1. A. B. C.
2. A. B. C.
3. A. B. C.
4. A. B. C.
5. A. B. C.
6. What club will Jeff join?
A. The chess club. B. The music club. C. The swimming club.
7. What is Li Ziqi doing in the video?
A. Making paper. B. Watching a video. C. Making delicious food.
8. How often does Alan drink milk?
A. Every day. B. Once a day. C. Twice a day.
9. Where are the two speakers?
A. In a bank. B. In a restaurant. C. In a classroom.
10. How does Tim learn English well?
A. By making word cards.
B. By watching English movies.
C. By practicing English more often.
11. Why was Rick late for school this morning?
A. His bike was sold. B. His bike was stolen. C. His bike was broken.
12. How did Rick go to school later?
A. On foot. B. By bus. C. By bike.
13. What does the madam think of the blue T-shirt?
A. Cheap. B. Expensive. C. Beautiful.
14. How much is the white T-shirt?
A. Twenty dollars. B. Thirty dollars. C. Fifty dollars.
15. What are they going to do tomorrow?
A. Go shopping. B. Play soccer. C. Go for a picnic.
16. What will the weather be like tomorrow?
A. Rainy. B. Sunny. C. Cloudy.
17. When will they go to the beach?
A. At 8:30. B. At 9:00. C. At 9:30.
18. How old is Mary?
A. Fourteen. B. Fifteen. C. Sixteen.
19. Who likes reading?
A. Linda. B. Lucy. C. Sam.
20. What is Sam good at?
A. Singing. B. Drawing. C. Writing.
I still remember the day when I reached my college. I met a special ___1___, a little old lady with a warm smile. She said, “Hi, young man! I’m Rose. I’m 87 years old. Can I give you a hug?”
I said ___2___. “Of course!”
“Why are you in college at such an age?” I asked.
She ___3___, “I’m here to meet a rich husband, get married, have children, and then travel around the world.”
“No, take it seriously.” I said.
“I always dreamed of having a ___4___ education. Now I’m getting one!” she told me proudly.
After a year, Rose became ___5___. She could easily get on well with others wherever she went. She ___6___ to dress up and she enjoyed the attention from others.
At the end of the term we invited Rose to ___7___ at our party. I can still remember what she said.
“We do not stop ___8___ because we are old; we grow old because we stop playing. Here are the secrets of staying young. You have to laugh and find humor every day.”
“What’s more, it’s never too late to learn. ___9___ you have a dream, it’s never too late to make it come true.”
Finally we graduated from the college with Rose. I’ll never ____10____ what she taught us.
1. A. friend B. neighbor C. classmate
2. A. angrily B. happily C. sadly
3. A. joked B. cried C. shouted
4. A. college B. primary school C. middle school
5. A. tired B. unhappy C. popular
6. A. feared B. hated C. loved
7. A. dance B. speak C. sing
8. A. thinking B. learning C. playing
9. A. If B. Unless C. Though
10. A. believe B. forget C. remember
【答案】1. C 2. B 3. A 4. A 5. C 6. C 7. B 8. C 9. A 10. B
考查名词。A. friend朋友；B. neighbor邻居；C. classmate同学。根据上文I still remember the day when I reached my college可知，那天是作者到大学的第一天，所以碰见的应该是同学。C选项符合句意，故选C。
考查副词。A. angrily愤怒地；B. happily高兴地；C. sadly悲伤地。根据上文a little old lady with a warm smile … Can I give you a hug可知，罗丝在两人初见面时就表现得十分友善，故此处说的是作者很高兴地回应了她的请求。B选项符合句意，故选B。
考查动词。A. joked开玩笑；B. cried哭；C. shouted大叫。根据下文No, take it seriously可知，作者让她严肃点，故此处说的是她在开玩笑。A选项符合句意，故选A。
考查名词。A. college大学；B. primary school小学；C. middle school中学。根据上文I still remember the day when I reached my college可知，此处说的是罗丝一直梦想着能上大学。A选项符合句意，故选A。
考查形容词。A. tired疲惫的；B. unhappy不开心的；C. popular受欢迎的。根据下文She could easily get on well with others wherever she went可知，她走到哪都能与人友好相处，故此处说的是罗丝变得很受欢迎。C选项符合句意，故选C。
考查动词。A. feared害怕；B. hated讨厌；C. loved喜爱。根据下文she enjoyed the attention from others可知，她喜欢引起别人的注意，故此处说的是她喜欢穿衣打扮。C选项符合句意，故选C。
