英 语 试 卷
A. B. C. D. E. F.
6. The boy usually goes to school ________.
A. by bus B. by bike C. on foot
7. We can infer that the boy will ________ tomorrow morning.
A. get up early B. miss the bus again C. go to school alone
8. The girl’s purple cowboy hat is from ________.
A. America B. England C. Japan
9. From the dialogue, we can learn that ________.
A. the man’s hobby is collecting chopsticks
B. the biggest hat is more than two hundred dollars
C. some of the girl’s hats are from different countries
10. People usually drink too much on ________.
A. Friday B. Saturday C. Sunday
11. The two speakers are probably ________.
A. mother and son B. teacher and student C. policewoman and driver
12. From the dialogue, we can know that the boy ________.
A. is less than seventeen years old
B. always brings his ID card with him
C. is going to a movie with his girlfriend
13. The weather is ________.
A sunny B. snowy C. rainy
14. The children are ________.
A. in the hotel B. in the hospital C. in a restaurant
15. Alice enjoys ________.
A. staying in the hotel
B. being together with the family
C. the delicious food at the beach
|Tony’s First Earthquake|
|He saw||16 were barking.|
|chickens were 17 around.|
|a horse was standing on its 18 legs.|
|He heard||a 19 was shouting.|
|He learned||the ground could 20 .|
1.— Is this ________ dictionary?
— Yes, it’s mine.
A. my B. your C. his D. her
考查代词辨析。my我的；your你的；his他的；her她的/她。根据答语“Yes, it’s mine”可知，问句询问的应是“这是你的字典吗”。故选B。
2.Dad ________ TV when it began to rain yesterday.
A. watches B. watched C. is watching D. was watching
考查过去进行时态。watches第三人称单数；watched一般过去时态；is watching现在进行时态；was watching过去进行时态。根据题干可知当昨天开始下雨的时候，爸爸正在看电视，该句是when引导的时间状语从句，从句是一般过去时，主句表示过去正在做的事情，则应用过去进行时，其结构是was/were doing，故答案选D。
3.May I have some more chicken? It ________ so delicious.
A. feels B. smells C. tastes D. sounds
考查动词辨析。feels摸起来；smells闻起来；tastes尝起来；sounds听起来。根据题干中“May I have some more chicken?”讲想再多吃点，可知是尝过了，讲尝起来很美味，用tastes。故选C。
4.—Linda ________ her mother.
—Yeah. Both of them have curly hair and blue eyes.
A. looks like B. looks at C. looks after D. looks for
考查动词短语。looks like看起来像；looks at看；looks after照顾；looks for寻找。根据题干中“Both of them have curly hair and blue eyes.”讲Linda和她的妈妈都长着卷发和蓝眼睛，可知是说看起来像她妈妈，用looks like符合题意。故选A。
5.Oh! Mum, where’s my notebook? I ________ find it.
A. can’t B. needn’t C. shouldn’t D. mustn’t
考查情态动词。can’t不能；needn’t不需要；shouldn’t不应该；mustn’t表禁止。根据“where’s my notebook”可知，我找不到我的笔记本了，故此处应用情态动词can’t表不能。故选A。
6.— What do you think of Mr. Liu?
— He is quite ________, but he is good at telling funny stories.
A. friendly B. patient C. serious D. humorous
7.— What is the ________ of your excellent Taiji?
— Practice makes perfect!
A. result B. purpose C. choice D. secret
考查名词辨析。result结果；purpose目的；choice选择；secret秘诀。根据答语“Practice makes perfect!”可知，此处是询问“打太极拳这么优秀的秘诀是什么”。故选D。
8.— ________ do you go to the library?
— Twice a week.
A. How soon B. How long C. How often D. How far
考查特殊疑问句。how soon 多久；how long多长时间；how often多长时间一次；how far多远。根据twice a week可知疑问句问的是频率，用how often表示“多久去一次图书馆”。故选C。
9.— Would you like to come to my birthday party tonight?
A. Yes, I’d like to. B. It doesn’t matter.
C. Have a good time! D. You’re welcome.
考查情景交际及疑问句。Yes, I’d like to.是的，我愿意；It doesn’t matter.没关系；Have a good time! 玩得愉快；You’re welcome.不客气。问句Would you like…表示礼貌地询问对方的意愿或委婉地提出请求、建议等，其回答应表示“同意或不同意”，故“是的，我愿意”可作为问句的回答。故选A。
10.—I’m afraid I can’t dance.
