A. B. C.
D. E. F.
6. Where are the speakers?
A. In their home. B. In the school. C. In the library.
7. What would the boy like to eat?
A. Dumplings. B. Noodles. C. Bread.
8. What color does the woman like better?
A. Black. B. White C. Grey.
9. How much should the woman pay?
A. 2 yuan. B. 4 yuan. C. 6 yuan.
10. Whose birthday is it today?
A. Eric’s. B. Mary’s. C. Linda’s.
11. What’s the weather like in Beijing?
A. Sunny. B. Cloud. C. Windy.
12. When is the talk show?
A. At 6 p.m. B. At 7 p.m. C. At 8 p.m.
13. What kind of movies does the woman like?
A. Cartoons. B. Action movies. C. Scary movies.
14. What program will they watch tonight?
A. A talk show. B. A sitcom. C. A game show.
15. What’s the relationship between the two speakers?
A. Relatives. B. Classmates. C. Family.
16. What subject was Peter good at?
A. History. B. Music. C. Science.
17. What’s Lily like now?
A. Active. B. Silent. C. Funny.
18. What do people usually do on the festival?
A. Enjoy flowers. B. Climb mountains. C. Drink rice wine.
19. What is the wine good for?
A. Eyes B. Stomachs. C. Legs.
20. Why do people make different cakes on that day?
A. Because they’re old people’s favorite.
B. Because they carry people’s good wishes.
C. Because making cakes is a popular activity.
|Problems and Worries Are Normal|
|Laura’s story||She is a 21 from London.
She once lost her wallet and walked 22 to school each day.
She told it to her parents later and they were very understanding.
|Robert’s advice||It is best not to 23 from problems.
Find someone they trust to 24 to.
Sharing a problem is like cutting it in half.
25 their parents are always there to help them.
1.—Don’t forget to keep a safe distance(距离)at least one meter, Jack!
A. Sorry, I won’t B. No, I can’t do it C. Not at all D. I hope not
考查情景对话及祈使句辨析。Sorry, I won’t抱歉，我不会的；No, I can’t do it不，我不可以做这件事情；Not at all不客气；I hope not我希望不是。原句Don’t forget to…是一个否定祈使句，对于祈使句的回答要用will或won’t，结合所给选项，只有A选项表达正确，所以空格处填Sorry, I won’t。故选A。
2.—What do you feel ____________ you are looking through the old pictures?
—How time flies!
A. because B. though C. while D. unless
考查连词辨析。because因为；though尽管；while当……时候；unless除非。根据答句“How time flies!”感慨时间过得快，可推出是问看旧照片时的感觉，用while引导时间状语从句。故选C。
3.—Would you ____________ opening the window? Get more fresh air.
—Of course not. I’ll do it right away.
A. consider B. practice C. suggest D. mind
考查动词辨析。consider考虑；practice练习；suggest建议；mind介意。根据答句中“Of course not. I’ll do it right away.”表示“当然不，我马上去开窗”，可推出问句是问是否介意开窗，用mind符合题意。Would you mind doing sth.?你介意做某事吗？是固定句式。故选D。
4.—What do you usually do after dinner?
—I usually watch news on TV for half ____________ hour to know about what’s happening.
A. / B. the C. a D. an
考查冠词的用法。定冠词the常用来表特指；不定冠词泛指“一个，一次”等，不定冠词a用于以辅音音素开头的单词或字母前，不定冠词an用于以元音音素开头的单词或字母前。根据题干中“half ____ hour”可推出此处是说半小时，即一小时的一半，hour以元音音素开头，其前用不定冠词an泛指“一”。故选D。
5.—____________ did the rules about keeping civilized dogs(文明养狗) come out in Yichang?
—I’m not sure about the exact date but I totally agree.
A. Why B. When C. Who D. What
考查疑问词辨析。Why为什么；When什么时候；Who谁；What什么。根据答句中“I’m not sure about the exact date”讲到不确定确切的日期，可推出问句是问时间，用When符合题意。故选B。
6.—Listen! Linda is playing the erhu in the next room.
—It____________ not be Linda. She has gone to Shanghai to visit her uncle.
