1. What did Bill’s uncle give him?
A. B. C.
2. Where does the man usually listen to the radio?
A. B. C.
3. What will the man do this evening?
A. Go to the cinema. B. Go shopping. C. Stay at home.
4. What is the probable relationship between the two speakers?
A. Doctor and patient. B. Teacher and student. C. Driver and passenger.
5. How will the man help the woman?
A. By carrying the bag. B. By looking for the key. C. By opening the door
6. What time is it now?
A.6:30p.m. B.7:00p.m C.7:30p.m
7. Where will the man sit in the restaurant?
A. Far from the door. B. By the window. C. In the corner.
8. What will the weather be like tomorrow?
A. Rainy. B. Cloudy C. Sunny.
9. Where did the woman go last week?
A. To the countryside B. To the wildlife park C. To the library
10. Why does the woman want to read Journey to the West?
A. Because she has watched the TV play.
B. Because the book is full of imagination.
C. Because she is interested in Chinese culture.
11. What is the speaker’s dream?
A. To hold a football match.
B. To be a good football coach.
C. To join the school football team
12. Who teaches the speaker to play football?
A. His brother. B. His father. C. His mother.
13. When does the speaker practise playing football?
A. On Wednesdays. B. On Saturdays. C. On Sundays.
14. How many students did the football team choose this year?
A. Three. B. Eleven. C. Twenty-three.
15. How did the speaker feel when he saw the list?
A. Cold. B. Excited. C. Sad.
|How to deal with my used things|
|Textbooks||Given to my younger|
|Picture books||Sold at a price|
|Used paper||to the waste center|
1.—Would you mind handing me a pair of serving chopsticks?
— . Here you are.
A. Of course not B. Yes, I’d love to C. I don’t agree D. That’s all night
考查情景交际。Of course not当然不；Yes, I’d love to是的，我愿意；I don’t agree我不同意；That’s all night没关系。根据答句中“Here you are.”可知是不介意，用Of course not符合题意。故选A。
2.There is more space in the high-speed train and the journey becomes more ________.
A. serious B. boring C. dangerous D. comfortable
考查形容词辨析。serious严重的；boring无聊的；dangerous危险的；comfortable舒适的。分析句子可知，此处用于系动词后作表语，根据前半句“There is more space in the high-speed train”可知，高铁空间更大，所以旅程更舒适，其他三项不符合语意。故选D。
3.—What do you think of your new house built by the local government?
—Pretty good. I have a of happiness now.
A. warning B. tradition C. feeling D. question
考查名词辨析。warning警告；tradition传统；feeling感觉；question问题。根据题干中“a ____ of happiness”可知此处是说“一种幸福的感觉”，用feeling符合题意。故选C。
4.—China has formed a deep friendship with countries around the world.
—That’s true. We are working together in many fields.
A. closely B. nervously C. terribly D. humorously
5.— Hi, Jill. I’d like to share with you the latest news about the height of Qomolangma.
—Really? Make sure the news is true before you it.
A. receive B. spread C. cancel D. hear
考查动词辨析。receive接收；spread传播；cancel取消；hear听到。根据I’d like to share with you the latest news about the height of Qomolangma及Make sure the news is true，可知，吉尔告诉对方，在传播关于珠穆朗玛峰高度这条消息前，要确保它是真的，所以空格处填spread。故选B。
6.—This time, we must depend on ourselves to solve the problem.
—I agree. but we ourselves can find a way out.
A. Everybody B. Nobody C. Somebody D. Anybody
考查不定代词。Everybody每个人，一般用于肯定句中；Nobody没有人，一般用在肯定句中表示否定意思；Somebody某人，一般用于肯定句；Anybody任何人，一般用于否定句或疑问句中。根据上文we must depend on ourselves to solve the problem. 我们必须依靠我们自己来解决问题，可知是除了我们自己，没有人能找到出路，but除……以外，所以Nobody符合题意，nobody but除了……没有人……；故答案选B。
7.— The air here is much fresher than before.
—Exactly! We a lot of trees in the past few years.
A. planted B. were planting C. have planted D. will plant
考查现在完成时。A：一般过去时；B：过去进行时；C：现在完成时；D：一般将来时。分析句子可知，此处强调过去种的树使现在的空气更清新，强调对现在的影响，所以应用现在完成时，in the past+一段时间，用于现在完成时态的句子中，故选C。
8.Our English teacher is nice and patient she is very strict with us.
