1. 本试卷分第Ⅰ卷和第Ⅱ卷两部分, 共12页。满分150分。考试用时120分钟。考试结束后, 将试题卷和答题卡一并交回。
2. 答卷前, 考生务必用0. 5毫米黑色签字笔将自己的姓名、准考证号、座号填写在试题卷和答题卡规定的位置上。
3. 第Ⅰ卷每小题选出答案后, 用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑;如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。答案不能答在试题卷上。
4. 第Ⅱ卷必须用0. 5毫米黑色签字笔作答, 答案必须写在答题卡各题目指定区域内相应的位置, 不能写在试题卷上;如需改动, 先划掉原来的答案, 然后再写上新的答案;不准使用涂改液、胶带纸、修正带。不按以上要求作答的答案无效。
(一)录音中有五个句子, 听句子两遍后, 从每小题A、B、C三个选项中选出能对每个句子做出适当反应的答语。
1. A. Yes, I am. B. No, I can’t. C. Yes, I do.
2. A. You are welcome. B. It doesn’t matter. C. Sure, it’s over there.
3. A. Four kilos. B. Three dollars. C. Five hours.
4 A. Much better. B. Never mind. C. Sorry to hear that.
5. A. I can play the guitar. B. I like country music. C. My favorite singer is Jack.
(二)录音中有五组对话和五个问题, 听对话和问题两遍后, 从每小题A、B、C三个选项中选出能回答所给问题的正确答案
6. Where did Tom go on vacation?
A. B. C.
7. How often does Eric go swimming?
A. Once a month. B. Every day. C. Once a week.
8. Why doesn’t John look well today?
A. Because he didn’t pass the test yesterday.
B. Because he didn’t have a good rest last night.
C. Because he had a terrible headache last night.
9. What does Andrew want to be now?
A. B. C.
10. Where will they meet?
A. In the classroom. B. Outside the school gate. C. At home.
(三)录音中有一段对话和五个问题, 听对话和问题两遍后, 从每小题AB、C三个选项中选出能回答所给问题的正确答案。
11. Who comes from America?
A. Lucy. B. Steve. C. Jeff
12. What does Jill think of Steve?
A. He is friendly. B. He is helpful. C. He is outgoing.
13. What does Jeff look like?
A. B. C.
14. What club is Jeff in?
A. The soccer club. B. the basketball club. C. The ping-pong club.
15. When can Mary meet Jill’s friends?
A. Tomorrow. B. Next term. C. This Sunday.
(四)录音中有一篇短文和五个问题, 听短文和问题两遍后, 从每小题A、B、C三个选项中选出能回答所给问题的正确答案。
16. What was the weather like?
A. Sunny. B. Windy. C. Cloudy.
17. Who waited for the bus with Dale?
A. His mother. B. His grandma. C. His grandpa.
18. Where was Dale going?
A. To a piano club. B. To the next stop. C. To school.
19. What time did the bus come at last?
A. At 7:15a. m. B. At 7:20 a.m. C. At 7:30 a. m.
20. Which of the following is TRUE?
A. Dale was singing happily at 7:15.
B. It’s far from Dale’s home to school.
C. There is a piano by the side of the road.
1.—Have you ever seen ________film Ne Zha?
—Yes, I have. It tells us ________different story of Ne Zha.
A. a; an B. an; the C. a; the D. the; a
2.—Where did you buy that beautiful hat, from a shop or a supermarket?
—________. I am used to shopping online.
A. Neither B. Either C. Both D. None
考查不定代词。Neither两者都不；Either两者之一；Both两者都；None三者及以上都不。根据前文“from a shop or a supermarket?”可知，给出两个选项，根据答语“I am used to shopping online.”可知，此处表示两者都不，而是从网上买的。故选A。
3.—I like the number “9” best, because I think it stands for “long lasting”.
— Me too. So I choose ________ floor to live on.
A. nine B. ninth C. the nine D. the ninth
考查序数词表示顺序。nine九；ninth第九；the nine这个九；the ninth第九。ninth是序数词，表示顺序时应加定冠词the，根据句中floor可知，此处应使用the ninth，the ninth floor表示“第九楼”。故选D。
4.—It’s very important for us to keep ________.
—You are right. We should learn how to protect ourselves when we’re in trouble.
A. rapid B. safe C. lucky D. social
考查形容词辨析。rapid迅速的；safe安全的；lucky幸运的；social社会的。分析句意并结合“We should learn how to protect ourselves when we’re in trouble.”可知，此处强调当我们遇到麻烦时，我们应该学会保护自己，即保证安全。故选B。
5.—Could you tell me why you learn English so well?
—It’s very simple. ________ you study, ________ grades you will get.
