1.China sent up the final satellite of Beidou Navigation Satellite System(北斗卫星导航系统) from Xichang Satellite Center___________ June 23,2020.
A. at B. in C. to D. on
2.Peng Min finally became the winner of___________ season of CCTV’s Chinese Poetry Conference.
A. five B. fifth C. the fifth D. fifths
考查数词。five基数词，五；fifth第五，序数词；the fifth第五；fifths序数词的复数。冠军单数名词season可知此处用定冠词加上序数词的形式the fifth表示“第五届”。故选C。
3.My parents gave red packets to my cousin every Spring Festival___________ she got a job, because she said she was able to make money.
A. after B. when C. until D. since
4.I am proud that our Chinese survey team___________ successfully remeasure Qomolangma(再测珠穆朗玛峰), the world’s highest peak.
A. must B. can C. may D. should
5.—Have you asked___________ about the case?
—No, except Bob.
A. everybody B. anybody C. nobody D. somebody
考查不定代词。everybody每个人；anybody任何人；nobody没有人；somebody某个人。根据“No, except Bob”可知问句问的是“是否询问了每一个人”，用不定代词everybody。故选A。
6.—Hi, Daniel. You didn’t attend the chess class last night.
—Oh, I___________ my son’s model plane.
A. am repairing B. repair C. have repaired D. was repairing
考查动词的时态。am repairing动词的现在进行时；repair动词原形；have repaired动词的现在完成时；was repairing动词的过去进行时。根据“You didn’t attend the chess class last night”可知此处表示上围棋课的时候正在发生的动作，用过去进行时was repairing。故选D。
7.All my family members think people should___________ doctors and nurses for their contributions.
A. promise B. praise C. present D. prepare
考查动词辨析。promise承诺；praise赞扬；present颁发；prepare准备。根据doctors and nurses for their contributions，可知，人们都应该赞扬医务人员的贡献，固定搭配：praise sb. for sth.“因某事赞扬某人”，故选B。
8.It is reported that the Tokyo 2020 Olympics___________ no later than summer 2021.
A. is held B. will be held C. will hold D. hold
考查动词的时态和语态。is held一般现在时的被动；will be held动词的一般将来时的被动；will hold一般将来时；hold动词原形。根据“no later than summer 2021”可知是将来的动作，动词用一般将来时，主语Olympics与动词“hold”之间是被动关系，表示“被举办”用will be held。故选B。
9.My English teacher is a___________ lady and she often corrects my pronunciation again and again.
A. patient B. creative C. modest D. curious
考查形容词辨析。patient耐心的；creative有创造力的；modest谦虚的；curious好奇的。根据she often corrects my pronunciation again and again，可知，她经常反复地纠正我的发音，说明她很有耐心，故选A。
10.A lot of museums in China are worth___________. If you have time, you can choose to go.
A. visited B. visiting C. to visit D. visit
考查动名词。visited动词的过去式；visiting动名词；to visit动词不定式；visit动词原形。此处用be worth doing表示“值得做某事”，此处用动名词visiting。故选B。
11.Which of the following sentences is a fact?
A. Beijing is the capital of China. B. The new park looks beautiful.
C. Some subjects are difficult. D. I think my pet dog is very cute.
考查常识。Beijing is the capital of China北京是中国首都；The new park looks beautiful新公园看起来很漂亮；Some subjects are difficult一些科目很难；I think my pet dog is very cute我觉得我的宠物狗很可爱。根据常识可知，“北京是中国首都”是事实。故选A。
12.I love this city, ___________ in the spring, even though I was not born here.
A. certainly B. nearly C. especially D. properly
13.—Mum, I want to watch the news about our school. Change the channel, please!
—What a pity! It is eight o’clock now. It___________ for a while.
A. has been over B. was over C. has finished D. finished
考查动词时态。has been over已经结束了，现在完成时；was over结束了，一般过去时；has finished已经结束了，现在完成时；finished结束，一般过去时。根据语境可知，学校新闻已经结束了，这件事对“现在不能观看了”产生了影响，故应为现在完成时，故排除B、D两项。另句中for a while表示一段时间，与现在完成时连用时，应用延续性动词，而动词finish为瞬时性动词，不能在现在完成时中与一段时间连用，故排除C项。be over表示延续性动作，可在现在完成时中与时间段连用，即has been over。故选A。
14.—Amy, I’m sorry I mistook your book for mine and took it home.
