本试卷分第I卷和第II卷两部分。第I卷1至9页, 第II卷10至12页, 共150分, 考试时间120分钟。
1. 答题前, 请考生仔细阅读答题卡上的注意事项, 并务必按照相关要求作答。
2. 考试结束后, 将本试卷和答题卡一并交回。
1. A. By bike. B. Across from the park. C. You can get there.
2. A. I was cooking. B. I felt nervous. C. What a terrible rainstorm!
3. A. Two weeks ago. B. For only two weeks. C. More than 2000 yuan.
4. A. That’s all right. B. Of course not. C. OK, I will.
5. A. About 2 kilometers. B. Ten minutes. C. On foot.
(二)听五段对话, 选择正确答案。每段对话读两遍, 你将有20秒钟的时间阅读下面5个小题。
6. What’s Mr. Green’s telephone number?
A. 378-5792. B. 368-5792. C. 368-5762.
7. Where does the conversation probably take place?
A. In a restaurant. B. At home. C. At school.
8. What does Lucy think of getting her ears pierced?
A. She likes it. B. She doesn’t mind it. C. She can’t stand it.
9. How much is the dictionary?
A. 15 yuan. B. 20 yuan. C. 35 yuan.
10. What can we know from the conversation?
A. The boy failed his math test. B. The boy wanted to give up. C. The mother got very angry.
11. What did Sally think of the restaurant?
A. The service is bad.
B. The food is expensive.
C. The environment is comfortable.
12. When will Sally and Mike go to the restaurant?
A. Next Friday. B. Next Saturday. C. Next Sunday.
13. How will they go to the restaurant?
A. By bike. B. By car. C. On foot.
14. What does Alice think of Mark Twain’s novels?
A Boring. B. Relaxing. C. Fantastic.
15. Whet docs Alice want to be in the future?
A. A writer. B. A teacher. C. A reporter.
16 What will Alice do on Sunday?
A. Do her homework. B. Write stories. C. Go to the library.
(四)听短文, 回答下面四个问题, 选择正确答案。短文读两遍。你将有20秒钟的时间阅读下面4个小题。
17. Where is Jenny Smith from?
A. Britain. B. Germany. C. America,
18. How long will the speech last?
A. Two hours. B. Three hours. C. Four hours.
19. What volunteer job did Jenny do when she was in France?
A. A teacher. B. A zoo keeper. C. A nurse.
20. What will Jenny talk about in her speech?
A. The experience of writing books.
B. The experience of her visit to France.
C. The experience of working in the library.
(五)听短文, 填表格。根据短文内容, 写出下面表格中所缺信息, 每空一词。短文读三遍。你将有20秒钟的时间阅读表格内容, 答题完毕后, 请将答案填写在答题卡的相应位置。
|▲Don’t put cheese on the top of your pizza.
▲Never ask for cheese if it’s not (21)_________________
▲After you have eaten meat, you’d better not ask for(22)______________
|America||▲Arrive on time.
▲Don’t circle your plate with your(23)______________.
▲Don’t say, “I’m(24)____________.” Just put the fork and knife across the plate.
▲Don’t reach across the table for(25)______________. Ask the nearest person for help.
阅读下面短文, 掌握其大意, 然后从每题所给的A、B、C三个选项中, 选出能填入短文相应空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。
It was Thanksgiving. Snow was falling when Bob____1____ towards the city park. Bob was deserted(遗弃)by his parents and was raised(抚养)by a kind man. Two years ago, to be ______2______, Bob built a tradition. That was to take his Thanksgiving dinner to the park to share with a homeless person.
The park was ____3____. Everyone was home enjoying their dinner. After arriving at the park, Bob saw an old woman sitting on a bench(长椅). Bob stopped his car in a parking place and got out. He took the ____4____from the front seat and began walking towards her. When he stood beside her, she jumped as if(好像)she had___5___been woken up from sleeping. She looked up ____6____Bob, and then her eyes brightened.
“Good evening, madam,” Bob said, smiling. “I’ve brought you some Thanksgiving dinner. Would you like to share it with me?” The woman nodded and Bob served her the food and then watched her_____7_____ she ate happily. When the woman finished, he_____8_____ the table. Then he took twenty dollars out of his wallet.
He put the ____9____into her hand. Then he kissed her lightly on the forehead and said, “Thank you for_____10_____my Thanksgiving dinner.” With that, he took his dishes from the table and returned to the car.