A. if B. as C. unless D. though
考查连词辨析。if如果；as由于；unless除非；though尽管。根据句意，前文Our English teacher is nice and patient“我们的英语老师很好也很有耐心”，后文she is very strict with us“她对我们很严格”，可知，后文表让步关系，尽管她很严格，但是她很好也很有耐心，所以空格处填though。故选D。
9.— Could you tell me we can start a conversation with a foreigner?
—Talking about weather is a good choice.
A. how B. why C. where D. when
考查疑问副词辨析。how如何；why为什么；where哪里；when何时。根据“Talking about weather is a good choice.”可知，上文问的是如何开场打开话题，结合选项，故选A。
10.We are supposed to smart phones and take more exercise instead.
A. take up B. put away C. look into D. give out
考查动词短语辨析。take up拿起；put away把……收起来；look into调查；give out分发。根据句意可知，这里指的是放下手机，多做运动，结合选项，故选B。
When I was 12 years old, my mother sent me to a Chinese school in California. I ___11___ spending my Saturdays in a three-hour Chinese class. I thought it was difficult and boring.
However, my mum thought that I should develop and improve(提高) my Chinese ___12___ skills. I seemed to know it would do me good in future, but at that time I couldn’t realize the___13___of learning a second language.
Many years later, I had a___14___to work in Asia. I chose China mainly because I learned Chinese when I was___15___.However, I still wondered if I could___16___street signs, buy food and talk to people there.
Shortly after I arrived in China, my Chinese language___17___came back soon and improved___18___. A long time ago, I wanted to give up___19___Chinese. Luckily, my mum encouraged me and stopped that from happening. I’m___20___that the Chinese language has helped me a lot in different ways. My life is getting more and more colourful.
11. A. hated B. advised C. enjoyed D. forgot
12. A. business B. music C. language D. cooking
13. A. mistakes B. excuses C. fears D. advantages
14. A. habit B. chance C. skill D. suggestion
15. A. busy B. young C. successful D. experienced
16. A. read B. touch C. afford D. move
17. A. tool B. ability C. point D. difficulty
18. A. safely B. politely C. quickly D. privately
19. A. changing B. sharing C. learning D. protecting
20. A. sorry B. worried C. angry D. glad
【答案】11. A 12. C 13. D 14. B 15. B 16. A 17. B 18. C 19. C 20. D
hated讨厌；advised建议；enjoyed喜欢；forgot忘记。根据后一句“I thought it was difficult and boring.我认为它既难又无聊”，可知我讨厌上中文课。故选A。
business商务；music音乐；language语言；cooking烹饪。从后一句中的“but at that time I couldn’t realize the______of learning a second language.”，可知是提高我的汉语语言能力，故选C。
mistakes错误；excuses借口；fears害怕；advantages好处。根据前一句“I seemed to know it would do me good in future”，可知此处指“没有意识到学习第二语言的好处”，故选D。
read阅读；touch接触；afford支付得起；move移动。根据常识以及搭配可知，read street signs符合语境，故选A。
safely安全地；politely有礼貌地；quickly快速地；privately (买卖)通过私人地。根据句中的“came back soon”，可知我进步很快，故选C。
sorry难过；worried焦虑的；angry生气的；glad高兴的。根据后半句“the Chinese language has helped me a lot in different ways”，可知我应该很高兴，故选D。
In recent years, with more and more cars on the road, flying robots are used to deliver(递送) mails. Flying robots can ___21___mails to people’s houses without having to deal with heavy___22___.But they will spend too much time in returning. A research center is trying to improve its flying robots with the___23___of homing pigeons(信鸽).
Homing pigeons are pigeons that are___24___trained to fly home from somewhere else. In tests, researchers___25___that homing pigeons were___26___efficient(高效的) than flying robots at returning to their home. So the research center is trying to use a flying robot, together with a___27___, to deliver mails. After the robot finishes its tasks, it can___28___the pigeon back in the shortest possible time.
Although it will cost more money to___29___pigeons, the research center says that it can___30___time. And the time it saves will make up for the cost.