—___________ Bring it to school tomorrow.
A. I’ m sorry to hear that. B. Thank you.
C. With pleasure. D. Never mind.
考查情景交际。I’ m sorry to hear that.听到这个我很抱歉；Thank you.谢谢；With pleasure.很愿效劳；Never mind.没关系。根据上文“I’m sorry…”可知，上文是在为拿错书而道歉，结合下文“Bring it to school tomorrow”可知，艾米并不介意这件事，故“没关系”符合语境。故选D。
15.— There will be a film about the traditional Chinese musical instruments.
— That sounds cool. Could you please tell me ___________?
A. that you will see it B. how much is the ticket
C. when it will be shown D. where it was shown
考查宾语从句。此题可用排除法。根据上文There will be可知，这部电影还未上映，故此处宾语从句关于其的叙述应用一般将来时，D选项可排除。宾语从句应用陈述句语序，B选项可排除。空格后?提示，宾语从句应该是一个问句，A选项可排除。故选C。
Thirty years ago, I fell in love with a dog called Cookie. ___16___ it was hard for me to add another mouth to feed, I never gave it a second thought.
Cookie could quickly ___17___ seeing my bags spread across the bed with my leaving on a trip. She was also good at showing unhappiness with her tail, trying to make me ___18___ .
When I came back home and wrote my stories, she ___19___ sat next to my desk and we could have conversations about where I’d been and what I’d seen. We ___20___ each other as only animals and those who love them can. I often read to her what I’d written. If she turned away to start cleaning a paw, I knew I had to improve my story. ___21___ , she didn’t understand what I was really writing. But this kind of communication with her was my ___22___ of pushing a story to a higher level.
She inspired (激发) me to make up many stories and became my partner in my travels. In this way, we travelled together. Some readers may think it ___23___ to have such a relationship, but dog owners like me will know it’s true and understand.
Today I am still a travel writer. My heart is broken because my friend Cookie left me forever. Like many old friends, she and I ___24___ much over the years. I miss her so much and I am also ____25____ to her for being at my side for all those years, listening and simply loving.
It doesn’t matter if she never understood a word I said or that she never left our home. She was my travel partner and always will be.
16. A. Though B. Because C. If D. While
17. A. compare B. fill C. connect D. mix
18. A. laugh B. cry C. stay D. leave
19. A. always B. seldom C. sometime D. never
20. A. worried about B. shouted at C. complained to D. communicated with
21. A. Above all B. Of course C. First of all D. As a result
22. A. risks B. ways C. results D. problems
23. A. incorrect B. proper C. valuable D. impossible
24. A. paid B. shared C. threw D. forgot
25. A. generous B. helpful C. thankful D. friendly
【答案】16. A 17. C 18. C 19. A 20. D 21. B 22. B 23. D 24. B 25. C
laugh笑；cry哭；stay停留；leave离开。根据上文“my leaving on a trip”可知，Cookie知道我将要离开去旅行，所以她想让我留下来。故选C。
always总是；seldom很少；sometime有时； never从不。根据下文“we could have conversations about where I’d been and what I’d seen”可知，Cookie总是坐在我的办公桌旁，所以我们才能谈论旅行中的事情。故选A。
worried about担心；shouted at冲……喊叫；complained to抱怨；communicated with交流。根据上文“we could have conversations…”可知，我和Cookie能够彼此交流。故选D。
Above all首先；Of course当然；First of all首先；As a result结果。根据语境可知，Cookie是只动物，它当然不明白我到底在写什么。故选B。
Do you like cartoons? If so, read the introduction to the 5 Best Animation(动画)Studios.
|TOP 5 Nickelodeon Animation Studios
In 1998, the company entered the cartoon film industry. Among the best animated series it has offered, many stand out, including Sponge Bob Square Pants and Invader Zim.
|TOP 4 DreamWorks Animation
Since 1994, Dream Works has never failed to leave a mark. Most cartoon-lovers may know the logo (标志) of a young boy fishing from his seat on a moon. For over twenty years, audiences have enjoyed its imagination. But its influence has always been just slightly weaker than those of the next three.
|TOP 3 Studio Ghibli
After the success of Miyazaki’s 1984 film Nausicaa of the valley of the Wind, he set up Studio Ghibli in 1985 with producer Toshio and director Isao. Now, eight of the fifteen most money-making cartoon films in Japanese history are made by Studio Ghibli. Because of his achievements, Miyazaki is considered the best animated director, perhaps of all the time.
