1. A. B. C.
2. A. B. C.
3. A. B. C.
4. A. B. C.
5. A. B. C.
6. A. Let me check. B. It’s Room 202. C. It’s great, thanks.
7. A. Yes, she is tall. B. Yes, she is short. C. Yes, she is of medium height.
8. A. I did nothing but sleep. B. Not much fun. C. I went to the park.
9. A. My room is a mess. B. Yes, I will. C. Sorry, I’ve cleaned my room.
10. A. So am I. B. I don’t like the food. C. I’ m just kidding,
11. A. Ten minutes. B. Thirteen minutes. C. Thirty minutes.
12. A. He likes hot tea with honey. B. He will accept her advice. C. He will take some pills.
13. A. In China. B. In a supermarket. C. In a factory.
14. A. They are near. B. They are clean. C. They are at the comer.
15. A. Getting up late. B. Taking a long shower. C. Missing the early bus.
|National High Five Day|
|When||Every year, the 16 Thursday in April is American National High Five Day.|
|What||The way people use high fives shows their different feelings when 17 friends and celebrating.|
|How||1. When people play a 18 and someone scores, they congratulate them with a high five, sometimes even two high fives with 19 hands.
2. In some 20 , a handshake is the most formal way among hand gestures.
3. Students can make their own special handshakes with different people.
1.— The dining hall is specially built for ________.
— That’ s great! People over seventies won’t have to worry about their daily meals.
A. an old man B. the old man C. the old
考查定冠词the的用法。an old man一位老人；the old man这位老人；the old老年人。根据People over seventies won’t have to worry about their daily meals，可知，这个餐厅是专门为老人建造的，the+形容词表示一类人，所以空格处填the old。故选C。
2.— Mary and her classmates are busy preparing for their final examination.
— That’s why you can always see ________ learning in the library.
A. them B. us C. her
考查人称代词。them他们，它们，他们；us我们；her她。根据“Mary and her classmates”可知此处用人称代词的宾格them，表示“他们”。故选A。
3.The only jokes I tell are the ________ that I hear from you.
A. one B. ones C. joke
考查代词。one 用来代替上文出现过的可数名词单数；ones 用来代替上文出现过的可数名词复数；joke笑话。根据“The only jokes”可知此处用来代替前文出现的复数名词jokes，用ones。故选B。
4.Cookies are just the thing to serve ________ tall glasses of real lemon juice.
A. at B. in C. with
考查介词辨析。at在……；in在……里；with和……一起。根据空后“tall glasses of real lemon juice”可知此处是说曲奇和高脚杯装着天然柠檬汁一起享用，用with符合题意。故选C。
5.—Could you please ________ the picture on the wall and make it clean?
—Sure. I’d love to.
A. pull down B. take away C. take down
考查动词短语。pull down摧毁，拉下来；take away拿走，取走；take down拆卸，拿下。根据空后“the picture on the wall and make it clean”可知是要把画取下来弄干净，用take down符合题意。故选C。
6.—Lily is intelligent and hard-working, she ________ do well in the singing competition.
—Sure. She was born to be a singer.
A. should B. might C. can’t
考查情态动词。should应该；might可能；can’t不可能。根据答句“Sure. She was born to be a singer.”讲到Lily是天生的歌唱家，可知此处表示肯定的推测，排除C。might表示推测时可能性非常小，而should表推测时讲话人是根据自己了解的情况和判断，试探性地得出结论，有“按理应当，估计”的含义。根据题干中“Lily is intelligent and hard-working”可知这里是根据自己了解的情况而做出的推测，用should而不用might。故选A。
7.—Xining is getting more and more beautiful.
—Oh, yes. I think more changes are ________.
A. on the radio B. in the end C. on the way
考查介词短语。on the radio在广播中；in the end终于，最后；on the way在路上。根据题干中“Xining is getting more and more beautiful.”讲西宁变得越来越美丽，可推出此处是说更多变化正在发生，即“在路上”。故选C。
8.I was still feeling hungry ________ I had eaten some sandwiches.
A. so B. though C. since
考查连词。so因此；though尽管；since自从，因为。根据still判断“I had eaten some sandwiches”是让步状语从句，用though引导让步状语从句，故选B。
9.A CCTV news reporter will come to interview Wang Lin tomorrow Please tell her ________.
