1. How does Mike usually go to school?
A. B. C.
2. What does Bob like for breakfast?
A. B. C.
3. How does Frank study for tests?
A. By asking the teacher for help. B. By doing some exercises. C. By working with friends.
4. What color is Paul’s shirt?
A. Yellow. B. Blue. C. Orange.
5. When is their School Day?
A. In July. B. In August. C. In October.
6. What’s wrong with Tom?
A. He has a stomachache. B. He has a headache. C. He has a fever.
7. What should Tom do?
A. Lie down and rest. B. Drink some hot water. C. Take some medicine.
8. What was the probable relationship between the two speakers?
A. Classmates. B. Relatives. C. Neighbors.
9. What did Mary use to look like?
A. She used to have long hair. B. She used to have curly hair. C. She used to have short hair.
10. What did Mary use to be afraid of?
A. Flying in a plane. B. Traveling. C. Staying at home.
11. How was Peter’s vacation?
A. Terrible. B. Not bad. C. Great.
12. What does Peter think of giraffes?
A. Beautiful. B. Interesting. C. Cute.
13. Who did Peter go to the zoo with?
A. His parents. B. His sister. C. His cousin.
14. What’s in Jim’s schoolbag?
A. His watch. B. His iPad. C. His dictionary.
15. Where did Jim put his schoolbag?
A. In the school. B. In the music hall. C. At home.
16. Who might get Jim’s schoolbag?
A. His mother. B. His aunt. C. His friends.
17. Where are they going?
A. Moscow. B. Paris. C. London.
18. How long are they staying there?
A. For 2 weeks. B. For 3 weeks. C. For 4 weeks.
19. Why must they wear red hats?
A. Because the families can find them easily.
B. Because there aren’t enough red hats there.
C. Because the red hats are expensive there.
20. What’s Mr. Green’s telephone number?
A. 400-9785. B. 400-6786. C. 400-8875.
1.Zhong Nanshan is not only ________ excellent doctor but also a brave fighter.
A. a B. an C. the
考查冠词。a 一个；an 一个；the 这个。此处指“一位医生”，表示泛指，且excellent是首个发音字母为元音单词，故用an。故选B。
2.I will be in senior high school ________ a month. I can’t believe the time went by so fast.
A. at B. in C. on
考查介词。at接具体的时间点；in+一段时间表示在一段时间之内或在一段时间之后；on接具体的某一天。根据will 和一段时间a month可知此处用in表示“一个月之后”。故选B。
3.We should protect the environment ________ we can make a better world to live in.
A so that B. even though C. as soon as
考查连词。A. so that以便、结果；B. even though即使；C. as soon as一……就……。根据句意可知，空格处应填入so that引导目的状语从句，故选A。
4.During the epidemic (疫情) many ________ in our city went to Hubei Province as volunteers.
A. woman doctor B. woman doctors C. women doctors
考查名词作定语。woman doctor 女医生；woman doctors 表述错误；women doctors 女医生。当名词作定语修饰复数名词时，名词为人的职业时，woman也要变为复数形式。故选C。
5.—Have you ever seen the show America’ Got Talent?
—Yes. I think it is as ________ as Star Avenue.
A. interesting B. more interesting C. the most interesting
考查形容词原级。interesting有趣的，令人感兴趣的，形容词原级；more interesting更有趣的，形容词比较级；the most interesting最有趣的，形容词最高级。as … as和……一样……，中间加形容词或副词原级，此处用interesting符合题意。故选A。
6.—Don’t play games any more. There’s ________ for you.
A. nothing useful B. useful nothing C. something useful
考查不定代词。nothing没什么东西/事情；something某样东西/事情。根据“Don’t play games any more”可知此处表达的是“游戏没什么有用的东西”，用不定代词nothing，修饰词放在不定代词的后面，此处用nothing useful。故选A。
7.—Let’s go to the movies this weekend.
—Sorry, but my parents and I have decided ________ to Dongjiang Lake for camping.
A. go B. going C. to go
考查动词不定式作宾语。go动词原形；going动名词/现在分词；to go动词不定式。此处表示“决定做某事”用动词短语decide to do，此处用动词不定式to go。故选C。
8.— I really want to go to college for further study.
— Believe in yourself. If you ________ hard, your dream will come true.
A. will study B. studied C. study
考查“主将从现”原则。A. will study表一般将来时；B. studied表一般过去时；C. study表一般现在时。根据英语语法，在由if 引导的条件状语从句中，如果主句的时态是一般将来时，那么从句要用一般现在时。故选C。
9.—Look! The elephants are dancing to music.