|TOP 2 Walt Disney Animation Studios
Disney has given us so many childhood memories. The studio was set up in 1923 by Walt Disney and his elder brother Roy when the two began producing silent short cartoons in Los Angeles. The introduction of Mickey Mouse helped start the company’s career, but the 1937 cartoon film Snow White and the Seven Dwarfs caught more attention.
|TOP 1 Pixar Animation Studios
For thirty years, it has produced many wonderful stories which attract every age group. Every Pixar film is the result of its writers trying to tell better stories. With the releases(发行)for Cars 3, Coco, Toy Story 4, Pixar’s next work will be better.
26. What animation was produced in Studio Ghibli?
A. Toy Story 4. B. Snow White and the Seven Dwarfs.
C. SpongeBob SquarePants. D. Nausicaa of the valley of the Wind.
27. What can we learn from the introduction?
A. Nickelodeon Animation Studio began to make silent short cartoons in 1998.
B. The writers from Pixar Animation Studios are trying to tell better stories.
C. Snow white and the Seven Dwarfs didn’t catch any attention in 1937.
D. The logo of Dream Works Animation is known by all cartoon-lovers.
28. Which part of a magazine may this passage be taken from?
A. Outdoor Fun. B. Great People. C. Art World. D. Wild Animals.
【答案】26. D 27. B 28. C
细节理解题。根据“After the success of Miyazaki’s 1984 film Nausicaa of the valley of the Wind, he set up Studio Ghibli ”可知《风之谷》是在吉卜力工作室制作的。故选D。
推理判断题。 根据“In 1998, the company entered the cartoon film industry”可知A选项“make silent short cartoons”表述错误。根据“very Pixar film is the result of its writers trying to tell better stories”可知B选项表述正确。根据“ the 1937 cartoon film Snow White and the Seven Dwarfs caught more attention”可知C选项“didn’t catch any attention” 表述错误。根据“ Most cartoon-lovers may know the logo of a young boy fishing from his seat on a moon”可知D选项“all cartoon-lovers”表述错误。故选B。
推理判断题。outdoor fun户外娱乐；great people伟人；art world艺术世界；wild animal野生动物。文章主要介绍五个最好的动画片工作室，可推断是关于艺术的art world。故选C。
In a few hours Sam would be flying to Germany. We looked at each other but no sound broke the silence of my beach-side house.
Such a moment was not the first time for me. On Sam’s first day of kindergarten(幼儿园), I felt his stress when holding his hand. He looked at me-as he did now. But I said nothing till the school bus came. About ten years later, I drove him to the college. He was sick but I didn’t know then. I thought he was just too tired. I tried to think of something to say as he would start a new period of life. Again, _______.
Now, as I stood before him, I thought of those opportunities we parents all let pass. A boy graduates from school, a daughter gets married. We seldom find a quiet moment to tell them what they have meant to us. Or what they might face in the future.
Sam was weak when he was born but grew into a strong boy. Then he became the best baseball player in high school. His finest moment came when he got the first prize at a science fair. I was sorry he gave up his athletic talent, but proud that later he chose English literature. One day, I told Sam I regretted never traveling abroad to know better about the world before working. Sam decided to learn German in Berlin, even though his friends thought it meaningless.
The night before he was to leave, I failed to say any words again. Maybe, I thought, it wasn’t necessary to say anything.
What does it matter if a father never tells a son what he really thinks of him? But as I stood before Sam, I knew it does matter. My father and I loved each other. However, I always regretted never hearing him put his feelings into words.
“Sam,” I said, “if I could have picked, I would have picked you.” I wasn’t sure he understood what I meant. Sam came towards me and threw his arms around me, saying “thank your”. My eyes misted over(模糊). Then, the moment ended, and Sam left home.
That was seven weeks ago, and now I think about him when I walk along the beach near my home on weekends. Thousands of miles away Sam might be busy walking in the street of Berlin.
What I had said to Sam was not new. It was nothing. But, it was everything.