—________! Just for fun.
A. Sounds great B. Take it easy C. What a pity D. My pleasure
考查情景交际。Sounds great听起来不错；Take it easy放轻松；What a pity真遗憾；My pleasure我的荣幸。对方表示不会跳舞，结合答句中“Just for fun.”讲到只是玩玩而已，可推出是让对方放轻松。故选B。
Long ago, when the world was young, a spider was given a pot (罐子) containing all the wisdom (智慧) of the world. Each day, he reached into the pot and learned ___11___ new.
But Spider would not ___12___. He wanted to keep all the wisdom to ___13___.
Spider made a plan. He began to climb a tall tree. “I will hide the wisdom pot way up high,” he said. “I will be the ___14___ one in the world.”
As he climbed, he had a lot of trouble. The pot kept ___15___ stuck in the branches (树枝).
From ___16___, Spider’s son watched. He called out, “___17___ the pot to your back, Father. That way, it will be easier to climb.”
Spider got mad. He thought, “My young son is wiser than I. I have the wisdom pot, yet he is wiser.” Spider got very mad and threw the pot to the ground, breaking it ___18___ many pieces. Everyone ___19___ a piece of wisdom.
And that is ____20____ many people know different things, but no one has all the wisdom in the world.
11. A. nothing B. anything C. something D. everything
12. A. share B. shout C. show D. shut
13. A. myself B. yourself C. himself D. herself
14. A. kindest B. wisest C. luckiest D. richest
15. A. getting B. giving C. putting D. playing
16. A. outside B. above C. behind D. below
17. A. Tie B. Lead C. Turn D. Connect
18. A. off B. into C. for D. onto
19. A. set up B. cut up C. took up D. picked up
20. A. what B. where C. when D. why
【答案】11. C 12. A 13. C 14. B 15. A 16. D 17. A 18. B 19. D 20. D
share分享；shout喊；show展示；shut关闭。根据下文“He wanted to keep all the wisdom to…”及语境可知，蜘蛛不会与他人分享这个充满智慧的罐子。故选A。
myself我自己；yourself你自己；himself他自己；herself她自己。根据上文“But Spider would not share. He wanted to…”可知，蜘蛛不会与他人分享，他想把所有的智慧留给自己，故此处应为反身代词himself他自己。故选C。
kindest最友善的；wisest最聪明的；luckiest最幸运的；richest最富有的。根据上文“He wanted to keep all the wisdom to himself”可知，蜘蛛想把所有的智慧留给自己，故他将成为世界上最聪明的人。故选B。
getting得到；giving给；putting放；playing玩。根据语境可知，罐子一直卡在树枝上，get stuck in陷入困境，被卡在……，固定短语。故选A。
outside在……外面；above在……上面；behind在……后面；below在……下面。根据上文“He began to climb a tall tree…The pot kept getting stuck in the branches”可知，蜘蛛因为困境一直卡在树上，他的儿子就从下面看着。故选D。
Tie绑；Lead领导；Turn转弯；Connect连接。根据“___the pot to your back, Father”可知，此处应是儿子提议将罐子绑在背上爬行。故选A。
off离开；into进入；for为了；onto在……之上。根据“threw the pot to the ground, breaking it ____ many pieces”可知，蜘蛛把罐子摔向地面，罐子摔成了许多碎片。break sth into使某物裂成碎片，固定搭配。故选B。
set up建立；cut up切碎；took up占用；picked up捡起，获得。根据上文“Spider got very mad and threw the pot to the ground, breaking it into many pieces”可知，蜘蛛把装满智慧的罐子摔向地面，摔成了很多碎片，所以每个人都获得了一点智慧。故选D。
A long time ago, a father was old and sick. He did not have much time to live, and he wanted ___21___ (give) his sons a good lesson before he died.
Recently, he noticed that his sons ___22___ (fight) among themselves and seemed unable to agree on anything. The old man feared what would happen after his ___23___ (die). He was afraid that his sons would begin to argue. “They will disagree about everything,” He thought. “Soon they ___24___ (be) enemies, each going his own direction.”
He called his sons together in his room. “Bring ___25___ (I) a bundle (束) of stick,” he asked his servant (仆人). Soon enough, a thick bundle of sticks arrived, tied ___26___ (close) together. One by one, he gave the bundle to each son, and asked him to break the bundle. One son after another pulled and twisted (拧) with all of his strength (力量), ___27___ the sticks would not break.