21. A. invite B. carry C. blow D. kick
22. A. traffic B. rain C. fire D. pollution
23. A. help B. luck C. treat D. interest
24. A. poorly B. carelessly C. specially D. musically
25. A. promised B. joked C. planned D. found
26. A. less B. more C. little D. much
27. A. homing pigeon B. big house C. leading person D. heavy car
28. A. train B. knock C. follow D. steal
29. A. dress B. paint C. clean D. raise
30. A. expect B. show C. kill D. save
【答案】21. B 22. A 23. A 24. C 25. D 26. B 27. A 28. C 29. D 30. D
invite发明；carry携带；blow刮风；kick敲击。根据空后“mails to people’s houses”可知是飞行机器人把信件携带到人们家里，用carry符合题意。故选B。
traffic交通；rain雨；fire火；pollution污染。根据上文“In recent years, with more and more cars on the road, flying robots are used to deliver mails.”可知飞行机器人不必与繁忙的交通打交道，用traffic符合题意。故选A。
help帮助；luck运气；treat款待；interest兴趣。根据下文讲让飞行机器人和信鸽一起送信件，可推出是在信鸽的帮助下，用with the help of … 表示“在……的帮助下”。故选A。
poorly贫穷地；carelessly粗心地；specially特别地；musically音乐般地。根据空后“to fly home from somewhere else”讲信鸽可以从其他地方飞回家，由此可知是经过特殊训练的，用specially符合题意。故选C。
promised承诺；joked开玩笑；planned种植；found发现。根据下文中“So the research center is trying to use a flying robot, together with a ____, to deliver mails.”讲研究中心试图用信鸽和飞行机器人一起传递信件，可推出是发现信鸽返回家园的效率比飞行机器人更高，用found符合题意。故选D。
homing pigeon信鸽；big house大房子；leading person领头人；heavy car重型汽车。上下文都在讲信鸽对飞行机器人的帮助，此处是说让信鸽和飞行机器人一起投递信件，用homing pigeon符合题意。故选A。
expect期望；show展示；kill杀掉；save节省。根据下文“And the time it saves”可知此处是说节省时间，用save符合题意。故选D。
Linda: Good morning. Moonlight Middle School.
Susan: This is Susan Lee, ___31___
Linda: I’m sorry, but he isn’t in the office now.
Linda: No, he won’t, He is away for the rest of the day.
Linda: I’m afraid not.___34___ Can I take a message.
Susan: OK, thanks. I have a meeting with him next Monday, but I can’t make it.
Linda: I see, ___35___
Susan: Thank you very much.
A. Will he be back soon?
B. Who is calling, please?
C. I’d like to speak to Mr. Thomas.
D. I’ll tell him when he comes back.
E. When will Mr. Thomas come back?
F. Is there any other way I can reach him?
G. He has gone out of the town on business.
【答案】31. C 32. A 33. F 34. G 35. D
根据答语“I’m sorry, but he isn’t in the office now.”可知，是来找一位男士的，结合选项，故选C。
根据答语“No, he won’t, He is away for the rest of the day.”可知，前句时will提问的一般疑问句，且回答内容与他回来相关。结合选项，故选A。
根据答语“I’m afraid not.___4___ Can I take a message.”可知，后者回答“恐怕不行，可以帮忙带信”，所以前者应该询问是否可以联系要找的人。结合选项，故选F。
根据答语“Thank you very much.”可知，答语表示感谢，所以前者应该提出帮忙做某事。结合选项，故选D。
What Will You Do with A Dollar？
■ I will hide the dollar in the most beautiful place that I can find, and then create a map to the dollar. I hope someone will discover this map years later and have a magic travel to go on.
■ I will buy a cup of coffee for the most successful person in New York and ask for his/her secret of success
■ A single dollar gets me almost nothing, so I will get my friends together and ask each of them to give a dollar. We will give an open-air concert in our town. I hope the show can brighten the day of the town.
■ In my travels, I find people need clean drinking water most. I once saw in Africa 40 to 50 people travel 25 miles for water. So I will use the dollar to provide free drinking water for people in need.
Follow us on https://justforfun.com/art of living for more.