(adapted from Words from a Father)
29. Which of the following can be put at the end of Paragraph 2?
A. I failed to say a word B. his illness worried me
C. I decided to go abroad D. his growth satisfied me
30. When Sam heard “if I could have picked, I would have picked you”, he might feel_________.
A. stressed B. sad C. calm D. excited
31. What does the writer mean by writing the last sentence “But, it was everything”?
A. A father should care about his son’s education.
B. A father should express deep love to his son.
C. A son should take his father’s suggestion.
D. A son should respect his father’s decision.
【答案】29. A 30. D 31. B
词句猜测题。根据Such a moment was not the first time for me…But I said nothing till the school bus came. About ten years later, I drove him to the college…I tried to think of something to say as he would start a new period of life. Again，可知，儿子每次进入人生重要的时刻，父亲都想说什么，但是都没说出口，这一次也一样，结合所给选项，此空填A选项，表示“在一次，我一句话也没有说”。故选A。
推理判断题。根据Sam came towards me and threw his arms around me, saying “thank your”，可知，当儿子听到父亲的这句话后，伸出双臂搂住了父亲，并说“感谢”，由此可见，儿子很激动听到这句话。故选D。
词句猜测题。根据However, I always regretted never hearing him put his feelings into words，可知，作者总是遗憾自己从未听到过父亲对他表达任何感受，所以作者在儿子离开之前对他表达了自己对他的爱。通过这句话，作者想告诉大家，父亲应该向儿子表述深深的爱。故选B。
Have you ever paid for educational podcasts (播客)or live videos? Ask some people and most of them will say yes. “Pay-for-knowledge” has been more and more fashionable these years. The contents of these “pay-for-knowledge” products are from language learning to gardening or baby-caring. Everything you think of can be found online at this moment. “Pay-for-knowledge” is on the rise(兴起).
Why is “pay-for-knowledge” industry developing so rapidly? First, its development is based on the Internet. With a fast network and a smartphone, anyone who has passed the identity(身份) check can be an online teacher, and anyone with an online account can buy “pay-for-knowledge” products that he or she wants at an affordable price. Second, people are afraid to miss any information. On one hand, people hope for more useful information.
On the other hand, such information is usually at the hands of experts (专家) who serve well-known companies and universities. Moreover, the need to learn new skills in today’s job market also pushes people to learn on such educational podcasts.
The industry of “pay-for-knowledge” has proved to be lucrative. It promises possibilities of turning information into money. It is good for the development of our country and it can help sellers make lots of money. Besides, buyers can enjoy self-growth from it. What’s more, this is a reflection(反映)of respect for knowledge and talents.
However, the rapid development of “pay-for-knowledge” has a few problems. For one thing, the market is full of eye-catching words such as “How to be an Industry’s Expert in 5 Hours” and “15 Classes to Be a Master of Appreciating (欣赏) Classical Music”, which sound like if you pay for it, you are sure to succeed. For another, a large number of customers buy them just for showing off. In fact, those who have really had self-growth after buying online courses may be the kind of people who need them least. In other words, with or without these courses, they can make it anyway, because they are those who have the ability to learn by themselves.
In general, the best is the one that suits you most. “Pay-for-knowledge” may be used as a good start for self-growth. Be careful! Otherwise, your dream of success may not come true.
32. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. “Pay-for-knowledge” products can help all the people succeed.