1. A. walked B. drove C. ran
2. A. thankful B. successful C. surprised
3. A. noisy B. crowded C. empty
4. A. flowers B. food C. books
5. A. suddenly B. quietly C. carefully
6. A. after B. to C. at
7. A. because B. as C. since
8. A. cleared B. broke C. covered
9. A. dishes B. money C. keys
10. A. bringing B. cooking C. sharing
【答案】1. B 2. A 3. C 4. B 5. A 6. C 7. B 8. A 9. B 10. C
walked步行；drove驾驶；ran跑步。根据下文第二段中“Bob stopped his car in a parking place and got out.”可知，鲍勃是开车去的城市公园，所以此处使用drove。故选B。
thankful感激的；successful成功的；surprised惊讶的。根据上文中“Bob was deserted(遗弃)by his parents and was raised(抚养)by a kind man.”和下文中“That was to take his Thanksgiving dinner to the park to share with a homeless person.”可知，鲍勃是被一个好心人收养的，他把他的感恩节晚餐带到公园，和一个无家可归的人分享，所以此处使用thankful，表示“为了表示感谢”。故选A。
noisy吵闹的；crowded拥挤的；empty空的，无人的。根据下文中“Everyone was home enjoying their dinner.”可知，每个人都在家享用晚餐，所以此处使用empty，表示“公园里空无一人”。故选C。
flowers花；food食物；books书。根据下文第三段中“I’ve brought you some Thanksgiving dinner.”可知，鲍勃告诉这个女人，他给她买了感恩节晚餐，所以此处使用food，表示“他从前排座位上拿起食物”。故选B。
after在……之后；to到……；at在。根据上文中“When he stood beside her…”可知，此处使用at，look at看，表示“当鲍勃站在她旁边的时候，她抬头看着鲍勃”。故选C。
because因为；as当……时候；since自从。根据句中“she ate happily”可知，此处使用as，表示“当这个女人快乐地吃着食物的时候，鲍勃看着她”。故选B。
dishes菜肴；money钱；keys钥匙。根据上文中“Then he took twenty dollars out of his wallet.”可知，鲍勃从他的钱包里拿出了20美元，所以此处使用money，表示“他把这钱放在这个女人手里”。故选B。
bringing带来；cooking烹饪；sharing分享。根据上文第三段中“I’ve brought you some Thanksgiving dinner. Would you like to share it with me?”可知，鲍勃带来了感恩节晚餐，并询问这个女人是否愿意和自己分享晚餐，说明鲍勃想和这个女人分享晚餐，所以此处使用sharing，表示“鲍勃谢谢这个女人分享自己的感恩节晚餐”。故选C。
It is reported that tea has helped the poor farmers in Yunnan find a way out of poverty(贫穷) thanks to the efforts of a man named Ren Huaican.
Ren was suffering mouth ulcers (溃疡) when he first visited the Jingmai Mountain in Pu’er City in the spring of 2006. However, after picking off several leaves from the old tea trees and chewing (咀嚼) them, he found the pain was gone the next morning. He felt very amazed. Ren began to show great interest in the tea from Yunnan. He found that the local tea business was very scattered (分散的).He also realized that the local tea farmers were very poor because of the underdeveloped tea market. So he made up his mind to develop the tea industry in order to help the local people get out of poverty.
In September 2006, Ren set up a tea company. He hired(雇佣) poor farmers from neighboring areas to pick tea leaves. Professional technicians(技师) were invited to teach the farmers how to do their jobs scientifically. The company taught them how to manage their trees and produce the best tea. As a result, their tea quality has greatly improved, and the price has gone up. In this way, the tea company has helped many people get out of poverty.