A. can B. must C. need D. shall
考查情态动词。can能够，可能；must必须，一定；need需要；shall将。根据“She has gone to Shanghai to visit her uncle”可知此处表示否定的推测，此处用can not表示“不可能”。故选A。
7.—Mum, I won the first prize in the speech competition!
—Wonderful! As long as you ____________ yourself and keep trying, you will succeed.
A. dress up B. believe in C. pick up D. leave out
考查动词短语。dress up打扮；believe in相信；pick up捡起；leave out遗漏。根据题干中“As long as you ____ yourself and keep trying, you will succeed.”可知要成功就要“相信”自己，用believe in符合题意。故选B。
8.—It’s unbelievable that 5G technology is progressing in such a rapid way!
—____________ is impossible.
A. Something B. Anything C. Nothing D. Everything
考查不定代词。Something某些事物；Anything任何事物；Nothing没有什么；Everything所有，一切。根据题干中“It’s unbelievable that 5G technology is progressing in such a rapid way!”讲5G技术发展如此迅速令人难以置信，可推出此处是说“没什么”是不可能的，用Nothing符合题意。故选C。
9.—Many people have been back to their work____________ March 5th.
—Cities are brought back to life.
A. for B. in C. since D. during
10.—Have you heard about the book Learn English Tell China’s Stories?
—Of course! It’s a ____________ book because it helps English learners spread Chinese culture.
A. traditional B. meaningful C. social D. private
考查形容词辨析。traditional传统的；meaningful有意义的；social社会的；private私人的。根据题干中“because it helps English learners spread Chinese culture”讲到这本书能帮助英语学习者传播中国文化，可推出它是本有意义的书，用meaningful符合题意。故选B。
11.—How about the third season of documentary Aerial China(航拍中国)?
—Great. I____________ it twice.
A. watched B. watch C. will watch D. have watched
考查时态。watched观看，过去式；watch观看，动词原形；will watch观看，一般将来时；have watched观看，现在完成时；根据句意理解及空格后的twice可知，这里表达的是“已经看过两遍了”，所以应用现在完成时，故选D。
12.—The teenagers clean up the city park every Saturday.
—Sometimes small things can make a ____________.
A. promise B. conversation C. difference D. discussion
考查名词辨析。promise承诺；conversation对话；difference不同；discussion讨论。根据题干中“Sometimes small things can make a _____.”可推出此处是说小事情能带来改变，结合选项可知要用make a difference表示“有影响”。其他选项都不能使语句通顺。故选C。
13.—Some Chinese government officers have turned into livestreamers(网络主播).
—Yes. They’re trying their best to help local farmers to ____________ product sales.
A. compare B. improve C. afford D. provide
考查动词辨析。compare比较；improve提高；afford买得起；provide提供。根据题干中“to help local farmers to _____ product sales”可推出网络直播的目的是帮助当地农民提高产品销售，用improve符合题意。故选B。
14.—I’d like to choose blue as my bedroom color.
—____________. The color makes us feel relaxed and peaceful.
A. Take it easy B. Sounds great C. You’re welcome D. Enjoy yourself
考查情景交际。Take it easy放轻松；Sounds great听起来好极了；You’re welcome不客气；Enjoy yourself玩得愉快。根据答句中“The color makes us feel relaxed and peaceful.”可知觉得对方选蓝色很不错，用Sounds great表示“听起来好极了”。故选B。
15.—There will be a graduation ceremony next week. Do you know____________?
—We will have it on line instead of at the school hall.
A. when it will be held B. when it was held
C. where it will be held D. where it was held
考查宾语从句。when it will be held什么时候举行；when it was held什么时候举行；where it will be held在哪里举行；where it was held；根据句意理解及前句There will be a graduation ceremony next week.可知，动作还没有发生，且主句的动词是现在时，所以这里应该用将来时，所以排除B/ D选项，再由后句回答We will have it on line instead of at the school hall.可知，这里是问的举行的地点而不是时间，故选C。
Emily has fought with her weight for a long time. Each time she tried to ____16____ the extra(额外的) pounds, it got harder. ____17____ this time she made it.
Her youngest child had ____18____ for college, so she had more time. Then she could pay special ____19____ to her own goals. And she had just arrived at a very important event in her development: turning 50. “I think at this point in ____20____ , getting in shape is only going to get harder,” she said.