B. “Pay-for-knowledge” products can offer people different kinds of courses.
C. People who can teach themselves need “pay-for-knowledge” products most.
D. People must learn from experts who serve famous companies and universities.
33. What can we learn about “pay-for-knowledge” industry from Paragraph 2?
A. The history of its development. B. The problems of its products.
C. The advantages of its products. D. The causes of its rise.
34. The underlined phrase “be lucrative” in Paragraph 3 means “_____________”.
A. produce lots of money B. get much information
C. win great respect D. enjoy self-growth
35. The main purpose of this passage is to___________.
A. recommend the “pay-for-knowledge” products to people
B. advise everyone to learn knowledge by themselves online
C. remind people to choose “pay-for-knowledge” products wisely
D. teach parents how to buy some online courses for their children
【答案】32. B 33. D 34. A 35. C
推理判断题。根据“The contents of these “pay-for-knowledge” products are from language learning to gardening or baby-caring. Everything you think of can be found online at this moment.”可知B选项表述正确。A选项“all the people”表述太绝对。根据“with or without these courses, they can make it anyway, because they are those who have the ability to learn by themselves”可知C选项表述错误。“such information is usually at the hands of experts who serve well-known companies and universities. Moreover, the need to learn new skills in today’s job market also pushes people to learn on such educational podcasts”可知D选项“must”表述太绝对。故选B。
段落大题题。根据第二段“Why is ‘pay-for-knowledge’ industry developing so rapidly? First,…Second,…”可知这一段主要讲述为知识付钱产业兴起的原因。故选D。
词义猜测题。根据“It promises possibilities of turning information into money”可知此处表示“获利的，赚钱的”， be lucrative相当于produce lots of money。故选A。
推理判断题。根据最后一段“In general, the best is the one that suits you most. ‘Pay-for-knowledge’ may be used as a good start for self-growth. Be careful”文章的主要目的是为了提醒人们要理智地选择适合自己的产品。故选C。
36.My neighbour is a famous__________(sing) and she often does charity work.
37.—Which dog do you think is__________(lazy), Hobo or Eddie?
—I think Eddie is.
根据“Hobo or Eddie”可知此处是二者的比较，用形容词lazy的比较级lazier。故答案为lazier。
38.My grandparents live__________ (peace) in the countryside and they like the life there.
39.—Why is your desk__________(tidy)?
—Because I painted a picture there just now.
根据“I painted a picture there”可知此处表示“不干净”用tidy的反义词untidy做表语。故答案为untidy。
40.Sandy helped me put the sofa__________([ə´genst])the wall.
41.The old couple have two sons and both of them are__________(邮递员).
根据“have two sons and both of them”可知此处用复数名词，postman表示“邮递员”，其复数形式是postmen。故答案为postmen。
42.My sister’s hero is Audrey Hepburn but my hero is different from__________(她的).
43.Please__________(将……圈起来)the new words and look them up in the dictionary.
44.Every Monday, we watch the raising of the national flag in the playground__________(除非) it rains.
此处是条件状语从句，用连词unless表示“除非”，相当于if it doesn’t rain。故答案为unless。
45.At yesterday’s meeting, I__________(控制) the speed of speaking and made myself heard clearly.
control控制，动词，根据句中At yesterday’s meeting可知，本句时态为一般过去时，故此处应用其过去式。故答案为controlled。
A man had a garden. He planted a rose and watered it c___46___. Before the rose blossomed(盛开), he noticed many thorns(刺) around the bud(花蕾) and he thought, “H___47___ can any beautiful flower come from a plant with so many sharp thorns?” Because of this i___48___, he lost interest in this kind of plant, then he gave up watering the rose. And just b___49___ it was ready to blossom, it died.
Good qualities are just like roses. There is a rose in e___50___ spirit. The good qualities planted in us at birth, grow among the thorns — our weaknesses. Many of us look at o___51___ and we only see our weaknesses. We lose heart, thinking that n___52___ good can possibly come from us. We give up watering the roses in us, and slowly they die. We never realize the g___53___ of being able to find out our good qualities.
Someone may not see the rose in himself, so we need to help him d___54___ the rose. With love, we can accept a person into our life, even though we know his true weaknesses. At the same time, we should e____55____ him to face his weaknesses bravely and correct them. Then he will blossom many times.