36. What will Patrick Martine do with a dollar?
A. To create a tourist map. B. To go on a magic trip.
C. To ask for the secret of success. D. To give an open-air concert.
37. Who wants to help people in need of free drinking water?
A. Philip Stockton. B. Patrick Martine.
C. David Andrew. D. Ben Harrison
38. Where does the text probably come from?
A. A film magazine. B. A science report.
C. A website. D. A travel guide.
【答案】36. C 37. D 38. C
细节理解题。根据I will buy a cup of coffee for the most successful person in New York and ask for his/her secret of success，可知，帕特里克会用一美元买杯咖啡给纽约最成功的人，并向他或她询问成功的秘诀，故选C。
细节理解题。根据最后一段So I will use the dollar to provide free drinking water for people in need，可知，本会用一美元给需要的人们提供免费饮用水，故选D。
细节理解题。根据Follow us on https://justforfun.com/art of living for more，可知，本篇文章是摘自一个网站。故选C。
Darrius was born with three fingers on his right hand and one on his left hand. He had to work hard to do things that were easy for others. Every time his classmates tried to help, he would say, “Thanks, but I can do it myself.” He learned to use the four fingers to do different things.
When Darrius was 10, he told his father that he liked piano(钢琴) music very much. “It’s too bad you can’t play,” his father said. But the boy took that as a challenge(挑战).“I will show people that I can,” he said to himself.
Months later, a neighbour gave him an old piano when she moved away. He taught himself to play the piano and practised for hours a day.
Darrius’s favourite piano music is River Flows in You by Yiruma, a Korean musician. It took Darrius a year to learn it. “I have to come up with my own way with only 4 fingers,” he said. When he succeeded, he felt so proud. Later he was lucky enough to play the music together with Yiruma at a famous concert hall! Yiruma encouraged Darrius to follow his dream of playing his own music. Darrius has made it. And his music is popular today.
“I may have a disability,” he says, “ but I don’t let it hold me back from anything.”
39. What did Darrius take as a challenge at the age of 10?
A. Writing his music. B. Playing the piano. C. Giving a concert. D. Visiting a hall.
40. How long did it take Darrius to learn to play River Flows in You?
A. A year. B. A month. C. A day. D. An hour.
41. Who encouraged Darrius to follow his dream?
A. His classmate. B. His father. C. A neighbour. D. A musician.
42. What can we learn about Darrius from the text?
A. He has a strong will. B. He bought himself a piano.
C. He gave up his dream. D. He only plays others’ music.
【答案】39. B 40. A 41. D 42. A
细节理解题。根据第2段中“When Darrius was 10, he told his father that he liked piano music very much. … But the boy took that as a challenge.”可知十岁的Darrius把弹钢琴作为一个挑战。故选B。
细节理解题。根据第4段中“Darrius’s favourite piano music isRiver Flows in You by Yiruma, a Korean musician. It took Darrius a year to learn it.”可知学习弹奏《River Flows in You》花费了Darrius一年的时间。故选A。
细节理解题。根据第4段中“Yiruma, a Korean musician”及“Yiruma encouraged Darrius to follow his dream of playing his own music.”可知是音乐家李闰珉鼓励Darrius追随自己的梦想。故选D。
推理判断题。根据最后一段中“ ‘I may have a disability,’ he says, ‘but I don’t let it hold me back from anything.’”可知Darrius不会让残疾阻碍自己作任何事情，结合他的经历，可知他是一个意志坚定的人。故选A。
In the past, I thought I was terrible at many things, such as math, French and science. Although I was good at drawing, I wasn’t the best in my art class. I wanted to find out who I was, what I liked and how I could do it better. So, that winter, I took a notebook and kept my diary. When I filled that notebook. I started another one, and then another.
Keeping a diary helps a lot. Studies have shown that people who keep a diary sleep and feel better. It helps people remember what once happened such as dreams, friendships and happiness. Writing about bad feelings can also help brains get over them and move on. Personally, I learn better about myself and my relationships with others by keeping a diary. For example, when I am fighting with my dad, I’ll try writing from his point and it works! If I want to compare myself with my classmates. I’ll write something like, “I might not have clear skin, but I like my eyes.”
Right about now, you might be thinking: it sounds great, but I’m not a good writer; or I’d love to keep a diary, but my handwriting is terrible. Don’t worry! Keeping a diary is not like doing your homework —there are no rules, so do whatever feels best.