A. The harder; better B. The harder; the better
C. Harder; better D. Harder; the better
6.—I think washing hands every day is good________ our health.
—Yes, I agree________you!
A. to; to B. with ;to C. for; with D. at; with
考查介词辨析。be good to对……好；be good with与……相处得好；be good for有利于；be good at擅长；agree to+表示计划，建议的名词，意为同意；agree with sb同意某人的观点。根据空一后的our health可知，此处表示有利于健康，故用be good for；第二空后宾语you表示人，表示同意你的观点，所以用短语agree with。故选C。
7.—Mum, must I be a teacher like you when I grow up.
—No, you needn’t. You can make your own ________.
A. difference B. discussion C. discovery D. decision
考查名词辨析。difference区别；discussion讨论；discovery发现；decision决定。分析语境可知，此处在讨论长大后做什么，是对未来的决定，此处构成“make one’s own decision”短语，翻译为“做某人自己的决定”。故选D。
8.—I think I am the shyest in my class. What should I do?
—Be more active in class, ________ you can improve your ability to express yourself.
A. so that B. unless C. or D. although
考查so that引导的目的状语从句。so that以便，引导目的状语从句；unless除非，引导条件状语从句；or或者，表并列；although尽管，引导让步状语从句。分析句子可知，此处表示“在课堂上更加活跃，以便你就可以提高你表达自己的能力”，强调目的，故选A。
9.—Will you go to Lisa’s housewarming party next Sunday?
—Well, if I________, I will go on time.
A. invite B. will invite C. am invited D. will be invited
考查被动语态。invite邀请，动词原形；will invite动词一般将来形式；am invited一般现在时的被动语态；will be invited一般将来时的被动语态。根据空前主语I与选项动词invite，结合语境可知，主语I和选项动词invite之间是被动关系，表示“被邀请”，因此用被动语态；if引导的条件状语从句，遵循主将从现的原则，主句一般将来时，从句一般现在时，因此从句用一般现在时的被动语态，其构成是am/is/are done，主语是I，所以此处用am invited。故选C。
10.—Tom, it smells so terrible here.
— Sorry, mum. I will ________my socks and wash them right away.
A. put off B. take off C. turn off D. cut off
考查动词短语辨析。put off推迟；take off脱下；turn off关闭；cut off切断。分析句意可知，前句提及味道难闻，后句回答内容应与解决难闻的气味相关内容，表示“我马上脱下袜子洗一洗”，结合选项，ACD三项不符合语意，故选B。
11.—On my way to the bookstore, I saw Mary hanging out with her friends.
—It________be her. She has gone to Beijing.
A. can’t B. mustn’t C. might D. could
考查情态动词辨析。can’t不可能；mustn’t禁止；might可能，表推测；could能，表能力。分析语意可知，此处表示可能性，根据“She has gone to Beijing.”可知，不可能是玛丽，表否定推测。故选A。
12.—The little boy is only three years old, but he can memorize about 50 poems.
—________talented boy he is!
A. How B. How a C. What a D. What
考查感叹句。分析句子可知，本句是感叹句，修饰的中心词是可数名词单数boy，可用“What a/an+ adj+可数名词单数(+主语+谓语)！”句型表示；又因为talented首字母发辅音，故选C。
13.—Do you know Li Ziqi?
—Of course. She is a beautiful girl________has made many videos to show a traditional Chinese way of life.
A. whose B. where C. which D. who
考查定语从句。whose谁的；where哪里；which哪一个；who谁。句中girl是先行词，表示“人”，所以使用关系代词who引导定语从句，who has made many videos to show a traditional Chinese way of life作girl的定语。故选D。
14.—Mr. Wang, can I go to play football with my classmates as soon as school is over?
—________We have to prepare for the coming Art Festival together.
A. Why not? B. I hope so. C. I’m afraid not. D. Of course.
考查情景交际。Why not?为什么不呢？I hope so.我希望如此。I’m afraid not.恐怕不行。Of course.当然。根据答句中“We have to prepare for the coming Art Festival together.”可知，此处使用I’m afraid not.，表示“恐怕不行，我们得一起为即将到来的艺术节做准备”。故选C。
15.—What will you remember most after leaving junior high school?
—I will always remember ________.
A. how my friends and teachers used to help me B. when did my friends and teachers arrive
C. where could my friends and teachers meet D. what did the teachers say to me
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出一个能填入文中相应空白处的最佳答案。
Once there lived a wise man. His son, however, was very lazy and did nothing all day. The wise man was ___16___ about his son’s future. One day, he said to his son, “I want you to find some ___17___. I have drawn a map to guide you/Then he handed his son a bag. Inside the bag were clothes, some food, a little money and the map.
The son ___18___ the next day. He had to travel across forests, rivers and mountains.