The old man smiled and ordered his servant to untie the bundle of sticks. He handed one stick to each son and said, “Now break the stick.”
Of course, the single stick ___28___ (break) in two easily. The old father looked at his sons. “Do you understand this lesson?” he asked.
Each son, being intelligent, ___29___ (understand) the meaning at once. Alone, it is easy for one of them to be harmed. But together, they are strong and can’t be harmed even ____30____ great forces (势力).
That’s the meaning of the sticking together. In unity there is great strength.
【答案】21. to give
22. were fighting
23. death 24. will be
25. me 26. closely
27. but 28. was broken
根据he wanted __1__ (give) his sons a good lesson before he died.可知是他想在临死之前给他的儿子们一个难忘的教训，give sb sth.给某人某物；want to do sth.想要做某事，固定搭配；故答案为to give。
根据Recently, he noticed that his sons __2__ (fight) among themselves，可知是他注意到他的儿子们互相争斗，由语境可知句子时态用过去进行时，即was/were+动词的现在分词，主语his sons是复数，用were，fight的现在分词是fighting，故答案为were fighting。
根据The old man feared what would happen after his __3__ (die).可知提示词die死亡，动词；设空处前面有形容词性的物主代词his修饰，所以应用其名词形式death，故答案为death。
根据Soon they __4__ (be) enemies, each going his own direction.由soon可知句子时态用一般将来时，即will+动词原形，故答案为will be。
根据Bring __5__ (I) a bundle (束) of stick,可知Bring为动词，后跟代词的宾格形式，I的宾格是me，故答案为me。
根据tied __6__ (close) together.可知设空处修饰前面的动词，所以应用close的副词形式，与close所对应的副词是closely紧密地，故答案为closely。
根据One son after another pulled and twisted (拧) with all of his strength (力量), 以及 the sticks would not break.可知前后句之间是转折关系，所以用but连接，故答案为but。
根据the single stick __8__ (break) in two easily.可知主语the single stick和谓语动词break之间存在被动关系，所以应用被动语态，即be+动词的过去分词，句子时态为一般过去时，且主语为单数，所以be动词用was，break的过去分词是broken，故答案为was broken。
根据Each son, being intelligent, __9__ (understand) the meaning at once.结合上下文，可知句子时态是一般过去时，所以此处应用understand的过去式understood，故答案为understood。
根据But together, they are strong and can’t be harmed even ___10___ great forces (势力).根据语境，可知他们不会被强大的势力伤害，所以此处应填入介词by，意为“被、由”，故答案为by。
|The Way Out
By Ming-da Wang
$450→$199 Buy it now!
|Words from readers
I couldn’t put the book down after I read some pages at my friend’s home. I borrowed it and read it over that night. I think it can help someone who is afraid to face family problems.
The book saved my life. It opened a door that led me into a world of true love. I was able to look at the world around me with fresh new eyes.
The first part of the book really touched my heart and made me want to read on. However, I was getting bored when I came to the second part. In fact, I didn’t finish the book.
The book helped me forget about my worries. I laughed and cried with those people in the book. With its simple and clear language, people of all ages can enjoy it.
31. ________ thinks the second part of the book is boring.
A. Rod Green B. Candy Vigor C. Sam Lee D. Vivian Lu
32. The book is probably about ________.
A. school education B. website safety C. travel lines D. family problems
33. We can know from the passage that ________.
A. Ming-da Wang tells his family stories in the book
B. everyone can find the ways of solving problems from the book
C. it’s the right time to buy the book because of the price at present
D. the book is only written for children with simple and clear language
【答案】31. A 32. D 33. C
细节理解题。根据“I was getting bored when I came to the second part.—Rod Green”可知Rod Green觉得书的第二部分很无聊。故选A。
细节理解题。根据“I think it can help someone who is afraid to face family problems”可知这本书主要是关于家庭问题。故选D。
推理判断题。A选项“ tells his family stories in the book”文章未提到。根据“I think it can help someone who is afraid to face family problems”可知B选项“everyone”表述错误。根据“$450→$199”可知降价了，C选项表述正确。根据“people of all ages can enjoy it”可知D选项表述错误。故选C。
Nature is amazing! Take a close look at the world of insects (昆虫) and you will discover many unbelievable things. Consider butterflies, for example. They have beautiful, colorful wings, and strong. steady flying skills. On summer days, we see them flying gracefully over flower gardens and wild fields.