A. not to be late B. not to come C. to watch TV
考查非谓语动词。not to be late不要迟到；not to come不要来；to watch TV看电视。tell sb. (not) to do sth.告诉某人(不要)做某事。根据题干中“A CCTV news reporter will come to interview Wang Lin tomorrow”可知中央电视台新闻记者明天要来采访王琳，应该告诉她”不要迟到”，用not to be late符合题意。故选A。
10.—She was the best seller in the company and her boss gave her a special ten-day holiday.
—That’s so cool. She sold out ________ products than any others last year.
A. the most B. more C. fewer
考查形容词比较级。the most最多的，形容词最高级；more更多的，形容词比较级；fewer更少的，形容词比较级。根据题干中“She was the best seller in the company”可知她售出的产品多，排除C项；结合题干中“She sold out ____ products than any others last year.”可知此处用“比较级+than any others”结构，表示她卖的产品比任何人都多，用more符合题意。故选B。
11.—What are you expecting to do when the flu stops spreading?
—I ________ the world and enjoy different food.
A. go around B. have been on a tour of C. will travel around
考查一般将来时。go around四处走动，一般现在时；have been on a tour of已经进行了……的旅行，现在完成时；will travel around将会周游，一般将来时。根据问句“What are you expecting to do when the flu stops spreading?”问流感停止传播时你希望做什么，可推出是谈论将来的事，用一般将来时。故选C。
12.We’ ll never forget those ________ lost their lives for our country.
A. who B. which C. whom
13.—It’s difficult to get a ticket of Jay Zhou’s concert.
—________, I’ve got one.
A. Finally B. Luckily C. Recently
考查副词辨析。Finally最终；Luckily幸运地；Recently最近。根据题干中“It’s difficult to get a ticket of Jay Zhou’s concert.”可知弄到一张票很难，而答句中表示自己有一张，可推出是说“幸运地”。故选B。
14.—What a fine day! Let’s go for a picnic, ________?
—Sounds like a good idea.
A. shall we B. don’t we C. can we
考查反意疑问句。根据题干中“Let’s go for a picnic, ________?”可知反意疑问句的陈述部分是以let’s开头的祈使句，疑问部分用shall we。故选A。
15.—What do you know about the earthquake happened in the morning?
—The wounded people ________ to the hospital in time.
A. are brought B. were brought C. will be brought
考查一般过去时的被动语态。bring带……到某处。are brought一般现在时的被动语态；were brought一般过去时的被动语态；will be brought一般将来时的被动语态。三个选项都是被动语态，结合题干中“What do you know about the earthquake happened in the morning?”可知是询问过去发生的事情，用一般过去时，此处是一般过去时的被动语态。故选B。
16.—We’d better ask the local people when we’ll get to the next town.
—We did. But nobody could say ________ it would take.
A. how often B. how far C. how long
考查疑问词辨析。how often多久一次，提问频率；how far多远，提问距离；how long多长时间，多久，提问时间段。根据题干中“We’d better ask the local people when we’ll get to the next town.”要问什么时候能到下个城镇，可推出是说没人能说出需要多长时间，take常表示花费时间，用how long符合题意。故选C。
17.—Why don’t you find some workers to repair the machines?
—Well, ________ of them want to do such a low-paid job.
A. a few B. few C. some
考查代词辨析。a few一些；few极少，表否定含义；some一些。三者都指代可数名词复数。根据题干中“Well, ________ of them want to do such a low-paid job.”可知此处应是说极少有人会做这么低工资的工作，要表示否定含义，用few符合题意。故选B。
18.—________ an amusement center, some restaurants and hundreds of stores in the shopping mall.
—Wow, it’s amazing. I will go next week.
A. There is B. There are C. There will be
考查there be句型。选项都表示“有”，由此可推出句意“在购物中心有……”，表示存在的状态，用一般现在时，排除C；there be句型中be动词遵循就近一致原则，与离得最近的主语an amusement的数保持一致，an amusement是单数，be动词用is，排除B。故选A。
19.—Why do so many Canadian companies want him to work for them?
—He can speak both English and French. It’s certainly his ________.
A. decision B. condition C. advantage
考查名词辨析。decision决定；condition条件；advantage优势。根据题干中“He can speak both English and French.”可知能说英语和法语是他的优势，用advantage符合题意。故选C。
20.— You look down! What’ s up?