Along the way, he was helped by some with food and by some with rooms to live in. He came across robbers(强盗)who tried to rob him. He also saw changing scenery(风景)and seasons. ___19___, after a long year, he got to the place his father said. He ___20___ two days looking and digging for the treasure, but found ___21___.
So he had to head back ___22___ his home. On the way, he experienced the same scenery. Sometimes, he would stop to enjoy the beauty of nature. He also learned to make meals. He even had to fix his clothes ___23___. He was now able to tell time by the position of the sun. He met the same people who had helped him ___24___. This time, he stayed and helped them in order to repay them.
When he got home, he said ____25____ to his father for not finding the treasure. “There wasn’t any treasure in the very first place, my son, “the father answered with a smile. “But I think you have found your life’s true purpose. ”
16. A. surprised B. relaxed C. excited D. worried
17. A. food B. clothes C. treasure D. maps
18. A. sold out B. set out C. gave out D. cut out
19. A. Finally B. Mostly C. Normally D. Especially
20. A. cost B. took C. paid D. spent
21. A. something B. anything C. everything D. nothing
22. A. to B. from C. in D. at
23. A. herself B. himself C. itself D. themselves
24. A. later B. earlier C. sooner D. elder
25. A. sorry B. congratulations C. advice D. pleasure
【答案】16. D 17. C 18. B 19. A 20. D 21. D 22. A 23. B 24. B 25. A
surprised感到惊讶的；relaxed放松的；excited兴奋的；worried担心的。根据上文His son, however, was very lazy amnd did nothing all day. 然而，他的儿子很懒，整天什么也不做。由此可知智者是担心儿子的前途的，故答案选D。
food食物；clothes衣服；treasure宝藏；maps地图。根据下文He __5__ two days looking and digging for the treasure, 他花了两天时间寻找和挖掘宝藏，可知父亲是让他寻找一些宝藏，故答案选C。
sold out售完；set out出发；gave out分发、用完；cut out切断。根据下文He had to travel across forests, rivers and mountains. 他必须穿越森林、河流和山脉。可知父亲让儿子去寻找一些宝藏，所以儿子应该是第二天就出发了，故答案选B。
Finally最后、终于；Mostly主要地；Normally正常地；Especially特别、尤其。根据后面的after a long year, he got to the place his father said.可知是最终，他到达了他父亲所说的地方，故答案选A。
cost意为“花费”，主语通常为物，常用结构为 sth. cost sb. sth.；took意为”花费(时间、金钱)”，常用it作形式主语；paid意为“付钱”，主语通常为人，常用结构为 pay…for…；spent 意为“花费”，主语通常为人，常用结构为 spend some time/money (in) doing sth. 或 spend some time/money on sth.。结合He __5__ two days looking and digging for the treasure,可知spend符合题意，故答案选D。
to到、朝；from从；in在……里面；at在。根据So he had to head back __7__ his home.结合上下文语境，可知他花了两天时间寻找和挖掘宝藏，但什么也没有找到，所以他不得不回家，back to回到、返回，故答案选A。
herself她自己；himself他自己；itself它自己；themselves他(她、它)们自己。根据He even had to fix his clothes __8__.可知这里的主语是he，所以反身代词应用himself，故答案选B。
later后来；earlier早些时候；sooner更早地；elder年龄较大的。根据下文This time, he stayed and helped them in order to repay them. 这一次，他留下来帮助他们，以报答他们。结合He met the same people who had helped him __9__.可知是在回家的路上，他遇到了早些时候在去寻宝时帮助过他的人，所以earlier符合题意，故答案选B。
sorry道歉、遗憾；congratulations祝贺；advice建议；pleasure高兴、愉快。根据后半句for not finding the treasure.可知是儿子回到家以后，为没有寻找到宝藏而向父亲道歉，故答案选A。
阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中, 选出能正确回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
Animals are our friends. Sometimes they make trouble, but sometimes they can help us. And they hope to live a happy life, too. Here are two real stories from our readers.
The first story is from Ray. “My cat, Tiger, hates it when I use my iPad because it takes my attention away from him. One year, I had a fall at home and was on the floor for 16 hours. During this time, I was unable to move and couldn’t get to the phone to call for help. Tiger stayed by my side until he disappeared under my bed. ‘What’s he up to?’ I wondered. To my surprise, he started to push something towards me. It was my iPad, which I didn’t realize had fallen off the bed and onto the floor. He probably didn’t know what it was, but he knew that it made me happy. Thanks to Tiger, I was able to communicate with my friend, Becky, who then told my doctor.”