47. How 48. idea
49. before 50. every/each/ everyone’s/everybody’s
空格处所给首字母为c。根据下文Because of this idea, he lost interest in this kind of plant可知，这个人原本对这朵玫瑰充满了兴趣，所以照料起来也是十分仔细、小心翼翼的。carefully作副词，意为“小心翼翼地”，修饰谓语watered，故答案为carefully。
空格处所给首字母为H。根据下文then he gave up watering the rose可知，玫瑰长有刺让他无法接受，故此处说的是“长有这么多尖刺的植物怎么会开出美丽的花呢？”。故答案为How。
空格处所给首字母为i。根据上文How can any beautiful flower come from a plant with so many sharp thorns?可知，此处说的是“因为这个想法，他对玫瑰这种植物失去了兴趣”。idea作名词，意为“想法”，空格前为指示代词this，故idea应用单数形式，故答案为idea。
空格处所给首字母为b。根据上文then he gave up watering the rose可知，他不再给玫瑰浇水了，所以花开之前，花就枯死了。before作介词，意为“在……之前”，符合句意，故答案为before。
空格处所给首字母为e。结合上下文Good qualities are just like roses和The good qualities planted in us at birth可知，一个人的好品质就像玫瑰，此处说的是“每个人的精神世界里都有一朵玫瑰”。故答案为every/ each/ everyone’s/ everybody’s。
空格处所给首字母为o。根据下文We lose heart, thinking that nothing good can possibly come from us可知，此处说的是“我们中的许多人只看到自己的弱点”。ourselves作反身代词，意为“我们自己”，符合句意，故答案为ourselves。
空格处所给首字母为n。根据上文Many of us look at ourselves and we only see our weaknesses可知，很多人只看到了自己的缺点，故此处说的是“我们失去了信心，认为自己身上不会有什么好品质”。nothing作代词，意为“没有什么”，符合句意，故答案为nothing。
空格处所给首字母为g。根据上文We give up watering the roses in us, and slowly they die可知，人们放弃了发现培养自己的好品质，任由它们渐渐消失，故此处说的是“我们从来没有意识到自己拥有能够发现自己的优点的天赋”。gift作名词，意为“天赋”，此处无明显提示词，故名词gift可用单数或复数形式，故答案为gift(s)。
空格处所给首字母为d。根据上文Someone may not see the rose in himself可知，有些人没有发现自己所拥有的玫瑰(指好品质)，故此处说的是“所以我们需要帮助他发现自己的那朵玫瑰”。discover作动词，意为“发现”，且位于help sb. do sth.结构中，故答案为discover。
空格处所给首字母为e。根据下文face his weaknesses bravely and correct them可知，一个人要面对自己的弱点并改正它们是需要很大的勇气的，所以要鼓励他们去这么做。故此处说的是“同时，我们应该鼓励他勇敢地面对自己的弱点并加以改正”。encourage作动词，意为“鼓励”，空格前为情态动词should，故encourage应用原形，故答案为encourage。
Friends bring joy and fun to our life. To most of us, it’s always easy to make friends but hard to go on one more step closer to our friends. The tips below will help you.
● Be yourself with your friends
Sometimes your friends may find out that your true personality is completely different from what they thought it was. In order not to make them lose trust in you, find some proper time to tell them what you really often do and like to do. And they may understand you.
● Get through the difficult times with small tricks
People never know what kind of chocolate they are going to taste. It is true of life. When your friends taste the bad one, why not tell something funny about yourself, like “Am I like a round ball?” Hearing this, your friends may be happy again. The best friends may not always agree with each other and even have few words for days. Some small tricks like telling jokes or calling him or her nickname(绰号) may help you get along with your friends better.
● Find proper ways to communicate warmly
There is no doubt that people like to communicate with their close friends as often as possible. Remember those special days in your friends’ lives. Sometimes you book a table to help celebrate your friend’s birthday, but when you call her, she tells you her birthday is not that day. Don’t make it happen and remember the exact date. Having regular activities also provides good chances to meet and chat with your friends. Make sure your friends will come and have fun.
If you want to build a stronger friendship, please read the following suggestions. First, remember to be honest and open with your friends, and let your friends know your habit and ___56___ . Second, life is full of ups and downs. When your friends are unhappy, you can tell something funny about the shape of your own ___57___ to cheer them up. You can play small tricks when your friends and you are not in ___58___ . Third, it’s always meaningful to contact your friends often. Every important day in your friend’s life counts. Make sure the date you remember is ___59___ your friend’s important day. What’s more, organize some activities and invite your friends join you. In a word, the tips above can ___60___ , and your friendship will last forever.
57. body 58. agreement
根据and可知此处填名词与habit并列。根据“tell them what you really often do and like to do”告诉他们你经常做的事情和喜欢做的事，可知此处用名词hobby，或者hobbies，或者interests，或者likes表示“兴趣爱好”。故答案为hobby/hobbies/interest(s)/likes。
根据“When your friends taste the bad one, why not tell something funny about yourself, like ‘Am I like a round ball?’”可知此处在讲自己身体的体型像圆球一样，此处用名词body。故答案为body。
根据“The best friends may not always agree with each other and even have few words for days. Some small tricks like telling joke s or calling him or her nickname may help you get along with your friends better”最好的朋友不会总是同意对方的观点，一些小的把戏可能帮助你和朋友相处的更好。此处用“not always agree with”的近义表达“be not in agreement”表示“意见不一致”。故答案为agreement。
根据“Don’t make it happen and remember the exact date”记住准确地日期，此处用副词exactly。故答案为exactly。
情态动词can后面用动词原形。根据第一段“The tips below will help you”这些技巧会帮助你，此处用不及物动词work表示“起作用”。故答案为work。
Recently, the result of the national reading survey has been announced and it paints a brighter future for reading habits in the Internet times. Last year, 21,270 men from 55 cities answered the survey . It showed that the Chinese people’s reading rate increased slightly over the year before. Reading rate means the percentage of citizens regularly reading books, newspapers and digital (数字) reading materials.
