1. A. B. C.
2. A. B. C.
3. A. B. C.
4. A. B. C.
5. A. B. C.
6. What is the girl, s favorite subject?
A. Art. B. P. E. C. Music.
7. How often does Tina watch TV?
A. Once a week. B. Twice a week. C. Twice a month.
8. What would the boy like to have?
A. Dumplings. B. Soup. C. Porridge.
9. Where is the boy’s computer game?
A. Under the table. B. On the chair. C. Under the chair.
10. What is Lucy going to do on Saturday?
A Have a picnic. B. Watch a movie. C. Visit the museum.
11. How old is the woman, s daughter?
A. Five. B. Eight. C. Nine.
12. Where are the two speakers?
A. In the cinema. B. In the hospital. C. In the bookstore
13. How did Tim go to Hainan?
A. By train. B. By plane. C. By bus.
14. What was the weather like in Hainan?
A. Warm. B. Hot. C. Cool.
15. What did Tim think of the food there?
A. Unhealthy. B. Terrible. C. Delicious.
|Mary’ s Habits|
|At 16. ________||She gets up|
|At twelve||She eats lots of fruit and 17. ________for lunch.|
|In the afternoon||She sometimes plays volleyball.|
|18. ________||She always eats ice-cream.|
|In the evening||She does her homework and 19. ________for half an hour.|
|At ten||She 20. ________.|
1.I read ________ unusual story last night. ________ story is about Dr. Zhong Nanshan.
A. an；A B. a；The C. an；The
考查冠词。a不定冠词，表泛指，用于以辅音音素开头的单词前；an不定冠词，表泛指，用于以元音音素开头的单词前；the定冠词，表特指。根据句意及句子结构，第一个空应填入不定冠词表泛指，且空格后unusual以元音音素开头，故应用不定冠词an，B选项可排除。第二个空则应填入定冠词the表特指，指代上一句提到的an unusual story，故选C。
2.We all know that ________ birds fly to Dongting Lake in winter.
A. million B. millions C. millions of
考查数词的用法。million百万。当million前有具体基数词时，million用原形；当million前没有具体基数词时，用millions of短语表示“数以百万计的”。根据题干可知空前没有基数词，此处用millions of。故选C。
3.—When are we going to see the movie Zoo Topia, this afternoon or tonight?
—________ is OK. I’m free today.
A. Either B. Both C. Neither
考查代词辨析。Either两者之一；Both两者都；Neither两者都不。根据答句中“I’m free today.”可知今天有空，下午或晚上两个时间都可以，排除C；再由空后is可知用Either而不用Both，排除B。故选A。
4.—Must we clean the classroom at once?
—No, you ________. You may clean it after school.
A. mustn’t B. needn’t C. can’t
考查情态动词。mustn’t禁止；needn’t不必；can’t不能。根据问句“Must we clean the classroom at once?”可知此处是以must开头的一般疑问句，作否定回答时用：No, you needn’t./No, you don’t have to. 结合选项可知用needn’t符合题意。故选B。
5.____ _________beautiful city!
____Yes. Tourists from all over the world come to visit it every year.
A. How B. What C. What a
6.You can surf the Internet _________ you want to know more about the 2020 World Middle School Games.
A. if B. although C. until
7.I found ________difficult for me to finish the work on time.
A. that B. it C. this
考查代词。that那个；it它；this这个。动词found后面的宾语是动词不定式to finish the work on time，用it做形式宾语，表示“发现对我来说按时完成工作很难”。故选B。
8.Diana used to _________ to work, but now she is used to ________ because the road is crowded and she wants to keep fit.
A. drive; walk B. drive; walking C. driving; walk
考查非谓语动词。drive开车，驾驶；walk步行。根据第一空前“used to”可知此处用used to do sth.表示“过去常常做某事”，第一空用动词原形drive；根据第二空前“is used to”可知此处用be used to doing sth.表示“习惯于做某事”，第二空用动名词walking。故选B。
9.A 3-kilometer-long bridge ________ in our hometown three years ago.
A. has built B. is built C. was built
考查一般过去时的被动语态。build建造。has built现在完成时；is built一般现在时的被动语态；was built一般过去时的被动语态。题中主语“A 3-kilometer-long bridge”与动词build之间是动宾关系，此处用被动语态；结合时间状语“three years ago”可知是一般过去时的被动语态。故选C。
10.My mother ________ in the kitchen when the rainstorm came.