—________ smart they are!
A. What B. How C. What a
10.—Excuse me. Do you know ________?
—At 8:00 this evening.
A. when will the concert begin
B. when the concert will begin
C. when would the concert begin
Once there was a farmer who owned a farm near the ocean. It was ___11___ for him to do all the farm work alone. ___12___ he wanted to hire (雇佣) someone for help. But most people didn’t want to work on farms there because of the awful storms across the ocean.
One day, a middle-aged man came for an interview. The farmer asked, “Are you good at ___13___work?” The man answered, “Well, I can sleep when the wind blows.” The farmer didn’t understand what he meant, but he still hired him.
The man started to work on the farm. He kept busy every day. The farmer was satisfied ___14___ his work. One night, the wind blew ___15___. When the farmer heard it, he jumped out of the bed and rushed into the man’s room. He ___16___ at the man, “Get up! Hurry! A storm is coming! We have to tie things up before the wind blows them away.” But the man said, “No, sir I’ve already told you I can sleep when the wind blows.”
The farmer was very ___17___ and planned to fire (解雇) him from his job after the storm. He hurried outside to ___18___ the storm. To his surprise, he discovered that cows and chickens were in place and doors of the farmhouse were closed tightly. ___19___ was in its right place. Nothing could be blown away by the storm.
Just then the farmer ___20___ the man’s words. He was able to sleep well because he had done what he could to protect the farm from storms. When one is well prepared, he has nothing to fear.
11. A. difficult B. easy C. different
12. A. Or B. So C. And
13. A. farm B. factory C. shop
14. A. for B. of C. with
15. A. heavily B. softly C. lightly
16. A. looked B. laughed C. shouted
17. A. happy B. angry C. excited
18. A. prepare for B. ask for C. search for
19. A. Nothing B. Everything C. Something
20. A. told B. forgot C. understood
【答案】11. A 12. B 13. A 14. C 15. A 16. C 17. B 18. A 19. B 20. C
difficult 困难的；easy 容易的；different不同的。根据下一句he wanted to hire (雇佣) someone for help可知他想要雇佣人帮助他，那么对他来说独自完成所有的农场工作很难。故选A。
Or 或者；否则；So 所以；And 并且。根据前后两句，可知对他来说独自完成所有的农场工作很难，所以他想要雇佣人帮助他。是因果关系。故选B。
farm 农场；factory 工厂；shop 商店。根据第一句Once there was a farmer who owned a farm near the ocean.可知工作地点在农场。故选A。
for 为了；of ……的；with 和。be satisfied with 对……很满意。故选C。
heavily 重地；softly 温柔地；lightly 轻地。根据后文Get up! Hurry! A storm is coming! 可知暴风雨来临了，风一定超级大。故选A。
looked 看；laughed 笑；shouted 喊。根据Get up! Hurry! A storm is coming! 可知暴风雨来临了，农场主很着急，一定是喊出声。故选C。
happy 开心的；angry 生气的；excited 兴奋的。根据But the man said, “No, sir I’ve already told you I can sleep when the wind blows.”可知暴风雨来临之际男人要去睡觉，因此农场主很生气。故选B。
prepare for 为……做准备；ask for 请求；search for 寻找。暴风雨来了后会冲走牛羊，所以此处男人是做准备。故选A。
Nothing 什么也没有；Everything 一切事情；Something 一些事情。根据下一句Nothing could be blown away by the storm.可知风暴不会吹走任何东西。因为一切都在正确的地方。故选B。
told 告诉；forgot 忘记；understood 理解。根据He was able to sleep well because he had done what he could to protect the farm from storms.可知他之所以能够入睡，是因为他已尽其所能保护农场免受风暴侵袭。农夫理解了男人的话。故选C。
Apartment to rent (出租): 28 Yulin Avenue, Cherry Town
We have a comfortable two-bedroom apartment to rent.
The apartment is in very good condition!
* One large living room
* Two bedrooms
* One kitchen
* One small garden
Do you like the quiet life? Then this apartment is for you!
Only five minutes’ walk from the train station
Rent: $500 per month
For more information, please call Mrs. Miller at 7766399.