It was very ____21____ to have a clear goal. She didn’t miss any chance on a long ____22____ ride or hike(远足). To start to lose weight right away, she ____23____ all the junk food and ate more fruit and vegetables. She lost 5 pounds ____24____ . She was very happy.
To support her weight loss(减肥)and get ____25____ , Emily made a big decision. She increased her activities ____26____ going to the gym, riding with a biking group, hiking and taking the stairs instead of the lift at work.
Visiting her parents’ house was one of Emily’s biggest ____27____ . “Food is everywhere all the time, on tables, in the fridge—even the second fridge is ____28____ . As long as I didn’t touch any of it, I was OK.” For ____29____ together, she often brought her own prepared food.
Two years later, Emily has ____30____ her 30-pound weight loss goal and knows she can keep up her healthy habits for life. People who haven’t seen her for a while say, “You look great!”
16. A. care B. lose C. notice D. worry
17. A. Or B. So C. But D. For
18. A. left B. thought C. built D. got
19. A. celebration B. position C. condition D. attention
20. A. line B. public C. life D. common
21. A. comfortable B. general C. useful D. thankful
22. A. train B. bike C. car D. bus
23. A. put up B. laid out C. cut up D. cut out
24. A. quickly B. helpfully C. personally D. differently
25. A. funnier B. smarter C. friendlier D. healthier
26 A. of B. by C. at D. to
27. A. challenges B. advantages C. purposes D. directions
28. A. clean B. full C. fine D. open
29. A. performances B. expressions C. meals D. courses
30. A. required B. reviewed C. allowed D. reached
【答案】16. B 17. C 18. A 19. D 20. C 21. C 22. B 23. D 24. A 25. D 26. B 27. A 28. B 29. C 30. D
care关心；lose减少；notice注意；worry担心。根据上文“Emily has fought with her weight for a long time.”讲到艾米丽和体重作斗争，可推出是试图减肥，用lose符合题意。故选B。
Or否则；So因此；But但是。For因为。根据上文“Each time she tried to ____ the extra pounds, it got harder.”讲到她每次试图减肥，事情都变得困难，再由题干中“this time she made it”讲这次成功了，可知前后句意出现转折，用But符合题意。故选C。
left离开；thought思考；built建造；got得到。根据题干中“so she had more time”可推出最小的孩子去上大学了，leave for college去上大学，用left符合题意。故选A。
celebration庆祝；position位置；condition条件；attention注意力，关心。根据题干中“pay special ____ to her own goals”可推出此处用pay attention to表示“注意，重视”，是固定搭配。故选D。
in line有秩序；in public公开地；in life一生中；in common共同的。上文中“turning 50”讲到她50岁了，结合题干中“getting in shape is only going to get harder”讲保持身材会越来越难，可推出说的是在“人生中”的这个阶段，用life符合题意。故选C。
comfortable舒服的；general普通的；useful有用的；thankful感谢的。根据空后“to have a clear goal”讲有一个明确的目标，结合选项可知应是有用的，用useful符合题意。故选C。
put up张贴；laid out安排；cut up切碎；cut out切断，停止。根据题干中“To start to lose weight right away”可知此处是说为了减肥需要做的事，结合常识可知要戒掉垃圾食品，用cut out符合题意。故选D。
quickly快地；helpfully有帮助地；personally个人地；differently不同地。根据下文“She was very happy.”讲艾米丽很高兴，由此推出是很快减了5磅，用quickly符合题意。故选A。
funnier更有趣的；smarter更聪明的；friendlier更友好的；healthier更健康的。根据下文中“She increased her activities ____ going to the gym, riding with a biking group, hiking and taking the stairs instead of the lift at work.”讲到通过各种方式来增加活动量，可推出是想变得更健康，用healthier符合题意。故选D。
of……的；by通过；at在……；to朝，向。根据句意可知“going to the gym, riding with a biking group, hiking and taking the stairs instead of the lift at work”都是增加活动量的方式，用by符合题意。故选B。
performances表演；expressions表达；meals膳食；courses课程。根据题干中“she often brought her own prepared food”讲到自己备好食物，可推出此处是说吃饭，用meals符合题意。故选C。
required需要；reviewed复习；allowed允许；reached达到。根据空后“her 30-pound weight loss goal”讲到“减重30磅的目标”，可推出是说“达到”目标，用reached符合题意。故选D。
Last week my husband and I took a trip to visit friends and go skiing(滑雪). During my time as a p___31___ , I had flown over these huge mountains many times, admiring the shiny, snow-covered mountain tops from above. However, until last week, I never visited ___32___ at ground level.