The second story is from Colin. “Years ago, my friend Julius saved a bird-a wild ‘Mom’ cockatoo(鹦鹉)from the side of the road and kept it as a pet in a big cage(笼子). It lost one of her wings, so she was unable to return to the wild. Soon, two wild cockatoos came visiting and one ‘Dad’ bird wanted to find his way into the cage. The ‘Mom’ cockatoo in the cage was soon expecting. But as she couldn’t fly, ‘Dad’ cockatoo built a home in the tree, keeping off everyone who got close to ‘Mom’ cockatoo. ‘Baby’ cockatoo would spend his days flying off with his dad, leaving his mom behind. She would sit and wait until they returned home each afternoon. The family stayed together happily.”
After reading the stories, don’t you think we should get along well with animals? No matter they are our pets or live in the wild, they have their feelings. We should respect every life in the world.
26. ________ is the owner of the cat.
A. Becky B. Julius C. Colin D. Ray
27. The underlined word “it” in Paragraph 2 refers to the________.
A. phone B. cat C. iPad D. bed
28. “Mom” cockatoo didn’t return to the wild because ________.
A. Julius caught it as a pet B. she was badly hurt and couldn’t fly
C. she preferred the life in the cage D. “Dad” cockatoo built a home in the tree
29. The main idea of the passage is that ________.
A. Ray, Becky and Colin are animal lovers B. we shouldn’t use iPad too much
C. friends should help each other D. we should respect every life in the world
30. In which part of a newspaper would you probably read the passage?
A. Sports news. B. People and animals. C. Health. D. Travel.
【答案】26. D 27. C 28. B 29. D 30. B
细节理解题。根据第二段中“The first story is from Ray. ‘My cat, Tiger, hates it when I use my iPad because it takes my attention away from him…’”可知，Ray是猫的主人。故选D。
词句猜测题。A：电话；B：猫；C：平板电脑；D：床。分析“It was my iPad, which I didn’t realize had fallen off the bed and onto the floor. He probably didn’t know what it was, but he knew that it made me happy.”可知，是我的平板电脑，我没有意识到它从床上掉到了地板上，他可能不知道那是什么，但他知道那让我很开心。所以推测此处it指的是平板电脑。故选C。
细节理解题。根据第三段中“It lost one of her wings, so she was unable to return to the wild.”可知，因失去了一只翅膀，受伤而不能飞，所以她无法回到野外。结合选项，故选B。
How to fight against COVID-19(新冠病毒)? We choose some books to help you. The books were translated into 13 languages, including Japanese, French and Russian. They are convenient for readers to enjoy.
|Virus, Virus, You Cannot Scare Me! (Writer: Mu Xiangzhen)
The book makes parents and children be able to learn—in a fun way—about how viruses(病毒)spread and what people can do to protect themselves. It tells children not to fear about viruses. Besides, it also introduces the idea of getting well with nature, and hopes children can protect wild life and the natural environment.
|A Special Spring Festival (Writer: Gao Jing)
This book pictures children’s special Spring Festival in China during the outbreak of COVID-19. It tells a story of a common family in China. It tries to answer the child’s question “Why can’t I be allowed to play outside?” It tells the child what COVID-19 is, how it spreads, and how we can protect ourselves from it. The pictures show love between family members, friends and everyone.
|Ten Tips to Fight Monsters (Writer: Dong Ruihan)
Dad leaves 10 tips to help us fight the virus. Who will win the war? The story will gently teach children how to prevent the disease (疾病)in a language that they can easily understand. It will help kids remain calm in the hard time and encourage them to help family members to prevent the disease.
|A Brief History of Viruses for Children
(Writer: Changsha White-flag Dolphin Children’s Book Workshop)
This storybook tells the beginning of the virus, so the readers can understand the history of the virus easily. The book sets up a “Ten Questions about COVID-19” section, which explains the knowledge of COVID-19(including how it spreads), helping children readers to understand the virus basing on (基于)reason and science.