But, do you know that butterflies live three separate lives before they become the flying insects we all know? They begin their lives as one thing, change into another, and then another. Finally, they change into beautiful flying insects. It’s true. And it’s one of the wonders of nature.
In the beginning, there is an egg, it’s usually small and colorful. A female butterfly lays an egg on a leaf of a plant. When you look at this tiny egg, it’s hard to believe that in a few days, it will become something completely different.
In time, it changes into a new life. No longer the small egg becomes a walking insect. This insect is called a caterpillar. It now has legs, eyes, a mouth and a large body. A new life has begun. The caterpillar eats, and eats, and eats. It can walk. It can see. But it is still not a butterfly. Soon, after growing big, the Caterpillar makes a cover for itself. It wraps (包裹) itself in this nice protective blanket and goes to sleep. This stage (阶段) of a butterfly’s life is known as the “pupa” stage.
What happens next is truly amazing!
After a period of time, the blanket breaks and a wet, weak butterfly appears. It now has six legs, a mouth, eyes and wings. Soon, the wings fill with blood, and the beautiful, colorful butterfly spreads its wings and flies away.
After a few weeks pass, this adult butterfly lays her eggs, and the cycle begins all over again.
This is just one example of the wonders of nature. Look around the natural world, and you will learn many truly amazing things.
34. ________ is a “caterpillar”.
A. B. C. D.
35. According to the passage, it’s clear that butterflies ________.
A. have three separate lives in all
B. have colorful wings with no legs
C. can be seen in flower gardens in summer
D. are small eggs with no color at the beginning
36. The last paragraph means we should ________.
A. take a close look at the insect world
B. protect all kinds of animals and plants
C. discover the different forms of different things
D. go into the nature and enjoy the wonders of the world
【答案】34. B 35. C 36. D
细节理解题。根据第四段“No longer the small egg becomes a walking insect. This insect is called a caterpillar. It now has legs, eyes, a mouth and a large body”可知，毛毛虫不会走路，但它有腿，有眼睛，有嘴巴和一个大大的身体。综上所述，B项中的图片所展示的是一只毛毛虫。故选B。
细节理解题。根据第一段“On summer days, we see them flying gracefully over flower gardens and wild fields”可知，在夏天，我们能看到蝴蝶在花园飞舞。故选C。
推理判断题。根据最后一段“Look around the natural world, and you will learn many truly amazing things”可知，环顾自然界，你会学到许多真正令人惊奇的东西，故最后一段的意思是：我们应该走进大自然，享受世界奇观。故选D。
I failed a test. I felt terrible. It hurt me both inside and out. I was embarrassed. Just think about it. ___37___!
I cried. I could not sleep. “I was supposed to be at the top! How will I face my friends at school?” I thought. I would never be happy again. Never!
___38___. She said “So, you failed a test. But do you know about another test that is even more important?”
“What is it?” I looked at my mother, puzzled.
“It is whether or not you can learn from your mistake,” my mom continued. “___39___. To me, that is more important than what you scored on a test.”
After a few days of struggling I finally understood what my mom had said. She was right. ___41___. I will walk away from this a better person.
A. What my mom said really made me think
B. My mom found out about my problem
C. I should not pity myself because of this one bad test
D. Learning from your mistakes will make you strong
E. A smart girl did not pass the test
【答案】37. E 38. B 39. D 40. A 41. C
根据上文中“I failed a test. I felt terrible.”可知作者考试失利，感觉很糟糕，再由空前“Just think about it.”可知此处要强调考试失利这个事实，结合备选项可知要用“A smart girl did not pass the test”表示“一个聪明的女孩没有通过考试”。故选E。
根据下文妈妈的话“So, you failed a test.”可知妈妈发现了作者的问题，结合备选项可知要用“My mom found out about my problem”表示“我妈妈发现了我的问题”。故选B。
根据上文“It is whether or not you can learn from your mistake”可知妈妈提到的更重要的事情是从错误中学习，结合备选项可知要用“Learning from your mistakes will make you strong”表示“从错误中学习会让你变得更强大”。故选D。
上文妈妈讲了从错误中学习的重要性，根据下文“After a few days of struggling, I finally understood what my mom had said.”可知作者经过了一番思考，结合备选项可知要用“What my mom said really made me think”表示“我妈妈的话确实让我思考”。故选A。
根据上文“She was right. ”讲妈妈是对的，可知会反思自己的行为，结合选项可知要用“I should not pity myself because of this one bad test”表示“我不应该因为这次考试不好而自怜”。故选C。
I caught a cold. It was really a bad cold. Actually, the doctor later told me that I had the flu (流感).