考查动词。A. dance跳舞；B. speak说话；C. sing唱歌。根据下文I can still remember what she said可知，我依然记得她在聚会上所说过的话，故此处是说我们邀请罗丝在聚会上讲话。B选项符合句意，故选B。
考查非谓语动词。A. thinking思考；B. learning学习；C. playing玩乐。根据下文Here are the secrets of staying young. You have to laugh and find humor every day可知，笑和发现生活中的幽默要通过玩乐才能实现，故此处说的是我们不是因为年老而停止玩乐，而是因为停止玩乐才会变老。C选项符合句意，故选C。
考查连词。A. If如果；B. Unless除非；C. Though尽管。根据下文it’s never too late to make it come true可知，此处应填入连词if来引导条件状语从句，即“如果你有梦想，要去实现梦想永远不会嫌晚”。A选项符合句意，故选A。
考查动词。A. believe相信；B. forget忘记；C. remember记住。根据上文At the end of the term we invited Rose to speak at our party. I can still remember what she said可知，作者一直没忘记罗丝在聚会上说过的话，故此处说的是我永远不会忘记她教会我们的(道理)。B选项符合句意，故选B。
All living things on the earth need other living things to live with. Nothing lives alone. Sometimes one living thing kills another to live, so they form a food chain.
Plants make food from sunlight, water, air and so on while some animals on(以……为食) plants directly. For example, locusts(蝗虫) are small insects. Millions and millions of locusts in a group can eat anything that is green, including a lot of food that people need. In India, locusts have ever destroyed(破坏) many fields of crops. However, locusts can be food for birds, chickens, ducks or other living things, even humans.
Humans are at the top of the food chain, they eat not only locusts, but also birds, chickens, ducks or many other plants and animals. They are members of many food chains, but they often break up the food chains.
Each form of life is linked(和……有联系) to all the others. Breaking the links puts all lives in danger. Humans should share the world with other living things in peace.
11. No living things can live alone.
12. Some animals eat plants directly to live.
13. Locusts don’t eat food that people need.
14. Humans hardly ever break up the food chains.
15. It’s dangerous for humans to break up the food chains.
【答案】11. A 12. A 13. B 14. B 15. A
根据原文All living things on the earth need other living things to live with. Nothing lives alone可知，地球上的生物都是相伴共生的，没有生物能独自生存。该小题说法正确，故选A。
根据原文Plants make food from sunlight, water, air and so on while some animals on(以……为食) plants directly可知，有些动物通过直接进食植物来生存。该小题说法正确，故选A。
根据原文Millions and millions of locusts in a group can eat anything that is green, including a lot of food that people need可知，蝗虫会吃掉人们所需食物。该小题说法错误，故选B。
根据原文Humans are at the top of the food chain, … They are members of many food chains, but they often break up the food chains可知，人类经常会打破食物链。该小题说法错误，故选B。
根据原文Each form of life is linked(和……有联系) to all the others. Breaking the links puts all lives in danger可知，打破食物链对人类来说是件很危险的事。该小题说法正确，故选A。
We can use new ways to fight the novel coronavirus (新冠病毒) .Let’s meet these high-tech helpers in China!
In some countryside, the police use drones to find people in groups. When they are found by the drones, the police will warn them through the loudspeaker (扬声器) on the drone.
Time to eat! In some hospitals, smart robots help to send food to patients. The robots can also help to hand out medicine and show the way to people.
A company in Shanghai has produced 15 mobile rooms within 24 hours by 3D printing technology and sent them to Hubei for patients to live in. Each room is about the size of a bedroom.
AI System (系统)
At the Mudanyuan subway station in Beijing, an AI system can check people in crowds to see if they have fevers. About three hundred people can be checked by it in one minute.
16. What will the police do when a drone find people in groups?
A. Warn the crowd. B. Call up the crowd. C. Send messages to the crowd.
17. What can the smart robots do in the hospital according to the passage?
①Play with the patients. ② Hand out medicine. ③Give directions.