31. All the four books are about ________.
A. children’s daily activities B. ten questions about COVID-19
C. fighting against COVID-19 D. love between family members, friends and everyone
32. If you want to know the beginning of the virus, you can read________.
A. Virus, Virus, You Cannot Scare Me! B. A Special Spring Festival.
C. Ten Tips to Fight Monsters. D. A Brief History of Viruses for Children.
33. Which writer hopes children can protect wild life?
A. Mu Xiangzhen. B. Gao Jing.
C. Dong Ruihan. D. Changsha Whiteflag Dolphin Children’s Book Workshop.
34. The spread of the virus is mentioned in ________.
①Virus, Virus, You Cannot Scare Me! ②A Special Spring Festival
③Ten Tips to Fight Monsters ④ A Brief History of Viruses for Children
A. ①②③ B. ①②④ C. ①③④ D. ②③④
35. According to the passage, which one is NOT true?
A. The books were translated into many languages.
B. Children can do something to protect themselves.
C. We can understand the virus basing on reason and science.
D. We have won the war against COVID-19 completely.
【答案】31. C 32. D 33. A 34. B 35. D
细节理解题。根据第一段中“How to fight against COVID-19(新冠病毒)? We choose some books to help you.”可知，文中提到的四本书都与“对抗新型冠状病毒”有关。故选C。
细节理解题。根据表格中“A Brief History of Viruses for Children；This storybook tells the beginning of the virus, so the readers can understand the history of the virus easily.”可知，A Brief History of Viruses for Children这本书讲述了病毒的起源，所以如果你想了解病毒的起源，可以阅读这本书。故选D。
细节理解题。根据表格中“Virus, Virus, You Cannot Scare Me! (Writer: Mu Xiangzhen)；and hopes children can protect wild life and the natural environment.”可知，作者穆相珍希望孩子们可以保护野生动物。故选A。
细节理解题。根据表格中“Virus, Virus, You Cannot Scare Me!；about how viruses(病毒)spread…”、“A Special Spring Festival；It tells the child what COVID-19 is, how it spreads”和“A Brief History of Viruses for Children；including how it spreads”可知，Virus, Virus, You Cannot Scare Me! ，A Special Spring Festival ，A Brief History of Viruses for Children这三本书提到了病毒的传播。故选B。
细节理解题。The books were translated into many languages.这些书被翻译成了多种语言。根据文中“The books were translated into 13 languages…”可知，这些书被翻译成了13种语言，所以A项正确；Children can do something to protect themselves.孩子们可以做些事情来保护自己。根据文中“A Special Spring Festival ；It tells the child what COVID-19 is, how it spreads, and how we can protect ourselves from it.”可知，A Special Spring Festival这本书告诉孩子们如何做来保护自己，所以B项正确；We can understand the virus basing on reason and scienc.我们可以通过理性和科学来了解病毒。根据文中“A Brief History of Viruses for Children；helping children readers to understand the virus basing on (基于)reason and science.”可知，A Brief History of Viruses for Children这本书帮助我们通过理性和科学来了解病毒，所以C项正确；We have won the war against COVID-19 completely.我们全面打赢了抗击新冠肺炎的战争。根据文章内容可知，全文主要介绍了关于抗击新型冠状病毒的书籍，并没有提及我们全面打赢了抗击新冠肺炎的战争，所以D项错误。故选D。
In 1972, Richard Sears, a young American began learning Chinese because of his interest in traditional Chinese culture.
Drawn to the ancient language, he went to China to study Chinese in the 1990s.
In 1994, Richard Sears decided to put the ancient Chinese characters online. Then, in 2002, he did it. That is the beginning of the Chinese Etymology(汉字字源)website. “My website did not get much attention for the next few years. Until one day in 2011, it suddenly got a lot of attention.
I got a few thousand emails, and a few million visitors and people started calling me ‘Uncle Hanzi’, ” Sears said with a smile. Hanzi means Chinese characters. He has put more than 96, 000 ancient Chinese characters onto the website. “When I study each character, I wonder what the ancient Chinese thought, ” said Sears.
After visiting many Chinese cities, Sears learned more about China and ancient Chinese culture, He said when he came to China in the last century, few Chinese could speak good English “However, you can hear English in many places in China now. Chinese language and culture were mysterious and not known by people in most countries then, but now, more and more people in the world are learning Chinese, even Chinese history, traditional Chinese medicine and so on, “Sears added.
At present, the 70-year-old American has made his home in China. “When I die, I hope my website will live on, and I’m planning to write a book about my research. This will be my gift to China, ” he said.