A. I’m watching a sitcom B. My mom is ill C. I just finished high school
考查情景交际。I’m watching a sitcom我在看情景喜剧。My mom is ill我妈妈病了。I just finished high school我刚完成高中学业。根据“You look down! What’ s up”可知此处表示关切，询问发生了什么事，B选项My mom is ill符合。故选B。
Blue whales are the largest animals in the world. But they are amazing ___21___ because of their huge size, but their slow heartbeat.
For the first time , scientists have researched the ___22___ of a blue whale. They found ___23___ when blue whales dive (潜水) for food, their heart rates (心率) are as ___24___ as 2 beats per (每) minute (bpm). Scientists used to ___25___ that their diving heart rate was 15 bpm. When the whales go to the ocean’s ___26___ to breathe, their heart rate is between 25 and 37 bpm.
Usually, the larger an animal is, ___27___ its heart beats, since it takes more time to pump (输送) blood around ___28___ body. Shrews, the smallest mammals (哺乳动物), have a heart rate of up to 1,000 bpm. Humans usually stay between 60 and 100 bpm.
___29___ slowing their heart rate, blue whales can send more blood to the muscles (肌肉) that they use ____30____. These muscles become stronger, allowing the whales to dive for longer periods of time.
21. A. neither B. either C. not only D. although
22. A. heartbeat B. body size C. diving D. food
23. A. it B. that C. once D. if
24. A. many B. little C. fast D. slow
25. A. regard B. expect C. think D. doubt
26. A. bottom B. surface C. center D. side
27. A. the slower B. slower C. the faster D. faster
28. A. it’s B. its C. his D. her
29. A. By B. In C. On D. At
30. A. to pump blood B. to eat C. to breathe D. to dive
【答案】21. C 22. A 23. B 24. D 25. C 26. B 27. A 28. B 29. A 30. D
neither二者都不；either二者之一；not only不仅；although尽管。此处用的是not only…but(also)…表示“不仅……而且……”。故选C。
heartbeat心跳；body size身体大小；diving潜水；food食物。根据后文“when blue whales dive for food, their heart rates”可知科学家研究的是心跳，用heartbeat。故选A。
many很多；little几乎不；fast快；slow慢。根据“2 beats per minute (bpm)”可知心跳很慢，用形容词slow。故选D。
the slower越慢；slower慢一点；the faster越快；faster快一点。此处是“the+比较级，the+比较级”表示“越……越……”，根据文章讲述的蓝鲸的心跳缓慢可知此处用the slower。故选A。
to pump blood输血；to eat吃;to breathe呼吸；to dive潜水。根据“These muscles become stronger, allowing the whales to dive for longer periods of time”可知此处指的是潜水，用动词不定式to dive。故选D。
|safety country shock set up help|
During World War Ⅰ, a naval blockade (海军封锁) kept food and supplies from entering Germany. English charity (慈善机构)worker Eglantyne Jebb was ___31___ to see the influence that action had on children. In 1919, she ___32___ an organization named Save the Children, mainly helping children get out of the difficult situation. Today, Save the Children works in 120 ___33___. It helps with food, education and health. In Syria, the organization ___34___ more than 2 million children, providing food and other supplies, as well as ___35___ spaces for children to learn and get mental health services. During major conflicts (冲突) such as the war in Syria, Save the Children doesn’t choose sides—it chooses children.
