phone number.
【答案】16. C 17. E 18. G 19. A 20. B
根据上文“Stick to safer sites…Some sites have age restrictions(限制), so you might want to lie about your age”可知，有些网站有年龄限制，所以你可能谎报自己的年龄点击这些不安全的网站，故“在长大之前，说出真相并避免这些网站更安全”承接上文，符合语境。故选C。
根据上文“If someone can sign in(登录)as you, you will have no control over what they do or say”可知，如果有人以你的身份登录，你将无法控制他们的言行，因为每个人都会认为这是你自己本身，故“每个人都会认为这是你”符合语境。故选E。
根据下文“you shouldn’t share it with anyone online, not even your best friends”可知，本段主要介绍不要随意在网上发布自己的私人信息，一旦信息被分享到网络就很难再删除，故“永远不要告诉陌生人你住在哪里或你的电话号码”符合本段语境。故选G。
根据下文“TAlso tell an adult if you see anyone bullying(欺凌)or saying strange things to other kids”可知，当你看到一些奇怪的或者不良的网络行为时，要及时的告知成年人，故“总是告知成人你是否看到奇怪或不良的网上行为”符合本段语境。故选A。
根据“Be choosy about your online friends”及本段内容可知，本段与网上交友有关，我们不能独自一人去约见网友或者给出自己的个人信息，故“但是网上朋友和现实生活中的朋友是不一样的”符合本段语境。故选B。
Last Sunday, Mark invited me to help serve dinner at Tent City. A number of ____21____ had been set up for the homeless in the area.
My husband was not available to ____22____ our two sons, so I took 9-year-old Tony and 5-year-old Toby with me. Many of the people we ____23____ had missing teeth or wore dirty clothes. My sons had a lot of questions as what they saw challenged their ____24____ ideas about how people lived in the world.
“Why don’t they buy food ____25____ us?” “Why don’t they have homes?”…
We talked about the ____26____ why people ended up in that type of situation. And I mentioned the importance of creating a safety net for them, ” Sometimes the safety net is other people who can share some of their time and resources(资源),” I ____27____.
I was ____28____ that my boys would make too much noise. But to my ____29____, the people we served were quite thankful that I had brought them. Many said how fun it was to have _____30_____ children around.
After dinner, I saw Tony sit together with several elderly men. He was _____31_____ them talk about sports. To be honest, I had _____32_____ realized that he was such a good listener. _____33_____ some people returned to their tents, I heard Tony say to them, “Thanks so much for having dinner with us.” I could see that his simple words had _____34_____ them greatly. I hugged him a little tighter(更紧的)because what he said had touched me too. It was a great reminder that treating people with _____35_____ can lift all of us up.
21. A. houses B. shops C. tents D. schools
22. A. look up B. look after C. look into D. look for
23. A. raised B. served C. saved D. admired
24. A. good B. different C. strange D. common
25. A. like B. from C. for D. with
26. A. excuses B. wishes C. interests D. reasons
27. A. explained B. agreed C. realized D. suggested
28. A. angry B. worried C. mad D. crazy
29. A. sadness B. regret C. surprise D. excitement
30. A. polite B. active C. intelligent D. hard-working
31. A. agreeing with B. running after C. depending on D. listening to
32. A. never B. always C. ever D. usually
33. A. If B. Although C. As D. Because
34. A. touched B. disappointed C. hurt D. shocked
35. A. power B. smile C. respect D. encouragement
【答案】21. C 22. B 23. B 24. D 25. A 26. D 27. A 28. B 29. C 30. B 31. D 32. A 33. C 34. A 35. C
houses房屋；shops商店；tents帐篷；schools学校。根据前文“Mark invited me to help serve dinner at Tent City”可知，马克邀请作者去帐篷城做晚餐，所以为无家可归的人搭了许多帐篷。故选C。
look up查找；look after照顾；look into调查；look for寻找。根据语境可知，作者的丈夫不能照顾他们的两个儿子，所以作者带着他们一起，故此处应用look after符合语境。故选B。
raised饲养；served服务；saved拯救；.admired钦佩。根据上文“Mark invited me to help serve dinner at Tent City”可知，作者去帐篷城是为了帮忙准备晚餐的，故此处应用动词serve符合语境。故选B。
excuses借口；wishes希望；interests兴趣；reasons原因。根据后文“why people ended up in that type of situation”可知，作者和孩子们讨论的是为什么人们会陷入这种境地的原因。故选D。
explained解释；agreed同意；realized认识到；suggested建议。根据前文“And I mentioned the importance of creating a safety net for them”可知，此处是作者对孩子们解释给这些无家可归的人建立安全网的原因。故选A。
agreeing with同意；running after追赶；depending on依靠；listening to听。根据后文“that he was such a good listener”可知，托尼一直在听老人们说话。故选D。
touched触动；disappointed失望；hurt伤害；shocked震惊。根据后文“I hugged him a little tighter because what he said had touched me too”可知，作者和那些人都被儿子一句简单的话深深地触动。故选A。
For many people around the world, the third Sunday in June is a day to respect their fathers. It is Father’s Day and ____36____(celebrate)Father’s important role in the family.
