1. How’s the weather in Yongzhou today?
A. B. C.
2. What can Mary play?
A. B. C.
3. Which of the school things is Jenny’s?
A. B. C.
4. Where does the man want to go?
A. B. C.
5. What subject does Alice like?
A. B. C.
6. What’s the matter with Mr. Brown?
A. He has a sore throat. B. He has a stomachache. C. He has a toothache.
7. What did Mr. Brown eat yesterday?
A. Beef and ice-cream. B. Ice-cream and water. C. Beef and water.
8. Who does the girl want to buy a shirt for?
A. Her father. B. Her grandfather. C. Her mother.
9. How much is the yellow shirt?
A. 50 yuan. B. 40 yuan. C. 30 yuan.
10. What does Cindy find the most difficult in learning English?
A. Listening. B. Writing. C. Speaking.
11. What does the boy think would help?
A. Keeping a diary. B. Joining a club. C. Watching TV.
12. When will Tina go to China?
A. This summer. B. Next month. C. Next week.
13. How long will Tina stay in China?
A. For a week. B. For 5 days. C. For 2 days
14. In which city will Tina’s father have an international meeting?
A. Beijing. B. Guangzhou. C. Shenzhen.
15. What does the man do?
A. A policeman. B. A teacher. C. A waiter.
16. Why did the woman worry about Jack?
A. Because Jack didn’t go to school.
B. Because Jack didn’t go home.
C. Because Jack did something wrong.
17. What does Jack look like?
A. He is short and has brown hair.
B. He is short and has black hair.
C. He is tall and has black hair.
18. How many sports are mentioned(提到)?
A. One. B. Two. C. Three.
19. How often do they play basketball?
A. Once a week. B. Twice a week. C. Three times a week.
20. When does the speaker watch the NBA match?
A. On Saturday. B. On Sunday. C. On weekends.
|Impressions of Yongzhou
Yongzhou, whose neighbours are Guangdong and Guangxi, lies in the south of Hunan Province. It covers an area of 22,441 km2. There are 620 million people living here. If you want to come and take a trip. Mount Jiuyi and Liuzi Temple are two of the must-see places of interest. Don’t miss the delicious food: Daozhou Grey Goose, Dong’ an Chicken, and Yongzhou Blood Duck. Welcome to Yongzhou!
1. Where is Yongzhou?
A. In the south of Hunan. B. In the south of Guangdong. C. In the south of Guangxi.
2. You can enjoy the Yongzhou food without ________.
A. Dong’an Chicken B. Daozhou Grey Goose C. Beijing Duck
【答案】1. A 2. C
细节理解题。根据“Yongzhou, whose neighbours are Guangdong and Guangxi, lies in the south of Hunan Province”可知永州位于湖南省的南部，临近广州和广西。故选A。
细节理解题。根据“Don’t miss the delicious food: Daozhou Grey Goosc, Dong’ an Chicken, and Yongzhou Blood Duck”可知不包括C选项Beijing Duck。故选C。
|The proper ways to save the drowning (溺水) student.
||Dos||·Shout loudly and ask adults for help. At the same time, dial 110.
·Find the objects which can float such as wood and bags filled with empty plastic bottles and throw them to him or her.
·Look for branches and bamboo poles and reach for him or her, but lower the body to make sure not to be pulled into the water.
|Don’ts||·Don’t jump into the water for rescue(营救).
·Don’t try to save him or her hand in hand.
|The time during which the drowning often happens||·After school in the afternoon.
·On summer vacation.
|The possible causes||·Play near the water or pick up things from the water.
·Swim in a pool or river without adults.
·Swim in groups on a hot day.
3. Which of the following is Right for the drowning?
A. Try to save the drowning student hand in hand. B. Jump into the water for rescue.
C. Shout loudly and ask adults for help.
4. When does the drowning often happen?
A. On weekends or holidays. B. After school in the morning.
C. On winter vacation.
5. What’s the possible cause of the drowning?
A. Picking up things in the yard. B. Swimming with adults.
C. Playing near the water.
【答案】3. C 4. A 5. C
细节理解题。根据表格中的Dos中”Shout loudly and ask adults for help. “可知有人溺水时要大声呼喊，向大人求助，C项正确；而AB两项都在Don’ts这一项中，是不应该做的。故选C。
细节理解题。根据表格中“The time during which the drowning often happens· After school in the afternoon.·On weekends.·On holidays.·On summer vacation.”可知周末或节假日是经常发生溺水的时间。故选A。
细节理解题。根据表格中“The possible causes·Play near the water or pick up things from the water.”可知在水边玩耍是可能造成溺水的原因。故选C。
Malala was born in Pakistan on July 12, 1997. When she was young, Taliban fighters took over her hometown. Taliban is an extremist(极端主义) group that does not believe in a girl’s right to education. They said girls should not be allowed to go to school. Malala thought that girls have the right to an education. In 2008, she spoke out against the Taliban. The Taliban tried to silence her.