A. ①② B. ①③ C. ②③
18. How long did it take the company to produce 15 mobile rooms?
A. Within a day. B. More than 24 hours C. Within 24 days.
19. The AI system can check about ______ people every minute.
A. 3 B. 300 C. 3000
20. What’s the main idea of the passage?
A. Smart robots help to send food to patients.
B. Technologies help to fight the novel coronavirus.
C. The AI system can tell people if they have fevers.
【答案】16. A 17. C 18. A 19. B 20. B
细节理解题。根据文中When they are found by the drones, the police will warn them through the loudspeaker (扬声器) on the drone.可知，当无人机发现他们的时候，警察会警告他们，故选A。
细节理解题。根据文中smart robots help to send food to patients. The robots can also help to hand out medicine and show the way to people.可知，智能机器人帮助病人送食物。这些机器人还可以帮助分发药品，为人们指路，故选C。
细节理解题。根据文中A company in Shanghai has produced 15 mobile rooms within 24 hours by 3D printing technology可知，上海一家公司利用3D打印技术在24小时内生产了15个移动房间，故选A。
细节理解题。根据文中About three hundred people can be checked by it in one minute.可知，一分钟可以检查300人，故选B。
主旨大意题。根据整个文章的理解及文章的开头We can use new ways to fight the novel coronavirus (新冠病毒) .Let’s meet these high-tech helpers in China!可知，文章主要是介绍在疫情期间利用一些高科技帮助抗击疫情的情况，所以B选项符合，故选B。
There are many foreign teachers in China today. Among them, Phillip Hancock is certainly an unusual one. The young man always wanted to give back, even when he was close to death. His last wish was to donate his organs(器官) to save others. His act changed five Chinese lives for the better.
Phillip came from Sydney, Australia. When he was a college student, he showed great interest in China and studied Chinese by himself in his free time. In 2012, the young man took part in the 11th Chinese Bridge Competition for foreign college students in China. This unforgettable experience helped Philip make up his mind to come to China. After finishing college, he came to Southwest University in Chongqing to teach English. During his five-year stay in China, Philip travelled around a lot. He loved the country deeply.
Unluckily, Phillip had a health problem. He fought his diabetes (糖尿病) for many years. Though his condition used to be under control, it became worse in 2018. Phillip knew most of his organs were still working well. He hoped to donate them to Chinese people in need after his death.
Phillip died on May 9th, 2018. Many Chinese people see him as a hero. Although his physical body is no longer here, he will always be with us.