11. After chewing the tea leaves, Ren was__________ to find the pain was gone the next morning.
A. sad B. amazed C. worried D. terrible
12. Why were the local tea farmers very poor before?
A. Because many of their tea trees died. B. Because the tea farmers were lazy.
C. Because the tea market was underdeveloped. D. Because they had no interest in planting tea trees.
13. What is the third paragraph mainly about?
A. How the farmers picked tea leaves. B. How Ren helped develop the local tea industry.
C. Why Ren wanted to help the farmers. D. What Ren did for the professional technicians.
14. What can we learn from the passage?
A. The tea farmers haven’t got out of poverty.
B. Ren wanted to make more money for himself in Yunnan.
C. The local tea market was developed before the year of 2006.
D. Ren and his company have helped the poor farmers in Yunnan.
【答案】11. B 12. C 13. B 14. D
细节理解题。根据he found the pain was gone the next morning. He felt very amazed. 第二天早上他发现疼痛消失了，他感到非常惊讶。可知，第二天早上，当他嚼完茶叶后，发现疼痛消失了，他感到非常惊讶，故答案选B。
细节理解题。根据He also realized that the local tea farmers were very poor because of the underdeveloped tea market. 他还意识到，由于茶叶市场不发达，当地茶农非常贫穷。可知，以前当地的茶农很穷，是因为茶叶市场不发达，故答案选C。
段意归纳题。根据第三段的内容He hired poor farmers from neighboring areas to pick tea leaves. Professional technicians were invited to teach the farmers how to do their jobs scientifically. The company taught them how to manage their trees and produce the best tea. As a result, their tea quality has greatly improved, and the price has gone up. 他雇佣邻近地区的贫穷农民摘茶叶。专业技术人员被邀请去教农民如何科学地工作。这家公司教他们如何管理自己的树木，生产出最好的茶叶。结果，他们的茶叶质量有了很大的提高，价格也提高了。可知，本段主要讲述了任是如何帮助发展当地茶叶产业的，故答案选B。
理解判断题。根据In September 2006，Ren set up a tea company. He hired poor farmers from neighboring areas to pick tea leaves. …… In this way, the tea company has helped many people get out of poverty. 2006年9月，任成立了茶叶公司。他雇佣邻近地区的贫穷农民摘茶叶。……通过这种方式，茶叶公司帮助很多人摆脱了贫困。由此可知，A选项“茶农们还没有摆脱贫困”不符合文意；C选项“当地的茶叶市场在2006年之前就已经发展起来了。”不符合文意；D选项“任和他的公司帮助了云南的贫困农民。”符合文意；根据So he made up his mind to develop the tea industry in order to help the local people get out of poverty. 所以他决定发展茶业，帮助当地人民摆脱贫困。可知B选项“任想在云南为自己赚更多的钱。”不符合文意，他发展茶叶是为了帮助当地人民摆脱贫困。故答案选D。
|The Digital Media Summer Camp
The digital media(数字媒体)summer camp is a great chance for students aged 7 to 18 to have STEM courses. Students can learn to build an app program a robot, or explore(探索)the world of music production. STEM courses will also help students create, learn teamwork and solve problems.
Students will learn from our teachers who have been employed(聘用)for both their teaching experience and rich knowledge in their fields. Besides making new friends, students will leave with amazing final projects and lasting memories.
Time: August 1st–August 31st
8: 30 a. m. ~ 10: 00 a. m. Hands on STEM Instruction
10: 30 a. m. ~ 12: 00 p. m. Continued Instruction & Creation
12: 00 p. m. ~ 1: 30 p. m. Lunch Break
1: 30 p. m. ~ 3: 00 p. m. Robots Programming
3: 30 p. m. ~ 4: 30 p. m. Music Appreciation(鉴赏)
Saturday Open House:
At 3: 30 p. m. every Saturday, parents are invited to our Open House. Students can show the projects they have been working on. Their parents can meet the teachers and explore more chances for their children to continue learning and creating.