In 2012, Taliban fighters shot Malala on her way home from school. She had to fly to England for medical treatment(治疗). She stayed in England to continue her education. She won the Nobel Peace Prize in 2014, when she was 17. This makes her the youngest Nobel winner in history.
Malala started attending Oxford in 2017. At the age of 22, she graduated from Oxford University, in England. Malala posted photos of her celebration on Twitter. One showed her with her family. The other was taken after her “trashing”. Trashing is an Oxford tradition after students complete their final exams.
“Hard to express my joy and thanks right now as I completed my degree at Oxford,” she wrote. Congratulatory messages poured in from around the world. One was an American astronaut Anne McClain. “Congratulations on your graduation,” McClain said. “For so many, higher education is the start of great things. For you, great things happened before it and I can only imagine the even greater ones to follow.”
She has written books for both children and adults. She also raises money through the Malala Fund. This is nonprofit (非盈利的) group that fights for girls’ education.
6. Where was Malala born?
A. In Pakistan. B. In England. C. In America.
7. What does the underlined word “silence” mean?
A. 压制 B. 控诉 C. 批评
8. When did Malala win the Nobel Peace Prize?
A. In 2012. B. In 2014. C. In 2017.
9. How many photos did Malala post on Twitter?
A. One. B. Two. C. Three.
10. What can we learn from the passage?
A. Russian astronaut supported Malala.
B. Malala only wrote books for children.
C. Malala raised money for girls’ education.
【答案】6. A 7. A 8. B 9. B 10. C
细节理解题。根据第1段中“Malala was born in Pakistan on July 12, 1997.”可知马拉拉出生在巴基斯坦。故选A。
词义猜测题。根据画线词所在语境“In 2008, she spoke out against the Taliban. The Taliban tried to silence her.”讲她公开反对塔利班，结合下文“In 2012, Taliban fighters shot Malala on her way home from school.”讲她被塔利班击中，可推出此处是说塔利班试图压制她，silence在此处是“压制”的意思。故选A。
细节理解题。根据第2段中“She won the Nobel Peace Prize in 2014, when she was 17. ”可知马拉拉2014年获得诺贝尔和平奖。故选B。
细节理解题。根据第3段中“Malala posted photos of her celebration on Twitter. One showed her with her family. The other was taken after her ‘trashing’.”可知马拉拉一共在推特上发布了两张照片。故选B。
细节理解题。根据第4段中“One was an American astronaut Anne McClain.”可知支持她的是美国宇航员，A项错误；根据最后一段中“She has written books for both children and adults.”可知她为儿童和成人都写过书，B项错误；根据最后一段中“She also raises money through the Malala Fund. This is nonprofit group that fights for girls’ education.”可知马拉拉通过马拉拉基金会为女子教育筹钱，C项正确。故选C。
Karachi, Pakistan, is one of the hottest cities on Earth. In June 2015, more than 1,000 people died there during heat wave(热浪). “It was a terrible time,” Shahzad Qureshi said. “We needed to do something about it.” After the heat wave, Qureshi took action. He started Urban(都市的) Forest. The group plants trees in cities in Pakistan.
Trees help cool the air by providing shade(阴凉) and moisture(水分) through their leaves. Trees can help lower summer temperatures in cities by 2 to 5℃. Trees also provide a place for all kinds of animals. And they create a shady place where people can relax.
Urban Forest planted about 1,300 trees in a park in Karachi. The group uses a method that helps them grow quickly. In just three years, the trees were 30 feet tall. Qureshi hopes that one day, this park will become a forest of 50,000 trees. Since 2015, Qureshi and his team have helped cool the air by planting 14 urban forests in Pakistan. Twelve are in Karachi.