32. set up 33. countries
34. helps 35. safe
was是系动词，后接形容词。根据In 1919, she set up an organization named Save the Children, mainly helping children get out of the difficult situation，可知，Jebb震惊地看到这个举动对儿童的影响，所以在1919年，她设立了一个组织帮助儿童摆脱困境，所以空格处填shocked。故答案为shocked。
根据an organization named Save the Children及所给词，可知，她设立了一个组织，固定搭配：set up表示“设立”，时间状语in 1919是一般过去时的标志词，所以空格处填set up。故答案为set up。
120是基数词，后接复数名词。根据Save the Children works in 120及所给选词，可知，如今这个组织在120个国家展开工作，所以空格处填countries。故答案为countries。
根据句子结构，organization作主语，more than 2 million children作宾语，空格处少谓语动词。根据前文In 1919, she set up an organization named Save the Children, mainly helping children get out of the difficult situation，可知，这个组织帮助了200多万的儿童，此句是在陈述客观事实，主语organization是单数，所以空格处填一般现在时三单形式helps。故答案为helps。
空格处修饰名词spaces，所以用形容词作定语。根据spaces for children to learn and get mental health services所给选词，可知，是给儿童提供学习和获得心理健康服务的安全空间，所以空格处填safe。故答案为safe。
|5 Great British Bands|
|Name||Origin||Dates||Main band members||Famous song/album||Honours|
|The Beatles||Liverpool||1960-70||John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr||The Beatles (The White Album)||Best- selling band in history|
|The Rolling Stones||London||1962 – present||Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood, Bill Wyman||It’s Only Rock’n Roll||4th on ‘100 Greatest Artists of All Time’ list (Rolling Stones magazine)|
|The Who||London||1964 -82,
1988 – 89,
1996 – present
|Pete Townshend, Roger Daltrey, John Entwistle, Keith Moon, Kenney Jones||My Generation||Have seven albums on Rolling Stone magazine’s ‘500 Greatest Albums of All Time’|
|Led Zeppelin||London||1968 -80 ( reunions: 1985,1988, 1995, 2007)||John Bonham, John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant||Stairway to Heaven||Second best-selling band ever in the USA|
|Pink Floyd||London||1965 – 1995, (one-off reunion: 2005)||Syd Berrett, Roger Waters, Richard Wright, Nick Mason, David Gilmour||The Dark Side of the Moon||Sold more than 250 million albums worldwide|
36. ________ formed in Liverpool.
A. The Beatles B. The Rolling Stones C. The Who D. Led Zeppelin
37. ________ lasts the longest.
A. The Rolling Stones B. The Who C. Led Zeppelin D. Pink Floyd
38. Among the 500 Greatest Albums of All Time on Rolling Stone magazine, ________ has seven.
A. The Beatles B. The Rolling Stones C. The Who D. Led Zeppelin
39. Led Zeppelin’s most famous song is ________.
A. It’s Only Rock’n Roll B. My Generation
C. Stairway to Heaven D. The Dark Side of the Moon
40. ________ was one of the members of Pink Floyd.
A. John Lennon B. Keith Richards C. John Paul D. Richard Wright
【答案】36. A 37. A 38. C 39. C 40. D
细节理解题。根据表格第三行中“The Beatles … Liverpool”可知在Liverpool的是The Beatles。故选A。
细节理解题。根据表格第三列中的日期信息可知“The Rolling Stones … 1962-present”可知The Rolling Stones从1962年至今，是存在时间最长的乐队。故选A。
细节理解题。根据表格第五行中“The Who … Have seven albums on Rolling Stone magazine’s ‘500 Greatest Albums of All Time’ ”可知滚石杂志有史以来最伟大的500张专辑中有七张The Who乐队的。故选C。
细节理解题。根据表格倒数第二行中“Led Zeppelin … Stairway to Heaven”可知Led Zeppelin乐队最著名的歌曲是Stairway to Heaven。故选C。
细节理解题。根据表格最后一行中“Pink Floyd … Syd Berrett, Roger Waters, Richard Wright, Nick Mason, David Gilmour”可知Richard Wright是Pink Floyd乐队的成员之一。故选D。
Over the last six months, the coronavirus pandemic (冠状病毒疫情) has affected different countries and regions in different ways. Here, we’ll take a look at a few of the most important events that have happened.
Italy shuts down
On March 10, the Italian government decided to put the whole country on lockdown after the number of cases (病例) in the country started increasing quickly, people were suggested not leaving their home. The first case was detected (检测到) as early as January 31. In the following weeks, the number of cases reached over 10,000 by the time of the lockdown. The lockdown affected 16 million people across the country. Italy was one of the first of many countries that carried out lockdowns to prevent the spread of the virus.
WHO declares pandemic
On March 11, World Health Organization (WHO) officially characterized (描述) COVID-19 as a pandemic. This was because of a growing number of cases around the world. By this time, there were more than 20,0000 cases in Europe, including 1,000 deaths, as well as 1,000 cases in the US.
Summer Olympics delayed
On March 24, President of the International Olympic Committee ( IOC) Thomas Bach announced the 2020 Summer Olympic Games, which were planned to be held in Tokyo, would be delayed until the following year in the interest of protecting pubic safety.
