Vacabulary
Choose the best answer for each of the following items.
1.Unfortunately, all the sewage _______ off into the river.
单选题 (5 分)
A.
draws
B.
drives
C.
drops
D.
drains
正确答案: D
2.At that time, the public was not yet aware _______ the effects that people have on their environment.
单选题 (5 分)
A.
in
B.
at
C.
of
D.
on
正确答案: C
3.She _______ waited until they had finished, and then, she began to speak calmly but firmly.
单选题 (5 分)
A.
peculiarly
B.
pathetically
C.
perfectly
D.
patiently
正确答案: D
4.She is building up an _______ international reputation, and many diplomats would like to work with her.
单选题 (5 分) 5分
A.
impressive
B.
impractical
C.
inaccurate
D.
inappropriate
正确答案: A
5.It is such a wonderful natural environment to be _______ , not destroyed.
单选题 (5 分) 5分
A.
pretended
B.
preserved
C.
produced
D.
processed
正确答案: B
Grammar
Choose the best answer for each of the following items.
6.It had to be done, otherwise I _______ it.
单选题 (5 分)
A.
would have done
B.
hadn’t done
C.
wouldn’t have done
D.
had done
正确答案: C
7._______ in Minnesota, Douglas _________ in Massachusetts by her mother and grandparents.
单选题 (5 分) 5分
A.
To be born … was raised
B.
Born … is raised
C.
Being born … have raised
D.
Born… was raised
正确答案: D
8._______ a divorce, she moved to Miami, where her father had started the newspaper.
单选题 (5 分)
A.
Having sped
B.
To speed
C.
Speeding
D.
Being sped
正确答案: B
9.When my brother and I were growing up, we _______ summers with my grandparents in Brazil.
单选题 (5 分) 5分
A.
are used to spending
B.
would use to spend
C.
used to spend
D.
got used to spend
正确答案: C
10.Thanks largely to Douglas, that part of the Everglades remains _______ .
单选题 (5 分) 5分
A.
unchanging
B.
unchanged
C.
to be changed
D.
to change
正确答案: B
Dialogue
Choose the best answer for each of the following items.
11.
– Have you ever given any thought to moving south, to one of those retirement communities?
–
单选题 (5 分) 5分
A.
These days people tend to stay at home for a lot of their spare time.
B.
I’m not interested in picking up and moving away.
C.
As long as I live near town, I don’t want to trouble anybody.
正确答案: B
12.
– Congratulations! I just heard you got the highest grade on the English exam.
–
单选题 (5 分) 5分
A.
No, no. That’s nothing.
B.
Yes, everybody did very well in the final exam.
C.
Thank you very much. I’m very glad I did it.
正确答案: C
13.
– We used to sit around the fireplace, the four of us. It was warm and cozy inside.
–
单选题 (5 分) 5分
A.
I hate to get out of bed in summer.
B.
But outside the snow would be falling.
C.
A few years ago, I went back to Brazil.
正确答案: B
14.
– It’s so quiet around here without the kids.
–
单选题 (5 分) 5分
A.
Yeah, indeed. I was just thinking back to when I was a kid and still living at home.
B.
After dinner, we’d play card games, right there at the dining room table.
C.
Well, I’m not saying anything is wrong with playing games with the kids.
正确答案: A
15.
– In fact, I can’t even remember seeing him smile.
–
单选题 (5 分) 5分
A.
Really? You can tell. It’s just that I’m not comfortable doing it.
B.
I mean, you are always so good with the kids, and the grandchildren.
C.
No, but it’s true. I don’t remember once that he played a game with us.
正确答案: C
Reading
Read the following passages and choose the best answer for each of the following questions.
Passage 3
The modern age is an age of electricity. People are so used to electric lights, radios, televisions, and telephones that it is hard to imagine what life would be like without them. When there is a power failure, people grope about in flickering candlelight, cars hesitate in the streets because there are no traffic lights to guide them, and food spoils in silent refrigerators.
Yet people began to understand how electricity works only a little more than two centuries ago. Nature has apparently been experimenting in this field for millions of years. Scientists are discovering more and more that the living world may hold many interesting secrets of electricity that could benefit humanity.
All living cells send out tiny pulses of electricity. As the heart beats, it sends out pulses that can be measured and recorded on the surface of the body. When the pulses are recorded, they form an electrocardiogram, which a doctor can study to determine how well the heart is working. The brain, too, sends out brain waves of electricity, which can be recorded in an electroencephalogram. The electric currents generated by most living cells are extremely small-often so small that sensitive instruments are needed to record them. But in some animals, certain muscled cells have become so specialized as electrical generators that they do not work as muscle cells at all. When large numbers of these cells are linked together, the effect can be astonishing.
The electric eel is an amazing living storage battery. It can send a jolt of as much as eight hundred volts of electricity through the water in which it lives. (An electric house current is only one hundred twenty volts.) As many as four-fifths of all the cells in the electric eel’s body are specialized for generating electricity, and the strength of the shock it can deliver corresponds roughly to the length of its body.
16.What is the main idea of the passage? _________.
单选题 (5 分) 5分
A.
Electric eels are potentially dangerous
B.
Biology and electricity appear to be closely related
C.
The modern age is an age of electricity.
D.
Scientists still have much to discover about electricity
正确答案: C
17.The author mentions all of the following as results of a blackout EXCEPT _________.
单选题 (5 分) 5分
A.
refrigerated food item may go bad
B.
traffic lights do not work
C.
people must rely on candlelights
D.
elevators and escalators do not function
正确答案: D
18.Why does the author mention electric eels? _________.
单选题 (5 分) 5分
A.
To warn the reader to stay away from them
B.
To compare their voltage to that used in houses
C.
To give an example of a living being generating great electricity
D.
To describe a new source of electrical power
正确答案: C
19.How many volts of electricity can an electric eel emit? _________.
单选题 (5 分) 5分
A.
1,000
B.
800
C.
200
D.
120
正确答案: B
20.It can be inferred from the passage that the longer an eel is the _________.
单选题 (5 分) 5分
A.
more beneficial it will be to science
B.
more powerful will be its electrical charge
C.
easier it will be to find
D.
tougher it will be to eat
正确答案: B
国家开放大学综合英语(3)#测试 | Unit4 单元练习
点点赞赏,手留余香
给TA打赏




评论0