2022知到答案 HUMAN PARASITOLOGY人体寄生虫学 最新智慧树满分章节测试答案

第一章 单元测试

1、单选题:
Definitive host is one ( )
选项:
A:In which asexual multiplication takes place and harbors adult form
B:In which asexual multiplication takes place and harbors adult form
C:In which sexual multiplication takes place and harbors adult form
D:In which sexual multiplication takes place and harbors larval form
答案: 【In which sexual multiplication takes place and harbors adult form】

2、多选题:
Generally, how many groups is the parasitology broadly divided into: ( )
选项:
A:Helminthology
B:Protozoology
C:Arachnology
D:Nematodes
答案: 【Helminthology;
Protozoology;
Arachnology】

3、单选题:
How many groups can Endoparasites can further be classified?( )
选项:
A:4
B:2
C:3
D:5
答案: 【4】

4、单选题:
Which parasite cannot exist without a host?( )
选项:
A:Aberrant parasites
B:Accidental parasite
C:Facultative parasite
D:Obligate parasite
答案: 【Obligate parasite】

5、多选题:
In the parasite opinion, which types do the hosts have?( )
选项:
A:Definitive host
B:Reservoir host
C:Intermediate host
D:Transport host
答案: 【Definitive host;
Reservoir host;
Intermediate host;
Transport host】

6、单选题:
True about Giardia is ( )
选项:
A:May cause traveller’s diarrhea
B:Encystment of trophozoites occur in jejunum
C:Giardia inhabits ileum
D:Trophozoites are infective to man
答案: 【May cause traveller’s diarrhea】

7、单选题:
Crescent-shaped or banana-shaped gametocytes are seen in infection with ( )
选项:
A:Plasmodium malariae
B:Plasmodium ovale
C:Plasmodium falciparum
D:Plasmodium vivax
答案: 【Plasmodium falciparum】

8、单选题:
The protozoa that usually does not parasitize inside the cells is ( )
选项:
A:Toxoplasma gondii
B:Leishmania donovani
C:Trichomonas vaginalis
D:Plasmodium vivax
答案: 【Trichomonas vaginalis】

9、单选题:
Metronidazole is the drug which can cure ( )
选项:
A:trichomoniasis vaginalis
B:malaria
C:toxoplasmosis
D:kala-azar
答案: 【trichomoniasis vaginalis】

10、单选题:
Which of the following parasites can be infected by blood transfusion( )
选项:
A:Entamoeba histolytica
B:Plasmodium vivax
C:Trichomonas vaginalis
D:Giardia Lamblia
答案: 【Plasmodium vivax】

11、单选题:
Schistosoma japonicum resides in ( )
选项:
A:Gall bladder
B:Small intestine
C:Inferior mesenteric vein
D:Superior mesenteric vein
答案: 【Superior mesenteric vein】

12、单选题:
All of the following are correct regarding fertilized egg of Ascaris except ( )
选项:
A:golden brown in color
B:surrounded by thick smooth translucent shell with an outer coarsely mammillated albuminous coat
C:contains a small atrophied ovum with a mass of disorganized highly refractile granules of various size
D:round or oval in shape
答案: 【contains a small atrophied ovum with a mass of disorganized highly refractile granules of various size】

13、单选题:
The first intermediate host of Paragonimus westermani is ( )
选项:
A:fresh water snail
B:Crayfish
C:freshwater crab
D:fish
答案: 【fresh water snail】

14、判断题:
Adult worms of pinworm are found in the intestine. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】

15、单选题:
The liver fluke requires ( ) intermediate host(s)
选项:
A:4
B:1
C:2
D:3
答案: 【2】

16、判断题:
Medical arthropods are very important as vectors of disease, causing direct harms to human. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【错】

17、单选题:
Which of the following is/are not belong to class archnida?( )
选项:
A:Mosquito
B:Spider.
C:Tick
D:Mite
答案: 【Mosquito】

18、单选题:
Generally, disease transmission of medical arthropods can be accomplished in () ways.( )
选项:
A:3
B:2
C:4
D:1
答案: 【2】

19、多选题:
Which of the following evidences can be used to judge the vector of the disease?( )
选项:
A:Laboratory evidences
B:Epidemiological evidences
C:Biological evidences
D:Natural infection evidences
答案: 【Laboratory evidences;
Epidemiological evidences;
Biological evidences;
Natural infection evidences】

20、多选题:
Which of the following measures are considered to be used for arthropods control:( )
选项:
A:environmental management
B:regulation management.
C:biological measures and genetic measures
D:physical measures and chemical measures
答案: 【environmental management;
regulation management.;
biological measures and genetic measures;
physical measures and chemical measures】

资源下载
下载价格5 元
点点赞赏,手留余香 给TA打赏

AI创作

评论0

请先
  • u******* 下载了资源 2026年秋江苏开放大学行政伦理学060197综合大作业
  • u******* 下载了资源 2026年春江苏开放大学维修电工实训050105第2次形考作业
  • 游客 下载了资源 2018年北京公务员考试《申论》真题卷及答案
  • u******* 登录了本站
  • u******* 下载了资源 2026年秋江苏开放大学思想道德与法治060205第三次过程性考核作业实践活动
  • u******* 购买了资源 2026年秋江苏开放大学思想道德与法治060205第三次过程性考核作业实践活动
  • 1******* 投稿收入增加4块钱
  • u******* 加入了本站
  • u******* 下载了资源 2026年春江苏开放大学网络技术及应用050309第二次作业:完成局域网组建实验,撰写实验报告
  • u******* 下载了资源 2026年春江苏开放大学机械制造基础050084综合大作业答案
  • 游客 下载了资源 2012年421公务员联考《行测》答案及解析(山西、辽宁、黑龙江、福建、湖北、 湖南、广西、海南、四川、重庆、 云南、西藏、陕西、青海、宁夏、新疆、甘肃 )
  • u******* 加入了本站
  • 游客 下载了资源 在线网课学习课堂《人工智能(北理 )》单元测试考核答案
  • 1******* 投稿收入增加2.4块钱
  • 游客 购买了资源 在线网课学习课堂《人工智能(北理 )》单元测试考核答案
  • u******* 下载了资源 2026年秋江苏开放大学行政伦理学060197综合大作业
点击浏览器地址栏的⭐图标收藏本页
需要代写作业的扫码加微信
显示验证码

社交账号快速登录

微信扫一扫关注
如已关注,请回复“登录”二字获取验证码