A. was cooking B. is cooking C. cooks
考查过去进行时。cook做饭。was cooking过去进行时；is cooking现在进行时；cooks动词的第三人称单数形式。根据题干中“when the rainstorm came”可知此处表示当某件事情发生的时候，另一件事情正在进行，when引导的从句用一般过去时，主句用过去进行时。故选A。
通读下面的短文, 然后从短文后所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案填空, 使短文完整通顺。
All of us have our own friends. I have a nice friend. He’s a(n)____11____, a beautiful butterfly. As
one of the most friendly butterflies, he ______12______lands on me.
It was a March afternoon in a busy street. A butterfly stayed on me for thirty______13______.I felt so happy and warm that I stopped to take a photo with him. Then I walked down the street and called my mom. I told____14____ that I planned to bring the butterfly home with me after the meal. At 6:00 pm, I walked into a ____15____. It was full of people there. I ____16____ some food and sat down to eat. To my surprise, the manager liked butterflies, too. And she quickly ____17____ online for what butterflies liked to eat. And with the butterfly still on my shoulder, I ____18____ for the meal. On my way home, he flew away. I thought that was the____19____ of him. But when I returned home an hour later, Mom said, “He’s ____20____! He’s regarded our home as his own!”
11. A. boy B. person C. animal
12. A. usually B. never C. hardly
13. A. minutes B. hours C. days
14. A. them B. him C. her
15. A. library B. restaurant C. museum
16. A. ordered B. cooked C. showed
17. A. bought B. searched C. left
18. A. paid B. cared C. looked
19. A. beginning B. middle C. end
20. A. away B. back C. off
【答案】11. C 12. A 13. A 14. C 15. B 16. A 17. B 18. A 19. C 20. B
boy男孩；person人；animal动物。根据空后“a beautiful butterfly”可知这位朋友是一个动物。故选C。
usually经常；never从不；hardly几乎不。根据题干中“As one of the most friendly butterflies”讲蝴蝶很友好，结合下文中“A butterfly stayed on me for thirty ___.”讲蝴蝶在作者身上待了很久，可推出是经常落在作者身上。故选A。
them他们；him他；her她。根据上文“Then I walked down the street and called my mom.”讲作者给妈妈打电话，可推出是告诉妈妈要把蝴蝶带回家，用her符合题意。故选C。
library图书馆；restaurant餐馆；museum博物馆。根据下文“ I ____ some food and sat down to eat.”提到吃东西，可推出是走进一家餐馆。故选B。
bought买；searched搜索；left离开。根据空后“online for what butterflies liked to eat”结合选项可推出是上网搜索蝴蝶喜欢吃什么。故选B。
paid支付；cared关心；looked看。上文讲到在餐馆点餐，结合空后“for the meal”可推出要用pay for表示“为……付钱”。故选A。
beginning开始；middle中间；end结束。根据上文“On my way home, he flew away. ”讲到蝴蝶飞走了，可推出此处是说以为那是结束，故选C。
away离开；back回原处；off离开。根据上文“On my way home, he flew away.”可知在作者回家的路上蝴蝶离开了，再由妈妈的话“He’s regarded our home as his own!”讲蝴蝶把作者家当成了自己的家，可推出蝴蝶又回来了，用back符合题意。故选B。
|Would you like to be a singer?
Teacher: Miss White
Place: In the music room
Time: Monday, 16: 00 — 18: 00
Age Over 4 years old
|Do you enjoy playing chess?
Teacher: Mr. King
Place: In the library
Time: Friday, 15: 30 — 18: 00
Age: Over 7 years old, under 10
|Are you good at painting?
Teacher: Mrs. Hunt
Place: In the art room
Time: Saturday, 9: 00 — 10: 30
Age: Over 6 years old, under 14
|Are you interested in ball games?