In 2017, Qureshi helped plant an urban forest at Karachi Grammar School. First, he met with students there. He taught them about how trees help the environment. Then the students planted trees in the schoolyard. “They were excited about the project,” Muneeza Shaikhali says. She’s a headteacher at Karachi Grammar School. “They themselves had been experiencing the high temperatures in the summer months.”
There are many birds and colorful butterflies in the school. Students go outside during science class to study the forest. “It’s like a library of trees in front of the kids,” Qureshi says. “They can learn the species(物种) and insects that are around. It’s a beautiful thing to see.”
11. What happened to Karachi in June 2015?
A. A wave hit this city.
B. A heat wave killed over 1,000 people.
C. Karachi became the hottest city.
12. Who started Urban Forest?
A. Munecza Shaikhali.
B. Shahzad Qureshi.
C. The students at Karachi Grammar School.
13. How did the students feel about the project?
A. Surprised. B. Terrible. C. Excited.
14. During the science class, students go outside to ________.
A. study the forest B. climb the trees C. catch birds and butterflies
15. What’s the best title for the text?
A. Urban Forest B. City of Trees C. Education on Environment
【答案】11. B 12. B 13. C 14. A 15. A
细节理解题。根据第1段中“In June 2015, more than 1,000 people died there during heat wave.”可知2015年6月一场热浪杀死了卡拉奇一千多人。故选B。
细节理解题。根据第1段中“After the heat wave, Qureshi took action. He started Urban Forest.”可知是Shahzad Qureshi开办了城市森林。故选B。
细节理解题。根据第4段中“Then the students planted trees in the schoolyard. ‘They were excited about the project,’ Muneeza Shaikhali says.”可知学生们对这个项目感到兴奋。故选C。
细节理解题。根据最后一段中“Students go outside during science class to study the forest.”可知学生们在科学课上到外面去研究森林。故选A。
标题归纳题。根据文章内容可知本文主要介绍Shahzad Qureshi所开办的Urban Forest(城市森林)项目的实施，用“Urban Forest”做标题最合适。故选A。
Seventy percent of our planet is covered by one huge body of seawater-the ocean. In 2008, the United Nations recognized(确立) June 8 as World Oceans Day. It’s a day to think about the important role that the oceans play in our lives, the dangers that our oceans are facing and the action we can take to protect them.
The ocean is home to the most of plants and animals on Earth. Plants in the sea provide us with 70 percent of O2 we breathe. The ocean controls our climate (气候), providing heat in winter and cool air in summer. It also provides us with food and medicine. No matter where you live on the planet, no matter how far from the sea, your life is dependent on the ocean.
The biggest problem facing the ocean at the moment is plastic pollution. Reducing single-use plastic, including plastic bags and plastic bottles, has been an important theme for World Oceans Day for a number of years.
Climate change and rising sea temperatures are also a huge problem. Rising sea temperatures have a direct influence on weather patterns and are seen as partly responsible for an increase in extreme (极端的) weather.
The day is celebrated in all kinds of ways, including special events on the beach, river clean-ups, school activities, art contests and film festivals. You can join in to remind people about the importance of our oceans and to make a difference.
16. What percent of our planet is covered with seawater?
A. 30% B. 40% C. 70%
17. What is the main idea of Paragraph 2?
A. The ocean provides us with heat and cool air.
B. Our life is dependent on the ocean.
C. The ocean provides us with food and medicine
18. What is the biggest problem facing the ocean?
A. Plastic pollution. B. Reducing single-use plastic. C. Air pollution.
19. What is partly responsible for an increase of extreme weather?
A. Climate change. B. Rising sea temperatures. C. Weather patterns.
20. How do people celebrate World Oceans Day?
A. Eating out together. B. Having a meeting. C. Holding special events.
【答案】16. C 17. B 18. A 19. B 20. C
细节理解题。根据第1段中“Seventy percent of our planet is covered by one huge body of seawater-the ocean.”可知地球上的百分之七十被海水覆盖。故选C。
段落大意题。根据第2段内容及最后一句“No matter where you live on the planet, no matter how far from the sea, your life is dependent on the ocean.”可知我们的生活依赖于海洋。故选B。
细节理解题。根据第3段中“The biggest problem facing the ocean at the moment is plastic pollution.”可知海洋面临的最大问题是塑料污染。故选A。
细节理解题。根据第4段中“Rising sea temperatures have a direct influence on weather patterns and are seen as partly responsible for an increase in extreme weather.”可知不断上升的海水温度被视为极端天气增加的部分原因。故选B。
细节理解题。根据最后一段中“The day is celebrated in all kinds of ways, including special events on the beach, river clean-ups, school activities, art contests and film festivals.”可知人们举办特别活动来庆祝世界海洋日。故选C。第二节阅读匹配
Colors and moods(情绪)
Some people believe that colors can influence our moods.____21____. In fact, colors can change our moods and make us feel happy or sad, energetic (充满活力的) or sleepy. This article explains what colors can do and what characteristics(特点) they represent(代表).