15. The digital media summer camp can help students___________.
A. keep healthy B. learn a foreign language
C. improve their writing ability D. develop STEM knowledge
16. Which word can best describe the teachers of the summer camp?
A. Experienced. B. Humorous. C. Young. D. Strict.
17. Which of the following statements is NOT true?
A. Parents can be invited to see their kids’ projects.
B. Students will leave the camp with amazing final projects.
C. Students’ lunch break lasts two hours.
D. Students’ can learn to program a robot in the summer camp.
【答案】15. D 16. A 17. C
细节理解题。根据短文第一段“Students can learn to build an app, program a robot, or explore(探索)the world of music production. STEM courses will also help students create, learn teamwork and solve problems.”可知，参加这个夏令营可以让学生们学习STEM课程，即科学、技术、工程和数学。故选D。
细节理解题。Experienced有经验的；Humorous 幽默的；Young年轻的；Strict严格的。根据短文第二段“Students will learn from our teachers who have been employed(聘用)for both their teaching experience and rich knowledge in their fields.”可知，这个夏令营的老师是非常有经验的。故选A。
推理判断题。根据文章中“12: 00 p. m. ~ 1: 30 p. m. Lunch Break”可知，学生们的午饭休息时间是一个半小时，不是两个小时，C选项不符合文意，故选C。根据最后一段“At 3: 30 p. m. every Saturday, parents are invited to our Open House. Students can show the projects they have been working on.”可知A符合文意；根据第二段“Besides making new friends, students will leave with amazing final projects and lasting memories.”可知B符合文意；根据第一段“Students can learn to build an app, program a robot, or explore(探索)the world of music production.”可知D符合文意。
If you walk along the River Thames, there are lots of interesting buildings to see. Running through the heart of London, there are also many galleries, markets, shops and activities to keep you busy along its banks. You will also see a strange round building. It looks very old and very different from all the others, This is Shakespeare’s Globe Theatre(莎士比亚环球剧场).
The Globe Theatre was first built here in 1599. William Shakespeare was one of the most famous writers that ever lived. His plays were performed in the theatre for many years. However, in 1613, a fire broke out during a performance. The theatre was destroyed(毁坏), but the second was built the following year. It remained a theatre until 1644, and then it was pulled down to build houses. The modern(and also the third)Globe Theatre was completed in 1997, over 350 years later. This was done to honor Shakespeare, the most famous English writer. To this day, his many plays are performed there daily. He wrote around thirty-eight plays. They are comedies(funny stories), histories(about historical events and people), and tragedies(serious and sad stories). People come from all over the world to watch them at the Globe Theatre. They are performed in exactly the same way as they were hundreds of years ago.
The building is round and made mostly of wood. There are simple seats on three different levels all around the sides. Everyone can see the stage(舞台). However, there is no roof(屋顶) in the middle! The cheapest tickets are standing tickets. You stand in the middle, right in front of the actors, but if it rains, you will get wet!
18. When was the second Globe Theatre built?
A. In 1599. B. In 1613. C. In 1614. D. In 1997.
19. What can we know about Shakespeare according to the second paragraph?
A. Shakespeare was one of the most famous French writers.
B. Many of his plays are performed daily in the modern Globe Theatre.
C. His plays are performed in a different way from they were hundreds of years ago.
D. He wrote thirty-eight plays that were all about historical events and people.
20. What does the last paragraph mainly tell us?
A. The inside structure(结构) of Shakespeare’s Globe Theatre.
B. The history of Shakespeare’s Globe Theatre.
C. The opening time of Shakespeare’s Globe Theatre.
D. The three types of tickets that you can choose.
21. Which of the following statements about the modern Globe Theatre is TRUE?
A. It has remained there for over 350 years.
B. The round building looks old and strange.
C. It is made mostly of wood and has a round roof in the middle.
D. If we buy the cheapest tickets in the theatre, we will be farthest from the stage.
【答案】18. C 19. B 20. A 21. B
细节理解题。根据原文However, in 1613, a fire broke out during a performance. The theatre was destroyed(毁坏), but the second was built the following year可知，1613年环球剧院被烧毁，第二年第二个环球剧院被建成。由此可知第二个环球剧院1614年被建成。C选项In 1614“在1614年”符合题意，故选C。
细节理解题。根据原文To this day, his many plays are performed there daily可知，直到今天，他的许多戏剧每天都在那里上演。B选项Many of his plays are performed daily in the modern Globe Theatre“他的许多戏剧每天都在最新的环球剧院上演”符合题意，故选B。
主旨大意题。通读最后一段可知，本段主要描述了环球剧院的内部结构。A选项The inside structure(结构) of Shakespeare’s Globe Theatre“莎士比亚环球剧院的内部结构”符合题意，故选A。
细节理解题。根据原文The modern(and also the third)Globe Theatre was completed in 1997, over 350 years later可知，最新的这座莎士比亚环球剧院是在1997年建成的，A选项“它(最新的这座莎士比亚环球剧院)已经在那里矗立了350多年了”说法错误，可排除。根据原文However, there is no roof(屋顶) in the middle可知，C选项“它大部分是用木头做的，中间有一个圆形屋顶”说法错误，可排除。根据原文The cheapest tickets are standing tickets. You stand in the middle可知，最便宜的票是站票，可以站在建筑物的中央，离演员很近，D选项“如果我们在剧院买最便宜的票，我们将离舞台最远”说法错误，可排除。根据原文You will also see a strange round building. It looks very old and very different from all the others, This is Shakespeare’s Globe Theatre可知，最新的这座莎士比亚环球剧院是一个看起来很旧、很奇怪的圆形建筑，B选项“这座圆形建筑看上去既陈旧又奇怪”符合题意，故选B。
To many people, art is a human expression of creativity. But in recent years, you may have read news about artificial intelligence(AI)creating its own art, such as painting or writing poems. Some people worry that AI might someday replace(替代)artists.