36. What does “Drawn to the ancient language” mean in Paragraph1?
A. Sears was interested in ancient Chinese. B. Sears had to study Chinese characters.
C. Sears could draw Chinese characters well. D. Sears could speak ancient Chinese very well.
37. Chinese Etymology website went online in________.
A. 1972 B. 1994 C. 2002 D. 2011
38. What did Sears put on Chinese Etymology website?
A. Chinese history. B. Ancient Chinese characters.
C. The daily life of Richard Sears D. Traditional Chinese medicine.
39. From the passage, we can infer that Sears set up the website to ________.
A. become famous B. get the nick name “Uncle Hanzi”
C. write a book about his research D. make more people know about ancient Chinese characters
40. The best title for the passage could be ________.
A. Great Changes in China B. Mysterious Chinese Language and Culture
C. American “Uncle Hanzi” D. A Young American and Traditional Chinese Culture
【答案】36. A 37. C 38. B 39. D 40. C
词句猜测题。根据“In 1972, Richard Sears, a young American began learning Chinese because of his interest in traditional Chinese culture.”可知，西尔斯对古代汉语很感兴趣，所以他去中国学习汉语。故选A。
细节理解题。根据“Then, in 2002, he did it. That is the beginning of the Chinese Etymology(汉字字源)website.”可知，汉字字源网站于2002年上线。故选C。
细节理解题。根据“He has put more than 96, 000 ancient Chinese characters onto the website.”可知，他已经在网站上张贴的是古代汉字。故选B。
推理判断题。根据“That is the beginning of the Chinese Etymology(汉字字源)website. “My website did not get much attention for the next few years. Until one day in 2011, it suddenly got a lot of attention.””可知，西尔斯创建这个汉字字源网站的目的是想让更多的人了解中国古代汉字。故选D。
标题归纳题。根据“I got a few thousand emails, and a few million visitors and people started calling me ‘Uncle Hanzi’, ” Sears said with a smile. Hanzi means Chinese characters. He has put more than 96, 000 ancient Chinese characters onto the website”可知，美国的西尔斯学习中国古代汉字，并创建网站，在网上张贴中国古代汉字，被称为“汉字大叔”。故选C。
Whether from news reports or social media articles, you may know that 5G is coming.
5G is the 5th generation network. It is a new network(网络)after 1G, 2G, 3G and 4G and it can connect everyone and everything together. 5G networks will cover many cities in China soon. 5G means super-fast data(数据) speed, one can download a two-hour movie for fewer than 10 seconds, and it is making our lives more and more convenient.
5G will make self-driving cars possible. For safety, self-driving cars need super-fast data transmission(传输)to communicate with their nearby environment. 5G is just what makes self-driving cars achieve this. Eyen airplanes will become “smart” in the near future. Passengers will be able to use 5G networks in the air to connect to the Internet or place orders for food and drinks.
5G will be a big help for students who take online classes. Many people live in poor areas in the world where there are no schools. But with 5G, this will change. Students all over the world will be able to see places like the Great Wall without leaving their rooms.
It will be also easier for doctors to treat patients remotely by 5G. It means caring for patients from far away.
The facts listed above are only a part of what 5G will make possible and popular. Just as in the early days of the Internet in the 1990s, few could see how it could change the world. The same will surely be true of 5G. With 5G, many things do not seem like dreams anymore. Now let’s get ready to say goodbye to 4G and welcome the coming of 5G.
41. How long may it take to download a two-hour movie with 5G?
A. 15 seconds. B. 8 seconds. C. 10 minutes. D. 2 hours.
42. The underlined word “remotely” means________in Chinese.
A. 快速地 B. 高效地 C. 远程地 D. 科学地
43. From the last paragraph, we can know that________.
A. 4G is no more used in our daily life now
B. the writer is worried about the coming of 5G
C. with 5G, some of our dreams will come true for sure one day
D. in the 1990s, all the people believed that the Internet would change our life
44. 5G will make the following things more and more popular EXCEPT________.
A. self-driving cars B. “smart” airplanes
C. online classes D. hospitals without doctors
45. About 5G, ________ is NOT mentioned in the passage.
A. to be used freely B. super-fast data speed
C. to connect everyone and everything together D. to make life more convenient than 4G
【答案】41. B 42. C 43. C 44. D 45. A
细节理解题。根据第二段中“one can download a two-hour movie for fewer than 10 seconds, and it is making our lives more and more convenient.”可知，使用5G网络下载一部2小时的电影只需要不到10秒。结合选项，故选B。
词句猜测题。分析“It will be also easier for doctors to treat patients remotely by 5G. It means caring for patients from far away.”可知，医生通过5G远程治疗病人也将变得更容易，这意味着可以照顾远方的病人。所以推测remotely是“远程地”含义。故选C。
推理判断题。A：自动驾驶汽车；B：“智能”飞机；C：网上课程；D：没有医生的医院。根据倒数第二段中“It will be also easier for doctors to treat patients remotely by 5G. It means caring for patients from far away.”可知，文中只提及5G使医生远程治疗成为可能，而不是说医院没有医生。故选D。
细节理解题。A：免费试用；文中并未提及可以免费试用5G网络。B：速度超快的数据；根据第二段中“5G means super-fast data(数据) speed”可知，文中提及了5G是速度超快的数据。C：将所有人和所有事联系在一起；根据第二段中“It is a new network(网络)after 1G, 2G, 3G and 4G and it can connect everyone and everything together.”可知，文中提及了5G将所有人和所有事联系在一起。D：让生活比4G更便捷。根据第二段中“and it is making our lives more and more convenient.”可知，文中提及了5G让生活比4G更便捷。故选A。
A: Hi, Jack! How is it going?
A: What’s wrong?
B: You know we have to study online at home these days. _________46_________
A: OK, she wants you to study hard and find a good job when you grow up.