When you feel tired or weak, you should wear energetic colors like green. ____22____, as it is the color of nature and represents new life.
If you require strength in either body or mind, red may be of some help to you. Red is the color of heat. It represents power and strong feelings. Wearing red can also make it easier to take action. ____23____.
Have you ever walked into a room and felt relaxed? It could be because the walls were painted blue. Blue is a calm color. It brings peace to our mind and body. ____24____, so you may say “I’m feeling blue” when you feeling sad.
Some colors, such as orange and yellow, can make you feel warm. People in cold areas prefer warm colors in their homes to create a warm and comfortable feelings. Orange represents joy. It can cheer you up when you are feeling sad. Yellow is the color of the sun, so it can remind you of a warm sunny day. Yellow is also the color of wisdom (智慧). Some people prefer this color when they hope for success.
A. Warm colors
B. Green can give you energy.
C. Blue can also represent sadness.
D. You may wonder whether it is true.
E. Others think that colors can change people’s moods.
F. This may help when you are having difficulty making a decision.
【答案】21. E 22. B 23. F 24. C 25. A
根据前一句“Some people believe that colors can influence our moods”可知此处讲述的是一些人的看法，另一些人的看法。选择与others think that有关的句子。故选E。
根据前一句“you should wear energetic colors like green”可知此和绿色green有关；根据“as it is the color of nature and represents new life”可知绿色是大自然的颜色代表新的生命，此处讲述绿色好的一方面。故选B。
根据前文“Wearing red can also make it easier to take action”穿红色的衣服也让做决定变得跟容易。F选项“help when you are having difficulty making a decision”与红色有关。故选F。
根据后文“you may say ‘I’m feeling blue’ when you feeling sad”当你伤心的时候你会说“I’m feeling blue”，可知此处讲述蓝色和伤心sadness有关。故选C。
根据“Some colors, such as orange and yellow, can make you feel warm”一些颜色，例如橘色和黄色可以让你感觉温暖。可知此处的小标题与暖色有关。故选A。
Lin Tao is 20 years old. He was brave enough to ___26___ his neighbour from a fire.
On 10 May, Lin Tao was at home. Suddenly, he heard someone shouting “Fire Fire! Help!” He ____27____ outside and saw a lot of smoke from next door. He went in and found his ___28___, the 79-year-old Mrs. Sun, in the kitchen. Her legs were ____29____ hurt and she could not stand up and get out.
Lin Tao quickly ran to Mrs. Sun’s bathroom. He ____30____ water over his clothes to protect himself. Then he rushed into the kitchen again. There was heavy smoke and the fire was very hot. He put a ____31____ quilt over Mrs. Sun and helped her out. Later some firemen came and ____32____ the fire.
The fire burnt Lin Tao’s arms, neck and face. He was in ____33____ for two weeks. Many people visited him and gave him flowers and presents. “How brave you are!” they said. “Were you afraid at that moment?” “Yes, little,” Lin Tao nodded, “but I didn’t have ____34____ to think about it. Mrs. Sun needed my help.”
“Fire is very dangerous. We should be ____35____ with it,” he also said.