The first day we went skiing, we d___33___ into the mountains. Soon we followed the roads along the sides of mountains to the ski places. There we parked our car, I p___34___ on my skis(滑雪板)and went ahead to the lift.
As I rode the lift even higher up the mountain, I watched the people b___35___ move along the snow. At the top of the lift everything was so amazing and beautiful. I was ___36___(站) on the mountain top, which was circled by more snow-covered mountains-it seemed that I had moved into a ___37___(明信片). I took a moment to reflect on the ___38___(自然的) beauty around me. It was valuable, not strong, and easily broken!
Now, I’m back home thinking about the things which I experienced on that mountain top. It reminds me ___39___ important the environment protecting is! Protecting our environment will make people ____40____ able to experience the same beauty in the future. So let’s take action together to lead to a better future.
32. them 33. drove
34. put 35. below
39. how 40. be
根据下文I had flown over these huge mountains many times,我飞过这些大山很多次，结合During my time as a p__1__ ,及首字母提示p，可知此处表达的是“飞行员”，英文表达是pilot，可数名词，前面有不定冠词a修饰，用单数，故答案为pilot。
根据上文I had flown over these huge mountains many times, admiring the shiny, snow-covered mountain tops from above. 我已经飞过这些大山很多次，从上面欣赏那闪亮的，被白雪覆盖的山顶。结合However, until last week, I never visited __2__ at ground level.由转折词However可知，作者以前总是在空中飞过时欣赏白雪皑皑的山顶，直到上周，作者亲自登上了这些山顶，才在地面上拜访过他们。设空处指代前面的mountains，而且用在谓语动词visited的后面，所以用宾格代词them来替代，故答案为them。
根据下文There we parked our car, 我们把车停在那里，结合The first day we went skiing, we d__3__ into the mountains.及首字母提示，可知是我们开车进了山里，drive开车、驾驶，动词，由前面的went可知句子时态用一般过去时，drive的过去式为drove，故答案为drove。
根据I p__4__ on my skis(滑雪板)and went ahead to the lift.由后面的关键词on，结合首字母提示，可知是“穿上”滑雪板，put on穿上，固定词组，由后面的went可知句子时态用一般过去时，put的过去式为put，故答案为put。
根据上文As I rode the lift even higher up the mountain, 当我乘电梯上山的时候，结合I watched the people b__5__ move along the now.及首字母提示，可知是看到下面的人正在移动，“在下面”用below，故答案为below。
根据I was __6__(站) on the mountain top,结合汉语提示“站”，可知英文表达是stand，由前面的系动词was，可知句子时态用过去进行时，即was/were+动词的现在分词，故答案为standing。
根据it seemed that I had moved into a __7__(明信片)，结合汉语提示“明信片”，可知英文表达是postcard，可数名词，前面有不定冠词a修饰，用单数，故答案为postcard。
根据I took a moment to reflect on the __8__(自然的) beauty around me. 结合汉语提示“自然的”，可知英文表达是natural，形容词，在这里作定语修饰后面的名词beauty，故答案为natural。
根据It reminds me __9__ important the environment protecting is!可知本句为感叹句，而且中心词是important重要的，形容词，所以用于how引导感叹句，故答案为how。
根据Protecting our environment will make people __10__ able to experience the same beauty in the future.由后面的able to，可知此处考查固定词组be able to，意为“能、能够”；make后跟省略to的不定式作宾语补足语,即:make sb. do sth.让(使)某人做某事，故答案为be。
In my early childhood, I was often surprised when I saw my father making a small number of money with difficulty. Being a child, I was unable to understand him. When I was older, my father started doing a part-time job at home. He used to bring some work back and work till late night.
I can’t forget he played with me when I was 3-4 years old. He taught me how to read when I was at the age of 5. He took care of me all night when I was sick. Whenever I felt down, he would cheer me up. He also cared about my lessons and often helped me get ready for examinations. Later he sent me to New Delhi for the best education. Whenever I needed money, he never refused. He always managed money for my studies.