A: Yes sometimes you should have time to relax yourself.
B: Last night, when I was watching a basketball game on TV, my mother asked me to stop to do my homework.
A: She was right.________48________
B: After finishing my homework, I still wasn’t allowed to read my basketball magazines.
A: Oh, that’s kind of not fair.________49________
B:I did. But she didn’t listen to me at all. She told me that I had to go to bed early.
A:Oh, perhaps you can write a letter to explain that you don’t like what she did to you.
B:________50________I hope my mum could understand me by that way.
A. OK, thanks. I’ll take your advice.
B. What should I do?
C. I’m looking forward to your reply.
D. Why don’t you talk to your mother?
E. But I want to have free time to do things I like, too.
F. You should finish your homework first.
G. My mother makes me study all the time.
【答案】46. G 47. E 48. F 49. D 50. A
根据答语“OK, she wants you to study hard and find a good job when you grow up.”可知，后文回答说“希望你努力学习，长大后找到一份好工作”，根据后文叙述内容可知，此处she指的是杰克的妈妈。结合选项，故选G。
根据答语“Yes, sometimes you should have time to relax yourself.”可知，答语回答“有时候你应该有时间放松自己”，所以前文应与需要空闲时间相关。结合选项，故选E。
根据前句“Last night, when I was watching a basketball game on TV, my mother asked me to stop to do my homework.”和“She was right.”可知，昨晚当杰克看电视上的篮球比赛时，他妈妈叫他停下来去做作业，后者觉得杰克的妈妈做的是对的，是应该先完成作业。结合选项，故选F。
根据“Oh, that’s kind of not fair”和“I did. But she didn’t listen to me at all.”可知，B也觉得杰克的妈妈做法不公平，杰克回答说妈妈根本不听他的话，所以此处内容应与谈话相关。结合选项，故选D。
分析“Oh, perhaps you can write a letter to explain that you don’t like what she did to you.”和“I hope my mum could understand me by that way.”可知，B向杰克提出了建议，杰克表示希望妈妈能理解。结合选项，故选A。
May 21, 2020 marks the first International Tea Day (ITD). It______51______ (name) by the UN on Nov 21, 2019. ITD is more than about______52______(celebrate) the delicious drink. It also _____53_____(try) to improve the working conditions of the farmers and workers. It makes the public know the ______54______(important) of tea all over the world.
Tea is the world’s second ______55______(popular) drink (after water). Drinking tea can bring many ______56______(health) benefits(益处). Now tea is loved by millions from China to England, from India to Afghanistan—each culture with its own tradition.
Tea was discovered in 2727 BC in China. When the ruler Shen Nong _____57_____(boil) water over an open fire, some _____58_____(leaf) from a tea plant fell into the water. Shen Nong then fell in love with the drink that followed, and that is how tea became a common drink in Chinese culture. Dinking tea is a centuries-old tradition in the UK. There’s tea for breakfast, tea during break time, tea when visiting a _____59_____(friend) house, tea to wake up, tea_______60_______(relax)… you get the idea. For Indians, tea is also a huge part of daily life.
Help yourself to some tea when you are free. Maybe, you will fall in love with it, too.
【答案】51. was named
53. tries 54. importance
55. most popular
57. was boiling
58. leaves 59. friend’s
60. to relax
name动词，命名/名词，名字。分析句子可知，此处用于句中作谓语，所以使用动词词性；本句主语It是动作name的承受者，表单数，时间状语是on Nov 21, 2019表过去，所以此处用其一般过去时的被动语态形式。故填was named。
boil动词，翻译为“煮沸”。分析句子可知，此处表示正在发生的动作，应使用进行时，根据后半句中的谓语动词fell可知，此处应使用过去进行时表示，又因为主语是Shen Nong表单数。故填was boiling。
relax动词，翻译为“放松”。分析句子可知，此处与其前的tea to wake up构成并列结构，所以用其动词不定式形式。故填to relax。
61.Don’t always compare yourself with others.
【详解】Don’t不要；always总是；compare…with…拿……和……相比；yourself你自己；others其他人，别人；compare yourself with others拿自己和别人比。故填不要总拿自己和别人比。
62.No matter how hard it is, Chinese women’s volleyball team will never give up.
【详解】分析句子可知，此处是No matter how引导的让步状语从句；hard翻译为“难”；Chinese women’s volleyball team翻译为“中国女排”；“will never give up”翻译为“将永不放弃”。故填“无论处境多难，中国女排将永不放弃。”
【答案】I will either go to summer camp or become a volunteer this summer vacation.