Father is just ____37____ important to a child as Mother is. For daughters, Father is the first man they admire, while for sons, Father is an idol(偶像)and the ____38____(strong)man in their life.
The idea of celebrating Father’s Day ____39____(give) by Sonora Smart Dodd of Washington in 1909. She wanted a special day to honor(纪念)her father William Smart, his wife died ____40____ she was giving birth to their sixth child. Mr. Smart was left ____41____(raise)the newborn and his other five children only by himself. After Sonora became an adult, she understood the strength and selflessness(无私)her father had shown in raising his children as a single parent. The first Father’s Day was celebrated ____42____ June 19, 1910 in Washington. And it was in 1966 that the then USA President Lyndon Johnson officially made the third Sunday of June Father’s Day. In 1972, the then USA President Richard Nixon made ____43____ a national holiday.
Over the years, the idea of celebrating Father’s Day on the third Sunday of June ____44____ (spread)across the world. Celebrating the day gives people a chance to express their love and thanks to their fathers. Celebrating the day also makes fathers feel that their contributions are acknowledged(认可)by their children and _____45_____(social).
37. as 38. strongest
39. was given
41. to raise
42. on 43. it
44. has spread
此处用“as+形容词原级+as”表示“像……一样……”，as important as表示“父亲对孩子的作用就像母亲一样重要”。故答案为as。
根据in 1909可知此处是一般过去时态，主语the idea是单数名词，主语和谓语动词give之间是被动关系，动词用was given。故答案为was given。
“让某人做某事”用动词短语“leave sb. to do sth.”，此处是被动形式sb. be left to do sth.,此处用动词不定式to raise。故答案为to raise。
“ June 19, 1910”表示具体的一天，用介词on。故答案为on。
根据“over the years”可知表示过去的动作持续到现在，用现在完成时；主语the idea是单数，谓语动词用has spread。故答案为has spread。
46.Doing outdoor ____________(activity)can help students improve their abilities and skills.
47.So far, no ____________(科学的)studies have shown that shark fins are good for our health.
48.Learning is a lifelong j____________ because every day brings something new.
49.We should treat everyone with kindness and ____________(warm), spreading love and joy everywhere we go.
“warm”暖和的，形容词。根据语境可知，我们应该用善良和温暖对待每一个人，treat sb with sth用某物对待某人，其后应接名词，且句中and连接并列结构，故此处应用所给形容词的名词形式warmth温暖。故答案为warmth。
50.The summer vacation is coming. Have you ____________(选择)a date for your travelling?
51.W____________ you like India food, Western food or Japanese food, you’ll find it all in Singapore!
52.Jack finally ____________(fall)asleep when the wind was dying down at midnight
fall asleep入睡，动词短语。本句为when引导的时间状语从句，结合句中was dying down及语境可知，午夜风减弱时，杰克终于睡着了，即从句为过去进行时，主句应为一般过去时，故此处应用所给动词的过去式fell。故答案为fell。
53.Miss Zhou often stays up late. She s____________ goes to bed before 11 p.m.