21. According to the ad, the apartment to rent has ________.
A. one large living room B. three bedrooms C. a big garden
22. How much is the rent for the apartment?
A. $280 per month. B. $500 per month. C. $300 per month.
【答案】21. A 22. B
细节理解题。根据One large living room可知公寓有一个大的起居室。故选A。
细节理解题。根据Rent: $500 per month可知每月500美元。故选B。
|Long March 5 (A)
Height: 57 meters
Payload capacity(有效载荷) to low-Earth orbit: 25 tons
First launched(发射): 2016
|Angara A 5 (A)
Height: 64 meters
Payload capacity to low-Earth orbit: 24.5 tons
First launched: 2014
|Falcon 9 (A)
Height: 70 meters
Payload capacity to low-Earth orbit: 22.8 tons
First launched: 2010
23. When was the rocket Long March 5 (A) first launched?
A. In 2010. B. In 2014. C. In 2016.
24. Where was the rocket Angara A 5 (A) first launched?
A. In China. B. In America. C. In Russia.
25. Which is the highest rocket of the three?
A. Falcon 9 (A). B. Angara A 5(A). C. Long March 5 (A).
【答案】23. C 24. C 25. A
细节理解题。根据原文First launched(发射): 2016可知，长征5号火箭首次发射是在2016年。C选项In 2016“2016年”符合题意，故选C。
细节理解题。根据原文Country: Russia可知，安加拉-A 5火箭是俄罗斯，所以它是在俄罗斯发射的。C选项In Russia“在俄罗斯”符合题意，故选C。
细节理解题。根据原文可知，长征5号火箭57米高，安加拉-A 5火箭64米高，猎鹰9号火箭70米高，显然猎鹰9号是最高的火箭。A选项Falcon 9 (A)“猎鹰9号”符合题意，故选A。
Not long ago, a senior high school student caught much attention at the second World Laureates Forum (世界顶尖科学家论坛) in Shanghai. She is Tan Fanglin, a senior high school student from Shanghai.
The forum brought nearly 70 world’s top scientists together to discuss important issues (议题) about science. Besides the world’s top scientists, the forum also invited many young scientists. Tan Fanglin was among them, and as a 15-year-old girl, she was the youngest member in the meeting. Her research has improved people’s understanding of the connections between the Fibonacci sequence and Bezout numbers (斐波那契数列与贝祖数). The findings have won her many prizes in youth innovation (创新) competitions in Shanghai and elsewhere in China.
From a very young age, Tan has always been crazy about math. This is largely because of the influence of her father, who is a math teacher in East China Normal University. According to Tan’s head teacher, she never takes after-school classes or too many exercises. Her achievements come from her strong interest in math and the right study method.
Talking about her experience, Tan said, “Taking part in the WLA Forum and communicating with great scientists face to face have further encouraged me to do scientific research like math and I dream of achieving good research results like the top scientists. To make my dream come true, I’ll have to keep learning.”
26. The important issues of the second WLA Forum were about ________.
A. computer B. science C. math
27. Who has influenced Tan’s interest in math largely?
A Her headteacher. B. Her mother. C. Her father.
28. Tan Fanglin’s achievements come from ________.
A. taking after-school classes
B. a large number of extra exercises
C. her strong interest in math and the right study method
29. From the last paragraph, we can infer that ________.
A. Tan Fanglin will keep doing scientific research
B. Tan Fanglin’s findings have’t won prizes
C. Tan Fanglin has no chance to communicate with top scientists
30. What is the best title for the passage?
A. The Youngest Scientist in China.
B. The Second World Laureates Forum.
C. The Youth Innovation Competition.
【答案】26. B 27. C 28. C 29. A 30. A
细节理解题。根据第2段中“The forum brought nearly 70 world’s top scientists together to discuss important issues about science.”可知第二届世界顶尖科学家论坛的重要议题是关于科学的。故选B。
细节理解题。根据第3段中“From a very young age, Tan has always been crazy about math. This is largely because of the influence of her father, who is a math teacher in East China Normal University. ”可知谈方琳对数学的兴趣主要是受父亲的影响。故选C。
细节理解题。根据第3段中“Her achievements come from her strong interest in math and the right study method.”可知谈方琳的成就来自她对数学的浓厚兴趣和正确的学习方法。故选C。
推理判断题。根据最后一段中谈方琳的话“… have further encouraged me to do scientific research like math and I dream of achieving good research results like the top scientists. To make my dream come true, I’ll have to keep learning.”可知她受到鼓舞去做科学研究，梦想着取得良好的研究成果，为此将不断学习，由此可推出谈方琳会继续做科学研究。故选A。
标题归纳题。结合全文内容可知文章主要介绍了中国最年轻的科学家——谈方琳，用“The Youngest Scientist in China”做标题最合适。故选A。
Electric bicycles have become one of the most popular vehicles (交通工具) in people’s daily life, whether in the countryside or in cities. They run on battery-operated (用电池发动的) motors. Electric bicycles can run much faster than bikes and they are very easy to ride.