But this worry seems to be unnecessary, at least for now. Many artists today are turning AI into a useful tool. Instead of replacing artists, AI is bringing artists more possibilities.
A piece of music created by AI recently attracted attention. AI was used to create the music based on the protein(蛋白质)structure of COVID-19. The music lasted nearly two hours. The project was led by Markus Buehler, an American musician and MIT professor(教授)of engineering. He assigned (指定) a unique note (独特的音符) to each amino acid (氨基酸) is the protein. The AI then translated these notes into music.
Listeners found the project “mind-blowing”. “It allows me to see the virus in a new way,” said one listener. This surprising combination (结合) between science and art could not be achieved without AI. As The Verge wrote, “AI helps artists play around in unpredictable ways, creating things beyond (超过) what they have ever thought was possible before.”
Apart from creating imaginative works, AI can also take care of repetitive (重复乏味的) tasks for artists. For example, in the comic and cartoon industries, there are now AI tools that can automatically (自动) color in black-and-white line drawings. Although the results can be unpredictable and require a little cleanup. it can give artists room to experiment (实验) by cutting down the time it takes to color each picture.
As Peter Ward wrote for The Culture Trip. “Art of every kind has always been influenced by technological developments.” AI can become a useful tool to bring change to the art world if it’s welcomed and not unfairly feared.
22. According to the passage, AI can’t ________ now.
A. write poems B. paint C. replace artists D. create music
23. Which of the following is NOT true according to the third and fourth paragraphs?
A. AI created a piece of music about COVID-19.
B. Many of AI’s art creations are beyond artists’ imagination.
C. Science and art can be combined with the help of AI.
D. Markus Buehler was not a professor of engineering, but a musician.
24. The underlined phrase “Apart from” in the fifth paragraph can be replaced by “________”.
A. Besides B. Instead of C. Because of D. According to
25. What’s the main idea of the passage?
A. Technological developments have greatly influenced people’s daily life.
B. AI has been widely used in science research.
C. AI is bringing more help to the art world as a useful tool.
D. AI’s creativity has caused more and mare worries.
【答案】22. C 23. D 24. A 25. C
细节理解题。根据文中“Some people worry that AI might someday replace artists. But this worry seems to be unnecessary, at least for now. Many artists today are turning AI into a useful tool. 有些人担心人工智能有一天会取代艺术家。但这种担心似乎没有必要，至少目前是这样。今天许多艺术家正在把人工智能变成一种有用的工具。”，可知现在人工智能不会取代艺术家，故选C。
推理判断题。根据第三段中“AI was used to create the music based on the protein(蛋白质)structure of COVID-19. 人工智能被用来创造基于COVID-19蛋白结构的音乐。”，可知选项A是正确的；根据第四段中“AI helps artists play around in unpredictable ways, creating things beyond (超过) what they have ever thought was possible before. 人工智能帮助艺术家们以不可预知的方式发挥作用，创造出超出他们以前认为可能的东西。”，可知选项B是正确的；根据第四段中“This surprising combination (结合) between science and art could not be achieved without AI. 没有人工智能，科学和艺术之间的这种令人惊讶的结合是不可能实现的。”，可知选项C是正确的；根据第三段中“The project was led by Markus Buehler, an American musician and MIT professor(教授)of engineering. 该项目由美国音乐家、麻省理工学院工程学教授Markus Buehler领导。”，可知选项D是错误的。故选D。
词义猜测题。Besides除了；Instead of代替；Because of因为；According to通过。根据下一句“AI can also take care of repetitive (重复乏味的) tasks for artists人工智能还可以处理艺术家的重复性任务”，可知前一句是指“除了创作富有想象力的作品”，所以apart from意为“除了”，故选A。
主旨大意题。根据文中第二段“Many artists today are turning AI into a useful tool. Instead of replacing artists, AI is bringing artists more possibilities.”，可知这篇文章主要是讲许多艺术家正在把人工智能变成一个有用的工具，人工智能并没有取代艺术家，反而给艺术家带来了更多的可能性，故选C。
In recent years, a growing number of Chinese books and movies have been translated into other languages.____________26____________ They have been learning Chinese and are interested in Chinese culture. Anna is one of them, Before she translated Jin Yong’s novel Legends of the Candor Heroes (《射雕英雄传》), the writer was little known to English readers.____________27____________
But Anna managed to do it. Impressed (使……印象深刻) by the book’s themes (主题) of good against evil, loyalty (忠诚) and love, as well as Chinese philosophy (哲学), Anna hoped to bring it to new readers. After five years of work, the translated book was published in 2018.____________28____________ Many people think Anna did a good job.