根据“Miss Zhou often stays up late”可知，周小姐经常熬夜，所以她很少在晚上11点之前睡觉。seldom很少，频度副词，在句中修饰动词短语go to bed。故答案为seldom。
54.We can’t ____________(承担得起)to wait any longer to take action in order to improve our environment.
【详解】句意：我们不能再等了，要采取行动来改善我们的环境了。由句意及语境可推测，本题考查afford to do sth“承担得起做某事”，又因情态动词can’t后应接动词原形。故填afford。
55.Although his parents didn’t want him to work abroad, Li Yang ____________(stick)to his own decision.
I’m writing to tell you something about the Water Festival of the Dai people. The Water Festival is one of most important traditional festivals of the Dai people and it is popular among them. It lasted about three days from April 13 to 15 every year. During this festival, people clean their houses and put on traditional clothes. People celebrate this festival by throw water at each other to wash away from bad things and bring good luck in the new year. People have great fun in this festival. I hope he will come to China to experience it at your convenience.
59. 去掉from 60. he—you
The Water Festival is one of most important traditional festivals of the Dai people.泼水节是傣族人最重要的节日之一。此句中表示“最……之一”用“one of+最高级+复数名词”的结构，important的最高级是the most important,缺少定冠词the。故答案为在of后面添加the。
It lasted about three days from April 13 to 15 every year.泼水节每年从4月13日到15日持续三天。句子用一般现在时态，主语it是第三人称单数；此句谓语动词的时态错误，过去式lasted应变成lasts。故答案为lasted改成lasts。
People celebrate this festival by throw water at each other to wash away from bad things and bring good luck in the new year.人们庆祝这个节日，通过彼此泼水来清洗掉不好的东西，并在新年带来好运。此句介词by后面应用动名词，动词throw应变成throwing。故答案为throw改成throwing。
People celebrate this festival by throw water at each other to wash away from bad things and bring good luck in the new year.人们庆祝这个节日，通过彼此泼水来清洗掉不好的东西，并在新年带来好运。此句中表示“清洗”用wash away，单词from多余，应删除。故答案为删除from。
I hope he will come to China to experience it at your convenience.我希望你方便时候来中国感受这个节日。此处表示“我希望你……”,人称代词he应变成you。故答案为he改成you。
61.青少年是祖国的未来。在创建全国文明城市的过程中，你市举办了“美德少年”评选活动。请根据以下提示，以“Be a Virtue Teenager”为题，用英语写一篇倡议书，号召大家积极争做“美德少年”。
Be a Virtue Teenager
Teenagers are the future of our motherland, and also the symbol of our city. What should we do to become a virtue teenager of our city?
Be a Virtue Teenager
Teenagers are the future of our motherland, and also the symbol of our city. What should we do to become a virtue teenager of our city?
At school, we should study hard and form good learning habits. In our spare time, we can do regular exercise to build up a good body. It’s our duty to help parents do some housework at home and we should always be thankful for what our parents have done for us. Parents will be happier if we can communicate more with them. Sometimes, if we make mistakes, we’d better face and correct them timely. What’s more, I suggest we obey the rules in public and don’t speak loudly. Last but not least, keep in mind that safety is first.
In my opinion, we are supposed to do all of the above. I sincerely hope everyone can join us and try to be a virtue teenager.
【详解】1.题干解读：本文是一篇话题作文，以“Be a Virtue Teenager”为题，用英语写一篇倡议书，号召大家积极争做“美德少年”，并从学校、家庭、社会三方面谈谈自己的观点和做法。结合所给材料，可知主要考查一般现在时态，人称主要为第一人称，注意主谓一致问题。写作中注意运用代词，注意多种句式交替运用，写作中注意叙述顺序，符合逻辑关系。
短语：in our spare time；build up；be thankful fo；make mistake；last but not least；be supposed to。