Teacher: Mr. Green
Place: On the playground
Time: Sunday, 14: 30 — 16: 30
Age: Over 10 years old
21. If Jane wants to learn to sing, she has to be over ________ years old.
A. four B. six C. ten
22. When can Simon go to play chess on Fridays?
A. From 15: 30 to 18: 00. B. From 9: 00 to 10: 30. C. From 14: 30 to 16: 30
23. Dale is interested in drawing pictures, so he can go to the ________ on Saturdays.
A. library B. playground C. art room
24. Cindy is 12 years old and she likes playing soccer. Who can teach her?
A. Miss White. B. Mrs. Hunt C. Mr. Green
25. Which of the following activities is not mentioned in the passage?
A. Ball games B. Dancing C. Painting
【答案】21. A 22. A 23. C 24. C 25. B
细节理解题。根据原文Age Over 4 years old可知，想学唱歌年纪必须在4岁以上。A选项four“4岁”符合题意，故选A。
细节理解题。根据原文Time: Friday, 15: 30 — 18: 00可知，每周五下午三点半到六点，西蒙能去下象棋。A选项From 15: 30 to 18: 00符合题意，故选A。
细节理解题。根据原文Place: In the art room可知，星期六的时候戴尔可以去美术教室学习画画。C选项art room“美术教室”符合题意，故选C。
细节理解题。根据原文Teacher: Mr. Green可知，教踢球的是格林老师。C选项Mr. Green“格林老师”符合题意，故选C。
The dragon is a great animal in Chinese culture. It brings the wind and rain. It is said that every year on the second day of the second lunar(阴历)month, the dragon wakes up from its winter sleep and raises its head. Because of this, the day is called “Dragon Heads-raising Day” (Longtaitou). This year, it falls on February 24th.
Old people believed that after Longtaitou, there would be more rain. And rain is very important to farming. So Longtaitou was the start of spring and farming.
People have many ways to celebrate the festival. The most popular one is to have a haircut. Mary people believe that a haircut during the first lunar month may bring bad luck to your uncles—mainly your mother’s brothers. They hope getting a haircut on Longtaitou keeps them away from bad luck.
Among Chinese people’s festival traditions, there is always a place for food. During the Longtaitou festival, people eat food named after dragons. Noodles are called dragon’s beard (longxu). Dumplings are dragon’s ears (long’er). And spring roll(春卷) are dragon’s skin (longlin).
26. What does the dragon bring according to the passage?
A. The rain and wind. B. The rain and snow. C. The wind and snow.
27. When is Longtaitou every year?
A. On February 24th.
B. The second day of the first lunar month.
C. The second day of the second lunar month.
28. Old people believed that Longtaitou was the beginning of ________.
A. spring and farming B. spring and resting C. summer and farming
29. Why do many people have a haircut on Longtaitou?
A. Because they hope to keep healthy.
B. Because they hope to make much money.
C. Because they hope to keep them away from bad luck.
30. Noodles on Longtaitou are called ________.
A. dragon’s ears B. dragon’s beard C. dragon’s skin
【答案】26. A 27. C 28. A 29. C 30. B
细节理解题。根据第1段中“The dragon is a great animal in Chinese culture. It brings the wind and rain.”可知龙能带来风和雨。故选A。
细节理解题。根据第1段中“It is said that every year on the second day of the second lunar month, the dragon wakes up from its winter sleep and raises its head. Because of this, the day is called ‘Dragon Heads-raising Day’ (Longtaitou).”可知“龙抬头”在每年农历的二月初二。故选C。
细节理解题。根据第2段中“Old people believed … So Longtaitou was the start of spring and farming.”可知老人们相信“龙抬头”是春天和农耕的开始。故选A。
细节理解题。根据第3段中“They hope getting a haircut on Longtaitou keeps them away from bad luck.”可知人们在“龙抬头”这一天剪发是希望远离厄运。故选C。
细节理解题。根据最后一段中“Noodles are called dragon’s beard (longxu).”可知“龙抬头”那天面条被叫做龙须。故选B。
Father’s Day is a special day for sons and daughters to show their deep love to their fathers. Maria doesn’t think she is good at telling her feelings face to face, so she writes a letter to her father.
Happy Father’s Day! You’re not a rich man or a famous person. But in my heart, you are one of the greatest men in the world. I’m proud of you.
You have never been a famous man. You do ordinary things like paying phone bills (账单) on time and working as a worker in a factory. You take good care of our family. You help me with my schoolwork and do some shopping with Mom on weekends. The smile on your face shows you’re glad with your life.
In the past, I didn’t care whether you were with me or not. Now I am sorry to say I didn’t show you the respect before. But I am thankful for what you have done for me. And I feel happy that now I can let you know how much I love you. You are successful as a husband, a father and a friend. I hope you will be happy forever!