Anna studied at the University of Oxford.____________29____________ After the trip she became interested in China and began to learn Chinese. She calls herself “a clumsy (笨拙的) student, just like Guo Jing from Legends of the Condor Heroes, but one of loyal heart”.
____________30____________ Last year, he translated the animated movie Ne Zha. He said, “I see China’s stronger cultural influences. And we have a growing number of students majoring in Chinese. More Chinese stories will appear in front of new audiences.”
A. Like Anna, another translator David also learned Chinese in college.
B. She took a trip to China at the age of 21.
C. Many of the translators are young people.
D. One reason for this was that his works were too hard to translate.
E. It was reprinted (再版) seven times within several months in the UK.
【答案】26. C 27. D 28. E 29. B 30. A
根据上句“In recent years, a growing number of Chinese books and movies have been translated into other languages. 近年来，越来越多的中国书籍和电影被翻译成其他语言。”和下句“They have been learning Chinese and are interested in Chinese culture, Anna is one of them. 他们一直在学习汉语，对中国文化感兴趣, Anna是其中一个。”，可知本段主要讲有些人把中国书籍和电影翻译成其他语言，所以“Many of the translators are young people. 许多翻译是年轻人。”符合上下句语境，故选C。
根据上文Before she translated Jin Yong’s novel Legends of the Candor Heroes (《射雕英雄传》), the writer was little known to English readers. 在翻译金庸的小说《射雕英雄传》之前，英国读者对作者知之甚少。可知选项中“One reason for this was that his works were too hard to translate.原因之一是他的作品太难翻译。” 符合上下句语境，故选D。
根据上文“After five years of work, the translated book was published in 2018. 经过五年的工作，译著于2018年出版。”和下文“Many people think Anna did a good job. 许多人认为安娜做得很好。”可知许多人喜欢这部译著，所以“It was reprinted (再版) seven times within several months in the UK. 它在英国几个月内被再版七次。” 符合上下句语境，故选E。
根据下文After the trip旅行结束后，可知选项“She took a trip to China at the age of 21. 她21岁时去中国旅行”符合语境，故选B。
根据下文Last year，he translated the animated movie Ne Zha. 去年，他翻译了动画电影《哪吒》。可知此处列举了一位和Anna一样的翻译者，所以 “Like Anna, another translator David also learned Chinese in college. 和安娜一样，另一位翻译大卫也在大学里学过汉语。” 符合语境，故选A。
31.We Chinese held many activities to celebrate our country’s 70th birthday on O________ 1st, 2019.
根据our country’s 70th birthday“我们祖国的70岁生日”，可知我国的国庆日为“十月一日”，十月October，故答案为October。
32.Because of COVID-19, I am asked to take my t________ before entering school to see if I have a fever.
根据to see if I have a fever. 看看我是否发烧，结合首字母提示，可知是在进入学校之前被要求测量体温，temperature体温，不可数名词，take one’s temperature测量体温，故答案为temperature。
33.When we are in danger, it’s very important to make a good ________ (决定).
根据句意可知，固定短语make a decision，意为“做决定”，decision决定，是可数名词，前面有a修饰，故填decision。
34.Our teachers often encourage us to face the difficulties ________(勇敢地) and try to overcome them.
35.To save people’s lives, the doctors and scientists are risking their lives to do ________(医学的) research.
|everything, trouble, sick, because, quiet, come, about, allow, eye, run|
In January 2020, a virus we now call COVID-19 broke out. This virus was highly infectious (易传染的). It made lots of people terribly____36____ and sometimes even killed them. At that moment,____37____ was put into lockdown (封锁) in Wuhan as if the stop button (按钮) was pressed across the city.