21. What was Phillip’s last wish?
A. To meet his family. B. To go back to Australia. C. To donate his organs to save others.
22. How long did Phillip live in China?
A. Five years. B. Six years. C. Seven years.
23. We can learn from the passage that ______.
A. Phillip studied Chinese from his teachers in college.
B. Phillip seldom travelled around when he worked in China.
C. Most of Phillip’s organs were still in good condition when he was close to death.
24. What can we infer (推断) from the passage?
A. Phillip was from Australia.
B. Phillip can speak Chinese well.
C. Phillip taught English in Southwest University.
25. What do you think of Phillip?
A. Smart and humorous. B. Kind and helpful. C. Stupid and boring.
【答案】21. C 22. A 23. C 24. B 25. B
细节理解题。根据上文His last wish was to donate his organs(器官) to save others. 他最后的愿望是捐赠他的器官来拯救别人，故选C。
细节理解题。根据上文During his five-year stay in China, Philip travelled around a lot. 菲利普在中国待了五年，他到处旅行，故选A。
细节理解题。A. 菲利普大学时从他的老师那里学中文。根据上文he …studied Chinese by himself in his free time. 他在空闲时间自学汉语。可知本句说法错误；B.菲利普在中国工作时很少四处走动。根据上文During his five-year stay in China, Philip travelled around a lot. 菲利普在中国待了五年，他到处旅行，可知本句说法错误。C.当菲利普接近死亡时，他的大部分器官仍然处于良好状态。根据上文Phillip knew most of his organs were still working well. 菲利普知道他的大部分器官仍然运转良好。可知本句说法正确，故选C。
推理判断题。A.菲利普来自澳大利亚。根据上文Phillip came from Sydney, Australia. 菲利普来自澳大利亚悉尼，可知本句属于文章细节，是不需要推断出来的；B. 菲利普中文说的好。根据上文he showed great interest in China and studied Chinese by himself in his free time. In 2012, the young man took part in the 11th Chinese Bridge Competition for foreign college students in China. 他对中国表现出极大的兴趣，在空闲时间独自学习汉语。在2012年，这位年轻人参加了第十一届中国“汉语桥”世界大学生中文比赛。由此可推断菲利普的中文应该说得好。C.菲利普在西南大学教英语。After finishing college, he came to Southwest University in Chongqing to teach English. 大学毕业后，他来到重庆西南大学教英语。可知本句属于文章细节，是不需要推断出来的，故选B。
推理判断题。A.聪明又幽默；B.善良又乐于助人；C.又蠢又无聊。根据上文The young man always wanted to give back, even when he was close to death. His last wish was to donate his organs(器官) to save others. His act changed five Chinese lives for the better. 这个年轻人总是想要回报，即使他快要死了。他最后的愿望是捐赠他的器官来拯救别人。他的行为改变了五个中国人的生活。通读全文，可知菲利普善良又乐于助人，故选B。
Teens will finally grow up some day leaving their parents and facing the challenges in life alone, so they should learn basic life skills and form good working habits.
The government has been trying to pay attention to the importance of hardworking spirit education (劳动教育). But this has been overlooked in recent years. Many teens do not value the importance of working hard. There is a teenager girl named Nancy, she never helps out around the house. Once her mother was on vacation for a week, leaving her alone at home. When her mother came home from vacation, she could not find a clean dish or a clean shirt.
Schools play an important role in teaching students about the value of working hard. Primary and middle schools should provide students with hardworking spirit courses every week. To our joy, some schools have provided each class with a piece of field to plant their favorite vegetables. For example, No.38 Middle School in Hefei, set up a 500-square-meter farm on an open platform (露天平台) of their teaching building. Each class are asked to grow and pick vegetables there.
Parents should also encourage children to learn how to do chores at home. Teens should master one or two life skills every year. These skills can include cooking, washing their own clothes and tiding their rooms. The basic skills may help teens to solve the problems they will meet in the future.
26. What does the underlined word “overlooked” mean in Chinese?
A. 强调. B. 忽视. C. 珍惜.
27. The writer gives the example of Nancy in the second paragraph to show ______
A. Nancy is too busy to help out around the house.
B. Many teens do not value the importance of working hard.
C. Nancy’s parents don’t want her to help with chores at home.
28. Which is not the life skill for students according to the passage?
A. Playing computer games. B. Washing clothes. C. Cooking.
29. Which of the following is NOT true?
A. Schools should teach students the value of working hard.
B. Parents should encourage their children to do chores at home.
C. The government never pays attention to hardworking spirit education.
30. What is the title of the passage?
A. Family education. B. School education. C. Hardworking spirit education.
【答案】26. B 27. B 28. A 29. C 30. C
词义猜测题。根据文中But this has been overlooked in recent years. Many teens do not value the importance of working hard.可知，近年来这一点一直被……。许多青少年不重视努力工作的重要性。由此可以推断出这里overlooked指的是不好的意思，没有让青少年重视的意思，所以应该是“忽视”，故选B。
推理判断题。根据文中Many teens do not value the importance of working hard. There is a teenager girl named Nancy…she could not find a clean dish or a clean shirt.可知，通过举例Nancy的例子主要是说明青少年不重视努力工作的重要性的结果，故选B。
细节理解题。根据文中Teens should master one or two life skills every year. These skills can include cooking, washing their own clothes and tiding their rooms.可知，A选项不属于青少年要掌握的生活技能，故选A。
细节理解题。根据文中The government has been trying to pay attention to the importance of hardworking spirit education (劳动教育).可知，政府一直在努力重视劳动教育的重要性，而不是不重视，所以C选项描述不正确，故选C。
最佳标题题。根据整个文章的理解及文章的开头Teens will finally grow up some day, leaving their parents and facing the challenges in life alone, so they should learn basic life skills and form good working habits.以及结尾The basic skills may help teens to solve the problems they will meet in the future.可知，文章主要说的是劳动教育，故选C。
Some people say life is like crossing a river; _______31_______
I think our life is much like climbing a mountain. Each year we have a new mountain to climb. To reach our goals, we work hard to make progress day after day. ______32______ We can complain (抱怨) about how unfair it is to climb a new mountain every day. Or, we can just make ourselves busy.