US hits over 1 million cases
On April 28, the US officially recorded over one million COVID-19 cases nationwide. This came just four days after it was announced that the virus had resulted in over 50,000 deaths across the country. The virus spread rapidly across the country, as the first case had been recorded three months earlier.
41. The events in the passage are all connected with ________.
A. Italy’s lockdown B. Olympic games
C. US cases D. the coronavirus pandemic
42. In Paragraph 2, the underlined word “lockdown” probably means ________.
A. 封城 B. 控制 C. 关押 D. 锁定
43. COVID-19 was officially announced as a pandemic because it ________.
A. caused the lockdowns B. had a growing number of cases in the world
C. could result in death D. spread quickly in Europe
44. 2020 Summer Olympic Games in Tokyo will be delayed because ________.
A. people may not go during the pandemic B. the cases in Asia increased quickly
C. it hasn’t been well-prepared D. it’s necessary to protect public safety
45. It took ________ for the number of COVID-19 cases in the US to reach over one million.
A. four days B. twenty-eight days
C. three months D. four months
【答案】41. D 42. A 43. B 44. D 45. C
细节理解题。根据第1段中“Over the last six months, the coronavirus pandemic has affected different countries and regions in different ways.”结合全文内容可知这些事都和冠状病毒疫情有关。故选D。
词义猜测题。根据画线词所在语境中“people were suggested not leaving their home”可知人们被建议不要离开自己的家，由此可知意大利政府是决定封锁全国。lockdown意为“封城”。故选A。
细节理解题。根据第3段中“On March 11, World Health Organization (WHO) officially characterized COVID-19 as a pandemic. This was because of a growing number of cases around the world.”可知世界卫生组织正式将COVID-19定性为流行病是因为世界各地的病例越来越多。故选B。
细节理解题。根据第4段中“… the 2020 Summer Olympic Games … would be delayed until the following year in the interest of protecting pubic safety.”可知东京2020年夏季奥运会被推迟是为了保护公众安全。故选D。
细节理解题。根据最后一段中“On April 28, the US officially recorded over one million COVID-19 cases nationwide. … as the first case had been recorded three months earlier.”可知4月28日时美国冠状病毒的病例超过了一百万，而第一例病例是在3个月前记录的，可知到达一百万用了3个月。故选C。
Both of my two sons were born in Toronto, but they moved with us to Ottawa when they were quite young. They went to school there, grew up there. Later, one of my sons went to Canada’s east coast near a city called Halifax and the other moved to the west coast to Vancouver. My wife and I were left in the middle.
As we nearly retired (退休), we started to think where we should spend our final years. For several reasons we decided to live on a small town on Vancouver Island, where was close to one of my sons. However, the son moved to Hollywood soon after he had got another job there. I helped him move.
We still lived a happy life in our little west coast town, but we have paid a price. We have not been there for some important events such as the births of our grandchildren. We have missed watching them grow up; we have missed backyard barbecues (烧烤) and basketball weekends with them. Our home, while very comfortable, was also very quiet.
Every fall we travel to see the children. We usually fly, first to California to see our son Scott and spend a week or more with him trying to catch up on everything we’ve missed. Then, usually in November, we make the even longer trip east across Canada to see Travis and our grandchildren, who were about their twenties.
Fortunately, both our sons are doing well and grandchildren are growing up straight and tall. We love all of them and they love us. We’re very happy but there are times I think about the things we didn’t see: the tears or the smile on the granddaughter’s face, their school graduations, my son’s joy at successes in business.
Life has been good for our family but we have all paid a price.