They were first made in the 1980s in China, but they were not popular at that time. Today, thanks to the improvement on the quality (质量) of the batteries, electric bicycles sell much better. There are over 100 electric bicycles makers in China. Now China is one of the largest makers of electric bicycles in the world, and many people ride them to work, to send children to schools, to go to the supermarkets and so on.
However, electric bicycles also have disadvantages. The most important one is that they are not safe enough for people who ride them. There are many accidents caused by electric bicycles because of their fast speed. People must be careful when riding electric bicycles. At the same time, people should wear helmets (头盔) when riding electric bicycles. Check the batteries as often as possible. Keeping safe is the most important thing.
31. Electric bicycles were first made ________ in China.
A. in the 1960s B. in the 1970s C. in the 1980s
32. The underlined word “disadvantages” means ________ in Chinese.
A. 优点 B. 缺点 C. 型号
33. To keep safe, people should ________ when riding electric bicycles.
A. wear helmets B. ride very fast C. make a call
34. According to the passage, which of the following is TRUE?
A. People in the countryside don’t ride electric bicycles now.
B. It’s not safe enough for people to ride electric bicycles.
C. There are over 300 electric bicycles makers in China
35. What is the writer’s main purpose in the passage?
A. To introduce electric bicycles to people.
B. To talk about the way to ride electric bicycles.
C. To show us the disadvantages of electric bicycles.
【答案】31. C 32. B 33. A 34. B 35. A
细节理解题。根据第二段“They were first made in the 1980s in China”电动车是在20世纪80年代在中国制造出来，故选C。
词义猜测题。根据“The most important one is that they are not safe enough for people who ride them. There are many accidents caused by electric bicycles because of their fast speed”可知此处讲述的是电动车的缺点，disadvantages的意思是缺点。故选B。
细节理解题。根据最后一段“At the same time, people should wear helmets (头盔) when riding electric bicycles”可知骑电动车应戴头盔，故选A。
推理判断题。根据第一段“Electric bicycles have become one of the most popular vehicles in people’s daily life, whether in the countryside or in cities”可知A选项“don’t ride” 表述错误。根据第二段“There are over 100 electric bicycles makers in China ”可知C选项“over 300” 表述错误。根据最后一段“The most important one is that they are not safe enough for people who ride them”可知B表述正确。故选B。
写作意图题。文章主要目的是为了介绍电动车给读者，介绍了它的便利以及它的不安全性。B选项“the way to ride”骑电动车的方式文中没有提到，C选项“the disadvantages”过于片面，故选A。
When Emma and her family went out to dinner, they always went to their favorite restaurant. Their favorite restaurant was an Italian restaurant, and they usually went there once a week.
One week when they were getting ready to go out to dinner, Emma’s dad suggested they try the new Chinese restaurant in town, but Emma and her little brother Josh both disagreed.
“You might actually end up liking it if you give it a try,” said their mom. Their dad added, “Let’s try it once, and if you don’t like it, we can go back to the Italian restaurant.” Emma and Josh agreed and got into the back seat of the car.
When they arrived at the Chinese restaurant, a waiter met them at the door and greeted them with a smile. He led them to a table. The restaurant looked pretty cool, and the waiter was very nice. He told them what some of his favorite dishes were. Emma and Josh took his advice and ordered their dishes. Soon the dishes were ready. After Emma and Josh tasted them, they both said, “You were right, Mom. The food here is pretty delicious.”
When the meal was over, Emma said, “I think I have another favorite restaurant.” Josh agreed and asked, “When shall we come here again?” “On Children’s Day,” said Emma’s mom with a smile.
36. How often did the family go to the Italian restaurant?
37. Who disagreed to try a new restaurant at first?
38. How did they go to the new Chinese restaurant?
39. Was the food in the Chinese restaurant delicious?
40. When would they go to the new Chinese restaurant again?
【答案】36. Once a week.
37. Emma and her little brother Josh both disagreed. 38. By car. 39. Yes, it was. 40. On Children’s Day.
根据第1段中“Their favorite restaurant was an Italian restaurant, and they usually went there once a week.”可知这家人每周去一次意大利餐馆。故答案为Once a week.