Two years ago, I got a job at a hospital in New Delhi. When I helped my first patient, I got a strong feeling of satisfaction. When I got my first salary(薪水)which was about ten times more than my pocket money, I spent it all on myself.
When I returned home one fine morning, I heard my father communicating with one neighbor. He was telling him my success in the job very proudly. He also told him that I had a higher salary than him at the end of his work. A dream, his son should become better than himself came true.
I was unable to move on my feet. Past 23 years flashed into my mind in a moment. I knew my father loved me very much. I could understand the meaning of my father’s aspirations(愿望). I could understand the decisions my father made in the past. The financial(经济) difficulty he was facing was decided by his goal—making his child more successful than himself.
If today I am successful, this is because of my father.
41. From the first paragraph(段落), we know the writer’s father is ____________.
A. humorous B. hard-working C. serious D. outgoing
42. When the writer was young, his father ____________.
A. managed money for his studies
B. cheered him up all night
C. hardly bought anything for him
D. only cared about his examinations
43. The right order of the story is ____________.
a. My father sent me to get the best education.
b. My father thought his dream came true.
c. Being a child I was unable to understand my father.
d. I could understand the meaning of my father’s aspirations.
e. I got a higher salary than my father.
A. b-d-c-e-a B. d-a-c-e-b C. c-a-e-b-d D. c-a-d-b-e
44. Which of the following is NOT true according to the passage?
A. The writer spent his first salary all on himself.
B. The writer heard what his father said to one neighbor.
C. The writer still couldn’t understand what his father decided in the past.
D. The writer finally understood why his father had faced the financial difficulty.
45. The best title(标题) for this passage may be ____________.
A. A successful child B. An unforgettable moment
C. A difficult time D. A father’s love
【答案】41. B 42. A 43. C 44. C 45. D
细节理解题。根据第1段中“… saw my father making a small number of money with difficulty. … my father started doing a part-time job at home. He used to bring some work back and work till late night.”可知爸爸一开始很艰难地赚小钱，后来开始在家做兼职，工作到深夜，由此可知父亲是努力工作的。故选B。
推理判断题。根据第2段中“He always managed money for my studies.”可知父亲总是能拿出作者学习用的钱。故选A。
排序题。根据第1段中“Being a child, I was unable to understand him. ”可知作为一个孩子，作者无法理解父亲，c排第一，排除AB；根据第2段中“Later he sent me to New Delhi for the best education. ”可知父亲送作者受最好的教育，a排第二；根据第3段中“When I got my first salary which was about ten times more than my pocket money, I spent it all on myself.”可知作者的薪水比父亲高，e排第三，排除D。故选C。
细节理解题。根据第3段中“When I got my first salary which was about ten times more than my pocket money, I spent it all on myself.”可知作者把赚到的第一笔薪水全花在了自己身上，A项正确；根据第4段中“When I returned home one fine morning, I heard my father communicating with one neighbor.”及下文讲到父亲说了什么，可知作者听到了父亲对一个邻居说的话，B项正确；根据倒数第2段中“I could understand the decisions my father made in the past.”可知作者能够理解父亲过去做的决定，C项错误；根据倒数第2段中“The financial difficulty he was facing was decided by his goal—making his child more successful than himself.”可知作者最后明白了父亲为什么会面临经济困难，D项正确。故选C。
标题归纳题。本文主要讲父亲想要自己的孩子比自己更成功，努力赚钱送孩子受最好的教育，且在孩子的成长中尽职尽责，体现了一名父亲对孩子的爱，用“A father’s love”做标题最合适。故选D。
It’s hard to find a person who doesn’t like traveling. The human’s hopes to explore(探索)new areas drive us to visit new countries and discover new places. It’s a pity that it is impossible to explore every corner of the world even if you travel the whole life. So people search travel articles to learn more.
If you want to become a travel writer who helps people to choose a trip, you should know how to create an article about traveling experience. Maybe the following can help you.
Read different resources(资源). Do you want to improve your skills and do great writings? Start by exploring how experts do. Start following famous travel writers and discover how they engage readers. Also, it will help you to know about the latest news in the traveling.