43. What was the writer good at in the past?
A. Math B. French. C. Science. D. Drawing.
44. What does the underlined word “them” refer to(指的是)?
A. Studies B. Bad feelings C. Friendships. D. Brains
45. What is the second paragraph(段落) mainly about?
A. Reasons for fighting with Dad. B. Rules of comparing with others.
C. Ways of having clear skin. D. Advantages of keeping a diary.
【答案】43. D 44. B 45. D
细节理解题。根据“Although I was good at drawing,”可知，过去我擅长绘画，故选D。
词句猜测题。根据“Writing about bad feelings can also help brains get over them and move on.”(记录下不良情绪也可以帮助大脑克服它们，继续前进。)可知，这里的them指代的是bad feelings，故选B。
段落归纳题。根据“Keeping a diary helps a lot.”并结合全段可知，本段主要讲的是写日记的好处，故选D。
Xiao Liuying is an old man living in a village near the Yangtze River. He used to be a fisherman. But now he is head of a voluntary(志愿的) team that cleans waste from the Yangtze river.
To protect finless porpoises(江豚) and the Yangtze River, the government has stopped people from fishing on the river. In 2019, Xiao Liuying formed the voluntary team with 12 other fishermen. Today the team has more than 50 members. All of them are over 60 years old. “We want to protect the river while we can,” said Xiao.
Every week, the team go along the river to collect waste and make sure no one is fishing on the river. Some of the waste they collect is sent to the disposal station, while some that can be reused is sold. So far, they have cleaned over 50 tons of waste. Thanks to their hard work, the Yangtze River is getting clearer.
46. How many members were there in the team when it was formed?
A. 12 B. 13 C. 50 D. 62
47. What does the underlined word “disposal” in Paragraph 3 mean?
A. 处理 B. 传播 C. 救护 D. 保养
48. What is the best title(标题) for the text?
A. Fishing on the Yangtze River
B. Tons of Waste in the Yangtze River
C. Reasons for Protecting the Yangtze River
D. A Voluntary Team Protecting the Yangtze River
【答案】46. B 47. A 48. D
细节理解题。根据In 2019, Xiao Liuying formed the voluntary team with 12 other fishermen，可知，这个志愿小组刚开始是由肖留英和其他12个渔民组成的，所以是共13个人。故选B。
词句猜测题。根据Some of the waste they collect is sent to the disposal station, while some that can be reused is sold，可知，while表示“然而”，前后文是对立的关系，有一些可重复利用的垃圾被卖掉了，可推断，前文指的是一些不可重复利用的垃圾，这些往往会被送到处理站，所以disposal表示“处理”，故选A。
The local people of La Gomera can carry on conversations by whistling(吹口哨) from far away. For face-to-face conversations, they speak Spanish. But when they need to speak over a distance(距离), they whistle.
La Gomera is a small island. This island is almost shaped like a circle. It is very mountainous. Walking from one place to another may be a slow and difficult job. That is why whistling is so useful to the local people. A message can easily be whistled over a couple of miles, while to travel that same distance on foot might take an hour.
A good whistler can be heard and understood five miles away. His whistling can be farther away when it is windless. It is said that the record is about nine miles. Anyone who has heard a top whistler will agree that this record is quite possible.
A whistle travels farther than a shout, and is easier to understand. When a person shouts, he cannot pronounce his words well. But if a whistle is heard, it will be heard clearly.
Whistling is popular at La Gomera, and many methods of whistling are used …
49. How do people of La Gomera speak over a distance?
A. By shouting. B. By whistling. C. By travelling. D. By recording.
50. What can we know about La Gomera from Paragraph 2?
A. It is very mountainous. B. It lies between two circles.
C. It is easy to travel there. D. It is hard to find a job there.
51. What helps a whistle travel farther?
A. A windless day. B. A long distance.
C. A useful message. D. A clear pronunciation.
52. What will the writer talk about in the last paragraph?
A. Disadvantages of whistling. B. Stories of a top whistler.
C. Different methods of whistling. D. Examples of good whistlers.
【答案】49. B 50. A 51. A 52. C
细节理解题。根据第1段中“The local people of La Gomera can carry on conversations by whistling from far away. ”可知La Gomera的人们离得远时通过吹口哨交流。故选B。
细节理解题。根据第2段中“It is very mountainous.”可知La Gomera是多山的。故选A。
细节理解题。根据第3段中“His whistling can be farther away when it is windless.”可知在没有风的时候，哨声可以传得更远。所以无风的天有助于哨声的传播，故选A。
推理判断题。根据最后一段中“many methods of whistling are used …”可推断最后一段将要谈论不同的吹口哨方法。故选C。
Long ago, Mother Nature gave each tree a different purpose. However, she did not share her reasons with the trees.