Sometimes, we fall over. Here we also have another choice. ______33______ Or, we can stand on our feet and begin climbing that mountain again.
If we reach the goal for this year, we start from zero to reach the goal for next year. We shouldn’t spend the rest of our lives looking at where we used to be. ______34______
Many people will waste time worrying, “Can I reach my final goal?” or “Is it worth doing”? ______35______ The question is, “Can I take the next step in the right direction?”
Take one step at a time, and pay attention to tomorrow’s step today.
A. Here we have a choice.
B. That is not the question.
C. Instead, we should look ahead.
D. These questions are really important.
E. Some say it is like climbing a mountain.
F. We can stop and complain about what progress we have lost.
【答案】31. E 32. A 33. F 34. C 35. B
根据前面的句子结构以及后句I think our life is much like climbing a mountain.可知，这里应该是说“有人认为人生就像爬山”，与前一句形成对比，综合所给的选项可知，E选项符合，故选E。
根据句意理解及后句We can complain (抱怨) about how unfair it is to climb a new mountain every day. Or, we can just make ourselves busy.可知，这里是两种不同的态度，所以这里应该是说“有一个选择”，综合所给的选项可知，A选项比较符合，故选A。
根据句意理解及前句Here we also have another choice.以及后句we can stand on our feet and begin climbing that mountain again.可知，这里说的是不好的方面，与空格后面的内容形成鲜明的对比，后面说的是“站起来继续”，所以前面应该是说“停止不前”，综合所给的选项可知，F选项比较合适，故选F。
根据前句We shouldn’t spend the rest of our lives looking at where we used to be.可知，后面应该是表达“我们要……”，与前面的内容相反，综合所给的选项，C选项符合，故选C。
根据后句The question is, “Can I take the next step in the right direction?”可知，这里应该是一个过渡句，说的是上面说的都不是问题，综合所给的选项，B选项符合，故选B。
Dear Mom and Dad
I haven’t seen you for a long time since I came to China as an exchange student. I ____36____ (real) miss you now. This is the ____37____ (one) time you haven’t been with me on my birthday. Thanks for your birthday gift ____38____ England. I like it very much.
Because of COVID-19 (新冠肺炎), I can’t go home, but you don’t need to worry about me. I am safe here. Yesterday I ____39____ (have) a birthday party with Li Hua’s family. Li Hua’s mom made a big chocolate birthday cake for me, and she made much Chinese food that I loved best. We couldn’t go out, ____40____ we enjoyed ourselves at home.
Li Hua and I have been busy with our studies since this Monday. We have been having online ____41____ (class) for several days. Sometimes, when I felt a little upset, Li Hua always told some jokes ____42____ (make) me happy or taught me how to make Chinese dishes.
Now people here are living a ____43____ (peace) life. On one hand, they stay away from others, and on the other hand, they try to help those in trouble, including us foreigners.____44____ kind Chinese people are! This is a country full of love.
Dear Mom and Dad, please take good care of _____45_____. I love you.
37. first 38. from
39. had 40. but
42. to make
44. How 45. yourselves
根据句意理解可知，We couldn’t go out与we enjoyed ourselves at home.前后两句是转折关系，用表示转折关系的连词是but，故答案为but。
(A: Jack B: Xiaofen Place: In the library)
A: Hi, Xiaofen. ________46________?
B: Hi, Jack. I’m reading a passage in China Daily.
A: What does it talk about?
B: ______47______. Confucian (孔子的) ideas are still useful and popular in China.
A: It is said that he has many famous ideas. _______48_______?
B: Yes, I can. For example, one of his famous ideas in Chinese is “知之为知之，不知为不知。”
A: Sounds a little difficult. ________49________?
B: It means to be honest about what we know.
A: Oh I see. Thank you.
【答案】46. What are you doing.
47. It talks about Confucian ideas.
48. Can you tell me something about his famous ideas
49. What does it mean
50. You’re welcome.
根据I’m reading a passage in China Daily“我正在读《中国日报》上的一篇文章”，可知，此空询问对方正在做什么，句子用现在进行时be doing的结构，位于句首的单词首字母要大写，所以空格处填What are you doing。故答案为What are you doing?