31. Maria writes to her father because ________.
A. she is too shy to talk to her father
B. she isn’t good at telling her feelings face to face
C. she is very busy and has no time to meet her father
32. What does Maria think of her father?
A. He is a rich man. B. He is a famous man. C. He is one of the greatest men in the world.
33. The underlined word “ordinary” mentioned in the second paragraph of the letter means ________.
A. 困难的 B. 普通的 C. 特别的
34. What can we know from the passage?
A. Maria didn’t respect her father enough before.
B. Maria feels proud that her father has a good job.
C. Maria’s father doesn’t go shopping with her mom on weekends.
35. Maria writes the letter to ________.
A. give her father some advice B. help her father with his work C. show deep love to her father
【答案】31. B 32. C 33. B 34. A 35. C
细节理解题。根据“Maria doesn’t think she is good at telling her feelings face to face, so she writes a letter to her father.”可知Maria给父亲写信是因为她觉得自己不擅长当面表达自己的感情。故选B。
细节理解题。根据信件第1段中“But in my heart, you are one of the greatest men in the world.”可知在Maria心里，父亲是世界上最伟大的人之一。故选C。
词义猜测题。根据画线词所在语境“You do ordinary things like paying phone bills on time and working as a worker in a factory.”可知及时付账和在工厂当工人，这是很普通的事情，由此可推出ordinary的意思是“普通的”。故选B。
细节理解题。根据信件第3段中“Now I am sorry to say I didn’t show you the respect before.”可知Maria之前对父亲不够尊重。故选A。
推理判断题。根据信件第3段中“And I feel happy that now I can let you know how much I love you. ”及整封信的内容可推出Maria写信是为了表达对父亲深深的爱意。故选C。
Tips for a Tidy Desk
Do you want to keep your desk clean and tidy? The following tips can help you.
Only keep things you really need on your desk.
Use a bag for any papers to read. Have a penholder for pens and pencils. Besides, you had better have a litter bin near your desk.
Don’t keep any drinks on your desk.
Go to the kitchen when you want to have a drink, or keep a drink on a small table near your desk.
Cut down the use of paper.
Try to keep as much information as possible on your computer. Before painting, you can ask yourself, “Do I really need to read this on paper?”
Get a noticeboard for you
If you really need to keep small pieces of paper, use a noticeboard on the wall. You can check it every day and throw the old notes into the bin.
Clean your desk at the end of every day.
The more often you clean your desk, the easier it will be each time. Choose a time to tidy your desk! If you do it every day, it will only take a few minutes and you can start each new day with a clean and tidy desk.
|Tips for a Tidy Desk|
|Keep things needed on your desk||●Use a bag for any ______36______ to read
●Have a penholder for pens and pencils
●Have a litter bin
|Keep _____37_____ on your desk||●Have a drink in the kitchen
●Keep a drink on a small table
|_____38_____ the use of paper||Keep as much information as possible on the computer|
|Get a noticeboard||Use a noticeboard ______39______|
|______40______ your desk every day||Choose a time to tidy|
【答案】36. papers 37. no drinks 38. Cut down 39. on the wall 40. Clean
根据原文Use a bag for any papers to read可知，要看的文件要用一个袋子收集起来。故空格处应填入单词papers，即Use a bag for any papers to read“用一个袋子装好所有要看的文件”，故答案为papers。
根据原文Don’t keep any drinks on your desk可知，不要在桌子上放饮料。故空格处应填入no drinks，即Keep no drinks on your desk“不要在桌子上放饮料”，故答案为no drinks。
根据原文Cut down the use of paper可知，文章建议应该减少纸张的使用。故空格处应填入cut down，即Cut down the use of paper“减少纸张的使用”，故答案为Cut down。
根据原文If you really need to keep small pieces of paper, use a noticeboard on the wall可知，如果你真的需要保留一些小纸条，可以在墙上使用布告板。故空格处应填入on the wall，即Use a noticeboard on the wall“在墙上使用布告板”，故答案为on the wall。
根据原文Clean your desk at the end of every day可知，每天下班后要清洁你的桌子。故空格处应填入clean，即Clean your desk every day“每天清洁你的桌子”，故答案为Clean。
COVID-19(新冠肺炎)is spreading all over the world. What should we do to prevent the virus(病毒)from spreading? Here are the suggestions.