Before the lockdown, my family went to my parents’ hometown in Caidian, a suburb (郊区) of Wuhan. Life went on ____38____. All the villagers closed their doors and didn’t go out. Soon, I began to worry____39____ my study. Our government and several companies made it possible for students to study at home. Through live streaming (直播课), we were able to learn all the subjects online. At first, I was afraid I couldn’t keep up my studies ____40____ the Internet was very slow in the countryside. Sometimes I had ____41____ connecting to my online classes. This made me feel a little nervous. My parents often encouraged me and helped me a lot.
Without my textbooks, I had to read and do exercises on a computer screen, which hurt my ____42____. Luckily, our teachers taught us to do eye exercises. They provided us with psychological guidance (心理辅导) as well.
Gradually, life fell into a new routine (惯例). I studied online, went to bed and got up early. Every afternoon, I____43____around the backyard for a while to keep healthy and strong. I wanted to be prepared for the____44____ entrance examination for high school.
It was my birthday when Wuhan was _____45_____ to reopen. I was very happy to see stores selling hot dry noodles again. I think I’ll remember this birthday forever.
39. about 40. because
42. eyes 43. ran
44. coming 45. allowed
根据上句话“This virus was highly infectious (易传染的).”可知，这个病毒很容易传染，所以会使人们生病。sick生病的，是一个形容词，在句中作宾语补足语。故答案为sick。
根据句中“…as if the stop button (按钮) was pressed across the city.”整个城市都按下了“停止”按钮，因此这里是说“一切都封锁了”，应选择everything，意为“所有事，一切事情”。故答案为everything。
根据句意和空前的worry可知，这里考查的是固定短语be worry about…“为……担心”，故答案为about。
根据句意可知，空后“…the Internet was very slow in the countryside.”这句话是解释“我不能继续学习”的原因，因此这里选择because，引导原因状语从句。故答案为because。
根据上句话中“…the Internet was very slow in the countryside.”可知，农村网络非常慢，因此连接到在线课程是很困难的，故应选择trouble，意为“困难，麻烦”，用于句型have trouble doing sth.“做某事有困难”。故答案为trouble。
根据常识和下文“Luckily, our teachers taught us to do eye exercises.”可知，长时间看电脑屏幕伤害了“我”的眼睛，幸亏有老师教我们做眼保健操。这里的eye应用复数形式，故答案为eyes。
根据句意“…to keep healthy and strong”可知，为了保持健康和强壮，所以这里应该与锻炼有关，故选择run，是一个动词，意为“跑”。短文讲述的是过去的事情，使用了一般过去时态，因此这个空应用过去式形式。故答案为ran。
 It’s Friday evening. My daughters sighed (叹息) when I gently took the iPads away from their laps. One by one, our screens were turned off. We lit the candles and sat down to have a big meal.
 We call it our “Technology Shabbat”(科技安息日) which lasts from sunset(日落) on Friday to sunset on Saturday. Now most friends know they will not be able to contact(联系) us by using computers or mobile phones for 24 hours.
 I first understood the importance of “Technology Shabbat” in 2008 when my father had got brain cancer. Some days he would have only one good hour, and the only thing I wanted to do was to be with him. When I looked (4) ①______ my father, I turned off my mobile phone.
 Soon after that, my husband and I decided to turn off all the electronic things for one full day every week.
 During our “Technology Shabbat”, time slows down. Our Saturdays now feel like mini-vacations. We drive cars or ride bikes. We work in the garden, play board games and cook meals with our kids. I feel like a better mother, wife and person.
 Keeping a balance(平衡) between the good and the (4) ②______ of technology is important for my family. The technology helps us share knowledge and funny ideas all over the world. But the technology also takes something away from us. When we (4) ③______ up late at night linking(连接) from website to website or sending messages, we click(点击) again and again until we have been overloaded(超负荷的).
 Now we’re rushing into the time full of high technology. (5) We should pay attention to what we are doing online and when we should go offline.
 I will always remember the most important thing in my family: Technology Shabbat.
46. When is “Technology Shabbat” in the writer’s family? (No more than 10 words)
47. What did the writer and her husband decide to do after her father got cancer? (No more than 18 words)
48. What’s the good of technology according to the passage? (No more than 15 words)
49. Fill in each blank with one proper word.
①____________ ②____________ ③____________
50. Translate the underlined sentence in the seventh paragraph into Chinese.
51. Do you like the idea of “Technology Shabbat”? Why or why not? (No more than 25 words)
【答案】46. It is/ lasts from sunset on Friday to sunset on Saturday./ From sunset on Friday to sunset on Saturday.