Fir Tree(杉树) had many tree friends. In summer, they watched Bird and Squirrel(松鼠)play in the field. Then autumn arrived. The leaves on other trees turned colourful. Fir Tree’s leaves stayed green. Fir Tree told Mother Nature that he wanted his leaves to change colours too.
“Be patient,” Mother Nature said. “You will learn your purpose.”
So Fir Tree waited. The temperature dropped. Bird flew south, and Squirrel was nowhere around. All the trees lost their leaves except Fir Tree. Soon it snowed. Fir Tree cried, “Why don’t I change like my friends?”
“Be patient,” Mother Nature replied.” Soon you will get to know your purpose.
Just then, Squirrel appeared. She was cold. She asked if she could build a warm home in branches(树枝). Other trees said no because they had no leaves. But Fir Tree said yes. Squirrel ran up Fir Trees branches. Soon, she was warm, comfortable and asleep.
Fir Tree was happy that his green leaves provided a warm home for animals in winter. He finally understood his purpose.
53. What did Fir Tree want to do in autumn? (不超过10个词)
54. Why did other trees say no to Squirrel? (不超过10个词)
55. What purpose did Fir Tree understand at last? (不超过15个词)
【答案】53. Fir Tree wanted his leaves to change colours too.
54. Other trees said no because they had no leaves.
55. Fir Tree understood his green leaves provided a warm home for animals in winter.
细节理解题。题意：杉树在秋天想做什么? Then autumn arrived. The leaves on other trees turned colourful. Fir Tree’s leaves stayed green. Fir Tree told Mother Nature that he wanted his leaves to change colours too然后秋天到来。其他树上的叶子变得五颜六色。杉树的叶子依然是绿色的。杉树告诉大自然母亲，他也希望他的叶子能变色。由此可知，杉树在秋天也想要他的叶子变色，故答案为Fir Tree wanted his leaves to change colours too.
细节理解题。题意：为什么其他的树对松鼠说不? 根据Other trees said no because they had no leaves.可知，其他的树对松鼠说不是因为他们没有树叶，故答案为Other trees said no because they had no leaves.
细节理解题。题意：杉树最后明白了(自己的)什么用途?根据Fir Tree was happy that his green leaves provided a warm home for animals in winter. He finally understood his purpose. 杉树很高兴，因为它的绿叶在冬天给动物们提供了一个温暖的家。他终于明白了自己的用途。可知杉树明白了它的绿叶在冬天可以给动物们提供了一个温暖的家，故答案为Fir Tree understood his green leaves provided a warm home for animals in winter.
根据首字母及汉语提示,完成下列单词的拼写, 使句意明确, 语言通顺。
56.When the sun goes down, the s________(星星) come out.
57.Never c_______(横穿) the street when the red light is on.
根据汉语提示“横穿”及首字母可知，空处单词cross；根据本句构成可知本句是祈使句，所以动词用原形；横穿马路cross the street符合句意。故填cross。
58.We can not enjoy more on the journey if we go too f_______(快速地).
59.There will be a big p________(聚会) for the school-leavers this evening.
60.You’ll find a nicer world if you’re k________(友善的) and helpful to people around.
参考词汇： journalist (n.记者)；column (n.专栏)
I hear your newspaper needs journalists for the column My Hometown. I hope to be a member of the team.
First, I know a lot about my hometown, such as its history and culture. Besides, I used to work as a journalist for my school newspaper and I did a very good job. I’m easy-going and always ready to communicate with others. Moreover, I have a good knowledge of English, and I’m skillful at expressing myself clearly in English.
I’m sure to be the right person you are looking for. I’d be thankful if I could get this chance.
单词和短语：hope to do sth.；a member of；such as；besides；used to do sth.；work as；do a very good job；be ready to do sth.；communicate with；moreover；have a good knowledge of；be skillful at；in English；look for。