First, we should seldom go out. It’s easier to get sick outside. When we have to go out, we must wear face masks(口罩). Second, we should often open the windows in order to keep the air in the room fresh. Fresh air is good for us to keep healthy. Third, we ought to wash our hands many times a day, especially before meals and after going to the toilet. And each time we should wash them with soap and running water for at least 20 seconds. Fourth, make sure we have a good sleep at night. People who are tired or under stress can get sick easily, so it’s important to have enough sleep. Lastly, we can do sports like walking or running slowly at home.
Everything will go well as long as we take good care of ourselves. We believe that we will win the fight soon.
41. What must we wear when we go out?
42. What should we often do to keep the air in the room fresh?
43. How long should we wash hands each time?
44. Why is it important to have enough sleep?
45. Can we do sports at home?
【答案】41. Face masks. 42. Open the windows. 43. At least 20 seconds.
44. Because people who are tired or under stress can get sick easily. 45. Yes, we can.
根据第2段中“When we have to go out, we must wear face masks.”可知当我们外出时，我们必须佩戴口罩。故答案为：Face masks.
根据第2段中“Second, we should often open the windows in order to keep the air in the room fresh.”可知为了保持室内空气新鲜，我们应该经常开窗户。故答案为：Open the windows.
根据第2段中“And each time we should wash them with soap and running water for at least 20 seconds.”可知我们每次洗手要至少洗20秒钟。故答案为：At least 20 seconds.
根据第2段中“People who are tired or under stress can get sick easily, so it’s important to have enough sleep.”可知有充足的睡眠很重要是因为劳累或有压力的人很容易生病。故答案为：Because people who are tired or under stress can get sick easily.
根据第2段中“Lastly, we can do sports like walking or running slowly at home.”可知我们可以在家做散步、慢跑之类的运动，此处用肯定回答。故答案为：Yes, we can.
A: Hi, Sally! You look pretty in your new skirt!
B: Thank you, Jenny!
B: My aunt bought it for me.
B: It is made from silk. It’s very comfortable.
B: She bought it at Hongxing Clothes Store. There were different kinds of clothes for girls.
A: By the way, ______________49______________?
B: Oh, it is 200 yuan. I think it’s a bit expensive.
A: I want to buy a skirt, too. Would you like to go with me?
B:_____________50_____________. When are you going there?
A: Tomorrow morning.
B: OK See you then.
A: See you.
【答案】46. Who bought it for you 47. What’s it made from 48. Where did she buy it 49. how much is it 50. Yes, I’d love to
根据答句“My aunt bought it for me.”可知此处是问“谁给你买的短裙？” 故答案为“Who bought it for you”。
根据答句“It is made from silk.”可知此处询问短裙的制作材料。故答案为“What’s it made from”。
根据答句“She bought it at Hongxing Clothes Store.”提到服装店，可推出此处问在哪里买的。故答案为“Where did she buy it”。
根据答句“Oh, it is 200 yuan.”可知此处询问短裙的价格。故答案为“how much is it”。
根据问句“Would you like to go with me?”邀请Sally和自己一起去买裙子，而下文又在约定时间，可推出此处表示愿意一起去。故答案“Yes, I’d love to”。
51.益阳市正在为创建全国文明城市(national civilized city)招募志愿者。假设你是李华。想成为一名志愿者，请你用英文给志愿者协会写一封邮件，谈谈你能做的志愿者工作。
参考词汇：volunteer clean up wash hand out put up
My name is Li Hua. I am a student in No. 1 Middle School. _________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I’m looking forward to your reply.
My name is Li Hua. I am a student in No. 1 Middle School. I want to be a volunteer, because helping other people makes me feel good. It’s also a good chance for me to improve myself.
I can do many things. For example, I can help clean up the city parks. I am good at singing, so I can sing lots of songs and tell some stories for the old people at the Old People’s Home. At the same time, I can help the elderly wash their clothes. I can also hand out leaflets and put up notices. I sincerely hope I can work as a volunteer and do something helpful.
I’m looking forward to your reply.
短语：want to do sth想要做某事；for example例如；clean up打扫；be good at doing sth擅长做某事；hand out分发；put up张贴。
句子：I want to be a volunteer, because helping other people makes me feel good句中because引导原因状语从句；I sincerely hope I can work as a volunteer and do something helpful句中由that引导的宾语从句，引导词that已省略。