26. A. save B. stop C. meet
27. A. hurried B. walked C. stepped
28. A. aunt B. neighbour C. grandmother
29. A. hardly B. little C. badly
30. A. offered B. poured C. dropped
31. A. heavy B. nice C. wet
32. A. put off B. put down C. put out
33. A. kitchen B. hospital C. bathroom
34. A. time B. ability C. energy
35. A. bored B. happy C. careful
【答案】26. A 27. A 28. B 29. C 30. B 31. C 32. C 33. B 34. A 35. C
save挽救，救助；stop停止；meet遇见。根据题干中“from a fire”及下文“He put a ____ quilt over Mrs. Sun and helped her out.”可知林涛把邻居从火中救了出来，用save符合题意。故选A。
hurried匆忙；walked步行；stepped迈步。根据上文“Suddenly, he heard someone shouting ‘Fire Fire! Help!’ ”可知有人喊救命，情况紧急，应该要急忙出去，用hurried符合题意。故选A。
aunt阿姨；neighbour邻居；grandmother奶奶。根据上文“He was brave enough to ____ his neighbour from a fire.”可知孙太太是他的邻居。故选B。
hardly几乎不；little略微；badly严重地。根据题干中“she could not stand up and get out”可知不能站起来出去，由此推出伤得很重，用badly符合题意。故选C。
offered提供；poured倒出；dropped掉落。根据空后“water over his clothes”可推出是往衣服上倒水，用poured符合题意。故选B。
heavy重的；nice好看的；wet湿的。上文讲到起火了，根据上文“He ____ water over his clothes to protect himself. ”及常识可知要用湿被子盖在孙太太身上，用wet符合题意。故选C。
put off推迟；put down放下；put out扑灭。根据常识可知消防员来了会扑灭大火，用put out符合题意。故选C。
kitchen厨房；hospital医院；bathroom浴室，厕所。根据上文“The fire burnt Lin Tao’s arms, neck and face.”可知林涛受伤了，应该要住院，用hospital符合题意。故选B。
上文讲到着火了孙太太在呼救，结合下文“Mrs. Sun needed my help.”可知这时候林涛根本没时间去想自己是否害怕，用time符合题意。故选A。
bored感到无聊的；happy快乐的；careful小心的。根据上文“Fire is very dangerous. ”讲火很危险，可推出是要小心。故选C。第二节语法填空阅读下面的材料，在空处填入适当的内容(限1个单词)或括号内单词的正确形式，使句子通顺完整。
36.Qu Dongyu is ________ official(官员) of the United Nations, who is from Yongzhou.
37.—How much is the watch?
—It’s ten ________ (dollar).
38.The birthday of the People’s Republic of China falls ________ October 1th.
39.The size of each class in Yongzhou now is ________ (small) than that in 2017.
40.Touched by doctors and nurses in Wuhan, Li Ming wants ________ (be) a doctor when he grows up.
表达“想做某事”用动词短语want to do，此处用动词不定式 to be表示“想成为一名医生”。故答案为to be。
41.The Yangtze is the longest river in China, ________ the Amazon is longer than it.
42.—How does your English teacher go to school?
—She usually ________ (drive) to school.
43.With the ________ (develop) of 5G,Huawei makes people’s life more convenient.
定冠词the后面用名词，此处用with the development of…表示“随着……的发展”。故答案为development。
44.My family ________ (go) to Yongzhou botanical garden(植物园) last weekend.
45.—My parents work in Yongzhou. What about ________ (you)?
—They work in Guangzhou. I’m going to visit them this summer holiday.
根据“My parents”可知此处问的是“你的父母呢”用名词性物主代词yours，相当于your parents。故答案为yours。
In China, the 12th month of the lunar calendar(阴历) is called Layue. The month is full of interesting festivals and customs.
Laba Festival, which is on the 8th day of Layue, is the first festival in this month. From this day on, people begin to get ready for the Chinese New Year.
On Laba Festival, people eat hot Laba porridge. There are usually eight things in the porridge: rice, red beans, peas, dried lotus seeds, dates, and three different kinds of fruits and nuts. The porridge is not just good for your health, but a blessing for the coming of Chinese New Year.
Laba porridge is not the only tasty food in Layue. Laba garlic(腊八蒜) is popular in the north. People begin to soak garlic in vinegar from that day on, and eat it with dumplings during the Chinese New Year. While in the south, people like making sausages.
Another major celebration before Spring Festival is Xiaonian. It is usually on the 23rd or 24th day of the last lunar month. Traditionally it is an important day when people offer sacrifices to the Kitchen God who looks after the family.
Don’t forget to clean your home. This is also an important thing to do to prepare for the Chinese New Year. It means sweeping away the dust of the old year and welcoming a fresh start. Now, the last thing for you to do is to wait for the coming Spring Festival.
46. When is Laba festival?
47. What do people often eat on Laba Festival?
48. Is Laba garlic popular in the south?
49. What do people do on Xiaonian?
50. Why do people clean their homes before the Spring Festival?
【答案】46. On the 8th day of Layue. 47. Hot Laba porridge. 48. No, it isn’t.