The survey shows that the daily reading time and yearly reading number of paper books, printed newspapers and magazines have dropped, while digital reading has continuously increased. Every day Chinese people use different digital devices like mobile phones, personal computers or iPads for 100.41 minutes on average (平均), 15.5 percent higher than the year before.
According to the survey, Chinese people’s reading habits have changed because mobile provide more chances to get different kinds of reading materials on digital platforms. More than 50 percent of the Chinese people who were interviewed prefer digital reading, mostly on mobile phones.
Another interesting result is that an increasing number of people like to listen to audiobooks (有声读物). More than 30 percent of the people who answered the survey listen to audiobooks, higher than the year before. It may have something to do with the way people go to and from work-many people in the countryside drive or take public transport for long hours, which leads to the greater need for audiobooks.
People’s reading habits are changing with social changes. In my opinion, the relevant authorities(相关机构) should pay attention to it and shouldn’t fall behind.
The National Reading Survey
|the result of the survey||Chinese people’s reading habits are changing and reading rate is going ___61___ .|
|Three changes||◆ Printed books are not as popular as digital materials.
● Chinese people spend more time reading digital books.
● Chinese people read ___62___ paper books, printed newspapers and magazines.
|◆ Reading on mobile phones is becoming a habit.
● Different kinds of reading materials can be got on mobile phones.
● Over a ___63___ of the Chinese people who were interviewed prefer to read on mobile phones.
|◆ Audiobooks are welcomed.
● More people begin to listen to audiobooks.
● Listening to audiobooks can help to ___64___ being bored on the the way to and from work.
|The writer’s opinion||Social changes influence people’s reading habits. The relevant authorities should notice and ___65___ the changes.|
【答案】61. up 62. fewer
63. half 64. avoid/stop/prevent
根据第一段“It showed that the Chinese people’s reading rate increased slightly”可知阅读率在上升，此处用increase的近义表达go up。故答案为up。
根据第二段“the daily reading time and yearly reading number of paper books, printed newspapers and magazines have dropped”可知，纸质的书、印刷的报纸和杂志的每日阅读时间和年阅读量在下降，fewer和less都表示“较少的”，fewer修饰可数名词，less修饰不可数名词，原句中books是可数名词，所以此处填fewer。故答案为fewer。
根据第三段“More than 50 percent of the Chinese people who were interviewed prefer digital reading, mostly on mobile phones”可知超过50%，也就是超过一半，用over a half。故答案为half。
根据“people go to and from work-many people in the countryside drive or take public transport for long hours, which leads to the greater need for audiobooks”上下班要坐很长时间的车导致了有声读物的需求增长，可知此处用动词avoid或者stop或者prevent表示“避免，阻止”。故答案为avoid/stop/prevent。
根据最后一段“the relevant authorities should pay attention to it and shouldn’t fall behind”可知此处用not fall behind(不掉队，不落后)的近义表达follow，表示“紧跟步伐，跟随”。故答案为follow。
|Traditional learning in a classroom
● fixed timetable
a plan made by a school
● face-to-face communication
● colorful class activities
● team spirit
|Modern learning on the Internet
● flexible(灵活的) timetable
a plan made by oneself
● online communication
● rich learning resources
● any place with the Internet
With the development of modern technology, the way of leaning is changing. I think__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
With the development of modern technology, the way of learning is changing. I think I still prefer the traditional learning in a classroom. First, there is a fixed timetable. A clear plan is often made by a school, so I don’t need to think about how to arrange when to learn different subjects. Second, we can have the face-to-face communication with both teachers and classmates. Third, there are colorful activities in class. In this way, I can learn the new knowledge happily. What’s more, learning in the classroom can help me develop a sense of team spirit, so I can learn how to get along with others.
However, when I study in the classroom, sometimes I can’t follow my teacher. And learning in the classroom can’t provide enough resources for me to choose from.
短语：with the development of；think about；in this way；what’s more；get along with。