For sure, anyone can create a blog(博客)about traveling. But the top travel writers don’t create articles according to stories of other people. They make every trip by themselves and share their experience in their articles. If you want to become a successful writer, you should have a large background in traveling. So you can create original(原创)articles and share your traveling secrets with your readers.
Don’t forget about your opinions when you discover how to write a travel article. If you want to copy someone’s story, you can rewrite it and collect a few points. But if you’re going to become a famous travel writer, you need to create original articles. Feel free to share your opinions and feelings.
Being a travel writer is exciting. You have to travel, explore new areas and share your experience with readers.
46. The Chinese meaning of the word “engage” is____________.
A. 聘请 B. 吸引 C. 告诚 D. 利用
47. If you want to improve your writing skills, you should____________.
A. explore how experts do B. visit new areas
C. discover more readers D. report the latest news
48. According to Paragraph 4, a top travel writer should____________.
A. create a blog about reading
B. write articles about others’ stories
C. become an experienced traveler
D. share other people’s traveling secrets
49. According to Paragraph 5, we know a famous travel writer____________.
A. should often copy someone’s story
B. usually rewrites some body’s travel articles
C. only shares others’ experience and feelings
D. should always have their own opinions
50. This passage mainly tells us____________.
A. why people search travel articles to learn more
B. why people want to become a travel writer
C. how to write a good article about your traveling
D. how to travel, explore new areas and share your experience
【答案】46. B 47. A 48. C 49. D 50. C
词义猜测题。根据文中Start by exploring how experts do. Start following famous travel writers and discover how they engage readers. Also, it will help you to know about the latest news in the traveling. 从探索专家是如何做的开始。开始关注著名的旅游作家，了解他们是如何……读者的。同时，它也会帮助你了解旅行中的最新消息。可知这里的engage指的是“吸引”，故选B。
细节理解题。根据文中Do you want to improve your skills and do great writings? Start by exploring how experts do.可知，如果想要提高你的技能，写出伟大的作品要从探索专家是如何做的开始。故选A。
细节理解题。根据文中But the top travel writers don’t create articles according to stories of other people. They make every trip by themselves and share their experience in their articles. If you want to become a successful writer, you should have a large background in traveling. 但顶尖的旅游作家不会根据别人的故事创作文章。他们自己做每一次旅行，并在文章中分享他们的经验。如果你想成为一个成功的作家，你应该有丰富的旅行背景。可知想要成为顶尖的旅游作家，应该有丰富的旅行背景，故选C。
细节理解题。根据文中But if you’re going to become a famous travel writer, you need to create original articles. Feel free to share your opinions and feelings. 但如果你想成为一个著名的旅游作家，你需要创作原创文章。请随意分享你的观点和感受。可知顶尖的旅行作家要有自己的观点，这样才能分享。故选D。
主旨大意题。根据文中If you want to become a travel writer who helps people to choose a trip, you should know how to create an article about traveling experience. Maybe the following can help you. 如果你想成为一个帮助人们选择旅行的旅行作家，你应该知道如何写一篇关于旅行体验的文章。也许下面这些可以帮助你。以及下文的描述可知，文章主要是说如何成为一名顶尖的旅行作家写出关于你旅行的好文章，故选C。
Are you looking for good books to read? You’re in the right place. Here ____51____ . I believe that the books are changing our lives. But first, I want you to think about reading in a different context(语境). You can not just read for fun. Instead, think of reading as a tool for solving problems, a tool you can use to get valuable knowledge from experts all over the world.
How many times have you found you have no idea to solve a problem? Whether ____52____or how to become a better acting of yourself, you just can’t seem to come up with a good solution. If you’re anything like me, you start asking yourself, “How do the experts deal with this ?” Well, ____53____and the answer is very easy to get. You can find the answers to most things by reading a book.
In my Better Habits Guide, one of the ten daily habits I suggest is reading. In Fear of Failure? I note that ____54____in the effort to learn from the tests and mistakes of others. All in all, reading is good.
Although I said a lot, I still believe ____55____ than others. These good books are the ones that have had a wonderful influence on my journey to be a better person.