My head was pounding. My throat was hurting. My body was aching. My voice became hoarse and I could hardly speak. I never experienced anything like this before. Worst of all, my sore throat was so serious that I couldn’t even swallow (吞咽)!
I knew I should drink more fluids—water soup or juice—and maybe take some medicine. But I couldn’t. Each time I tried to swallow, it hurt so much. So my dad took me to the hospital.
A doctor came in. He checked my throat. He then checked my lungs. After his examination, he said, “Nothing to worry about. You have the flu.”
“Why is it so serious?” I asked. “Can you give me some medicine so that I don’t suffer as much?”
“No.” the doctor said. “No medicine can cure (治愈) your flu. Don’t be sad. Your body is an amazing thing. It will cure itself without any help.” “What? My body will fix things on its own?” I cried in disbelief.
“Yes, your body’s immune system (免疫系统) will fight the virus (病毒) for you. No doctor or medicine will cure you.” repeated the doctor.
My tears rushed out. I had not realized this in the past. Everything had always seemed so natural. I’ve had my meals every day for thirteen years. I drink water like taking a breath—without thinking about it at all.
Now, I understand that even a simple thing like swallowing is like a miracle (奇迹). The parts of my body do their jobs amazingly well—and yet quietly, without me even noticing.
I don’t remember how many days it took me to be well again, but I do remember what my father told me. He said that we should all appreciate our bodies and the miracle of how they are built.
42. What was wrong with the girl?
43. What does the underlined word “it” refer to (指代)?
44. How old is the girl?
45. Why did the doctor not give her any medicine?
【答案】42. She had the flu. / She got a bad cold. / She was ill.
43. “It” refers to her throat. / The/Her throat.
44. She is 13/thirteen years old. / Thirteen/13.
45. Her body’s immune system will fight the virus. / No medicine can cure her flu. / Her body will fix things on its own.
根据第1段中“I caught a cold. It was really a bad cold. Actually, the doctor later told me that I had the flu.”可知女孩病了，得了重感冒，医生后来说是流感。故答案为：She had the flu. / She got a bad cold. / She was ill.
根据第2段中“Worst of all, my sore throat was so serious that I couldn’t even swallow!”可知女孩喉咙痛以致于难以吞咽，结合画线词所在语境“Each time I tried to swallow, it hurt so much. ”讲每次吞咽都会痛，可推出it指代小女孩的喉咙。故答案为：“It” refers to her throat. / The/Her throat.
根据倒数第3段中“I’ve had my meals every day for thirteen years. ”讲女孩十三年来每天吃饭，可推出她十三岁了。故答案为：She is 13/thirteen years old. / Thirteen/13.
根据第6、7段中医生和小女孩的对话可知没有开药是因为没有药能治疗这种流感，小女孩的身体免疫系统能使她自愈。故答案为：Her body’s immune system will fight the virus. / No medicine can cure her flu. / Her body will fix things on its own.
46.你的睡眠习惯是怎样的？是早睡早起的morning people，还是晚睡晚起的evening people?请以“A Morning or Evening People?”为题，根据所给表格提示，写一篇短文，谈谈你对养成良好睡眠习惯，保持身体健康的认识。文中不得出现真实的人名和地名，词数不得少于80个词。
|A Morning or Evening People?|
|Body Part||your parents’ sleeping habits; your seeping habit||go to bed; get up; seeping hours|
|Ending||enough sleep; healthy body|
A Morning or Evening People?
Different people have different sleeping habits. Some are morning people, some are evening people.
My parents are morning people. They go to bed early and get up early. They say there’s not much sleep for them at their ages. As for me, I never stay up late. I often go to bed before 9:00 pm, and get up early for school the next morning.
I think everyone should have good sleeping habits. They can help our bodies relax and rest well. Many studies show that it’s much healthier to go to bed early and get up early. I prefer to be a healthy morning people.
短语：go to bed；get up；stay up；prefer to do sth；help sb relax and rest well。