46. The writer’s sons grew up in ________.
A. Toronto B. Ottawa C. Halifax D. Vancouver
47. From the underlined sentence in paragraph 3, we can infer (推断) that the writer ________.
A. wanted to live a noisy life B. was satisfied with retired life
C. lived a comfortable life D. was sometimes lonely
48. Which of the following important events did the writer miss?
A. The births of his grandchildren.
B. School graduations of his grandchildren.
C. The successful times of his son’s business.
D. All of the above.
49. For his family life, the writer implies (暗示) ________.
A. they all regret not living together all the time although enjoying a happy life
B. they enjoy a happy life because they can see each other every year
C. they are proud of the sons and the grandchildren
D. they love the sons and the grandchildren
50. What’s the best title for the passage?
A. Living a happy life. B. A price to pay.
C. Moving from east to west. D. My sons and grandchildren.
【答案】46. B 47. D 48. D 49. A 50. B
细节理解题。根据第1段中“… but they moved with us to Ottawa when they were quite young. They went to school there, grew up there.”可知，作者的儿子们在渥太华长大。故选B。
推理判断题。画线句“Our home, while very comfortable, was also very quiet.”意为“我们的家很舒适，但也很安静。”可推出，作者虽然生活很惬意，但是有的时候感到孤单。故选D。
细节理解题。根据倒数第2段中“We’re very happy but there are times I think about the things we didn’t see: the tears or the smile on the granddaughter’s face, their school graduations, my son’s joy at successes in business.”可知作者错过的重要事情有：孙女脸上的泪水和微笑、他们学校的毕业典礼、儿子生意上的成功。故选D。
推理判断题。根据最后一段中“Life has been good for our family but we have all paid a price.”可知，尽管作者退休生活很惬意，但是付出的代价也很大，由此可推断作者是在暗示虽然享受着幸福的生活，但他们都后悔没有一直住在一起。故选A。
标题归纳题。根据最后一段中“Life has been good for our family but we have all paid a price.”可知，本文主要讲述了作者和家人因为工作关系天各一方，虽然生活惬意，但对于他们来说代价太大了，所以最适合本文的标题是”付出的代价”。故选B。
Which topic drew the most attention from people around the world in 2019? It was climate (气候) change, according to three well-known English dictionaries.
The Oxford, Collins and Cambridge dictionaries chose “climate emergency”, “climate strike” and “upcycling”, respectively, as their “Word of the Year”. This tells us that climate change was a widely-discussed issue (话题) in 2019.
“Climate emergency” means a situation in which urgent action is needed to reduce climate change. “Climate strike” refers to people leaving work or school to call for more action to protect the environment. “Upcycling” refers to making new items out of old or used items to reduce waste.
Climate change has already affected the world in many ways. Take Venice, for example. Due to climate change, Venice experienced the worst flooding (洪水) it has seen in the last 50 years in 2019. Many stores, restaurants and hotels were flooded. This caused serious damage totaling hundreds of millions of euros (欧元).
Although we’ve known about global warming (全球变暖) for a long time, people have been slow to respond to it. The year 2019 might have been the turning point that will finally encourage us to take responsibility.
“Ten years ago, when the science on the climate issue was first increasing, the influences could be seen as an issue for future generations (子孙后代),” Katharine, a climate scientist, told The New York Times. “It’s no doubt our issue now.”
However, simply realizing that climate change is a threat (威胁) is not enough. We must take real action before it is too late.
51. The words “Climate Emergency”, “Climate Strike” and “Upcycling” talked about ________________ ________________, which was the hot issue in 2019.
52. “Climate strike” means people call for more action to protect the environment ________________ ________________ working or going to school.
53. In 2019, Venice lost hundreds of millions of euros because many ____________, ____________ and __________ were flooded.
54. What Katharine said means that ____________ ____________ for us to think over the issue of climate change.
55. We must do something on climate change ____________ than simply think it is a threat.
【答案】51. (1). climate (2). change 52. (1). instead (2). of
53. (1). stores (2). restaurants (3). hotels 54. (1). it’s (2). time 55. rather
根据第2段中“The Oxford, Collins and Cambridge dictionaries chose ‘climate emergency’, ‘climate strike’ and ‘upcycling’, respectively, as their ‘Word of the Year’. This tells us that climate change was a widely-discussed issue in 2019.”可知这三个词都在讨论气候变化。故填climate change。
根据第3段中“ ‘Climate strike’ refers to people leaving work or school to call for more action to protect the environment.”可知“气候罢工”指的是人们离开工作或学校，这里是说呼吁采取更多行动来保护环境，而不是去工作或上学，结合空后“working or going …”是动名词形式，可推出此处用instead of表示“而不是”。故填instead of。
根据第4段中“Many stores, restaurants and hotels were flooded.”可知此处是说许多商店、餐馆和酒店被淹没。故答案为stores; restaurants; hotels。
根据倒数第二段中“It’s no doubt our issue now.”可知，我们是时候考虑气候变化的问题了，结合空后“for us to think over”可推出此处用it’s time for sb. to do sth.“是某人做某事的时候了”。故填it’s time。
根据最后一段中“However, simply realizing that climate change is a threat is not enough. We must take real action before it is too late.”可知关于气候变化，我们必须更多地采取行动而不是简单想想它是个威胁。结合空后than可推出要用rather than表示“而不是”，连接并列的谓语结构。故答案为rather。
A: Does your son share everyday chores?