根据What does it talk about“它讲了什么内容”及Confucian (孔子的) ideas are still useful and popular in China“儒家思想在中国很有用也很受欢迎”，可知，此空回答这本书讲述跟儒家思想有关的内容，故答案为It talks about Confucian ideas.
根据Yes, I can. For example, one of his famous ideas in Chinese is “知之为知之，不知为不知。”可知，此空是由can引导的一般疑问句，且是让对方介绍儒家最著名的思想，位于句首的单词首字母要大写。故答案为Can you tell me something about his famous ideas?
根据It means to be honest about what we know“它意味着要诚实对待我们所知道的事情”，可知，此空是询问“它意味着什么”，位于句首的单词首字母要大写，所以空格处填What does it mean。故答案为What does it mean?
根据Thank you，可知，别人表达感谢，我们要说“不客气”，所以空格处填You’re welcome。故答案为You’re welcome.
There is an old Chinese saying, 4. “If someone gives you a little drop of water, you should return a spring of water.” That means if someone helps you a bit, you should thank him a lot.
We thank our parents. They work hard all the time in order to give us a better life. They give us food and clothes, and they teach us what is right and what is wrong. We are taken after well by them.
We thank our teachers who give us dreams. 5. 对于老师来说，教育我们是不易的。They teach us a lot of things, but they ask for nothing from us. We are well-educated by them.
Meanwhile (同时), We even thank people who hurt us, because they teach us important things. We thank people who give us up, because we learn how to be independent. We thank people who are selfish (自私的), because we learn the importance of being kind.
There are a lot of people that we should thank in our life. We should express our thanks with actions, not just words. Then what action will you take to thank them?
51. Why should we thank people who give us up?
52. Can we express our thanks only with words in the writer’s opinion?
53. What action will you take to thank your parents? (Give an example.)
【答案】51. Because we learn how to be independent.
52. No, we can’t.
53. In order to thank my parents, I will help them cook breakfast and do housework.
55. It is not easy for teachers to teach us.
根据文中We thank people who give us up, because we learn how to be independent.可知，我们感谢那些放弃我们的人，因为我们学会了如何独立。故答案为：Because we learn how to be independent.
根据文中We should express our thanks with actions, not just words.可知，我们应该用行动来表达我们的感谢，而不仅仅是语言。故答案为No, we can’t.
为了表达对父母的感谢，我们可以在平时有空时帮助父母做做家务，或者在周末帮父母准备早餐，故答案为：In order to thank my parents, I will help them cook breakfast and do housework.
If如果，条件状语从句的连词；someone有人，不定代词；gives给，动词三单；you你，人称代词；a little drop of water一小滴水；you你，人称代词；should应该，情态动词；return返回，以……相报；a spring of water一泉水；整理之后可以看出，这里表达的是“当有人给你一滴水，你应该以一泉水去回报”，故答案为：滴水之恩，当涌泉相报。
对于……来说for，介词；老师teacher，可数名词，在句中可以用冠词来修饰或者用复数形式；教育teach，动词；我们we/ us；是is，不易的not easy；整理之后可知看出，这里符合“对于某人来说做某事是怎么样的”，英语结构是It is adj+for/ of sb to do sth.，句中的形容词是easy，是形容物的，所以应该用介词for，故答案为：It is not easy for teachers to teach us.
Life lies in movement. Nowadays, doing sports is becoming more and more popular in China.______________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Life lies in movement. Nowadays, doing sports is becoming more and more popular in China.
As for me, I like taking part in different kinds of sports, like football, basketball, walking, swimming and so on. And I also like to watch sports matches. My favorite sport is swimming. I look like a lovely fish in the swimming pool. I enjoy swimming because it can make me strong and healthy. It can also bring me a lot of happiness.
As we all know sports can keep us healthy, so now we students are encouraged to do sports. Doing sports can make us look good and feel good. And doing sports regularly can even help us sleep better at night.
短语：as for，take part in，different kinds of，and so on，look like，a lot of，as we all know。
(1)I enjoy swimming because it can make me strong and healthy.(because引导原因状语从句、make作使役动词)
(2)Doing sports can make us look good and feel good.(动名词短语作主语)