【详解】根据句意及提示可知，本句是陈述句，时态是一般将来时；“要么……要么……”可用“either…or…”表示；“这个暑假”可用this summer vacation表示，用于句中作时间状语；“去夏令营”可用go to summer camp表示；“成为一名志愿者”可用become a volunteer表示。故填I will either go to summer camp or become a volunteer this summer vacation.
【答案】When we don’t know how to deal with/solve problems, we can ask our teachers for help.
【详解】when当……时候；we don’t know我们不知道；how to do sth.如何做某事，deal with/solve problems解决问题，how to deal with/solve problems如何解决问题；can可以；ask sb. for help向某人求助，our teachers我们的老师。故填When we don’t know how to deal with/solve problems, we can ask our teachers for help.
【答案】He hasn’t finished reading the book about/on space so far/till now.
【详解】根据汉语提示可知，该句为否定句，句中时态使用现在完成时；so far/till now表示“到目前为止”；he他；the book about/on space关于太空的书；read阅读；finish doing sth.完成做某事；现在完成时结构为have/has done，主语是he，所以助动词中has，finish的过去分词为finished，hasn’t finished reading the book about/on space没有读完这本关于太空的书。故填He hasn’t finished reading the book about/on space so far/till now.
Do you like playing basketball? If so, you must be very shocked and sad about the death of Kobe Bryant, a famous NBA basketball player. Kobe died in a helicopter(直升机) accident in California on January 26, 2020. Just three days before the accident, he sent out Chinese New Year wishes, and encouraged Chinese fans to live(实践)their dreams and dare to win.
Bryant is a popular basketball player in China. On March17, 2019, Kobe Bryant visited a middle school in Shenzhen to meet students. At the school, he also shared his new sports novel.
Kobe was known for trying the hardest to be the best. And he called it “Mamba Spirit”. He once said, “Life is too short to get bogged down.You have to keep moving. You have to keep going. “He retired from-basketball in 2016, but he still woke up before the sun rose to go training at 4:00 am. From middle school to college, Bryant’s stories went along with so many Chinese people and fired up their love for basketball “I grew up watching him play. Because of him, I began playing basketball, ” one of his fans said. His excellent performance, strong will and continuing training made him a superhero among Chinese fans.
66. Who was Robe Bryant?
67. What happened to Kobe Bryant on January 26, 2020?
68. What time did Kobe usually go training in the morning?
69. What is “Mamba Spirit”?
70. Why did Kobe say “You have to keep moving. You have to keep going. “?
【答案】66. A famous NBA basketball player.
67. He died in a helicopter accident(in California).
68. At 4:00 a. m.
69. Trying the hardest to be the best.
70. Because life is too short to get bogged down.
根据“Kobe Bryant, a famous NBA basketball player.”可知，科比·布莱恩特是一位著名的NBA篮球运动员。故填A famous NBA basketball player.
根据“Kobe died in a helicopter(直升机) accident in California on January 26, 2020.”可知，科比在加利福尼亚州死于一场直升飞机事故。故填He died in a helicopter accident(in California).
根据“but he still woke up before the sun rose to go training at 4:00 am.”可知，科比经常在早上4点去训练。故填At 4:00 a. m.
根据“Kobe was known for trying the hardest to be the best. And he called it “Mamba Spirit”.”可知，“曼巴精神”指的是尽最大努力成为最好。故填Trying the hardest to be the best.
根据“Life is too short to get bogged down. You have to keep moving. You have to keep going.”可知，科比认为因为生命太短暂，不要陷入困境，所以你必须继续前进，必须一直前进。故填Because life is too short to get bogged down.
71.假如你是李华， 你的朋友Clark将来滨州。到滨州后, 你计划带他去参观滨州市博物馆。请你根据以下提示给 Clark写一封电子邮件告知其相关信息。
2. 开放时间：周一全天闭馆周二至周日9: 00—17: 00
5. 博物馆网址:http://www. bzsbwg. com
I am happy to know that you are coming to Binzhou! I’d like to take you to visit Binzhou Museum. ________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
I am happy to know that you are coming to Binzhou! I’d like to take you to visit Binzhou Museum.
Binzhou Museum was built in 2015. There are many kinds of exhibitions on display, so it’s a good place to enjoy the local culture and traditional art. We can go there from Tuesday to Sunday. It is open from 9 a. m. to 5 p. m. , but it is closed all day on Monday.
One great thing is that it is free to visit the museum! While visiting the museum we must follow some rules, such as being quiet, no smoking and no pets. Besides, we are not allowed to take photos in order to protect the exhibitions. If you want to get more information, please visit http:/www, bzsbwg. com.
短语：be happy to do sth.；would like to do sth.；from…to…；follow rules；such as；take photos；in order to do sth.。
句型：Binzhou Museum was built in 2015. 一般过去时的被动语态was done；There are many kinds of exhibitions on display. there be句型。