B: ____56____ How about your daughter?
A: Well, she did little housework except for her homework. ____57____
B: Probably we should change our mind. It’s important to develop kids’ hardworking spirit and form good working habits through both school and family education.
A: Sounds right. ____58____
A: I agree. ____60____
B: Sure, the more skills they have, the more problems they can deal with.
A. After all, they will leave parents and face the challenges in life.
B. 78% students don’t help with everyday chores.
C. But what should we do?
D. Well, schools can give students some real-world work experience, while parents can help kids learn to do chores at home.
E. Not really.
F. However, this has not been done in recent years.
G. We expect she can spend all her spare time on school work.
【答案】56. E 57. G 58. C 59. D 60. A
根据问句“Does your son share everyday chores?”询问自己的儿子在家是否做家务，可知要回答做家务或不做家务，由下文中“Probably we should change our mind. ”可知两人孩子的情况是一样的，此处用否定回答。结合选项可知要用“Not really.”表示“不见得，并非真的如此。”故选E。
根据空前“Well, she did little housework except for her homework.”讲女儿极少做家务，可推出接下来会提到自己的想法。结合选项可知要用“We expect she can spend all her spare time on school work.”表示“我们希望她能把所有的业余时间都花在学习上。”故选G。
上文提出要通过学校和家庭教育来养成孩子的一些好习惯，表示“听起来不错”后应该会询问要怎么做。结合选项可知要用“But what should we do?”表示“但是我们该怎么办呢？”故选C。
上文询问要怎么办，根据“through both school and family education”可知要从学校和家庭两方面提出建议。结合选项可知要用“Well, schools can give students some real-world work experience, while parents can help kids learn to do chores at home.”表示“噢，学校可以给学生一些现实世界的工作经验，而父母可以帮助孩子在家里学习做家务。”故选D。
空前表示同意对方的建议，而答句又讲到孩子们学到的技能越多就能处理越多问题，由此可推出此处会说孩子们要面临的问题。结合选项可知要用“After all, they will leave parents and face the challenges in life.”表示“毕竟，他们会离开父母，面对生活中的挑战。”故选A。
61.人生的每一次经历都是一种学习和提升。2019年新型冠状病毒在中国和全球蔓延，我们见证了全国人民居家隔离，医务人员驰援武汉，学生停课不停学等战“疫”行动，这些都带给我们许多思考和启发。请以“A Life Lesson I Learned”为题，用英语写一篇短文。
A Life Lesson I Learned
A Life Lesson I Learned
All of us joined together to fight against the disease when COVID-19 hit the whole world in a sudden early this year.
It was a big challenge to everyone, but no one held back. Many people devoted themselves to fighting against it. The government advised us to stay at home and avoid going to the public places if possible. Doctors and nurses tried their best to treat the patients and take good care of them though they were at the risk of getting infected. People who were willing to help others worked as volunteers. They did a lot and were not afraid of the danger they faced.
The outbreak has caused so many deaths that it gives me a life lesson: We should cherish every moment with our loved ones.
【详解】1. 题干解读：本题属于话题作文。要求以“A Life Lesson I Learned”为题，结合新型冠状病毒肺炎在中国和全球的蔓延这一事件，写一篇短文谈谈自己的思考和启发。写作时要紧扣题目要求并进行适当发挥。适当使用副词和连词等增加亮点。写好时，再阅读一遍，减少语法错误，不要犯单词拼写上的错误。
短语：join together；fight against；in a sudden；devote oneself to doing sth.；advise sb. to do sth.；avoid doing sth.；try one’s best to do sth.；take good care of；at the risk of；be willing to do sth.；be afraid of；give sb. a life lesson。
句型：when引导的时间状语从句；but连接的表转折关系的并列句；though引导的让步状语从句；who引导的定语从句；so … that引导的结果状语从句。