49. People offer sacrifices to the Kitchen God (who looks after the family).
50. Because it means sweeping away the dust of the old year and welcoming a fresh start.
细节理解题。根据第2段中“Laba Festival, which is on the 8th day of Layue, is the first festival in this month.”可知腊八节在腊月的第八天(即腊月初八)。故答案为：On the 8th day of Layue.
细节理解题。根据第3段中“On Laba Festival, people eat hot Laba porridge.”可知腊八节时人们常吃热腊八粥。故答案为：Hot Laba porridge.
细节理解题。根据第4段中“Laba garlic is popular in the north.”可知腊八蒜在中国北方受欢迎，而不是南方，用否定回答。故答案为：No, it isn’t.
细节理解题。根据第5段中“Another major celebration before Spring Festival is Xiaonian. … Traditionally it is an important day when people offer sacrifices to the Kitchen God who looks after the family.”可知人们在小年这一天祭拜掌管家庭的灶神。故答案为：People offer sacrifices to the Kitchen God (who looks after the family).
细节理解题。根据最后一段中“Don’t forget to clean your home. … It means sweeping away the dust of the old year and welcoming a fresh start.”可知人们在春节前扫房子是因为这意味着扫除旧年的灰尘，迎接新的开始。故答案为：Because it means sweeping away the dust of the old year and welcoming a fresh start.第二节 语篇翻译阅读下面的短文，然后将划线部分的句子译成汉语或英语，并将答案填写在答题卡上对应题号的横线上.
Dear Mr. Friend,
My name is Simon, and I am in Grade Nine. 1.我非常喜欢足球。 I love watching football, reading about football, and, of course, playing football. However, my love of football has become the cause of my problem.
I always play football with my friends after school. We often play for hours and sometimes we even forget when we should stop. 2. If there is a football match, we will sit watching it. Now I get into trouble because my parents do not allow me to play outside after 6 p.m. Watching football match is also impossible, do not understand why they are so strict with me. 3.我有时候感觉很生气。 I believe it is important to develop our hobbies. They help us relax and make our lives more interesting.
Is it bad to stay out late to play football? Should I spend less time on it? 4. I wonder how I can deal with my trouble. I look forward to your valuable advice.
【答案】51. I am crazy about football. 52. 如果有足球比赛，我们就坐下来看。
53. I feel angry sometimes. 54. 我想知道如何处理我的麻烦。
文章大意：这是Simon Luo写给Mr. Friend的一封信，信中讲了自己的烦恼，寻求对方的建议。
根据句意及语境可知要用一般现在时。我，作主语时用主格I；非常喜欢be crazy about，主语I，be动词用am；足球football。最后根据英语语法翻译整个句子，句子开头首字母要大写。故答案为：I am crazy about football.
If如果；there is有；a football match一场足球比赛；we我们；will将；sit坐着；watching it观看足球赛。最后根据汉语语言习惯翻译整个句子。故答案为：如果有足球比赛，我们就坐着看。
根据句意及语境可知要用一般现在时。我，作主语时用主格I；有时候sometimes；感觉很生气feel angry，主语I，谓语动词用原形。最后根据英语语法翻译整个句子，句子开头首字母要大写。故答案为：I feel angry sometimes.
I wonder我想知道；how如何；I我；can可以；deal with处理；my trouble我的麻烦。最后根据汉语语言习惯翻译整个句子。故答案为：我想知道如何处理我的麻烦。
|Expectation(向往)||meet new classmates and teachers
make decisions by myself
choose favorite subjects
|Worry||have no time
be difficult to study
How’s it going? I’ll study in senior high school. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________
I’m looking forward to your reply.
How’s it going? I’ll study in senior high school. I’m so happy because I will meet new classmates and teachers. I’ll also be allowed to make more decisions by myself and choose my favorite subjects. Besides, I expect there is a library where I can read.
However, I also have some worries. First, I’m afraid I’ll have no time for after-school activities. Second, perhaps I’ll fall behind others in some subjects. It’s always difficult to study maths well. At last, I’m afraid the food in the new school won’t agree with me. What can I do with these problems?
I’m looking forward to your reply.
单词和短语：be allowed to do sth.；make decisions；besides；however；after-school activities；perhaps；fall behind；at last；agree with；do with；look forward to。