A. some books are more powerful
B. I’ve put together a list of good books to read
C. it’s how to deal with a situation at work
D. that’s a great question to ask yourself
E. reading books is a powerful too
【答案】51. B 52. C 53. D 54. E 55. A
根据前文Are you looking for good books to read?以及后句I believe that the books are changing our lives.可知，这里说的是给出了一些书，供人们参考，综合所给的选项可知，B选项符合，故选B。
根据后句or how to become a better acting of yourself可知，这里是与后句内容形式上都并列的情况，应该表达的也是“无论……”，所以选项中C选项比较符合，故选C。
根据后句and the answer is very easy to get. You can find the answers to most things by reading a book.可知，这里表达的是上句How do the experts deal with this ?是一个很好的问题，空格在这里起到承上启下的作用，所给选项中D选项符合，故选D。
根据前句In Fear of Failure?以及后句in the effort to learn from the tests and mistakes of others.可知，这里说的是读书也是一种力量，所给的选项中E选项符合，故选E。
根据后句These good books are the ones that have had a wonderful influence on my journey to be a better person.可知，这里应该是说书对人的影响很大，有些书会影响人们一生，选项中A选项符合，故选A。
Chinese people think that the color red can__________________ them.
【答案】bring good luck to
【详解】根据中英文对照可知，这里缺的是“带来好运给”，英语中“带来”是bring，是一个动词，“好运”是good luck，“给”是介词to，在这里构成短语bring sth to sb，表示“给某人带来某物”，而空格前有情态动词can，所以空格动词直接用原形，故答案为bring good luck to。
Everyone should__________________ in protecting wild animals.
【答案】play a part
【详解】根据中英文提示可知，这里缺的是“发挥作用”，也就是指“在某事中起作用”，英语是play a part in doing sth，空格前有情态动词should，所以空格直接用动词原形，故答案为play a part。
Watching the tea preparation is just __________________ drinking the tea itself.
【答案】as enjoyable as
【详解】根据题干中汉英对比可知要翻译“和……一样令人享受”。令人享受的enjoyable；用as … as表示“和……一样……”，中间加形容词enjoyable的原级。故答案为as enjoyable as。
Most of us __________________ very carefully when we had classes online.
【详解】根据题干中汉英对比可知要翻译“做作业”。做作业do (one’s) homework。根据题干中“when we had classes online”可知主句要用一般过去时，do的过去式是did，主语是Most of us，句中用our代替one’s。故答案为did (our) homework。
We value the time we spend with our family and friends__________________.
【详解】根据题干中汉英对比可知要翻译“日常生活中”。life作“生活”讲时，既可作不可数名词，也可作可数名词，“日常生活中”可译为“in (one’s) everyday lives”或“in (one’s) everyday life”。根据题干中主语“We”可知句中用our替代one’s。故答案为：in(our)everyday lives(life)。
提示词：公筷 serving/public chopsticks；病毒 viruses；减少传染 reduce infections; safe
How’s everything going? I’d like to tell you our lives have changed a lot because of the COVID-19. For dining habits,______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Look forward to hearing from you!
【答案】Possible version 1
How’s everything going? I’d like to tell you our lives have changed a lot because of the COVID-19. For dining habits, public chopsticks and spoons are offered in many restaurants and homes before meals. And many people get food with public chopsticks and spoons instead of using their own when they eat together. People don’t go to crowded places any more after meals.
In my opinion, we should use public chopsticks and spoons more. Because it helps protect us from viruses and reduce infections. It can keep us safer and healthier. If all of us do it, we will have healthier dining habits.(82词)
Look forward to hearing from you!
Possible version 2
How’s everything going? I’d like to tell you our lives have changed a lot because of the COVID-19. For dining habits, most people wash their hands carefully before meals. They use serving chopsticks instead of their own when they get food. They keep a safe distance when they eat together. And they don’t talk loudly any more. After meals， they often wear masks and take a walk.
In my opinion, these changes are good for us, especially using serving chopsticks. We should use them in order to reduce infections. It can protect us from catching viruses. So we can live a safer and healthier life. And I think it will become a daily habit that everybody should follow.(97词)
Look forward to hearing from you!
短语：instead of；not…any more；In my opinion；protect…from…等。
句型：And many people get food with public chopsticks and spoons instead of using their own when they eat together. 使用and连接的并列句和when引导的时间状语从句。
Because it helps protect us from viruses and reduce infections. 使用because引导的原因状语从句。