根据第2段中“… Emma’s dad suggested they try the new Chinese restaurant in town, but Emma and her little brother Josh both disagreed.”可知一开始Emma和她的小弟弟Josh不同意去尝试一家新餐馆。故答案为Emma and her little brother Josh both disagreed.
根据第3段中“Emma and Josh agreed and got into the back seat of the car.”讲Emma和Josh进入小汽车后座，可推出是乘坐小汽车去的餐馆。故答案为By car.
根据第4段中“The food here is pretty delicious.”可知中国餐馆的食物是美味的，要用一般疑问句的肯定回答。故答案为Yes, it was.
根据最后一段中“Josh agreed and asked, ‘When shall we come here again?’ ‘On Children’s Day,’ said Emma’s mom with a smile.”可知他们将在儿童节的时候再去新的中国餐馆就餐。故答案为On Children’s Day.
A: Hi, Excuse me.
B: Yes. How can I help you?
A: Well, I’m new here. Is there a hospital around here?
B: _____________41_____________ . It is on Bridge Street. It’s a little far from here.
B: It’s about three kilometers away from here. You can take a bus there.
B: You can take the No.6 bus. It will take you there.
B: It takes about 15 minutes.
A: Thank you.
【答案】41. Yes, there is.
42. How can I get there?
43. Which bus can I take?
44. How long does it take?
45. You’re welcome.
根据前文的“Is there a hospital around here?附近是否有家医院？”以及后面“It is on Bridge Street”可知，此处应该是肯定回答，根据问句可知，肯定回答应该是Yes, there is.。故答案为Yes, there is。
根据后面“You can take a bus there.”可知，前面是问如何到达那儿How can I get there?故答案为How can I get there？
根据回答“You can take the No.6 bus. It will take you there. 你可以坐6辆公共汽车。它会带你去那里。”可知，前面是在问坐哪路车。故答案为Which bus can I take？
根据回答“It takes about 15 minutes. 大约需要15分钟。”可知，前面是在问花费多长时间How long does it take? 故答案为How long does it take？
根据前面“Thank you.”结合交际用语可知，此处应该是说“不用谢You’re welcome.”故答案为You’re welcome。
|money river finally look he who help lazy but about|
Once upon a time, there lived a wise man. Everyone looked up to him. His son, however, was very ____46____and did nothing all day.
The wise man was worried_____47_____ his son’s future. One day, he said to his son, “I want you to go to find some treasure.” Then he gave his son a bag. Inside the bag were clothes, some food, a little _____48_____and a map.
The son set out on his long journey the next day. He had to travel across forests,____49____ and mountains. Along the way, he met a lot of people. They ____50____ him when he was in trouble. He also came across robbers (强盗). He saw the beauty of nature and experienced different kinds of weather.
____51____, after a long year, he reached the treasure’s location. He spent two days ____52____ for the treasure, but found nothing.
Disappointed, he began to go back home. On his way back, he learned to hunt (打猎) and make meals. He had to fix his own clothes himself. He met the same people ____53____had helped him earlier. This time, he stayed and helped them.
When he reached home, he said sorry to ____54____ father for not finding the treasure. “There wasn’t any treasure in the place, my son,_____55_____ I think you have found your life’s true purpose.” the father answered with a smile.
47. about 48. money
49. rivers 50. helped
53. who 54. his
根据“did nothing all day”可知此处用形容词lazy作表语，表示“懒的”。故答案为lazy。
此处用动词短语be worried about表示“担心，忧虑”。故答案为about。
根据“after a long year, he reached the treasure’s location”可知此处用副词finally表示“最终”，句首首字母f大写。故答案为Finally。
表达“花时间做某事”用spend +时间+doing，此处用动名词looking for表示“寻找”。故答案为looking。
I’m Li Ming from Sunshine Middle School. I’d like to share my school life with you.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
That’s all. Thank you.
I’m Li Ming from Sunshine Middle School. I’d like to share my school life with you.
I study many subjects at school. Among them, I like English best, because in class I can not only learn how to use the language but also know some foreign culture. Teachers are friendly and I get on well with my classmates. We have a lot of after-school activities. I like playing basketball. It’s good for my health. I am also a member of my school basketball team. My school life is wonderful, isn’t it?
That’s all. Thank you.
短语：in class，not only … but also，get on well with，a lot of，be good for。
(1)Among them, I like English best, because in class I can not only learn how to use the language but also know some foreign culture.(because引导的原因状语从句)
(2)My school life is wonderful, isn’t it?(反意疑问句)