47. They decided to turn off all the electronic things for one full day every week./ They decided to have their “Technology Shabbat” every week.
48. The technology/ It helps us share knowledge and funny ideas all over the world.
49. (1). after (2). bad/ disadvantage(s) (3). stay
51. Yes, I do. Because during Technology Shabbat I can spend more time with my family/ have a good rest/ relax myself/ avoid being overloaded/ have more time to do more things I like/ be a better son/ daughter/ student/ person/ …
Or: No, I don’t. Because it’s not easy/ convenient for others to contact me by using computers or mobile phones during Technology Shabbat/ …
Or: No, I don’t. Because I can’t study online/ get the latest news/ search for information on the Internet/ … (Any reasonable answer is acceptable.)
根据原文We call it our “Technology Shabbat”(科技安息日) which lasts from sunset(日落) on Friday to sunset on Saturday可知，从周五的日落时分到周六的日落时分，是作者家里的“科技安息日”。故答案为：It is/ lasts from sunset on Friday to sunset on Saturday./ From sunset on Friday to sunset on Saturday.
根据原文I first understood the importance of “Technology Shabbat” in 2008, when my father had got brain cancer可知，在她父亲2008年得了癌症之后，作者开始意识到了“科技安息日”的重要性，于是决定在家里举办“科技安息日”。故答案为：They decided to turn off all the electronic things for one full day every week./ They decided to have their “Technology Shabbat” every week.
根据原文The technology helps us share knowledge and funny ideas all over the world可知，(信息)技术帮助我们在全世界范围内分享知识和有趣的想法。故答案为：The technology/ It helps us share knowledge and funny ideas all over the world.
①根据原文when my father had got brain cancer. Some days he would have only one good hour, and the only thing I wanted to do was to be with him可知，此处指的是作者照顾她父亲时，会关掉手机。look after意为“照顾”，符合句意，故答案为after。
②根据原文The technology helps us share knowledge and funny ideas all over the world. But the technology also takes something away from us可知，此处指的是作者一家需要在技术的优点和缺点之间保持平衡。bad/ disadvantage(s)意为“缺点”，符合句意，故答案为bad/ disadvantage(s)。
③根据原文at night … until we have been overloaded可知，此处指的是当我们熬夜时，我们刷着一个又一个的网页，直到我们精疲力尽。stay up late意为“熬夜”，符合句意，故答案为stay。
文中句子为We should pay attention to what we are doing online and when we should go offline。我们We，应该should，注意pay attention to，在网上做些什么what we are doing online，什么时候应当离线(下线/断网)when we should go offline。组合起来可得中文句子“我们应当注意在网上做些什么，并且知道什么时候应当离线(下线/断网)”，故答案为“我们应当注意在网上做些什么，并且知道什么时候应当离线(下线/断网)。”
本题为主观题，没有标准答案，言之有理即可。故参考答案为：Yes, I do. Because during Technology Shabbat I can spend more time with my family/ have a good rest/ relax myself/ avoid being overloaded/ have more time to do more things I like/ be a better son/ daughter/ student/ person/ …
Or: No, I don’t. Because it’s not easy/ convenient for others to contact me by using computers or mobile phones during Technology Shabbat/ …
Or: No, I don’t. Because I can’t study online/ get the latest news/ search for information on the Internet/ …
参考词汇：网上点餐order food online；减少外出reduce going out；规避风险avoid risks；塑料包装plastic packages
With the outbreak of COVID-19, many young people prefer ordering food online.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
With the outbreak of COVID-19, many young people prefer ordering food online.
It’s true that ordering food online has many advantages. First of all, it is convenient and can save time. Besides, we can get all kinds of delicious food by shopping online. We can reduce going out. The most important thing is that the food online is always cheaper. However, there are some problems with ordering food online. The quality of the food seems not as good as it is promised. The plastic packages will pollute the environment. In the way, eating habits are not healthy. In addition, it is not good to improve our independence.
In my opinion, ordering food online should only be used when needed. That’s to say, you may buy things you can’t find in local markets. Besides, people should never rely too much on the Internet.
短语：First of all，all kinds of，not as…as，in local，too much，on the Internet。
句型：It’s true that ordering food online has many advantages. 的确，网上订餐有很多优势。that引导宾语从句。
The quality of the food seems not as good as it is promised. 这食物的质量似乎没有它所承诺的那么好。not as…as…不如……，是原级比较。